Οι Ροδες Του Συμπαντος Κυλανε Αργα Στην Ανθρωποτητα

Θέματα κατηγορίας που "κοιμούνται"...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Το συνάισθημα δημιουργείται,και επαναλαμβάνεται,η ουσία μας όμως είναι ΑΓΑΠΗ.
Καλλιόπη μου έτσι ακριβώς!!

Τουλάχιστον για εμένα! :D

ή ακυρώνεται συγχρόνως, χωρίς να ακυρώνουμε την ουσία μας!

Το ότι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε ενεργά σε όλα τα "ψυχογραφικά ίχνη" των ανθρώπων γύρω μας, δεν σημαίνει ότι δεν νιώθουμε αγάπη. Γίνεται αυτόματα, σαν την αναπνοή μας...Που δεν αξιολογεί που στέλνει τον αέρα...΄Ετσι και η συμπαντική αγάπη, είναι η αναπνοή της καρδιάς...από την ουσία της ύπαρξής μας που είναι θεϊκή...

Αυτήν την "ανάσα", αλήθεια, την νιώθουν οι άλλοι...Σε όποιο "επίπεδο" εξέλιξης κι αν βρίσκονται...
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Αυτήν την "ανάσα", αλήθεια, την νιώθουν οι άλλοι...Σε όποιο "επίπεδο" εξέλιξης κι αν βρίσκονται...
Ετσι πιστεύω κι εγω Βάσω,ότι την νοιώθουν και καταγράφεται εσωτερικά ακόμα κι αν δεν είναι συνειδητό την δεδομένη στιγμή.Είναι όπως ο αέρας για την αναπνοή!
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Σύμφωνα με τα μηνύματα (δεν εννοώ email) που έστειλε ο σκαπανέας.
1. Αφουγκραζομαι Τη Σιωπη Και Αναβαθμιζω Το Λογο Της
Η σιωπή είναι γεμάτη μηνύματα που απευθύνονται στο υποσυνείδητο μας, το οποίο συνήθως είναι ή μπλοκαρισμένο ή πολύ απασχολημένο για να τα λάβει.
Ακόμη και στο διαλογισμό έχουμε την ανάγκη να συγκεντρωθούμε σε κάποια εικόνα ή μια οργανική λειτουργία μας.
Η σιωπή δεν συμβαδίζει με την ανθρώπινη συνήθεια.
Για να την αγγίξουμε πρέπει να φύγουμε μακριά από τον ανθρώπινο εαυτό μας και τις οργανικές λειτουργίες.
Ταξίδι δύσκολο και επικίνδυνο στην επιστροφή του.
Εαν καταφέρουμε να επιστρέψουμε αλόβητοι θα έχουμε αναβαθμίσει τον λόγο της.
Γι'αυτό κι εγώ αυτό είναι που θα ονομάσω ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ.
2. Διδασκαλοι Διδασκετε Αλληλους Τον Λογο Της Διδασκαλιας Σας
Πέρα από το περιεχόμενο της κάθε διδασκαλίας τίθεται και το ερώτημα, γιατί ο διδάσκαλος επιθυμεί να διδάξει όπως επίσης και ποιούς επιλέγει να διδάξει. Ανάμεσα στους μαθητές πρέπει να συμπεριλάβει και τον εαυτό του γιατί ας μην ξεχνάμε ότι ένας διδάσκαλος δεν σταματά ποτέ να είναι μαθητής. Η σοφότερη πηγή γνώσης για τον ολοκληρωμένο διδάσκαλο είναι η ανταπόκριση των μαθητών του.
Η φράση αυτή λοιπόν νομίζω ότι έχει διφορούμενη έννοια και θα την ονόμαζα ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΌΧΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
Πανταχού παρουσία συνώνυμο του Ελεύθερου Nου.
3. Πας Ο Μετατρεπομενος Εις Φως, Ουτος Δυναται Να Διδαχτει Υπο Του Φωτος
Εδώ θα συμφωνήσω στην αέναη και αστείρευτη ενέργεια.
Θα ήθελα όμως να παρατηρήσω ότι αντικαθιστώντας την λέξη φως αλλάζουμε την φράση διατηρώντας την αέναη και αστείρευτη ενέργεια.
Για παράδειγμα
Πας Ο Μετατρεπομενος Εις Αγάπη, Ουτος Δυναται Να Διδαχτει Υπο της Αγάπης
Πας Ο Μετατρεπομενος Εις Πόνο, Ουτος Δυναται Να Διδαχτει Υπο Του Πόνου

Σκαπανέα σε ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία.
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Συναίσθημα είναι κι ο πόνος!
Μα νομίζω ότι η ίδια η αγάπη γεννιέται από τον πόνο
Το πρώτο συναίσθημα που νοιώθουμε σ'αυτή την διάσταση είναι ο πόνος.
Σαν έφηβοι ψάχνουμε να προσδιοριστούμε και βιώνουμε πόνο.
Σαν ενήλικες προσπαθούμε να εντρυφήσουμε στα άδυτα με πόνο.

Ο πόνος συνυπάρχει με την αγάπη σε κάθε στιγμή της ζωής μας και θα έπρεπε να είναι καλοδεχούμενος ακριβώς για τον λόγο ότι συμπορεύεται με την αγάπη.
Αγάπη λέμε εμείς οι άνθρωποι, είναι αυτό το συναίσθημα που μας κάνει να συμμετέχουμε ενεργά στις ανάγκες των ανθρώπων γύρω μας!!!
Όχι, δεν είναι αυτό που αντιλαμβάνομαι σαν αγάπη.
Ναι, γίνεται αυτόματα σαν την αναπνοή μας και αυτή είναι η ομορφιά
Δεν υπάρχει έμβιο όν που να μην αξίζει την αγάπη
Ίσως να μην εκφράστηκα σωστά προηγουμένως.
Αυτό που προσπαθούσα να πω είναι ότι η ίδια η αγάπη, σου απαγορεύει - σε αποτρέπει - δεν σε αφήνει - να ασκήσεις κριτική ή να απορρίψεις ...................
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Skapaneas

Δημοσίευση από Skapaneas »

Σκαπανέα σε ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία.
Τις ευκαιριες Ελλη στην ουσια δεν τις δινει κανεις...
Η ζωη κυλαει το δρομο της μαζι με μας...
Γιατι και εμεις αποτελουμε μερος της ζωης...
Αν καποιες φορες αναγνωρισουμε μερικες περιστασεις ως ευκαιριες, τις αδραχνουμε και προχωραμε ταχυτερα....
Αυτο ειναι ολο...
Μονο που καποιες ( αλλες ) φορες πανω στον ενθουσιασμο μας, ξεχναμε οτι δεν ειμαστε μονοι και εγκαταλειπουμε τους παντες ... στη μοιρα τους!
Και ετσι προπορευμενοι για τα καλα, σταματαμε να "εχουμε" νεες ευκαιριες...
Καθυστερουμε μοιραια, ερχονται και οι αλλοι εν τω μεταξυ και ξαναρχιζουμε να παιζουμε ομαδικα.
Μεχρι να καταλαβουμε καλα, αυτο που λενε οι σοφοι: Μονος του δεν παει κανεις ουτε στον παραδεισο.
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Η αλήθεια είναι ότι δεν σε καταλαβαίνω γαλάζια σφαίρα
Τις ευκαιρίες τις βρίσκουμε μόνοι μας
Εμείς είμαστε αυτοί που κάνουμε την ζωή να κυλάει γιατί εμείς είμαστε η ζωή.
Όταν μας ανοίγεται ένας δρόμος και εφόσον είμαστε έτοιμοι, τον ακολουθούμε.
Δεν μπορεί να ξεχάσεις κανέναν εφόσον βρίσκεσαι στην σφαίρα της αγάπης.
Μπορεί μόνο να χρειάζεσαι χρόνο με τον εαυτό σου για να επιστρέψεις ακόμη πιο δυνατός και πιο γεμάτος .........
Στην ουσία μόνοι μας δεν είμαστε ποτέ. Αποκομένοι από τον αληθινό εαυτό μας όμως συχνά.
Εαν ευχαρίστησα τον σκαπανέα είναι γιατί μου έδωσε τροφή.
Εγώ όμως το είδα σαν ευκαιρία και το επέλεξα.
Θα μπορούσα και να είχα προσπεράσει.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Skapaneas έγραψε:Μονο που καποιες ( αλλες ) φορες πανω στον ενθουσιασμο μας, ξεχναμε οτι δεν ειμαστε μονοι και εγκαταλειπουμε τους παντες ... στη μοιρα τους!
Σκαπανέα, αυτό μου δίνει την εντύπωση "πνευματικού εγωισμού"...Ποτέ δεν εγκαταλείπουμε κανέναν, όταν γνωρίζουμε!!!!
Και δεν υπάρχει ενθουσιασμός, μόνο επίγνωση...

Ο ενθουσιασμός χαρακτηρίζει μόνο όσους νομίζουν ότι έχουν κερδίσει, ενώ δεν είναι ούτε στα μισά...
΄
Το να "γνωρίζεις"...σε βάζει διαρκώς στην διαδικασία να σταματάς για να τεκμηριώσεις, όπου σ' αυτήν την διαδικασία, απλά, αποκτάς ουδετερότητα...Αυτό μπορεί να φανεί σαν "εγκατάλειψη", αλλά στην ουσία δεν είναι!!!

Πως να εγκαταλείψεις, όταν το "μαζί" είναι πια η ουσία σου?

Το να φαίνεται όμως ότι εγκατάλειψες...είναι η ουσία του θεού!!! Και αυτήν δύσκολα οι άνθρωποι την αντιλαμβάνονται...Και θεωρούν ίσως ότι τους έχεις εγκαταλείψει, απλά γιατί σέβεσαι τις επιλογές τους!!!

Εικόνα

Δημοσίευση από Qisan »

Skapaneas έγραψε: Να θυμασαι οτι το καθε τι γινεται ακαταλληλο απο τον τροπο που το παρουσιαζουμε και ποτε απο το περιεχομενο του._
Αντιθετα μαλλον θα ελεγα οταν ειμαστε ετοιμοι εμφανιζονται οι απαντησεις ( κοσμικος συνχρονισος γαρ .... )
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Qisan την 30 Ιούλ 2007 4:23 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
La culture c est comme la confiture , moins on en a plus on l etale
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Quisan, για άλλο λόγο το έγραψε ο Σκαπανέας αυτό!

Το έγραψε γιατί εγώ δεν θέλω να "μοιραστώ" ένα μήνυμα, θεωρώντας ότι δεν είναι η ώρα να ακουστεί το περιεχόμενο!!!

Εικόνα

Δημοσίευση από Qisan »

Έλλη Καραλή έγραψε:Η σιωπή είναι γεμάτη μηνύματα που απευθύνονται στο υποσυνείδητο μας, το οποίο συνήθως είναι ή μπλοκαρισμένο ή πολύ απασχολημένο για να τα λάβει.
ΑΝ μου επιτρεπεις Ελλη χωρις να θελω να σε διορθωσω θα ελεγα :

Η σιωπη ειναι η προσπαθεια μας να επικοινωνουμε με το υποσυνειδητο μας το οποίο συνήθως το εχουμε πραγκωνισει , η μορφη του σημερινου πολιτισμου μας το εχει Εκπορθησει στη ληθη .
Άβαταρ μέλους
Qisan

Δημοσίευση από Qisan »

Vaso έγραψε:Quisan, για άλλο λόγο το έγραψε ο Σκαπανέας αυτό!

Το έγραψε γιατί εγώ δεν θέλω να "μοιραστώ" ένα μήνυμα, θεωρώντας ότι δεν είναι η ώρα να ακουστεί το περιεχόμενο!!!
Ακριβως Βασω μου για τον ιδιο λογο το εγραψα και εγω ...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Qisan έγραψε:Η σιωπη ειναι η προσπαθεια μας να επικοινωνουμε με το υποσυνειδητο μας
Mε το υποσυνείδητο μας επικοινωνούμε μέσα στην σιωπή...κυριολεκτικά....΄Εχεις δίκιο Qisan!!!!!!

Με τον ανώτερο εαυτό μας επικοινωνούμε με την σιωπή, που δεν είναι η ησυχία, αλλά η δράση...

Η σιωπή έχει άλλο νόημα, από αυτό που καθορίζει το "ανθρώπινο μυαλό" μας, όταν το Πνεύμα έχει αναλάβει τα ηνία...

Kαι σ' αυτήν την δράση δεν υπάρχει αντίδραση, γι' αυτό μεταφράζεται και σε σιωπή!!!!

Εικόνα

Δημοσίευση από Ellaki »

Αρχικά να ζητήσω συγνώμη που μπέρδεψα τα ονόματα στο προηγούμενο mail, όπως σωστά αντιληφθήκατε

Γειά σου Qisan

Ερώτηση πρώτη : τι σημαίνει qisan ?

Θα χαρώ πολύ να με διορθώσεις και είναι ένα από τα πράγματα που ψάχνω.

Όχι, δεν εννοούσα αυτό.
Όπως το βλέπω εγώ, η σιωπή είναι γεμάτη μηνύματα που θα μπορούσαν να αγγίξουν το υποσυνείδητό μας και σε συνδυασμό με την συμπαντική ενέργεια να μας βοηθήσουν να βελτιωθούμε.

Έχεις απόλυτο δίκιο
το υποσυνειδητο μας το οποίο συνήθως το εχουμε πραγκωνισει , η μορφη του σημερινου πολιτισμου μας το εχει Εκπορθησει στη ληθη
.
Άβαταρ μέλους
Qisan

Δημοσίευση από Qisan »

Έλλη Καραλή έγραψε:Γειά σου qisan
Ερώτηση πρώτη : τι σημαίνει qisan ?

Γεια σου Ελλη
Qisan ειναι συνθετη λεξη απο τις λεξεις Qi h ki (πχ. Rei Κι )
και San που στα ιαπωνικα σημαινει ανηρ - κυριος ( οχι με την επισημη κρατικη εννοια ) .
Ας πουμε λοιπον ... αυτος που ασχολειται με την " δυναμι " ... χεχε Η αυτος που νομιζει πως κανει ΚΑΤΙ σπουδαιο και ασχολειται με την δυναμι .......... :lol: :lol: :shock: :lol: :lol:
"και μετα 'λεει' κτηπησε το χερι στο κομοδινα και ξυπνησε ... " Looollllll
Με αλλα λογια ο Κυριος ΜεγαλοΤιποτας ...
Άβαταρ μέλους
Qisan

Δημοσίευση από Qisan »

Έλλη Καραλή έγραψε:Αρχικά να ζητήσω συγνώμη που μπέρδεψα τα ονόματα στο προηγούμενο mail, όπως σωστά αντιληφθήκατε
Μην ζητας συνγωμη αλλωστε λαθη ειμαστε ανθρωπους κανουμε .
Στη ζωη μας ακουμε πολλα μεγαλοσχημονα λογια , θεωριες και μεγαλοιδεατισμους ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ δεν εχει μεγαλυτερη αξια απο μια ζεστη Αγγαλια ( κι ας εχει 40β εξω ) ... λιγη φροντιδα απο καρδιας ... και ενα καλοκαρδο γελιο ... ( πειραγμα ) .

Επιστροφή στο “ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2”