Η ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΟΧΗ

Άβαταρ μέλους
Sofoula

Re: Η ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΟΧΗ

Δημοσίευση από Sofoula »

evi έγραψε:Παιδιά θα σας φανεί κάπως... αλλά ένα μέρος μου, θέλει να χάσουμε απόψε.
Εγώ ήθελα να χάσουμε απόψε. Όχι μόνο γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα διεφθαρμένο παιχνίδι, που δεν υποστηρίζεις ουσιαστικά τους "συμπατριώτες" παίχτες και την ομάδα, αλλά κερδοσκόπους επιχειρηματίες. Όχι μόνο γιατί με ενοχλεί που όλοι προσπαθούν να πάρουν αξία για τον εαυτό τους μέσα από την χώρα τους (όχι, ψέμματα... Μέσα από την ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας τους). Όχι που όλοι ένιωθαν πως θα δικαιωθούν αν κερδίσουν την Γερμανία, αλλά δεν το ένιωσαν όταν ήταν να ψηφίσουν...

Ο βασικός λόγος που χάρηκα που έχασε η Ελλάδα, είναι μόνο και μόνο για να το βουλώσουν όλοι εκείνοι που "γαμούσαν" οτιδήποτε γερμανικό επειδή παίζαμε μαζί, ίσως για να νιώσουν κάπως ανώτεροι, ίσως για να πάρουν την αξία που τους λείπει, ίσως για να βρουν εχθρούς έξω από τους ίδιους, για να εκτονώσουν τον θυμό τους. Σπουδαία επανάσταση.
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Παιδιά χάσαμε... πανηγυρικά!!!!!!! :cheers: :cheers: :cheers:

Ήμουν η μοναδική που χαμογελούσε. Δεν άντεξα τόση χαρά... και φώναξα Υessssss!!!!!!!! μόλις φάγαμε το τρίτο. :)) :)) :)) :))
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

:cheers: :cheers: Γιούπιιιιι! χάσαμε!

Βάλτε πάλι τα κεφάλια μέσα μ@@@@ες ελληνάρες! Γιατί όταν εμείς αγωνιούσαμε και τρέχαμε να συζητήσουμε με κόσμο, με φίλους, με γνωστούς, με συγγενείς πριν τις εκλογές, ακόμα και μέσα στο χώρο της δουλειάς, (όπου κανείς δεν τόλμαγε ν' ανοίξει το στόμα του πριν τις εκλογές και τώρα ακόμα περισσότερο) για ν' ανοίξουμε λίγο τα σκατοκέφαλά σας και να δείτε την πραγματικότητα, εσείς καθόσασταν στην πλατεία του χωριού και βλέπατε ποδόσφαιρο! Βάλτε τα μέσα τώρα, εκεί που πρέπει να είναι ...στον βόθρο!

[Ας είναι που υπήρξε έστω κι ένας άνθρωπος που είπε: "Πιο πριν δεν είχα ιδέα κι εσύ με έκανες ν'αρχίσω να σκέφτομαι!" :cry: :cry: :cry: :cry: )]

Εχθρός δεν υπάρχει εξωτερικός. Εχθρός δεν είναι η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ούτε καν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος που είναι δικοί τους.
Ο εχθρός είναι εσωτερικός. Ο εχθρός είναι το ΚΚΕ, το κόμμα του λαού :D που δεν δέχτηκε από τις πρώτες εκλογές να συνεργαστεί για να έχουμε τώρα Αντιμνημόνιο στην Ελλάδα. Στην Κούβα μια εφημερίδα έγραψε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα εμποδίζει την άνοδο της Αριστεράς στην Ελλάδα!!!

Εχθρός είναι το ίδιο το ανθρωπάκι μέσα μας!
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από VasilisM »

Το ΚΚΕ ήταν είναι και θα είναι μια κοντόφθαλμη αντιπολίτευση και τίποτα παραπάνω.. δεν έχει σχέση με τον διεθνισμό ούτε με την ιδέα του κομμουνισμού.. μέχρι τώρα ΚΚΕ ψήφιζα και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου.. αλλά πλέον μετά από όλη αυτή τη λασπολογία κατά του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ξαναδει ψήφο μου και όχι μόνο από εμένα, αυτό φάνηκε και από τις τελευταίες εκλογές φυσικά.. στα τάρταρα το έστειλε ο κόσμος. Μια ευκαιρία υπήρξε να έχουμε αληθινό σοσιαλισμό και δεν την υποστήριξε το ΚΚΕ οπότε.. μπούλο.. Άλλο να είσαι Αριστερός κι άλλο να ψηφίζεις ΚΚΕ.

@};-
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

@};-
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Άλλο να είσαι Αριστερός κι άλλο να ψηφίζεις ΚΚΕ.
Σ' αυτό συμφωνεί και η κεντρική επιτροπή του κόμματος. :-D
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Και πολύ σωστά συμφωνεί. Άλλο Αριστερός κι άλλο κοκκινοφασίστας!
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Συμφωνώ κι εγώ!!!!!

από αυτές τις παπαριές του ΚΚΕ έχει προέρθει και όλη η σύγχυση με τον ΣΥΡΙΖΑ...

γιατί κανείς πια δεν εμπιστεύεται το ΚΚΕ, σαν αποτελεσματικό μέσον ενότητας...Και συμπαρασύρει την βαθιά έννοια της λαικής συμπολίτευσης.

ουστ από δω, κοκκινοφασίστες...αντί να κατηγορούν τον Σαμαρά, κατηγορουσαν τον ΣΥΡΙΖΑ βρε παιδιά...Που ακούστηκε!! Ντροπή τους ξανά!! Ακουγα την απομίμηση της Μέρκελ στην Ελλάδα και έλεγα "δεν μπορεί, ας με ξυπνήσει κάποιος..."

:-%
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Ναι, Βασούλα μου, δυστυχώς! :-% :-% :-%

Αθήνα, εκλογές, Ύβρις

Του Pitsirikou

Επέστρεψα για λίγες ημέρες στην Αθήνα για δουλειές και μου έφυγε η μαγκιά. Νομίζω πως είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που αισθάνθηκα τόση δυσφορία μετά από έναν γυρισμό στην Αθήνα. Κι αυτή η δυσφορία αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Το καλοκαίρι του 2012 δεν είναι το καλοκαίρι του 2011. Τότε υπήρχε ελπίδα και αγωνιστικότητα, τώρα υπάρχει φόβος και παραίτηση.

Πέρσι νομίζαμε –κάποια στιγμή, το πιστέψαμε κιόλας- ότι αξίζαμε κάτι καλύτερο.

Φέτος διαπιστώσαμε –μετά τις εκλογές – πως επιβραβεύσαμε το έγκλημα, νομιμοποιήσαμε τους κλέφτες και την απάτη, και, άρα, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Και δεν ήταν θέμα πολιτικής τοποθέτησης. Από τη Δεξιά ως την Αριστερά, οι επιλογές υπήρχαν.

Δικαιολογίες πια δεν υπάρχουν. Αυτοί είμαστε. Αυτό αξίζουμε. Αυτό ζητήσαμε, αυτό ελάβαμε.

Και η «διόρθωση» -που θα γίνει σε μερικούς μήνες- δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Γιατί δεν θα είναι επιλογή. Απλώς, θα είναι αναπόφευκτη.**

Αυτές τις λίγες μέρες, διαπίστωσα πως η Αθήνα είναι θλιβερή και ηττημένη. Η ατμόσφαιρα θυμίζει επαρχιακή πόλη περασμένων δεκαετιών.

Βέβαια, μακάρι το πρόβλημα να ήταν μόνο η ατμόσφαιρα. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

Αισθάνομαι τυχερός που έχω την δυνατότητα να μην είμαι στην Αθήνα αυτήν την εποχή.

Βοήθησε το γεγονός πως είμαι κατά της ατομικής ιδιοκτησίας –για μένα, όχι για τους άλλους-, οπότε δεν έχω σπίτι, αυτοκίνητο, σκάφος, μηχανή και τα ρέστα, και μπορώ να γυρνάω από δω κι από κει.

Σκέφτομαι πόσο καλά έκανα που -όλα αυτά τα χρόνια της «ευημερίας»- δεν είχα ποτέ πιστωτική κάρτα και δεν πήρα ποτέ δάνειο. Βλέπω φίλους και γνωστούς –και όχι μόνο- που είναι σήμερα σε μαύρη απελπισία.

Το καλύτερο μάθημα οικονομίας –αλλά και κοινωνικής παιδείας- μου το έδωσε σε πολύ τρυφερή ηλικία η μητέρα μου: «Θα απλώνεις το βήμα σου μέχρι εκεί που φτάνει».

Από κοντά και η Πόντια γιαγιά μου: «Κάθε αρνάκι από το ποδαράκι του κρέμεται».

Είμαι θυμωμένος αλλά ξέρω πως «θυμός» –στα αρχαία ελληνικά- σημαίνει «ψυχή», άρα είναι καλό πράγμα ο θυμός.

Αυτό που με θυμώνει περισσότερο είναι αυτό που θα συμβεί από εδώ και πέρα. Όποιος πιστεύει πως η Ύβρις δεν θα πληρωθεί, κάνει μεγάλο λάθος. Θα πληρωθεί. Πληρώνεται ήδη. Και με πολύ άγριο τρόπο.

Κρίμα, μπορούσαμε να το αποφύγουμε. Αλλά, ίσως, έτσι πρέπει να γίνει.

Σε αυτήν την άγρια συγκυρία, νιώθω την ανάγκη να στείλω στον αγύριστο όλη την παγκόσμια διανόηση όλων των εποχών, και να καταφύγω στον αγαπημένο μου Επίκουρο.

Δεν με πρόδωσε ποτέ ο Επίκουρος. Εγώ πάλι τον πρόδωσα αρκετές φορές γιατί ήμουν μικρός και ανόητος και δεν ήξερα τι μου γίνεται – ούτε τώρα ξέρω τι μου γίνεται αλλά τώρα ξέρω πως δεν ξέρω τι μου γίνεται.

«Πάντα να έχεις στη βιβλιοθήκη σου ένα καινούριο βιβλίο, στην αποθήκη σου ένα μπουκάλι με κρασί, στον κήπο σου ένα φρέσκο λουλούδι».

Προσθέτω σε αυτά μερικούς καλούς φίλους, μερικά ταπεινά εδέσματα και έχω αυτό που –όπως έγραψε ο Νίτσε- ήταν η ευτυχία για τον Επίκουρο.

Αντίο, Αθήνα. Μπορείς και χωρίς εμένα. Σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.

--------------------------

** Πειράζει που νιώθω κι εγώ ακριβώς το ίδιο? :-(

Το σκίτσο της ημέρας

Εικόνα

Δημοσίευση από Μπεττουλα »

:-( :-( :-( :-( πολύ εύστοχο νομίζω... ας μην ξεχνάμε όμως οτι μέσα σε αυτούς τους Έλληνες υπάρχουν και εκείνοι οι λίγοι που δεν ξεπουλιούνται και κάποια στιγμή θα κάνουν τη διαφορά.. :x :x :x
Η εσωτερική σπουδαιότητα του ανθρώπου είναι το Φως που τον ακολουθεί, όπου και να βρίσκεται...Να πολεμάει γι' αυτήν την σπουδαιότητα είναι το ζητούμενο
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Η διαφορά θα γίνει, γιατί δεν θα υπάρχει πια επιλογή Μπεττούλα μου!

Καμός δηλ, που λέει και η γιαγιά μου! (=καυμός)

Σόιμπλε: Οι εκλογές τελείωσαν.Έλληνες, στα λαγούμια σας τώρα. RAOUS!

Εικόνα

Σόϊμπλε: Εφαρμόστε το μνημόνιο και σταματήστε να ρωτάτε τι άλλο θα σας δώσουμε.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παροτρύνει την Ελλάδα να εφαρμόσει γρήγορα τα συμφωνηθέντα μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων, αντί και πάλι να ρωτάει τι ακόμη περισσότερο μπορούν να κάνουν οι άλλοι.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Sueddeutsche Zeitung», ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε, ότι «πρέπει τώρα η πιο σημαντική αποστολή της νέας κυβέρνησης να είναι η γρήγορη και χωρίς καθυστερήσεις εφαρμογή του συμφωνηθέντος προγράμματος, αντί και πάλι να ρωτάει τι ακόμη περισσότερο μπορούν να κάνουν οι άλλοι».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προσθέτει, δε, ότι «η μπάλα είναι τώρα στους Έλληνες αι είναι στο χέρι τους να μπορέσουν να τους εμπιστευθούν και πάλι οι πολίτες της Ευρώπης».

Πηγή: RAMNOUSIA

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10 »

ARTYADIS έγραψε: ** Πειράζει που νιώθω κι εγώ ακριβώς το ίδιο? :-(
Δήμητρα,φαντάσου να είσουνα στην Αθήνα :D
''Οταν μπορεί ένας, μπορούν όλοι αρκεί να θέλουν!!"

-Το "ναί"σου να είναι ναί καί το "όχι"σου να είναι όχι-

-Σύμπαν,τι κάνεις αυτό το διάστημα???

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”