ΕΚΛΟΓΕΣ...

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Re: ΕΚΛΟΓΕΣ...

Δημοσίευση από Vasoula »

Και δεν είναι μόνο τα δύο κόμματα εξουσίας. Είναι όλοι τους. Όλοι τους θα πάρουν τα λεφτά και την σχετική απόφαση την πήραν και πάλι όλοι μαζί. Τα θερμά μας συγχαρητήρια...
:pale:
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Ellaki »

Vaso έγραψε:
Και δεν είναι μόνο τα δύο κόμματα εξουσίας. Είναι όλοι τους. Όλοι τους θα πάρουν τα λεφτά και την σχετική απόφαση την πήραν και πάλι όλοι μαζί. Τα θερμά μας συγχαρητήρια...
:pale:
και πολύ φοβάμαι ότι με την ψήφο μας θα συναινέσουμε στην απόφαση,
δίνοντάς τους το δικαίωμα να ξαναπούν <μαζί τα φάγαμε>

:-% :-%
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

έλεος ας σταματίσει κάπου αυτή η παράνοια X( :-%
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
nondas

Δημοσίευση από nondas »

Παιδιά καταθέτωντας την άποψή μου και παρακολουθώντας αρκετό καιρό το θέμα των κομμάτων και των εκλογών , έχω δει αρκετές αξιόλογες προσπάθειες που έχουν να προτείνουν κάτι διαφορετικό.

Κάποιες προσπάθειες δε έχουν και καλυτερα νούμερα στις δημοσκοπήσεις από την Ντόρα για παράδειγμα αλλά στην τηλεόραση δεν το δείχνουν γιατί ο Μητσοτάκης θα τους φάει.

Δείτε πάντως την Δράση , ψάξτε για τον Καζάκη, την Δημιουργία Ξανά ακόμα και τον Καμμένο. Αν μη τι άλλο επιλογές υπάρχουν αυτή την φορά και πρέπει όλοι να ψηφίσουμε.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Εκλογές 2ος γύρος!!

Τα όρνεα φοβήθηκαν!!!
Φαίνεται να φοβούνται, οτιδήποτε προσπαθεί να συνθέσει ένα ΄Οραμα, αν αυτό δεν περιέχει διασφαλίσεις...
Οι άνθρωποι φοβούνται να πειραματιστούν με οτιδήποτε τους «υπόσχεται» μια μορφή ελευθερίας...΄Εχουν δώσει μια ρηχή ερμηνεία στην λέξη "ελευθερία"...Νομίζουν ότι η ελευθερία θα τους διασφαλίσει αυτά που έχουν...Δεν μπορούν ούτε να το φανταστούν, ότι η ελευθερία προκύπτει μόνο από αυτά που αφήνουν...

Ονειρεύονται έναν κόσμο ελεύθερο, αλλά συγχρόνως τον φαντάζονται έτσι όπως θέλουν! Ούτε καν έχουν σκεφτεί, ότι αυτό που είχαν στο παρελθόν, είναι ακριβώς αυτό που ήθελαν πάντα! Μια κυβέρνηση να τους μοιάζει...
Μα πως μπορεί να γίνει διαφορετικά?
Περιορισμένος ο κάθε άνθρωπος στην πεποίθησή του, κλείνεται και στο φρούριό της και παλεύει για να το διατηρήσει...Ο κόσμος μας αποτελείται από χιλιάδες, εκατομμύρια φρούρια, που πολεμάει το ένα το άλλο! Πολεμάνε μεταξύ τους οι πεποιθήσεις των ανθρώπων, οι ιδέες τους, οι θρησκείες τους και οι γλώσσες τους...Και σε έναν πόλεμο, χρειάζεσαι συμμάχους! Δεν σε ενδιαφέρει καθόλου, αν ο σύμμαχός σου αύριο γίνει εχθρός σου…Αρκεί να κερδίσεις την μάχη…

Ναι, τελικά περνάμε ακόμα σαν Φυλή, την περίοδο της συναισθηματικής ανωριμότητας, ανίκανη να στηρίξει ένα Όραμα…Να στηρίξει τον Κόσμο του Θεού, ισάξια με τον Κόσμο του Ανθρώπου…

Ανοησίες λέω…Ποιος υπολογίζει τον Θεό, όταν το συμφέρον του απειλείται?
Ποιος είναι έτοιμος να βγει από το «φρούριό» του και να ανοίξει την ματιά του σε έναν ευρύτερο ορίζοντα, που δέχεται όλους τους ανθρώπους μέσα του?

Μου ήρθε ένα μέιλ, που καταγράφει την «προδοσία» με όρους που δεν έχουν να κάνουν παρά με τις πεποιθήσεις του κόσμου για το ποιος είναι ο σύμμαχός του…

Δεν εξετάζω για ποιόν γράφεται…Στους όρους δεν υπάρχει, για μένα, ονοματεπώνυμο, αλλά αυτή η τάση των ανθρώπων να ξεχωρίζουν, να πολεμούν και να συμφιλιώνονται με την επιφάνεια της ζωής τους…

Για μένα Δάσκαλος υπήρξε ο πρώτο «κομμουνιστής»…Αυτός που σταυρώθηκε γιατί απλά οριοθετούσε με άλλον τρόπο την Αγάπη και την Ελευθερία του Ανθρώπου του Θεού…Ο αυθεντικός και ο μοναδικός…Δεν πήρε η ανθρωπότητα το μήνυμά του! ΄Η μάλλον το πήρε και το έκανε δόγμα για να δικαιολογήσει την εξαθλίωση που δημιούργησε στον Κόσμο της! Κάποιος πρέπει να φταίει, κάποιος πρέπει να μας σώσει και από τον φταίχτη…

Ανθελληνικούς χαρακτηρίζει το μέιλ που πήρα τους όρους αυτούς…

•Τον πλήρη διαχωρισμό ρόλων Εκκλησίας - Κράτους, με πλήρη αρμοδιότητα της Πολιτείας σε ζητήματα γάμου, ονοματοδοσίας. Αντικατάσταση του μαθήματος των Θρησκευτικών από μία επιστημονική προσέγγιση του φαινόμενου της θρησκείας. Την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου.

Ο Θεός είναι ένας και μάλιστα καθόλου δεν είναι χριστιανός! Αυτό που έχω νιώσει εγώ μέσα μου, είναι μόνο Αγάπη…Αυτό που πρεσβεύει η θρησκεία του χριστιανισμού, είναι απλά ένα ακόμα δόγμα ελπίδας, αλλά πουθενά δεν περιέχει ΄Οραμα…Ας το συνυπολογίσουν οι άνθρωποι, όταν παλεύουν με το ασυνείδητο τους!
Ο Θεός δεν είναι, δυστυχώς, στο συνειδητό τους…Γι’ αυτό δεν κατάφερε ο χριστιανισμός και καμία άλλη θρησκεία να δημιουργήσει Οραμα Ενότητας και Ειρήνης στην καρδιά των Ανθρώπων! Δεν φταίει κανείς για την ανωριμότητα του ανθρώπου να ελπίζει σε κάτι που δεν τον βοηθάει να βιώνει αποτελεσματικά την εμπειρία της ζωής του…Αν ο θεός έγινε χριστιανός, το ίδιο εύκολα μπορεί να γίνει και δωδεκαθεϊστής, μουσουλμάνος, ινδουιστής κλπ.
Μπορεί να γίνει ότι θέλουμε…Αλήθεια όμως δεν πρόκειται να γίνει, μέσα στις καρδιές των ανθρώπων.

•«Θέλουμε να κατοχυρωθεί στη χώρα μας, όπως σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Βέλγιο, Ολλανδία, Μ. Βρετανία, Ισπανία κ.ά.), σε Πολιτείες των ΗΠΑ, η ελευθερία του σεξουαλικού προσανατολισμού. Η κατοχύρωση του δικαιώματος της συμβίωσης των ατόμων του ίδιου φύλου, με τη μορφή του πολιτικού γάμου, και η ταυτόχρονη αναγνώριση του συνόλου των δικαιωμάτων για τα ετερόφυλα ζευγάρια (περιουσιακά, φορολογικά, κληρονομικά, συνταξιοδοτικά)...ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/10/2007

Άλλος ένας όρος…που μειώνει, επικρίνει και προσπαθεί να διασφαλίσει τον ΄Ερωτα, στην μορφή που πολλούς ανθρώπους, τους κάνει και ντρέπονται…
Ο ΄Ερωτας που ενώνει δύο ανθρώπους, αντίθετου φύλου, περιέχει άραγε αγνότητα?
Δεν το βλέπω πουθενά στην κοινωνία…Παντρεύονται, χωρίζουν οι άνθρωποι…γίνονται εχθροί μετά από λίγο…Που σημαίνει ότι δεν διασφαλίζεται η Ηθική, απλά επειδή συνευρίσκονται δύο άνθρωποι αντίθετου φύλου…Αυτό σηματοδοτεί την διαιώνιση, αλλά σε καμία περίπτωση την Ηθική…
Ο ΄Ερωτας μπορεί να προκύψει από ΄Ανθρωπο σε ΄Ανθρωπο, από Ψυχή σε Ψυχή και όχι από γυναίκα σε άντρα ή και το αντίθετο! Γιατί γίναμε οι ταμπέλες μας άραγε?
Ντρέπεται η κοινωνία για τους ομοφυλόφιλους, χωρίς να συνυπολογίζει την Ψυχή τους, όπως ντρέπονταν και στην εποχή του Ιησού, για την Μαρία την Μαγδαληνή, την πόρνη…
Απομονώνει ομάδες, που το μόνο που έχουν είναι ότι εκφράζονται με διαφορετικό τρόπο…Τους περιθωριοποιεί, μα το μήνυμα του Ιησού ήταν ότι δεν υπάρχουν περιθωριακοί άνθρωποι, αλλά περιθωριακές ηθικές…Γι’ αυτό άλλωστε σταυρώθηκε!
Γιατί είπε τους Φαρισαίους, υποκριτές!!!
Και αν δω τα χιλιάδες ετερόφυλα ζευγάρια, χωρίς καμία διάθεση επίκρισης, μόνο προς χάρη της παρατήρησης, θα δω μέσα σ’ αυτά την τέλεια ανηθικότητα, που καλύπτεται πίσω από μια κοινωνία αποδοχής! Το ότι αυτά τα ζευγάρια σκοτώνονται μέσα στην εξουσιαστική τους τάση, παρόλα αυτά συμβιώνουν, δεν έχει καμία αξία για κανέναν! Κατά τα άλλα υποστηρίζουμε την Ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα…αρκεί να ορίζονται από τους όρους που μάθαμε να υπολογίζουμε την αγάπη, την ενότητα και την αποδοχή…

Συμφωνώ με την κατάργηση του στρατού. Να καταργηθούν όλοι οι στρατοί.
- Και μέχρι να γίνει αυτό;
- Μέχρι να γίνει, είμαι υπέρ της ισόχρονης κοινωνικής θητείας. Αντί να πηγαίνεις στρατό, να μπορείς να προσφέρεις κοινωνικές υπηρεσίες.

Αυτό είναι ένα ΄Οραμα για έναν Κόσμο Ελεύθερο, αντάξιο του Θεού…
Τα σύνορα μπορεί να ορίζουν έναν τόπο, δεν ορίζουν όμως τις Ψυχές των Ανθρώπων που τον κατοικούν…
Αυτά είναι επινοήσεις, εκείνων που προετοίμασαν για την ανθρωπότητα τον πύργο της Βαβέλ!
Η αμυντική πολιτική μιας χώρας την κάνει να αγοράζει όπλα από εκείνους που, με την πρώτη ευκαιρία, θα τα χρησιμοποιήσουν εναντίον της!
Πολλές φορές δεν αγοράζει όπλα για να αντιμετωπίσει μια απειλή, αλλά για να εξευμενίσει αυτούς που τα πουλάνε…Κι αυτό θεωρείται «συμμαχία»…

Σίγουρα δεν αλλάζουν οι νοοτροπίες από την μια μέρα στην άλλη…΄Όμως ας μην είμαστε υποκριτές…Ας μην μιλάμε για τον Θεό, τουλάχιστον, όταν κάποιος μιλάει για ένα ΄Οραμα…
Γιατί για μένα είναι ένα ΄Οραμα να βιώνουν οι άνθρωποι Ειρήνη και Αγάπη…
Και αν αντιδράσουμε στο ΄Οραμα, σαν να είναι μια ουτοπία στην παρούσα φάση, ποτέ δεν θα θέσουμε τα θεμέλια για να το δημιουργήσουμε στον Κόσμο μας!

΄Όμως ο Κόσμος για μένα είναι μόνο ο Κόσμος του Θεού…Και όσο τον οραματίζομαι, τον δημιουργώ μέσα μου!

Εχει τόσα πολλά αγαθά να μας προσφέρει η Γη, που δεν θα υπήρχε ούτε ένας πεινασμένος στον κόσμο, αν μπορούσαμε να καλλιεργούμε στον κόσμο και όχι στο χωραφάκι μας!

Και αν τώρα όλα αυτά μοιάζουν φανταστικά, πότε θα γίνει η Αρχή να μπουν τα θεμέλια να γίνουν και αληθινά, αν όχι τώρα?

Η εποχή αλλάζει, λένε…Η ανθρωπότητα θα περάσει σε μια νέα πιο πνευματική διάσταση…

Και τώρα που έχει έρθει αυτή η αναγκαιότητα της αλλαγής μέσα στο ίδιο μας το «σπίτι», ακόμα ονειρευόμαστε έναν κόσμο ειρηνικό?

Υποκρισία!!!
Συνημμένα
Michael_Whelan_Flowers.jpg
Michael_Whelan_Flowers.jpg (125.63 KiB) Προβλήθηκε 2073 φορές

Εικόνα

Δημοσίευση από Giotoula »

Συμφωνώ Βάσω σε όλα!
Δεν είναι ανθελληνικοί αυτοί οι όροι.
Όμως πλήττουν τα συμφέροντα μερικών και έπειτα ξεβολεύουν όλους τους υπόλοιπους που αντιστέκονται στην αλλαγή γιατί «αυτό ξέρουμε αυτό εμπιστευόμαστε» χωρίς να υπολογίζουμε την Ψυχή μας.
Δεν είναι εύκολο να επιλέξεις το κόκκινο χαπάκι αντί για το μπλε....
"Πολέμα και Οραματίσου"...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

το ξέρω Γιωτούλα! και πολυ καλά μάλιστα!

Δεν θα ανέφερα το μέιλ αν μου ερχόταν από έναν απλό φυσικό άνθρωπο...Τις ξέρω τις δυσκολίες του ασυνείδητου!!!

όμως το σχολιάζω, απλά και μόνο γιατί ήρθε από ΄μια ομάδα που αυτο-αποκαλείται "πνευματική", με τους γνωστούς όρους, ξέρετε ποιούς...

Από την μια μιλάει για την θρησκεία, και άρα και για τον θεό, και από ΄την άλλη θέλει στρατό! ΄Ελεος βρε πατριώτες!!!
Λίγο, τόση δα νοημοσύνη, δεν βλάπτει...

:?

Εικόνα

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Ο ΄Ερωτας μπορεί να προκύψει από ΄Ανθρωπο σε ΄Ανθρωπο, από Ψυχή σε Ψυχή και όχι από γυναίκα σε άντρα ή και το αντίθετο!
@};- @};- @};-

Αχ, Βασουλίτσα μου!
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από Ταρούλα »

@};- @};- @};-
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Ελενα Κ.

Δημοσίευση από Ελενα Κ. »

Εχει τόσα πολλά αγαθά να μας προσφέρει η Γη, που δεν θα υπήρχε ούτε ένας πεινασμένος στον κόσμο, αν μπορούσαμε να καλλιεργούμε στον κόσμο και όχι στο χωραφάκι μας!
δεν ειναι ευκολο να βγει η στολη του ανθρωπακου απο πανω μας , εχει γινει ενα με το πετσι μας..... οταν αντι να ζητησουμε χωραφι να καλιεργησουμε σκεφτομαστε πώς θα γινει να μην εχει ο διπλανος μας χωραφι :-( :-( :-( :-(
Το Θέλημά ΣΟΥ είναι Θέλημά μου
Valia

Δημοσίευση από Valia »

Vaso έγραψε:
Σίγουρα δεν αλλάζουν οι νοοτροπίες από την μια μέρα στην άλλη…΄Όμως ας μην είμαστε υποκριτές…Ας μην μιλάμε για τον Θεό, τουλάχιστον, όταν κάποιος μιλάει για ένα ΄Οραμα…
Γιατί για μένα είναι ένα ΄Οραμα να βιώνουν οι άνθρωποι Ειρήνη και Αγάπη…
Και αν αντιδράσουμε στο ΄Οραμα, σαν να είναι μια ουτοπία στην παρούσα φάση, ποτέ δεν θα θέσουμε τα θεμέλια για να το δημιουργήσουμε στον Κόσμο μας!
@};- @};- @};-
Άβαταρ μέλους
Fotinoula
Site Admin

Δημοσίευση από Fotinoula »

Δεν θα ανέφερα το μέιλ αν μου ερχόταν από έναν απλό φυσικό άνθρωπο...Τις ξέρω τις δυσκολίες του ασυνείδητου!!!

όμως το σχολιάζω, απλά και μόνο γιατί ήρθε από ΄μια ομάδα που αυτο-αποκαλείται "πνευματική", με τους γνωστούς όρους, ξέρετε ποιούς...

Από την μια μιλάει για την θρησκεία, και άρα και για τον θεό, και από ΄την άλλη θέλει στρατό! ΄Ελεος βρε πατριώτες!!!
Λίγο, τόση δα νοημοσύνη, δεν βλάπτει...
είναι πάντως η επόχή που η "παράνοια" είναι ξεκάθαρη και δεν κρύβεται,

απο την μια ο θεός των εναλλακτικών που είναι αιρετικός και προσηλυτίζει, σύμφωνα με τους άλλους που είναι χριστιανοί,
που όμως και αυτός κουστουμάκι γίνεται εν τέλει να σωθούν, να ελπίζουν, στην πράξη δεν έχει Αγάπη και τελικά γίνεται ίδιος με αυτόν που πάμε να αποφύγουμε, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να διαφοροποιήσουμε και άλλο τον ήδη χωρίσμενο μέσα μας κόσμο..
απο την άλλη ενώ κρίνουμε οτιδήποτε μιλάει για πέρα απο τον φυσικό οφθαλμό, δεν αποδεχόμαστε ότι είμαστε βαθιά μέσα στην θρησκεία και τα πρότυπα της αλλά υποστηρίζουμε ότι δεν είναι όλοι έτσι οι εκπρόσωποι της ή ότι είμαι άθεος @-)

απο την μια υποστηρίζουμε ότι είμαστε μια προοδευτική κοινωνία, πολιτισμένη... απο την άλλη όμως η ομοφυλοφυλία είναι θέμα τζις

απο την μια μπαίνουμε στο νάτο και υπογράφουμε συνθήκες ειρήνης απο την άλλη λέμε ναι στον στρατό και χαρακτηρίζουμε ανθελληνικό ένα Όραμα

χτυπιέται ο κόσμος να αποδείξει μια πεποίθηση και μόνο, και πολεμάμε πωπωωωω χαμός, φωνές να υποστηρίξουμε την πεποίθηση και μετά κενό....

@};- @};-
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Τα όρνεα φοβήθηκαν!!!
Μουαχαχαχαχα! Και καλά κάνανε...

Προσοχή, γιατί ερχόμαστε! :D

Εμείς είμαστε οι "περιστάσεις", εμείς είμαστε οι "συνθήκες".

Γενικά δεν θα είχα πρόβλημα να ακούσω τέτοιες απόψεις ή χαρακτηρισμούς, αρκεί να είχα παραπάνω επιχειρήματα...

Δηλαδή το να μην διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών σε αυτήν την μορφή, αλλά ως μια επιστημονική προσέγγιση, γιατί είναι ανθελληνικό? Έλληνας = Χριστιανός ορθόδοξος?

Το να είναι ξεχωριστοί οι ρόλοι Εκκλησίας - Κράτους, γιατί είναι ανθελληνικό?

Το να έχουν νομικά δικαιώματα όποιοι άνθρωποι θέλουν και σε πλαίσια εκτός θρησκευτικού γάμου, γιατί είναι ανθελληνικό?
Και εδώ θα μείνω λίγο παραπάνω.
Δεν μιλάω μόνο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, αλλά και σε όποιον θέλει να κάνει κάποια κοινωνικού τύπου δέσμευση, εκτός γάμου.
Για παράδειγμα, λόγο οικονομικής κρίσης, όλο και περισσότεροι άνθρωποι συγκατοικούν. Αλλά δεν έχουν δικαίωμα να δημιουργήσουν κάτι από κοινού, γιατί η μόνη νόμιμη αποδοχή είναι ο γάμος, για την ένωση "ξένων" (δύο ή και περισσότερων προσώπων). Γιατί η κοινωνία να δομείται μόνο στο μοντέλο της οικογένειας? Γιατί σε αυτά που δημιουργούν πχ, δύο φίλοι, από κοινού, να έχουν λόγο στην κληρονομιά οι συγγενείς? Σε κάποιες περιπτώσεις, η οικογένεια είναι οι "ξένοι".
Και βέβαια, αυτό είναι παντελώς άσχετο με το να είναι κάποιος Έλληνας.

Το κομμάτι της ηθικής και Ηθικής δεν θα το πιάσω καν. Πριν 50 χρόνια οι άνθρωποι πίστευαν πως είναι έγκλημα να κάνεις παιδιά με άτομα από άλλη φυλή, να κάνεις σεξ εκτός γάμου, να φοράς κάτι που δεν σε καλύπτει ως τον αστράγαλο. Και όλα αυτά γιατί? Γιατί έτσι.
Εεεε, fuck logic. Τέτοιοι σκαλωμένοι πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Απλά πλέον είναι αρκετά πιο εύκολο να τους βάλεις στην άκρη.
Αντί να πηγαίνεις στρατό, να μπορείς να προσφέρεις κοινωνικές υπηρεσίες.
@};-
Ω, ναι, καλή φάση. Θα πήγαινα και εγώ τότε :D
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Νιώθω τα μάτια του κόσμου στραμμένα προς την Ελλάδά…
Νιώθω ότι μας παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα…

Λέτε, ξαφνικά τούτος ο μικρός τόπος να έγινε εστία ενδιαφέροντος?
Λέτε να νοιάζει κανέναν αν αυτοκτονούν εδώ, αν υπάρχει εξαθλίωση, αν δ...εν υπάρχει καμία πρόνοια, κανένα ενδιαφέρον για την ανθρώπινη ζωή?

Λέτε να τους νοιάζει αν βγει σαν αποτέλεσμα των εκλογών, ο ένας ή ο άλλος?
Αφού ξέρουμε ότι η κυβέρνηση είναι πάντα καθρέφτης του λαού της…

Κι όμως εγώ νιώθω ότι όλοι μας περιμένουν με αγωνία…
Λες και από το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, θα αλλάξει όλη η Ενέργεια της Γης.

Νιώθω ότι η αγωνία δεν έχει σχέση με ένα ονοματεπώνυμο…

Η Ενέργεια που τώρα είναι διαχωρισμένη, δεσμευμένη, φοβισμένη, φυλακισμένη στις επιρροές του «κακού», λες και περιμένει την Ελλάδα…

Την Ελλάδα, αυτόν τον ιερό τόπο!
Και δεν το λέω με σοβινιστική διάθεση, γιατί εγώ νιώθω Πολίτης του Κόσμου του Θεού, έτσι κι αλλιώς…

Κάποια φίλη αναρωτήθηκε

♥ «Μήπως τελικά, η μήτρα της φιλοσοφίας, δεν έχει μεν δικούς της φιλοσόφους αλλά η δυναμική της, το πνεύμα που καίει ακόμα κάτω από τα μάρμαρα και τις πέτρες, αρχίζει να αγγίζει όλους τους "Έλληνες" του κόσμου και στρέφουν πια τα μάτια τους, τα αυτιά τους, το νου τους και την πένα τους στην κοιτίδα της δημοκρατίας;» ♥

Όλοι έχουν σκεφτεί ότι η Ελλάδα αυτήν την στιγμή αντιπροσωπεύει ένα «πειραματόζωο»…
Νομίζω ότι πάντα έτσι ήταν…Εδώ τούτος ο τόπος, τούτος ο λαός πάντα ήταν ένα «πειραματόζωο» στα δρώμενα του κόσμου…

Ανθεκτικό, γενναιόψυχο, υπερήφανο…

Νιώθω την αγωνία όλων των λαών της Γης, στραμμένη πάνω στην Ελλάδα

Και μια προσευχή να υψώνεται…

«σας παρακαλώ, μην μας προδώσετε…»

Ας σκεφτούμε να εκλέξουμε την Ανθρωπιά…Ακόμα και αν την θεωρούμε ουτοπία με τα σημερινά δεδομένα, μέσα από το όραμα του καθενός μας, θα το κάνουμε εφικτό…

Ας βάλουμε τέλος στην ανοησία και την αθλιότητα…
Ας βάλουμε τέλος στην αναίσχυντη άποψη των λίγων, ότι είμαστε ένα ανόητο κοπάδι…
Ας μην είμαστε τώρα, που όλοι οι λαοί μας κοιτάνε με αγωνία, οπαδοί!
Ας είμαστε ΄Ανθρωποι, έχοντας Συλλογική Ευθύνη…

Με όλα αυτά που συμβαίνουν θυμάμαι πάντα τον διάλογο από τον Ντοστογιέφσκι, μεταξύ Ιησού και Εξουσίας

"Αποκάλυψες στους ανθρώπους μια υπερβολικά μεγάλη αλήθεια. Είναι δυστυχείς!
Δεν ξέρουν τι να την κάνουν!
Εμείς πάλι τους διδάξαμε το καλό και το κακό.
Τους είπαμε τι πρέπει να κάνουν.
Μπορεί να είναι λιγότερο ελεύθεροι, αλλά είναι περισσότερο ευτυχείς!"

΄Ηρθε μήπως ο καιρός να απαντήσουμε με τι νιώθουμε ευτυχείς?

Και όλοι οι λαοί μας κοιτάνε με αγωνία…

Σαν να μην μπορέσει κανένας, αν δεν μπορέσουμε εμείς…

Μήπως αυτό που περιμένουν από εμάς, δεν είναι να εκλέξουμε απλά έναν κυβερνήτη, αλλά να απαντήσουμε στην ψευτιά και την διεφθαρμένη εξουσία, με Θάρρος και Γενναιοψυχία, όπως κάναμε μέχρι τώρα, μπροστά σε μια απειλή?

Η Ελλάδα είχε πάντα Συλλογική Ευθύνη… Δεν ξέρω πως το έκανε, αλλά το έκανε…
Σε περιόδους κινδύνου έδινε πάντα στον λαό εκείνη την Δύναμη να ξεχωρίζει την πραγματική απειλή, από την πλαστή, που του σέρβιραν…

:x :x :x

Εικόνα

Δημοσίευση από konstantinos s. »

Vaso έγραψε: Ας σκεφτούμε να εκλέξουμε την Ανθρωπιά…Ακόμα και αν την θεωρούμε ουτοπία με τα σημερινά δεδομένα, μέσα από το όραμα του καθενός μας, θα το κάνουμε εφικτό…
@};-

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”