Απίστευτο τι μου θύμισε η φράση «Εγώ μπορώ να κάνω αλλιώς»
Θυμήθηκα τότε που με πείσμα επέμενα, ότι δεν μπορεί να υπάρχει κάτι διαφορετικό, μια άλλη αλήθεια από την σερβιρισμένη
Προσπαθούσα να δείξω στον εαυτό μου, ότι όλα είναι προκαθορισμένα και ότι εγώ δεν μπορώ να κάνω αλλιώς…. Κορόιδευα τους αφελείς που είχαν εγκλωβισθεί σε υπαρξιακούς προβληματισμούς και πίστευαν, ότι μπορούσαν να ξεφύγουν και να κάνουν αλλιώς….
Εκείνη όμως την στιγμή της απόλυτης αυτοπεποίθησης….. έγινε η πτώση μου…..
Αντιλήφθηκα, ότι αυτό που έμοιαζε με αυτοπεποίθηση ήταν μόνο πεποίθηση και τίποτα άλλο
Τότε άκουσα μέσα μου :
Μέσα από τις συμπληγάδες, τους κύκλωπες και τις σειρήνες βρες την δική σου αλήθεια Εκείνη την αλήθεια που θα αναστήσει την καρδιά σου από τον θάνατο. .Εκείνη την αλήθεια που δεν θα σε νοιάζει αν σε πουν τρελό, αν χάσεις φίλους και συγγενείς, αν απαρνηθείς, ότι νόμιζες πολύτιμο…..
Πραγματικά είναι η στιγμή της Απόφασης…της Απόφασης, ότι μπορώ να αλλάξω τα πάντα γύρω μου αρκεί αυτή η αλλαγή να ξεκινάει από μένα ….
Την στιγμή που σηκώνεσαι από το πέσιμο σου κυριολεκτικό ή μεταφορικό όλες οι δυνάμεις εντός σου στρατεύονται για την μεγάλη νίκη….την νίκη επάνω σε κάθε τι που σε έκανε μικρό και μίζερο….Η μικρή ζωούλα σου έχει γίνει Ζωή και με θάρρος, θέληση, δύναμη και αγάπη κοιτάει κατάματα την νέα προοπτική φωνάζοντας σταθερά:
«ΜΠΟΡΩ»