ΘΕΛΩ......!!!

καμιά φορά ξεχνιόμαστε...
και εκτός από την "καλημέρα"
λέμε και ότι νιώθουμε!!
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Μαίρη μου περα απο τον θυμό σου έκανες κάτι; :-D >:d<
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Μαιρη

Δημοσίευση από Μαιρη »

Τελικα το πιο βασικο ειναι να εχουμε εμεις ανοιχτη την επικοινωνια μαζι τους ωστε να μην εχουν αναγκη για καθε λογης αξομολογους και να αναπτυξουν κριση για να επιλεγουν το σωστο για τα ιδια..
Ακολουθω την εσωτερικη πυξιδα μου και απορριπτω οποιες πεποιθησεις δεν με εξυπηρετουν πλεον...
Άβαταρ μέλους
Μαιρη

Δημοσίευση από Μαιρη »

Καλλιοπη μου μιλησαμε με τη μικρη... απο κει και περα σκκοπευω να ρωτησω τον συλλογο γονεων και κηδεμονων. ΑΝ και ξερω τι θα μου πουν .. οποιος θελει παει δεν υποχρεωσαμε κανεναν.. θα κρυφτουν πισω απο τη δηθεν ελευθερη επιλογη τους δε θα βγαλω και πολλα γιατι τετοια ειναι τα πιστευω τους και η κουλτουρα τους...
αν σου πω για κατι αλλο ασχετο που επαθα περισυ.. μουο εξομολογηθηκε καποια γνωστη μου παντρεμενη οτι ερωτευτηκε καποιον αξιωμαατικο εδω μικροτεερο της.. τελος παντων μαθευτηκε γιατι την ακουσαν που μου λεγε απο το τηλ για αυτον και βρηκα τον μπελα μου γιατι διελυσα ταχα το γαμο της γιατι δεν ειχα παει πιο νωρις να ενημερωσω τον αντρα της .. καταλαβαινεις με τι νοοτροπιες εχω να κανω;;
Ακολουθω την εσωτερικη πυξιδα μου και απορριπτω οποιες πεποιθησεις δεν με εξυπηρετουν πλεον...
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

καταλαβαινεις με τι νοοτροπιες εχω να κανω;;
Εσύ Μαίρη μου...καταλαβαίνεις ....για σένα;
Τι μας νοιάζει η νοοτροπία του κόσμου ..καλα κανει και την εχει ,να την χαίρεται κιολας.
Εγω τι κάνω για μενα...εγω πως νοιωθω για μενα..εγω πως λειτουργω γι ανα ειμαι καλα καινα μη ταλανιζομαι με την καθε νοοτροπία σε καθε θεμα που θα κουμπαέι καθε πλευρά της ζωής μου . >:d< :*
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Vaso έγραψε:΄Εχει αυτήν την ωριμότητα, ή θα φοβόταν να διαφοροποιηθεί, ακόμα και αν εσύ της είχες πει την αλήθεια για όλα?
Αυτό είναι το θέμα μας! Εγώ πάντως στην 1η γυμνασίου δεν την είχα την ωριμότητα...
Πολέμα και Οραματίσου
Valia

Δημοσίευση από Valia »

Ο Χριστός και η Παναγία!!!!!!!!!!!!!! Τι άλλο θα ακούσουμε πια???!!!!Εξομολόγηση με το ζόρι απο τον κάθε μ@@@ τραγόπαπα!! καλά, δεν ντρέπονται λίγο?? Εγώ, πιστεύω ότι δεν πρέπει να το αφήσεις έτσι. Πήγαινε και ξέχεσε τους όλους! απο σχολείο μέχρι τον πάπαρδο.

Είμαι εκτός εαυτού πραγματικά με αυτό που διαβάζω!!
Πάω τώρα να χορέψω κανα latin να ισιώσω..

συγγνώμη για τη γλώσσα :oops: :oops: :x :x
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Μαίρη νομίζω ότι αρχικά θα έπρεπε να μάθεις ποιός φώναξε τον παπά.
Τότε θα αποφασίσεις και πως να φερθείς.

Εαν ήταν κίνηση του συλλόγου γονέων καλύτερα να ζητήσεις συγκέντρωση και να αμφισβητήσεις την δικαιοδοσία του ΔΣ.

Εαν η ενέργεια έγινε από το σχολείο να ρωτήσεις τον διευθυντή ποιος το αποφάσισε.
Σε περίπτωση που ήρθε εντολή από τον προιστάμενο θα πρέπει να απευθυνθείς σ' αυτόν.

Ψάξε λίγο το θέμα να δεις τι κρύβεται από πίσω.
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Μαιρη

Δημοσίευση από Μαιρη »

Ριξε και κανενα χορο και για μας @};- :x να συνελθουμε @};-
Άβαταρ μέλους
Μαιρη

Δημοσίευση από Μαιρη »

Απ οτι εμαθα ηταν πρωτοβουλια της εκκλησιας. απλα το δεχτηκε ο διευθυντης. σε ενα αλλο σχολειον ο διευθυντης αρνηθηκε πιο νεος στα χρονια.. ο δικος μας πιο 'παραδοσιακος' τελος παντων εκανα συζητηση με τα παιδια μου και αυτο μου αρκει για την ωρα. θα επρεπε να κανει η καθε οοικογενεια το ιδιο αν θελουν παιδια με κριση και να αποφασιζουν τα ιδια και οχι οι αλλοι γι αυτα @};-
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

:thumbsup:
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Ακριβώς επειδή κανένας δεν θα μου πει τι θα νιωσω,,νιωθω οτι θέλω...

για να το κάνεις αυτό όμως και να νιώσεις ότι θέλεις και να είναι αρμονικό αυτό με την ψυχή σου, θα πρέπει να γνωρίζεις πολλά και βαθιά πράγματα, και αυτό τα παιδιά μας δεν έχουν την ωριμότητα να το κάνουν...Ακολουθούν μιαν εκπαίδευση τυπική και γι' αυτό ο κόσμος μας έχει αυτό το χάλι...
Δεν αμφισβητώ ότι η εκπαίδευση έχει το χάλι της και ότι αντί να δημιουργεί σκεπτόμενους ανθρώπους , φτιάχνει φυτά . Το ίδιο λέμε. Επειδή τα παιδιά δεν έχουν την ωριμότητα να διακρίνουν , ανάγεται σε εμάς το καθήκον να τους μαθαίνουμε πώς να σκέφτονται και εκ των πραγμάτων και τι να σκέφτονται, Είναι αδύνατον να μάθει ένα παιδί οτιδήποτε χωρίς να επηρεαστεί ……και μια και δεν έχουν ακόμη ελεύθερη σκέψη ουσιαστικά τα διαμορφώνουμε με τις δίκες μας ιδέες.

Ο σκοπος ειναι να μην ταυτιστούμε με το συναίσθημα και οχι να φοβόμαστε να φοβηθούμε....

πως θα ενοποιηθείς με το συναίσθημα, αν δεν πειραματιστείς με τον φόβο? Εκ του ασφαλούς?
Πως θα ξέρεις ότι αυτό που νιώθεις δεν είναι αυτό που σκέφτεσαι?
Και πως θα ξέρεις ότι αυτό που σκέφτεσαι δεν είναι μια συναισθηματική σου ανάγκη για ασφάλεια, που κρύβεται πίσω από το αδιάφορο "εγώ δεν συμμετέχω σ' αυτό, κάντε ότι θέλετε...???"
Εγώ δεν είπα ότι θα αποφύγουμε το φόβο κάθε άλλο ..λέω ότι και αν φοβηθούμε ας το εξετάσουμε για να δούμε τι θα μας δείξει και ποια είναι τα όρια μας κάθε φορά.
Βάσω ποτέ δεν είπα <, κάντε ότι θέλετε >> ούτε όταν σχεδόν όλο το φόρουμ αντιδρούσε σε ότι έλεγα…. και αυτό γίνεται και έξω …αλλά υποστηρίζω ότι πρέπει να ζυγίζουμε και να σκεφτόμαστε το αποτέλεσμα σε ότι πράττουμε και για να γίνει αυτό αναγκαστικά θα σκεφτούμε τις συνθήκες και όχι το συναίσθημα μας μόνο.

Δεν μιλαμε για έννοιες και ιδέες εδώ, Ελένη, αλλιώς οι απαντήσεις μου θα ήταν διαφορετικές...
Εδώ μιλάμε για πράξεις εκβιαστικές και από ότι κατάλαβα, θα έπρεπε να με ενοχλούσε η περιθωριοποίηση και να μην κάνω τίποτα, απλά να κρατήσω τις απόψεις μου για τον εαυτό μου, κατά την δική σου άποψη...
Κατά την δική μου άποψη , που την είπα και παραπάνω, δεν πρέπει να αντιδράμε παρορμητικά και αδιακρίτως. Δεν είπα ποτέ να κρατήσουμε τις απόψεις μας για τον εαυτό μας , απόδειξη το γεγονός ότι τις δικες μου τις γράφω εδώ και όπου αλλού μπορώ , και μάλιστα εμφανίζομαι κιόλας.
Η συγκεκριμένη πράξη δεν ήταν εκβιαστική. Μπορεί να ήταν αντίθετη με το ιδεολογικό σχήμα κάποιων αλλά δεν ήταν επ ουδενί εκβιασμός. Θα ήταν έτσι,αν ο διευθυντής του σχολειού επέβαλλε στα παιδια να εξομολογηθούν με το ζόρι και με απειλές.
Σε αυτή την περίπτωση ούτε καν θα το συζήταγα …για την καταγγελία κλπ….θα μπορούσα να τον δείρω μόνη μου.

Για πράξεις μιλάμε, και όχι για φιλοσοφία!!!!

Η εξομολόγηση είναι πράξη ή όχι?

Συγγνώμη αλλά μάλλον φιλοσοφούμε..και μάλιστα για άλλο θέμα…..χι χι

Η εξομολόγηση . είναι πράξη ..μονό που εγώ δεν συζητάω για την εξομολόγηση αλλά για το πώς θα αντιμετώπιζα το γεγονός που συνέβη στο σχολείο εξ αιτίας της .

Ακόμη πιο αναλυτικά μια και τελικά πηρέ άλλη τροπή..

Είπα τι θα έκανα στη θέση της Μαίρης όπως είπαν και οι υπόλοιποι, με την διάφορα ότι σκέφτομαι τις συνθήκες που βρίσκεται εκείνη και όχι τις δικές μου.

Η Μαίρης βρίσκεται σε μια μικρή επαρχιακή κωμόπολη με πολύ ιδιαιτέρους ανθρώπους , την νοοτροπία των όποιων τυγχάνει να γνωρίζω λόγω συχνών επισκέψεων εκεί και λόγω καταγωγής [ Μυτιληνιά μητέρα].

Η ιδία η Μαίρη έτσι όπως την έχω χαρακτηρίσει , είναι ήσυχος και πολυάσχολος άνθρωπος με πολλές φροντίδες και ερωτηματικά.

Είμαστε στην Ελλάδα [ όχι στην Αμερική] και όπως είπαμε στο νησί μας……και μάλιστα σε χωριό.

Αν ξεκίνησει τώρα ένα αγώνα αυτού του τύπου θα καταλήξει σαν το Γαλιλαίο και δεν θα καταφέρει τίποτα. Ενώ αν πληροφορήσει το παιδί της περί της αλήθειας της , τότε αυτό θα μείνει αλώβητο και αργότερα θα μπορέσει να μεταδώσει και εκείνο ότι …..έστω κα μέσα από το ιντερνετ.
Επίσης όταν θα βρεθεί στο μάτι του κύκλωνα …θα είναι μόνη της [εμείς δεν θα ειμαστε εκεί] και αυτό δεν γνωρίζω αν μπορεί να το αντέξει......λαμβάνοντας υπ όψιν και την μη ωφελιμότητα τελικά.

Αυτά σκέφτηκα και εξέφρασα άποψη . Από εκεί και μετά εννοείται ότι εκείνη θα κάνει ότι νομίζει.

Πάντως αν το γενικεύσω , είμαι διακριτικά υπέρ της επανάστασηςι μόνο αν δεν γίνεται αλλιώς και έχουμε εξάντληση όλες τις ειρηνικές μεθόδους.
Σε αυτά τα θέματα , όπως είναι οι ιδέες , μέχρι τώρα , στην ιστορία δεν είδαμε να ευοδώθηκε ποτέ οτιδήποτε με την συρραξη..περαν του φανατισμού.

Διαφωνώ επί της πράξης του να με αναγκάσουν να νιώθω και να πιστεύω ότι θέλουν οι άλλοι...
Γίνεται να μας αναγκάσει κάνεις να νιώθουμε και να πιστεύουμε κάτι που δεν θέλουμε?
Πως ?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Επισκέπτης την 08 Απρ 2009 10:06 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

αλλά υποστηρίζω ότι πρέπει να ζυγίζουμε και να σκεφτόμαστε το αποτέλεσμα σε ότι πράττουμε και για να γίνει αυτό αναγκαστικά θα σκεφτούμε τις συνθήκες και όχι το συναίσθημα μας μόνο.
Βρε Ελενάκι, από πότε η πνευματική ελευθερία είναι συναίσθημα?
Από πότε η εναρμόνισή μας με τον εξαναγκασμό, μας τοποθετεί στους σκεπτόμενους ανθρώπους?

Μάλλον όμως λέμε τα ίδια, εσύ στο θεωρητικό, και εγώ όπως πάντα στο πρακτικό...
Δεν θα ένιωθα ελεύθερη, αν φοβόμουν τον περίγυρό μου...Ούτε καν διαζύγιο δεν θα είχα πάρει...Γιατί την εποχή που χώρισα, ήταν κραυγαλέο να χωρίσεις χωρίς ουσιαστική αιτία...
Τι να λέμε τώρα...

Δεν θεωρώ την αντίδραση για την σκοπιμότητα μια συνεπή με την ζωή μας κατάσταση...Προς θεού...
΄Ομως το δικό μου παιδί δεν θα ήθελα να αναγκαστεί να ομολογήσει πόσες φορές ή αν αυνανίστηκε...
Επί του πρακτικού πάντα μιλάω...Θα γινόταν χαμός δηλαδή...
Και αν μας λιθοβολούσαν οικογενειακώς, πάλι δεν θα με ένοιαζε...΄Εχω κάνει χειρότερα με τα σχολεια των παιδιών...
δεν πρέπει να αντιδράμε παρορμητικά και αδιακρίτως
αν η πηγαία μου ελευθερία, στην καθομιλουμένη λέγεται παρόρμηση, τότε ίσως να εξετάσουμε καλύτερα το αυθεντικό αίσθημα μέσα μας! :?
Θα ήταν έτσι.αν ο διευθυντής του σχολειού επέβαλλε στα παΐδια να εξομολογηθούν με το ζόρι και με απειλές
Μάλλον πλάκα κάνεις, ή δεν έχεις ιδέα από δημόσια σχολεία...
Εγώ τα ξέρω καλά τα δημόσια, όπως γνωρίζω και τα ιδιωτικά, και τους εξαναγκασμούς, τύπου "στην έχουμε φυλαγμενη"...΄Ελα Ελενάκι, που ζεις κορίτσι μου?
Συγγνώμη αλλά μάλλον φιλοσοφούμε..και μάλιστα για άλλο θέμα&#133;..χι χι
όχι δεν φιλοσοφώ...Το έχω κάνει και πρακτικά με τα δικά μου παιδιά...Μέχρι Νομαρχία έφτασα...

Το σταματάω εδώ, όμως το θέμα...
Γιατί και εγώ είμαι υπέρ της ειρηνικής διευθέτησης, όταν η ειρήνη δεν είναι απλά μια υποχώρηση στον δυνατότερο...

:x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Δεν θεωρώ την αντίδραση για την σκοπιμότητα μια συνεπή με την ζωή μας κατάσταση...Προς θεού...
΄Ομως το δικό μου παιδί δεν θα ήθελα να αναγκαστεί να ομολογήσει πόσες φορές ή αν αυνανίστηκε...
Επί του πρακτικού πάντα μιλάω...Θα γινόταν χαμός δηλαδή...
Και αν μας λιθοβολούσαν οικογενειακώς, πάλι δεν θα με ένοιαζε...΄Εχω κάνει χειρότερα με τα σχολεια των παιδιών...
Συμφωνω απολύτως. Μονο που το θεμα μας ηταν αλλο.
Δεν αναγκασε κανενας τα παιδια να πανε να μιλησουν ....αυτα υποχωρησαν αφου ετσι εμαθαν απο το σπίτι τους....εκει ειναι το θέμα. Στη διαρκεια της ζωης μας , πολλοί θα μας ρωτησουν διάφορα ...εμεις ομως θα αποφασίσουμε τι θα πούμε..
Μάλλον πλάκα κάνεις, ή δεν έχεις ιδέα από δημόσια σχολεία...
Το δημοσιο του Χαλανδρίου τέλειωσα ....προ πολλού

Μάλλον όμως λέμε τα ίδια, εσύ στο θεωρητικό, και εγώ όπως πάντα στο πρακτικό...
Διαφωνω ..πραττω οπως εγω νομίζω , και μαλιστα σπανιως ακούω η ακολουθω κατι που δεν μου ταιριάζει.
Δεν θα ένιωθα ελεύθερη, αν φοβόμουν τον περίγυρό μου...Ούτε καν διαζύγιο δεν θα είχα πάρει...Γιατί την εποχή που χώρισα, ήταν κραυγαλέο να χωρίσεις χωρίς ουσιαστική αιτία...
Τι να λέμε τώρα...
Καμια διαφωνία. Εγω δεν θελω να παρω διαζύγιο χωρις ουσιαστική αιτία ...που να φαίνεται ουσιαστική σε εμενα ......πειραζει?
΄Ελα Ελενάκι, που ζεις κορίτσι μου?
Νιωθω, προσβολη και ποτε δεν θα σου ελεγα εσενα η σε οποιονδήποτε κατι τέτοιο. Βάσω μου εδω ζω και μαλιστα τα εχω τετρακόσια....απο καθε αποψη.
Οπως βλεπεις ποτε δεν διστασα να μιλήσω οπως αισθανομαι .

Το σταματάω εδώ, όμως το θέμα...
Γιατί και εγώ είμαι υπέρ της ειρηνικής διευθέτησης, όταν η ειρήνη δεν είναι απλά μια υποχώρηση στον δυνατότερο...
Εδω εχουμε ακριβως την ιδια αποψη :-D
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Δεν είχα σκοπό ούτε να σε προσβάλω, ούτε να σου πω πως θα πράξεις, βρε Ελένη μου! Συγνώμη αν έτσι το εξέλαβες...

και το που ζεις, είναι τρόπος του λέγειν, όταν μου λες ότι ο διευθυντής δεν εκβιάζει τα παιδιά, γιατί ξέρεις ότι το κάνει όχι με λέξεις, αλλα με συναίσθημα, που είναι ακόμα χειρότερο...

Φυσικά εσύ κάνεις ότι θέλεις, μα γι' αυτό δεν συζητάμε?
Η έκθεσή μας είναι μέρος του τρόπου ανάπτυξής μας! Και γι' αυτόν ο καθένας μας ορίζει τις παραμέτρους τους...

Ακαδημαϊκά μιλάμε και επί του πρακτικού...

Δηλαδή εγώ δεν θα έλεγα στο παιδί μου, να συμμετέχει στην εξομολόγηση, αλλά να μην πει προσωπικά δεδομένα...
Εγώ θα του έλεγα, να μην συμμετέχει καθόλου, γιατί είναι δικαίωμά του...

Αυτό είπα και τίποτα που να αφορά εσένα και τις προσωπικές σου διευθετήσεις, κορίτσι μου...Εσύ καλά κάνεις όπως το κάνεις, ποιά είμαι εγώ που θα διαφωνήσω με τον τρόπο σου?
Το ότι δεν συμφωνώ, δεν σημαίνει ότι κρίνω την ατομική σου πορεία...
Να συμφωνήσω δεν μπορώ, να την αποδεχτώ όμως σαν δική σου ζωή, μια χαρά μπορώ και ούτε μου πέφτει λόγος!

Για τον εαυτό μου έφερα παραδείγματα, και δεν τα συνέκρινα με τον τρόπο κανενός! Απλά είπα, ότι αυτά τα παιδιά χρειάζονται και κάποιον να τα υποστηρίξει έναντι του δυνατότερου που είναι η εκκλησία και το εκπαιδευτικό σύστημα...

Συγνώμη, μάλλον σε αναστάτωσα, αλλά έγινε χωρίς τέτοια πρόθεση...
@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Πήγαινε και ξέχεσε τους όλους! απο σχολείο μέχρι τον πάπαρδο
Vallia, εσύ και ο Silver σήμερα με κάνατε και γέλασα πολύ =)) =))
Ειδικά αυτό το "πάπαρδος" μου άρεσε πολύ :)) :))
γιατί το χρησιμοποιώ κι εγώ πολύ συχνά!!
Μ' αρέσει η επαναστατική σου διάθεση ;)
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Επιστροφή στο “Η ΠΑΡΕΑ - ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!”