ΘΕΛΩ......!!!

καμιά φορά ξεχνιόμαστε...
και εκτός από την "καλημέρα"
λέμε και ότι νιώθουμε!!
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Θεωρητικα η εξομολογήση γίνεται για να ''αφήσουμε'' το παρελθόν στο θεό [ αφου εχει επελθει περίοδος καθαρσης και εξαγνισμού] και για να βιώσουμε την ταπέινωση.
Ελενη μου μεχρι εδω προλαβα και διαβασα κι ενισταμαι..

Καμια περιοδος καθαρσης δεν ερχεταιετσι οπως τοποθετειται η θρησκεία και για καμια ταπεινωση δεν μιλανε αλλα μονο γαι ενοχη και τιμωρία.ΚΑΙ ΑΥΤΟ και μονο τους ενδιαφερει γιανα ελεγχουν την μαζα!!! :*
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Ρε φιλεναδα , διάβασε και παρακάτω ......λεει κι αλλα.....βιαζεσαι :x
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Νομιζω οτι το ολο θέμα εχει πολλες προεκτάσεις που δεν φαίνοτναι αμεσα.
Κατα την γνωμη μου αν ημουν στην θεση της Μαιρης δεν θα εκανα τίποτα , περαν του να μιλήσω και να διδάξω τα παιδιά μου.
Ζει σε ενα μικρο μέρος που ειτε το θέλουμε ειτε οχι , οτι πει και κανει θα εχει αντίκτυπο σε ολους και δεν γνωρίζω κατα πόσο μπορει ο καθενας να βρισκεται στο ματι του κυκλώνα και να περιθωριοποιειται ..δλδ αν μπορει να το αντεξει εχει καλως..αν οχι ...
Ελενάκι, αν δεν αντέξουμε εμείς την περιθωριοποίηση, πως θα την αντέξουν τα παιδιά μας?
Εργαζόμαστε γι' αυτό το περιθώριο, εγώ τουλάχιστον!
Δεν είμαι ενταγμένη σε καμιά θρησκεία, σε καμία κοινωνία, απλά κάνω αυτό που νιώθω σωστό, στα πλαίσια των κοινωνικών δυνατοτήτων...
Θα κάνω δήλωση στην εφορία μεν, αλλά κανείς δεν θα μου πει τι θα σκεφτώ και πως θα νιώσω τον θεό...
Αν δεν μπορώ να στηρίξω τα παιδιά μου, σ' αυτήν την εργασία, τότε γιατί εργάστηκα με το πνευματικό μου πεδίο? Για ποιό λόγο, αν όχι για να μην φοβάμαι το περιθώριο τους???

Απλά ρωτάω...
Επίσης σκέφτομαι σε τι θα βοηθήσει μια καταγγελία η διαμαρτυρία οπως διαβαζω ..
΄Οταν κατήγγειλα έναν γιατρό του ΙΚΑ, με πήρε ο διευθυντής και μου ζήτησε αφ' ενός συγνώμη αφετέρου ο γιατρός μετατέθηκε άμεσα...
Δεν ξέρω αν ήμουν η αιτία, αλλά το λιθαράκι μου το έβαλα...
Γιατί δεν πρέπει να καταγγέλουμε το παράλογο?
Αυτό ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω...
Από τον φόβο του περιθώριου?
Εμ έτσι όμως, ποτέ κανείς δεν θα καταφέρει τίποτα...

Δεν λέω για κάθε λόγο που μας εκνευρίζει να κάνουμε καταγγελίες, αλλά είμαι πολύ ευαίσθητη στον εκβιασμό μας μέσω των παιδιών μας!!

Είμαστε στην Ελλάδα και ο Χριστιανισμός ειναι η επισημη θρησκεια του κράτους. Η εξομολογήση ειναι μυστηριο της αποδεκτης θρησκείας..οποτε δεν θεωρειται πτέσμα η αδικημα. Εκτος αυτού απ οτι καταλαβαίνω κανεις δεν υποχρέωσε τα παιδιά να το κανουν.
Οπως εμεις εχουμε τις δικες μας ιδεες και κάνουμε οτι κανουμε , ετσι και οι αλλοι ειναι ελευθεροι να ασκούν οτι νομίζουν .
Επίσημη μπορεί να είναι...
Εχουμε όμως ανεξιθρησκεία...αν δεν κάνω λάθος!
Μπορώ να πιστεύω σε έναν θεό πατέρα παντοκράτορα, αλλά μπορώ να πιστεύω και στο τίποτα...
Αυτό το δικαίωμα μου δίνει ο νόμος! Γιατί πρέπει να το καταπατήσουν και εγώ να ενδώσω σ' αυτό, αφήνοντας τα παιδιά μου έρμαιο????

Σαφώς και ήταν υποχρεωτικό...΄Ετσι τουλάχιστον κατάλαβα από τα γραφόμενα της Μαίρης...
Αν αρχίσουμε και αναλυουμε στα παιδιά μας οτι διαβάζουν στα βιβλία των θρησκευτικων και αντι να τα αφήνουμε στο παραμύθι τα προκαλουμε να σκεφτούν , τοτε απο μονα τους , θα δράσουν οπως νιώθουν και δεν θα χρειάζεται ουτε επανασταση , ουτε τίποτα.
Φυσικά και χρειάζεται να μιλήσουμε στα παιδιά μας για τον θεό...
Σιγά μην τα αφήσουμε στον δάσκαλο των θρησκευτικών...
΄Ομως, αν το κάνουμε, ας είμαστε και προετοιμασμένοι για το περιθώριο, αφού κι εκείνα θα αναπτύξουν την κρίση να αρνούνται κάθε εκβιαστική συμπεριφορά...
Και φυσικά θα περιθωριοποιηθούμε οικογενειακά ή κάνω λάθος???
Πάντως αυτο που αντιλαμβάνομαι ειναι οτι οπως εμεις εχουμε καποιες χ αποψεις και με αυτες ζούμε και μεγαλώνουμε και τα παιδιά μας , ετσι και οι αλλοι εχουν τις δικες τους και ολες μπορει να ειναι [ και μάλλον ειναι] σωστες αν μας κανουν και νιωθουμε καλά και αρμονικα με τον εαυτό μας.....στην περιπετεια που διασχίζουμε.
Σαφώς έχουν και οι άλλοι τις αποψεις τους! Ποιός διαφωνεί σ' αυτό?
Εκεί που ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ, είναι όταν μου τις επιβάλλουν μέσω του φόβου, του εκβιασμού και της περιθωριοποίησης, που αναφέρεις Ελενάκι...

Και δικές μου σκέψεις... @};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

aetos έγραψε:Ρε φιλεναδα , διάβασε και παρακάτω ......λεει κι αλλα.....βιαζεσαι :x
Oτι αλλο και να λεει Ελενάκι μου ...η ουσία ειναι μια...Φοβος κι ενοχη παντού! :-(

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

αν θέλω να επικοινωνήσω με την Θεότητα δεν χρειάζομαι μεσάζοντα

Για μένα, η ουσία είναι εδώ @};-
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Fotinoula »

Mαιρούλα βουρ στο ψητό με καταγγελια φτάνει πια αν το νοιωθεις φυσικα να το κανεις

αν αλλάζαμε όλοι απο λίγο με δράση και όχι παθηση που μας έχουν μαθει να ακολουθουμε θα αλλαζαν πολλα μα πολλά

όταν ειχα παρει στην σχολή μου και τους είπα ή μου δίνετε το πτυχιο ή σαν καταγγελω στο συνήγορο του πολίτη μου απάντησαν ότι όλοι οι φοιτητες ακολουθουν την δικη τους πεπατημενη και δεν καταφευτγουν σε ακραιες καταστασεις

τους απαντησα λοιπον ότι ευτυχως που υπαρχει καποιος που κανει την διαφορα για το έχουν και αυτο υποψιν τους ότι δεν τρώμε όλοι κουτοχορτο :?
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Fotini έγραψε:Mαιρούλα βουρ στο ψητό με καταγγελια φτάνει πια αν το νοιωθεις φυσικα να το κανεις

αν αλλάζαμε όλοι απο λίγο με δράση και όχι παθηση που μας έχουν μαθει να ακολουθουμε θα αλλαζαν πολλα μα πολλά

όταν ειχα παρει στην σχολή μου και τους είπα ή μου δίνετε το πτυχιο ή σαν καταγγελω στο συνήγορο του πολίτη μου απάντησαν ότι όλοι οι φοιτητες ακολουθουν την δικη τους πεπατημενη και δεν καταφευτγουν σε ακραιες καταστασεις

τους απαντησα λοιπον ότι ευτυχως που υπαρχει καποιος που κανει την διαφορα για το έχουν και αυτο υποψιν τους ότι δεν τρώμε όλοι κουτοχορτο :?
και για μένα η ουσία είναι εδώ! @};-

Εικόνα

Ο φοβος και η ενοχή δεν ειναι κατι το ανυπαρκτο η απαραίτητα το επιβλαβές ως εννοιες , ετσι ωστε να το αποποιούμεθα και να καθυσηχάζουμε τον εαυτό μας καθε φορα που σφάλουμε.
Αν κάνουμε κατι που δεν ειναι αρμονικό και δεν συναδει με την ψυχη μας και φοβο και ενοχη και αμφισβήτηση θα νιωσουμε και ευτυχως , επειδή αυτα θα ειναι τα συναισθήματα που θα μας ειδοποιήσουν ωστε να σκφτούμε , να κρίνουμε και εξετάσουμε τις σκέψεις μας.
Ο σκοπος ειναι να μην ταυτιστούμε με το συναίσθημα και οχι να φοβόμαστε να φοβηθούμε....

Ελενάκι, αν δεν αντέξουμε εμείς την περιθωριοποίηση, πως θα την αντέξουν τα παιδιά μας?
Εργαζόμαστε γι' αυτό το περιθώριο, εγώ τουλάχιστον!
Δεν είμαι ενταγμένη σε καμιά θρησκεία, σε καμία κοινωνία, απλά κάνω αυτό που νιώθω σωστό, στα πλαίσια των κοινωνικών δυνατοτήτων...
Θα κάνω δήλωση στην εφορία μεν, αλλά κανείς δεν θα μου πει τι θα σκεφτώ και πως θα νιώσω τον θεό...
Αν δεν μπορώ να στηρίξω τα παιδιά μου, σ' αυτήν την εργασία, τότε γιατί εργάστηκα με το πνευματικό μου πεδίο? Για ποιό λόγο, αν όχι για να μην φοβάμαι το περιθώριο τους???
Βάσω μου , εγω εχω διαφορετική αντιληψη σε αυτο το τομέα. Δεν ειμαι μεν ενταγμένη πουθενα , τουλαγχιστον ψυχολογικά [ γιατι τυπικα ολοι εχουμε μια αστυνομικη ταυτότητα και ενα διαβατήριο που χωρις αυτα δεν μπορουμε να πάμε πουθενα ..και δεν ειδα κανενα να τα πετάει και να λεει οτι ειναι ανεξαρτητος] αλλα επειδή προτιμω την ηρεμία , αν δεν θίγομαι αμεσα [ με τα δικα μου μετρα] δεν βλεπω αναγκη επαναστασης , κυριως για λογους ιδεων...
Ακριβως επειδη κανενας δεν θα μου πει τι θα νιωσω,,νιωθω οτι θέλω...
Απο εκει και περα , δεν καταλαβαινω γιατι θα πρέπει να προβαλλω το δικο μου..πχ Δεν θα παω στη δουλειά που οι περισσότεροι ειναι θεοφοβούμενοι και συντηρητικοί [ αν αυτο τους εκφράζει ειναι οκ] να τους ανατρέψω τις ιδεες και ουτε φωναζω οποτε βλέπω παπαδες να μοιραζουν εικονες... εμενα και το μυαλο μου δεν το αγγιζουν ,οι υπόλοιποι ας σκεφτουν μονοι τους .....
Το παιδί μου θα ηθελα να μαθει να ζει μοναδικα μεσα στην ενοτητα.
Το περιθωριο , προσωπικα το αρνούμαι , επειδη τοσο καιρο μεσω της αυτογνωσίας και οσων πολυ ομορφα συζητάμε εδω , αναγνωρίζω πλεον τις αναγκες μου και μια απο αυτες ειναι η παρέα..μια αλλη ειναι η μαθηση και το ταξίδι .....Αυτα υπερισχύουν σε εμενα απο την ανυπαρκτη αναγκη να επαναστατήσω ..

΄Οταν κατήγγειλα έναν γιατρό του ΙΚΑ, με πήρε ο διευθυντής και μου ζήτησε αφ' ενός συγνώμη αφετέρου ο γιατρός μετατέθηκε άμεσα...
Δεν ξέρω αν ήμουν η αιτία, αλλά το λιθαράκι μου το έβαλα...
Γιατί δεν πρέπει να καταγγέλουμε το παράλογο?
Αυτό ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω...
Από τον φόβο του περιθώριου?
Εμ έτσι όμως, ποτέ κανείς δεν θα καταφέρει τίποτα...

Δεν λέω για κάθε λόγο που μας εκνευρίζει να κάνουμε καταγγελίες, αλλά είμαι πολύ ευαίσθητη στον εκβιασμό μας μέσω των παιδιών μας!!
Συμφωνω απολύτως ως προς αυτού του ειδους την καταγγελία ..θα το εκανα ευχαριστως , αλλα το ΙΚΑ ειναι ενας οργανισμός που ειναι αυτο που ξέρουμε και βλέπουμε ολοι. Δεν υπαρχει ουτε ενας που να αμφισβητεί την κακή λειτουργία του ..δεν ειναι μια ιδέα οπως η θρησκεία.
Ακομη δεν εχει ψηφιστει νόμος που να αποσύρει τα θρησκευτικά απο τα δημοτικά και αν κάποιος ξενινήσει ειδικα στην επαρχία να φωναζει μεμονωμενα , θα μπει σε μπελάδες που θα εχουν προεκτάσεις ενω θα μπορούσε να λυσει το πρόβλημα μονος του.
Λεει στο παιδί του οτι νομιζει, πράττει επίσης αυτα που νομιζει.....ειναι ανάγκη οι αλλοι να ξέρουν τι πιστευει δλδ ? τι σημασία θα εχει ? Αφου ετσι και αλλιως θα κανει οτι θέλει .....διανοητικό ταξίδι ειναι αυτο....
Απο την αλλη , αν ο αλλος [ ακομη και το παιδί μου] θέλει να θρησκευεται ..ελευθερο δεν ειναι και εκεινο να αποφασίσει? Εμενα δεν μου ειπαν ποτε οι γονεις μου τιποτα περί θρησκείας εκτος ελαχίστων που απαντούσαν στις ερωτήσεις μου..
Εφτασα 28 χρόνων και δεν ηξερα τι ειναι το ευχελαιο και τι σημαίνει να βαφτιζεις...και τα εμαθα οταν μου ζητησαν να βαφτισω τον ανηψιο μου..
Καιρο μετα αρχισα να διαβαζω θρησκειολογία για να μπορεσω να δω τις επιδράσεις επάνω στην κοινωνία και να παραλληλίσω...συνδιάζοντας.
Δεν βλέπω κατι το παραλογο για να θελήσω να το καταγγείλω στην εξομολόγηση η στην υποστολη της σημαίας ας πουμε..
Βλεπω κατι που δεν συμφωνει με τις δικες μου ιδεες... Οι Μουσουλμάνοι σταματανε στη μεση τις δουλειές τους και προσευχονται....αλλα και εγω διαλογίζομαι οκλαδόν ...μονο που δεν με βλεπει κανεις.. Που ειναι τελικα η διαφορά ?
Στο οτι δεν ακολουθω ενα τυπικο γνωστό για να προσεγγίσω το Θειον ενω οι αλλοι το κανουν? Ουσιαστικα το ιδιο δεν γίνεται?

Σαφώς και ήταν υποχρεωτικό...΄Ετσι τουλάχιστον κατάλαβα από τα γραφόμενα της Μαίρης...
Αποκλειεται να ηταν υποχρεωτικό με την εννοια των κυρωσεων αν δεν το εκανε. Θυμάμαι οσες φορες ηρθε παπας στο σχολείο μου μικρη , ποτε δεν φιλουσα χέρια και δεν το πλησίαζα επειδή μου φαινοταν βρωμικα και τα χερια και τα μαυρα ρουχα...δεν μου ειπε κανεις τιποτα και μιλαμε γαι το 1970 ...
΄Ομως, αν το κάνουμε, ας είμαστε και προετοιμασμένοι για το περιθώριο, αφού κι εκείνα θα αναπτύξουν την κρίση να αρνούνται κάθε εκβιαστική συμπεριφορά...
Και φυσικά θα περιθωριοποιηθούμε οικογενειακά ή κάνω λάθος???
Αγαπημενη Βάσω, δεν ξερω τι ειναι το λαθος και το σωστό....
Η δικη μου σταση ειναι να μεταδίδω οτι γνωσεις εχω χωρις να περναω θέσεις σε αυτο το θέμα. Του εξηγω οτι ο Θεός ειναι πολυ προσωπικό ζητημα και οτι ο ανθρωπος πρέπει να ειναι ολοκληρος και να μαθει να αγαπαει ,.να μην διχάζει με κανενα τρόπο.
Ισως επειδη δεν νιωθω εκβασμό , δεν μπορω να του το αναλύσω..
Του μαθαινω την ισχύ του πνευματος και της σκέψης ..του λεω για την αρμονία και την ομορφια της φύσης.....και προσθέτω οτι ολα αυτα τα πολιτιμα βιώματα τα μοιραζόμαστε μονο με αυτούς που διαισθανόμαστε οτι μπορούμε να επικοινωνήσουμε ψυχικα. Με τους υπόλοιπους συμπορευόμαστε εν ειρηνη ,....και κατανόηση οσο γίνεται...
Εκεί που ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ, είναι όταν μου τις επιβάλλουν μέσω του φόβου, του εκβιασμού και της περιθωριοποίησης, που αναφέρεις Ελενάκι...
^:)^ ^:)^ >:d<

Ακριβως τα ιδια , εντελως τα ιδια πιστευω και εγω ....αν υπαρχει διαφορα σε κατι είναι στη μεθοδο επιτευξεως τους.. >:d<
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Περιθωριοποίηση βρε Ελένη σε τι πράγμα; Στις θρησκευτικές απόψεις μας; Το αναφέρεις και στο τέλος του πόστ σου
Πάντως αυτο που αντιλαμβάνομαι ειναι οτι οπως εμεις εχουμε καποιες χ αποψεις και με αυτες ζούμε και μεγαλώνουμε και τα παιδιά μας , ετσι και οι αλλοι εχουν τις δικες τους
Αν κάποιος δεν μπορεί να σεβαστεί τις απόψεις μου και πάψει να μου μιλάει και εγώ μείνω στο "περιθώριο" τότε αν μη τι άλλο ήταν προβληματική η σχέση μου με αυτό το άτομο..προσωπικά έχω ξεκόψει με πολλούς "φίλους" όταν έμαθαν μερικές απόψεις μου, είτε θρησκευτικές είτε οτιδήποτε πολιτικές κλπ κλπ..
Αν πάλι έχουμε κάποιες απόψεις και φοβόμαστε να τις εκφράσουμε τότε υπάρχει αμφιβολία μέσα μας γι αυτές.

Τώρα με την εξομολόγηση, επειδή η μητέρα μου είναι θρήσκα από φόβο κυρίως , μου έχει πει άπειρες φορές να πάω να εξομολογηθώ, για να νιώσω το ξεφόρτωμα, λέει!!! Βέβαια δεν το έκανα ποτέ, και δεν δογματίζομαι με αυτό, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που τους βοηθάει πραγματικά. Αλλά αυτό είναι κάτι εφήμερο...
Πολέμα και Οραματίσου
Επισκέπτης

Βασίλη αυτο που λεω ειναι οτι δεν χρειάζεται να ανακοινωνουμε οτι πιστευουμε παντου. Δεν ειπα για τους φίλους μας που ετσι κι αλλιως συνηθως ειναι στο ιδιο μηκος κυμματος με εμας.
Οι δικοι μου φίλοι [ οι ελάχιστοι που θεωρω ως φίλους] επι παραδειγμα ξερουν για τον εσωτερισμο αλλα και τις γενικες ιδεες μου τις γνωρίζουν [ ασε που φαίνονται] και ως επι το πλειστον ειναι συμβατοί.
Ο ανδρας μου δεν συμφωνει με τον εσωτερισμό μία και εχει υλιστικες αποψεις αλλα τωρα τελευταια , σκεφτομαι οτι δεν με πειραζει πια ουτε και αυτο.....ελευθερος δεν ειναι και αυτος ?

Αλλο ειναι το περιθωριο για το οπόιο μιλαω ..
Ζούμε σε ενα κοινωνικό συνολο και αν δεν το σεβαστούμε ως ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ, θα το βρούμε απέναντι και οχι διπλα.
Τα δικα μου τα ορια , τα βαζω εκει που μου επιτρέπουν να ωφελούμε απο το συνολο χωρις να με ενοχλει κάπου...Για αυτο το λογο δεν θα πηγαινα ποτε να μεινω σε περιοχή μικροτερη της Αθήνας σε πληθυσμο...επειδη λατρεύω να χανομαι.....και αυτο δεν μπορει να γίνει στα χωριά....
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ , αν [ αν] ημουν στην θεση της Μαιρης , δεν θα τα εβαζα με τον στενόμυαλο πληθυσμο της Καλλονης επειδη ενας ασχετος παπας πηγε να εξολολογήσει την κορη μου , που τελικα δεν το εκανε αλλα θα μιλαγα σε εκεινη.
Στην δική μου θέση...εβαλα το μικρο σε ιδιωτικο σχολείο αφου ειχα δει τις ιδεες του διεθυντη και την νορμα των γονιων για να αποτρέψω ολα αυτα και να μπορω να εχω λόγο. Δλδ αντι να αλλαξω τον κοσμο , εψαξα να βρω τι με βολευει απο αυτα που εχει.

Αλλα οπως έιπαμε ...ολα σχετιζονται με το ΟΡΙΑ ΜΑΣ....οτι θέλει και μπορει ο καθενας πράττει..και ειναι ολα σεβαστα με ολη την σημασια της λεξεως.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Συμφωνώ με την άποψή σου Ελένη, σε ότι αφορά αυτό
Ακριβως επειδη κανενας δεν θα μου πει τι θα νιωσω,,νιωθω οτι θέλω...
για να το κάνεις αυτό όμως και να νιώσεις ότι θέλεις και να είναι αρμονικό αυτό με την ψυχή σου, θα πρέπει να γνωρίζεις πολλά και βαθιά πράγματα, και αυτό τα παιδιά μας δεν έχουν την ωριμότητα να το κάνουν...Ακολουθούν μιαν εκπαίδευση τυπική και γι' αυτό ο κόσμος μας έχει αυτό το χάλι...
Ο σκοπος ειναι να μην ταυτιστούμε με το συναίσθημα και οχι να φοβόμαστε να φοβηθούμε....
πως θα ενοποιηθείς με το συναίσθημα, αν δεν πειραματιστείς με τον φόβο? Εκ του ασφαλούς?
Πως θα ξέρεις ότι αυτό που νιώθεις δεν είναι αυτό που σκέφτεσαι?
Και πως θα ξέρεις ότι αυτό που σκέφτεσαι δεν είναι μια συναισθηματική σου ανάγκη για ασφάλεια, που κρύβεται πίσω από το αδιάφορο "εγώ δεν συμμετέχω σ' αυτό, κάντε ότι θέλετε...???"

Πάντως και την δική σου άποψη την σέβομαι... :x

Ο καθένας νιώθει αρμονία, με το να μην νιώθει απλά δυσαρμονία...
Για μένα η αρμονία έχει πια και σύνολο και δεν είναι ατομική..
Και στο σύνολο εντάσσονται τα παιδιά μου...
Η εκπαίδευσή τους είναι ελλιπής και εγώ δεν θα συνηγορήσω σε έναν εκβιασμό προτύπων, γιατί χρειάζεται σεβασμό η θρησκεία μας!
Δεν με αφορά και δεν την αφορώ...

Δεν μιλαμε για έννοιες και ιδέες εδώ, Ελένη, αλλιώς οι απαντήσεις μου θα ήταν διαφορετικές...
Εδώ μιλάμε για πράξεις εκβιαστικές και από ότι κατάλαβα, θα έπρεπε να με ενοχλούσε η περιθωριοποίηση και να μην κάνω τίποτα, απλά να κρατήσω τις απόψεις μου για τον εαυτό μου, κατά την δική σου άποψη...

Και σου ξαναλέω...Θα τις κρατούσα και τις κρατάω για τον εαυτό μου...Χρόνια εργάζομαι σε μια πολυεθνική μεταξύ ανθρώπων με διάφορες πεποιθήσεις και αντιλήψεις...χωρίς να έχω περιθωριοποιηθεί...
Κανείς όμως δεν με αναγκάζει να εξομολογηθώ...Μα κανείς!!!!

Εργάζομαι αρμονικά και δέχομαι με σεβασμό όλες τις απόψεις, μέχρι του σημείου που θα προσπαθήσουν να με αναγκάζουν με πράξεις να δεχθώ και να υποταχθώ σ' αυτές...Ε, εκεί δεν θα το κάνω, με όποιο κοστος!!!

Για πράξεις μιλάμε, και όχι για φιλοσοφία!!!! :x :x

Η εξομολόγηση είναι πράξη ή όχι?

Αγαπημενη Βάσω, δεν ξερω τι ειναι το λαθος και το σωστό....
Ελενάκι, ούτε εγώ το ξέρω για τους άλλους! Το ξέρω για εμένα όμως!

Και ούτε στέκομαι στο σωστό ή το λάθος, μια και είναι τελείως υποκειμενικό...

΄Οταν όμως γίνει αντικειμενικό, μέσω των πράξεων καταναγκασμού, τότε με αφορά και μάλιστα άμεσα, όταν αυτές οι πράξεις κατευθύνονται στα παιδιά μου κυρίως, που είναι ανυπεράσπιστα να εκδηλώσουν ελευθερία...

Πιστεύω ότι με καταλαβαίνεις...

Δεν διαφωνώ επί της ουσίας, ότι ο καθένας νιώθει και πιστεύει ότι θέλει...
Διαφωνώ επί της πράξης του να με αναγκάσουν να νιώθω και να πιστεύω ότι θέλουν οι άλλοι...

Ταυτότητα και εγώ έχω...Σου το είπα άλλωστε παραπάνω...Και δήλωση στην εφορία κάνω...Η αντίδραση δεν αφορά το κοινωνικό σου πρόσωπο, αλλά τον εξαναγκασμό που ύφίστασαι σαν πνευματικό ον!!

@};-

Εικόνα

Δεν διαφωνώ επί της ουσίας, ότι ο καθένας νιώθει και πιστεύει ότι θέλει...
Διαφωνώ επί της πράξης του να με αναγκάσουν να νιώθω και να πιστεύω ότι θέλουν οι άλλοι...
Πάνω σε αυτο ακριβώς κι εγω μιλησα για ενοχη και φοβο .Οχι για να αποποιηθουμε και να κουκουλωσοουμε τα οποια συναισθηματα ενοχών και φοβου έχουμε ΑΛΛΑ οχι και να επιτρεψουμε να μας δημιουργησουν κι αλλα και κυρια στα παιδια μας.
Και φυσικά αν εμεις δεν φοβομαστε ειτε την περιθωριοποίηση ειτε την απομονωση ειτε την οποια διαφοροποίηση ,αυτο δεν θα το επιτρέψουμε και γαι τα παιδια μας.

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ , αν [ αν] ημουν στην θεση της Μαιρης , δεν θα τα εβαζα με τον στενόμυαλο πληθυσμο της Καλλονης επειδη ενας ασχετος παπας πηγε να εξολολογήσει την κορη μου , που τελικα δεν το εκανε αλλα θα μιλαγα σε εκεινη.
Και τι θα άλλαζε? Θα είχε μήπως την ευθύνη να αποφασίσει εκείνη αν θα συμμετάσχει στην εξομολόγηση? ΄Εχει αυτήν την ωριμότητα, ή θα φοβόταν να διαφοροποιηθεί, ακόμα και αν εσύ της είχες πει την αλήθεια για όλα? Ειδικά αν η δική σου στάση, σαν μητέρα, είναι να αποσιωπήσεις το γεγονός, εκείνη που θα έβρισκε την δύναμη να αντιδράσει?

Μια δική μας τοποθέτηση, επηρεάζει και την πνευματική ανάπτυξη των παιδιών μας.
Γιατί άλλα τους λέμε και άλλα τους δείχνουμε ότι χρειάζεται να κάνουν...

:-(

Εικόνα

Γιατί άλλα τους λέμε και άλλα τους δείχνουμε ότι χρειάζεται να κάνουν...
Και τα παιδιά μας είναι οι καλυτεροι αποδέκτες διπλών μηνυμάτων Ελενη....αυτα "πιάνουν"οσα εμείς αρνούμαστε λεκτικά αλλα ενεργειακά ..... ----------->>>>>
---------->>>>>

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Μαιρη

Δημοσίευση από Μαιρη »

το θεμα παιδια ειναι οτι ηρθε η κορη μου και μου το ειπε γιατι και εκεινη δεν το περιμενε .Ηρθε ενας παπας ξαφνικα απ το πουθενα ενω ουτε τα παιδια ηταν ενημερα. Για αλλα θεματα οπως πχ οτι θα πανε ημερησια εκδρομη , για καποια εκδηλωση ,η για να μαζευτουν χρηματα για καποιο σκοπο μας στελνουν ενημερωτικο σημειωμα ,
για τον παπα δεν ενμερωθηκαμε ουτε εμεις ουτε τα παιδια;;

αυτο και αν με ξενιζει αφανταστα και με θυμωνει! δηλ νιωθω οτι εγινε εκ του πονηρου για να πιασουν τα παιδια απροετοιμαστα να σκεφτουν τι θα κανουν.. και την ποιοτητα αυτοου του ανθρωπου που πλησιαζει παιδικες ψυχες ποιος τη γνωριζει ελεος δηλ, . και το ενιωσα αμεσως και πριν της πω οτιδηποτε μουο ειπε για τις ερωτησεις περι αυνανισμου κλπ δηλ να ανοιξοουν τις ψυχουλες τους για να τις γεμισει ενας ανευθυνος γεματος κομπλεξ ,ενοχες και φοβους! οχι μονο θα ανακουφιστουν αλλα θα τα πλάκωσει με βαρη...
Ακολουθω την εσωτερικη πυξιδα μου και απορριπτω οποιες πεποιθησεις δεν με εξυπηρετουν πλεον...

Επιστροφή στο “Η ΠΑΡΕΑ - ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!”