ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ... ΕΜΕΙΣ ???

Άβαταρ μέλους
Sofoula

Re: ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ... ΕΜΕΙΣ ???

Δημοσίευση από Sofoula »

Φωτεινή μου, έτσι ακριβώς είναι... Το μόνο που σκέφτομαι ως μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση, είναι όταν κάποιος μεγάλης ηλικίας μένει άνεργος ή όταν κάποιος γενικότερα μένει άστεγος. Ειδικά το 2ο, γιατί επιφέρει και μια ιδιαίτερη περιθωριοποίηση...

Είχα γνωρίσει φίλο μου που έμεινε στον δρόμο για 2 σχεδόν χρόνια, επειδή των έδιωξαν οι γονείς του όταν ενηλικιώθηκε. Όταν μου περιέγραψε το πόσο δύσκολο ήταν να επιβιώσει, να βρει νόμιμη δουλειά, να ενταχθεί, να ισορροπήσει τα συναισθήματά του (18 χρονών και από μια ότι-να-ναι οικογένεια ήταν δύσκολο) και γενικότερα να σταθεί στα πόδια του... Ίσως κάποια μέρα βάλω το μοίρασμα αυτού του παιδιού και κάπου εδώ, αξίζει...

Το ξέρω πως όσοι θέλουν να βοηθήσουν τον εαυτό τους, θα τους δοθεί η ευκαιρία. Ξανά και ξανά, μέχρι να την εμπιστευτούν και να τολμήσουν... Απλά πιστεύω πως είναι πολύ βίαιο, χωρίς τον απαραίτητο λόγο. :-(

Και βλέπω και εκείνο το αδικημένο κομμάτι του καθενός να θέλει να τα σπάσει όλα, γιατί δεν έφταιγε για το που βρέθηκε... Και από την άλλη βλέπω και το κομμάτι εκείνο που νιώθει ενοχές για ότι είναι και ότι κάνει... Και νιώθει πως φταίει, με κάποιον τρόπο και τώρα πληρώνει κάποια αμαρτία.
Συχνά βλέπω και εκείνους που αξιοποιούν την λύπηση που εγείρουν για εκμετάλλευση. Και ακόμα πιο συχνά βλέπω ένα πλήρες θάψιμο μέσα σε μια παγερή αποδοχή γιαυτήν την κατάσταση...
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Fotini έγραψε:
Μια εξαιρετική κίνηση... Με συγκίνησε πολύ. Το περιοδικό "Σχεδία" πωλείται από αστέγους και άνεργους. Κοστίζει μόλις 3 euro και το 50% της τιμής πάει απευθείας στον πωλητή. Για μένα είναι πολύ σημαντικό το ότι αυτοί οι άνθρωποι οργανώθηκαν, μέσα στις δυσκολίες τους, να στηρίξουν τον εαυτό τους.
υπάρχουν ευκαιρίες για ανέργους, θα μου πεις τι λες τώρα με τέτοιο ποσοστό
ανεργίας
και όμως το πιστεύω, δεν αμφισβητώ φυσικά την πρακτική δυσκολία,
αλλά πιστεύω ότι αν κάποιος Θέλει, σέβεται τον Εαυτό του, και τιμάει την δουλειά
και το ψωμί που βγάζει απο αυτή χωρίς περικοκλάδα, έχει την δυνατότητα να το κάνει και εν μέσω
της σημερινής κρίσης

κάποια φορά θυμάμαι μου είχε η πει η Βάσω σε ένα περιστατικό μιας δυσκολίας που αντιμετώπιζε
τότε ο σύντροφος μου στην εργασία του, Φωτεινούλα εεε και τι έγινε και όρεξη έχει, και χέρια έχει και μυαλό έχει και μάτια, εεε δεν θα χαθεί (με τον γνωστό απλό της τρόπο :x )

μου έμειναν αυτά τα λόγια @};-

είναι μύθος και ο άδικος εργοδότης και ο αδικημένος εργαζόμενος
και ο καημένος άνεργος
όλα είναι ένα τέννις ανωριμότητας, και αδυναμίας Ζωής, δυστυχώς :-(

πολυ συγχρονικα ολα!Σοφακι μου, Φωτεινουλα!!! :x :x :x

ειχα αυτη τη συζητηση χθες με τον Κωστα ο οποιος εχει αρχισει πελον και αντικριζει το αδιεξοδο στη δουλεια του, και του ειπα ακριβως αυτο!εισαι ενας ανθρωπος με τοσες ικανοτητες θα τη βρεις την ακρη σου ακομα και σε αυτη την περιοδο που πρακτικα τα πραγματα ειναι ζορικα!!και το πιστευω ολο αυτο!!

>:d< >:d< >:d< >:d<
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Ε, ναι ρε Δωρούλα μου, έτσι είναι... Ο αρνητισμός είναι πολύ άσχημο πράγμα, γιατί την κατεύθυνση που έχει η καρδιά και ο νους, αυτήν θα ακολουθήσει και ο άνθρωπος... :-(
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Πάμπλο Πινέδα: ο τριανταεννιάχρονος Ισπανός είναι ο πρώτος στην Ευρώπη πτυχιούχος πανεπιστημίου που έχει συνδρομο Down.

Έχει δίπλωμα δασκάλου και πτυχίο στη Ψυχολογία της Εκπαίδευσης. Γυρίζει τον κόσμο δίνοντας μερικές από τις πιο επιδραστικές διαλέξεις των τελευταίων ετών.

Τον Απρίλιο προβλήθηκε στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Μάλαγα η ταινία «Υο Tambien» (Κι εγώ, επίσης) που είναι βασισμένη στη ζωή του και πρωταγωνιστεί ο ίδιος. Για την ερμηνεία του αυτή βραβεύτηκε.

Στην Ελλάδα βρέθηκε πριν λίγες μέρες καλεσμένος της ΜΚΟ «Κορυφογραμμή» και βραβεύτηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231267868" onclick="window.open(this.href);return false;
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

Αλεξιάκι μου >:d< σ' ευχαριστώ που το μοιράστηκες μαζί μας O:-) :x

Τι όμορφη Ψυχή :cry: πόσο απλά μέσα από τα λόγια του αναδείχθηκαν οι Αρετές του @};-
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:) >:d< >:d< >:d< >:d<
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

@};- :x
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

Τι όμορφη Ψυχή :cry: πόσο απλά μέσα από τα λόγια του αναδείχθηκαν οι Αρετές του @};-
ακριβως... @};- :cry: :x

Αλεξιακι σε ευχαριστουμε... >:d< >:d< >:d<
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin

Δημοσίευση από Annoula »

@};- :x
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Fotinoula
Site Admin

Δημοσίευση από Fotinoula »

:x :x :x :x
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Λιζούλα

Δημοσίευση από Λιζούλα »

:x @};-
Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!!
Άβαταρ μέλους
elenaki

Δημοσίευση από elenaki »

Ευχαριστουμε Αλεξια μας!! @};- :x >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
"Ευχαριστώ που βρίσκομαι μεσα στην Ανάσα Σου"!
----------------------------
Πολεμα και Οραματισου!
Άβαταρ μέλους
Ελενα Κ.

Δημοσίευση από Ελενα Κ. »

Αέξιακι σ' ευχαριστω πολυ γιαυτο το βιντεακι!!!! πολλα κομματια με αγγιξαν @};-

Συγκλονιστικο δε εκει που λεει οτι αν καποιος του αφαιρουσε το συνδρομο αφενος δεν θα ειχε ζησει ολες αυτες τις εμπειριες, και αφετερου δεν θα ενιωθε τοσο ξεχωριστος, θα ηταν σα να περνουσε απαρατηρητος, οτι θα ηταν αδιαφορος στους αλλους... :cry:
Το Θέλημά ΣΟΥ είναι Θέλημά μου
Άβαταρ μέλους
Ελενίτσα

Δημοσίευση από Ελενίτσα »

Ακριβώς.... @};-

Αλεξιάκι μας ευχαριστούμε! :x :x :x
Ο ΄Ανθρωπος δεν έχει απλά την νοημοσύνη του λεξικού, αλλά την Σοφία του θεού…Και για να την εκφράσει, χρειάζεται πρωτίστως να αφοσιωθεί σ’ αυτό που Είναι… B.N.

Είμαι Άνθρωπος! @};-
Άβαταρ μέλους
eirini

Δημοσίευση από eirini »

:x :x :x :x
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”