Χωρισμός..

Συντονιστής: Emmaki

Άβαταρ μέλους
angela_al

Δημοσίευση από angela_al »

Νομίζω ότι αρκετοί άνθρωποι θέλοντας να είμαστε "αθώοι" και "ανώτεροι" στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, αρνούμαστε την ανάγκη μας να λάβουμε ώσπου έρχεται η στιγμή που θεωρούμε ότι έχουμε δώσει αρκετά για να είμαστε κι οι ίδιοι δικαιούχοι.
Αυτό, αν θες το λέμε σύνδρομο του βοηθού, του νοσοκόμου, του υποτακτικού.
Κι αυτός, όπως κι αν τον ονομάσουμε, είναι ο μεγαλύτερος θύτης γιατί απορρίπτει την ισορροπία με το σύντροφο.
@};-
L' Amor che move il sole e l'altre stelle
Dante Aligieri
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Δεν θα έπρεπε εμείς να φροντίζουμε εμάς?
Σου είπε κανεις οσο χρονων είσαι ότι εχεις υποχρέωση πρωτίστως να φροντίζεις τον ευατο σου;
Σου είπε κανεις ποτε οτι αν εχεις εσυ μονο τοτε έχεις και να δώσεις;
Μα γεμισαν ενοχη για οτι εχει σχεση με τον εαυτο μας και μας γεμισαν με υποχρεώσεις έναντι των αλλων.
Πως αλλαζεις αυτο το προτυπο;
Εκει εναι το θεμα!!!!
ELLI

Δημοσίευση από ELLI »

galazia_sfaira έγραψε: Σου είπε κανεις οσο χρονων είσαι ότι εχεις υποχρέωση πρωτίστως να φροντίζεις τον ευατο σου;
Σου είπε κανεις ποτε οτι αν εχεις εσυ μονο τοτε έχεις και να δώσεις;
Μα γεμισαν ενοχη για οτι εχει σχεση με τον εαυτο μας και μας γεμισαν με υποχρεώσεις έναντι των αλλων.
Πως αλλαζεις αυτο το προτυπο;
Εκει εναι το θεμα!!!!
Ακριβώς έτσι!!!Με παρηγορεί ότι το αντιλήφθηκα πια.Δυσκολεύομαι πολύ(υποφέρω κάποιες φορές)αλλά θα τα καταφέρω.Το χρωστάω σε μένα.
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Δεν θελει να υποφέρεις Ελλη.
Θελει να θυμηθείς!
Η Αγαπη ειναι η ουσία της ύπαρξης μας.
Ενθυμούμενη, η αγαπη θα σε πλημμυρίσει!
Η προσπαθεια εχει κοπο,εχει απωλεια.
Η εμπιστοσύνη ηρεμεί ,γαληνεύει αναδημιουργεί!
Χαμογέλα!
Άβαταρ μέλους
Αμαλία

Δημοσίευση από Αμαλία »

Vaso έγραψε:Τον πόνο που προκαλούμε εμείς στον εαυτό μας, τον περνάμε στις αδυναμίες μας, όμως είναι ακριβώς η θέση θύτη που παίρνει ρόλο μέσα μας.
Μπορείς να μου το εξηγήσεις λιγάκι αυτό γιατί δεν το πιάνω; :-?
Εικόνα

Είναι βολικό να γίνεσαι καλός άνθρωπος από φόβο, από το να γίνεσαι συνειδητός στην Αγάπη και να τους έχεις όλους εναντίον σου...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Πάντα θα έχεις κατά νου Αμαλίτσα ότι υπάρχουν μέσα σου ρόλοι...

Μέχρι να αναπτυχθείς προς το πνεύμα σου, ο ρόλος σου είναι κατεξοχήν κοινωνικός. Αν δεν γνωρίζεις τις πραγματικές ανάγκες του εαυτού σου, του φέρεσαι σαν θύτης, αφήνοντας ένα μέρος του να μην μπορεί να εκφραστεί δημιουργικά, γιατί δεν του το επιτρέπεις...

Εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας να συμπεριφέρεται σύμφωνα με όσα μάθαμε ότι πρέπει να χρειαζόμαστε. ΄Ετσι το εσωτερικό παιδί το φιμώνουμε, γιατί θα μας χαλάσει την εικόνα, αν βγάλει προς τα έξω τις ανάγκες του.

Αυτό δεν μάθαμε τελικά από τους γονείς μας?
Αν δούμε με ειλικρίνεια την εκπαίδευσή μας στην παιδική ηλικία, θα αναγνωρίσουμε εύκολα το "θύμα"...
Αν δουμε με ειλικρίνεια την συμπεριφορά μας κατά την ωρίμανσή μας στον εαυτό μας, θα αναγνωρίσουμε εύκολα τον "θύτη"...

Υποφέρουμε από έναν χωρισμό, γιατί ενώ κατά την άποψή μας δώσαμε τα πάντα, η σχέση δεν ευωδόθηκε...Και πάντα πληγωνόμαστε, γιατί ο άλλος δεν μας κατάλαβε, ή δεν μπόρεσε να καλύψει τις ανάγκες μας...Θύμα λοιπόν...

Μα άραγε γνωρίζουμε τις πραγματικές μας ανάγκες? Τι θέλουμε τελικά σαν εαυτός να "κατακτήσουμε"? Πως θέλουμε να εκφράσουμε την δημιουργικότητά μας ξέρουμε? Αφήνουμε μέσα μας συναισθήματα που δεν τα αναγνωρίζουμε σαν δικά μας και φερόμαστε στον εαυτό μας σαν να είναι άβουλος και μόνος. Τον πιέζουμε να νιώθει έτσι, γιατί δεν τον ελευθερώνουμε να νιώθει όπως θέλει...΄Ετσι γινόμαστε θύτης του ίδιου μας του εαυτού...

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Madraoulas »

Vaso έγραψε: .

Μα άραγε γνωρίζουμε τις πραγματικές μας ανάγκες? Τι θέλουμε τελικά σαν εαυτός να "κατακτήσουμε"? Πως θέλουμε να εκφράσουμε την δημιουργικότητά μας ξέρουμε? Αφήνουμε μέσα μας συναισθήματα που δεν τα αναγνωρίζουμε σαν δικά μας και φερόμαστε στον εαυτό μας σαν να είναι άβουλος και μόνος. Τον πιέζουμε να νιώθει έτσι, γιατί δεν τον ελευθερώνουμε να νιώθει όπως θέλει...΄Ετσι γινόμαστε θύτης του ίδιου μας του εαυτού...

@};-
ο μεγαλυτερος χωρισμος ειναι αυτος που κανουμε.. με τον ΕΑΥΤΟ μας..
αν δεν τον εχουμε γνωρισει(τι πραγματικα θελουμε απο καρδιας)το μεσα μας

ετσι πως να κανουμε σχεση με αλλο ατομο?...ειναι ουτοπικο εν τελει

και οτι ειμαστε-αισθανομαστε καθε στιγμη στη ζωη μας ,αυτο προσελκυουμε ΠΑΝΤΑ..ετσι το αντιλαμβανομαι
ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΩ ΟΛΟΥΣ!!..ετσι απλα....
''΄Όταν μέσα μας έχουν εκλείψει οι αιτίες της πράξης, τότε η πράξη η ίδια δεν άγεται από τα συμπτώματα, αλλά εκδηλώνεται αυθόρμητα και αυτούσια, ως αγαθοσύνη. "
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Υποφέρουμε από έναν χωρισμό, γιατί ενώ κατά την άποψή μας δώσαμε τα πάντα, η σχέση δεν ευωδόθηκε...Και πάντα πληγωνόμαστε, γιατί ο άλλος δεν μας κατάλαβε, ή δεν μπόρεσε να καλύψει τις ανάγκες μας...Θύμα λοιπόν...
Αυτο σημαινει οτι ακομα και αν χωρισουμε συνειδητα, δεν θα στεναχωρηθουμε λιγακι για το χρονο που αφιερωσαμε στον εαυτο μας με αυτον τον ανθρωπο?οχι να τον κατηγορησουμε...απλα να νιωσουμε αυτο το αισθημα της απομακρυνσης.....?
Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Εμμάκι, το πένθος είναι κατάσταση υγιής...γιατί μέσα σ' αυτήν αναδομείσαι...

αρκεί να μην γίνει απελπισία...
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

;) ;) ;)
Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!

Reiki Center - Ρεικι
ELLI

Δημοσίευση από ELLI »

Vaso έγραψε:Εμμάκι, το πένθος είναι κατάσταση υγιής...γιατί μέσα σ' αυτήν αναδομείσαι...

Πως καταλαβαίνεις ότι αφήνεις το πένθος να σε οδηγήσει στην απελπισία?
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Υποθετω οτι οταν νομιζεις οτι γκρεμιστηκε ολο ο κοσμος γυρω σου?

οχι οτι δεν γκρεμιζεται ενα κομματι αλλα οχι και ολος!

παντως η απελπισια ειναι δεδομενη πιστευω σ εναν χωρισμο. Απο εκει και περα ειναι θεμα ποσο χρονο θα κανεις να την αποβαλεις και να ανανεωθεις
Άβαταρ μέλους
margaritarenia

Δημοσίευση από margaritarenia »

Πως καταλαβαίνεις ότι αφήνεις το πένθος να σε οδηγήσει στην απελπισία?
Οταν εμμενεις στην ελλειψη αυτη καθεαυτη ,και δεν αφουγκραζεσαι
τα μαθηματα ......την κληρονομια που ελαβες απο τον χαμο .....συνεχιζοντας μια κριτικη συνηθως αρνητικη προς εαυτον ,η οποια σε εφερε και σ αυτην την κατασταση???? :D :D :-? :-?
Απόφαση να μην επιτρέψω σε κανεναν να με εκπλήξει. Ο μονος που εχει αυτο το δικαίωμα είναι ο Εαυτος μου και ο Θεος μεσα μου :romance-heartbeating:
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog
ELLI

Δημοσίευση από ELLI »

silver29 έγραψε: οχι οτι δεν γκρεμιζεται ενα κομματι αλλα οχι και ολος!
παντως η απελπισια ειναι δεδομενη πιστευω σ εναν χωρισμο. Απο εκει και περα ειναι θεμα ποσο χρονο θα κανεις να την αποβαλεις και να ανανεωθεις
Γκρεμίζεται ένα κομμάτι από τον κόσμο σου τελικά ή ξεβολεύεσαι?
Και το λέω αυτό γιατί κάποιες φορές με την λογική ξέρεις ότι ο χωρισμός είναι η καλύτερη λύση.
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Σιγουρα ισχυει και το "ξεβολεμα" σε καποιες περιπτωσεις... κι αυτο σε οδηγει πιο πολυ στην απελπισια.

Αλλα οταν συζηταμε για χωρισμο δεν εννοουμε σε σχεση με καποιον/α που τα συναισθηματα μας ειναι δυνατα και απλα υπαρχουν τριτα εμποδια που μας εμποδιζουν να ειμαστε μαζι ?

Επιστροφή στο “ΣΧΕΣΕΙΣ”