Δεν μιλαμε για τα ΟΧι της αντιδρασης αλλα για τα ΝΑΙ της δράσης μας!

γιατί αυτό το "όχι", αν δεν περιέχει ελευθερία εσωτερική, θα γίνει ενοχή και ίσως αμαρτία...Θα χρειάζεται πάντα δικαιολογίες, ακόμα και αν αυτές δεν εκφραστούν λεκτικά...
Τα όρια της ανθρώπινης ύπαρξης τα ορίζει μόνο ο σεβασμός και η αγάπη...Και αν αυτά δεν προκύπτουν από μέσα μας, είναι πλασματικά φρένα στις πληγές μας και στην συνέχισή τους...
Αυτό το έχω αντιληφθεί εδώ και παρα πολύ καιρό στον εαυτό μου!!είναι πολλές οι φορές που τελικά διαπιστώνω πως η άρνησή μου σε κάτι, στο να αναδιπλωθώ κυρίως σε σκληροπυρινικές αποφάσεις μου, είναι μια φούσκα "σεβασμός" στον εαυτό μου, η οποία ξεφουσκώνει με μιας όταν έρθει η ώρα!!!Συνήθως οι άνθρωποι που έχουν πληγωθεί από τα παιδικά τους χρόνια, βάζουν γύρω τους έναν "φράχτη", ο οποίος δεν έχει "πόρτες"...΄Ετσι κλείνουν μέσα στον εαυτό τους τα πικρά συναισθήματα και δεν αφήνουν τίποτα "καλό" να εισρεύσει μέσα τους. Κλείνονται από τους ανθρώπους από φόβο και άρνηση, και κρατάνε σταθερά τα όρια του πόνου όμως.
Σ' αυτήν την περίπτωση, τα όρια προσβάλλονται εύκολα, γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα και η διάθεση να πούνε "ναι" σ' αυτό που πραγματικά θέλουν, από φόβο και μόνο...
Αυτά είναι τα όρια της απομόνωσης...