Μαζικές υποκλοπές κωδικών μέσω Διαδικτύου

Άβαταρ μέλους
angela_al
Δημοσιεύσεις: 2334
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 1:03 pm
Τοποθεσία: Λάρισα

Μαζικές υποκλοπές κωδικών μέσω Διαδικτύου

Δημοσίευση από angela_al »

Έχει ξαναγίνει παλιότερα και ξανά στο προσκήνιο...

Μαζικές υποκλοπές κωδικών ασφαλείας και pin καρτών μέσω Διαδικτύου αντιμετώπισαν οι ελληνικές τράπεζες τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Οι πελάτες των τράπεζων Εθνική, Citi, Eurobank, Κύπρου και Εμπορική έπεσαν θύματα απάτης με τις μεθόδους phising και skimming.

Οι πελάτες των τραπεζών έλαβαν ηλεκτρονικά μηνύματα ψαρέματος (phising) από τη Νιγηρία και βαλκανικές χώρες που παρέπεμπαν τον παραλήπτη σε μια πλαστή ιστοσελίδα της τράπεζας και ζητούσαν να εισάγει προσωπικά στοιχεία σε ένα είδος φόρμας. Στη μέθοδο skimming τοποθετείται συσκευή αντιγραφής στην υποδοχή κάρτας στο ΑΤΜ και όταν κάποιος βάζει την κάρτα του για να εκτελέσει μια συναλλαγή, η συσκευή αντιγράφει τα στοιχεία της.

Απο τα 2 εκατομμύρια σχετικά μηνύματα παγκοσμίως εξαπατάται το 0,1% των χρηστών του Διαδικτύου. Στην Ελλάδα το ποσοστό διπλασιάστηκε τους μέσα σε ένα χρόνο, ανεβάζοντας το κόστος από τις απάτες στα 10 εκατομμύρια ευρώ το 2008.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και οι τράπεζες-μέλη της σύστησαν κάποια μέτρα προφύλαξης στους πελάτες τους. Οι κωδικοί ασφαλείας είναι προσωπικοί και μυστικοί. Αυτό συνεπάγεται οτι δεν πρέπει να αποκαλύπτεται σε κανέναν ο κωδικός ασφαλείας. Οι αξιόπιστες εταιρείες δεν στέλνουν αυτόκλητα email και δεν τηλεφωνούν για να ζητήσουν από τους πελάτες τους να ενημερώσουν ή να επαληθεύσουν τα προσωπικά στοιχεία τους. Αν έχετε υποψίες σχετικά με την αξιοπιστία ενός email ή πιστεύετε ότι υπήρξατε θύμα ενός πλαστού μηνύματος πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με την τράπεζα σας. Να πληκτρολογείτε πάντα την ηλεκτρονική διεύθυνση, επειδή οι εξωτερικοί σύνδεσμοι που περιέχουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα είναι πιθανό να οδηγήσουν σε πλαστές ιστοσελίδες που μιμούνται την επίσημη σελίδα της τράπεζας. Για να βεβαιωθείτε οτι επισκέπτεστε την επίσημη σελίδα παρατηρείστε το εικονίδιο του λουκέτου δίπλα στην ηλεκτρονική διεύθυνση.
L' Amor che move il sole e l'altre stelle
Dante Aligieri
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 23318
Εγγραφή: 31 Οκτ 2007 4:53 pm
Τοποθεσία: Κέρκυρα

Δημοσίευση από Danielli »

Μόλις είδα ότι με ειδοποιησαν από το ebay ότι έγινε προσπάθεια να παραβιαστει ο κωδικός μου πολλές φορές..... :?
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
angela_al
Δημοσιεύσεις: 2334
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 1:03 pm
Τοποθεσία: Λάρισα

Δημοσίευση από angela_al »

Ωχ...
Εγώ έλαβα αρκετά τέτοια μηνύματα και καλά από τράπεζες, το άκουσα πριν και στις ειδήσεις κι είπα να το ποστάρω...
:?
L' Amor che move il sole e l'altre stelle
Dante Aligieri
Rainmaker
Δημοσιεύσεις: 5284
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 1:04 pm

Δημοσίευση από Rainmaker »

Ναι παιδάκια το έχουμε ξαναθίξει το θέμα νομίζω..

Ποτε δεν απαντάμε σε τετοια μηνυματα... και φυσικά ποτε δεν δίνουμε τους κωδικούς μας μέσω εμαιλ ή τηλεφωνου....

Αν επικοινωνήσει κάποιος μαζί σας και ζητησει τν κωδικό σας.. κλείστε το τηλέφωνο και πάρτε τηλέφωνο την τράπεζα σας και ενημερωστε την..

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”