Αφυπνιση / Ascension
Ξερεις κατι βρε Γιωργο?
Το κακο ειναι οτι αυτοαποκαλεισαι δασκαλος και εχουν πιαστει τα χερια σου στο πληκτρολογιο να γραφεις για να μας πεισεις γι αυτο..
Την αγωνια σου αυτη την νιωθω μεχρι κι εγω που ειμαι ενας απλος ανθρωπος...
Για να μη αγχωνεσαι σου λεω οτι εισαι δασκαλος αφου σου αρεσει να σε λενε ετσι..
Εδω ομως κανουμε ρεικι...
Μαθαινουμε αλλα πραγματα.... εδω μαθαινουμε να αγαπαμε..
Για να στο κανω πιο λιανα εγω ειμαι ηλεκτρολογος μηχανικος...
Ηλεκτρισμος... εκει να δεις ενεργεια!
Δεν ανοιξα κανενα θεμα να γραψω για τις ιδιοτητες του ηλεκτρικου ρευματος ουτε να σας μαθω τους νομους του Ομ ουτε να σας πω τι δουλεια κανω και που θα με βρειτε.
Οι ανθρωποι εδω εχουν ενα φορουμ και τους κοστιζει για να το συντηρουν. οφειλω να το σεβομαι αυτο
Το κακο ειναι οτι αυτοαποκαλεισαι δασκαλος και εχουν πιαστει τα χερια σου στο πληκτρολογιο να γραφεις για να μας πεισεις γι αυτο..
Την αγωνια σου αυτη την νιωθω μεχρι κι εγω που ειμαι ενας απλος ανθρωπος...
Για να μη αγχωνεσαι σου λεω οτι εισαι δασκαλος αφου σου αρεσει να σε λενε ετσι..
Εδω ομως κανουμε ρεικι...
Μαθαινουμε αλλα πραγματα.... εδω μαθαινουμε να αγαπαμε..
Για να στο κανω πιο λιανα εγω ειμαι ηλεκτρολογος μηχανικος...
Ηλεκτρισμος... εκει να δεις ενεργεια!
Δεν ανοιξα κανενα θεμα να γραψω για τις ιδιοτητες του ηλεκτρικου ρευματος ουτε να σας μαθω τους νομους του Ομ ουτε να σας πω τι δουλεια κανω και που θα με βρειτε.
Οι ανθρωποι εδω εχουν ενα φορουμ και τους κοστιζει για να το συντηρουν. οφειλω να το σεβομαι αυτο
Αυτό που αναφέρεις είναι ένας πολύ προσωπικός δρόμος προς τον εσωτερικό θεό και δεν διαλαλείται Γιώργο.Πως οταν καποιος μας λεει οτι θα κανει κατι επανω μας και θα μας φερει σε καποιο συνειδησιακο σταδιο εκεινος για εμας, προσπαθει να μας παραπλανησει (σωστο εαν ειναι π.χ. ενας σαμανος του 4ου πεδιου και οντως αφηνουμε σε καποιον αλλο τον ελεγχο της συνειδησης μας ο οποιος δεν μας δινει την αληθεια). Τα κειμενα μου δεν δινουν μια τετοια κατευθυνση ουτε νοημα. Πουθενα.
Παρ'ολα αυτα αν κανεις εχει περασει το 4ο πεδιο, γνωριζει πολυ καλα τις προηγουμενες ζωες του. Ξερει μεσα του οτι ειναι αληθεις.
Συμφωνώ για το 4ο πεδίο, που εγώ ονομάζω 4η διάσταση και αστρικό κόσμο, αλλά δεν μπορείς εύκολα να οδηγήσεις τους ανθρώπους εκεί, όσο και να το θέλεις.
΄Αλλωστε τι να την κάνει την γνώση των προηγούμενων ζωών της ψυχής του, αν δεν μπορεί να διαχειριστεί το συναισθηματικό του πεδίο? Αν δεν μπορεί να "κυριαρχήσει" σ' αυτό και να οδεύσει προς τον θεό?
Συμφωνώ μέχρι του σημείου, ότι αυτός είναι ένας πολύ προσωπικός δρόμος και δεν μπορεί κανείς να εκπαιδεύσει κανέναν γι' αυτό.Επειδη λοιπον υπαρχουν διαφορετικα πεδια υπαρξης συμβαινει το εξης. Αναμεσα στους κυκλους ζωης και στις ανατασεις που δημιουργει κανεις ψυχικα για τον εαυτο του, ωστε να ξεφυγει απο τα δεσμα της αναγκης για ταυτοποιηση, για ταυτιση με βασανα (vasanas), με οτιδηποτε τον αποξενωνει απο τον αληθινο εαυτο που ειναι ο θεος και να ανοιχτει σε νεους δρομους στην πορεια αυτη... συμβαινει οταν βρισκεται στο σταδιο αυτο του να περασει το σκαλοπατι, να υπαρχει εκπροσωπηση του σταδιου συνειδητοτητας γνωριμη σε σχεση με τα ως εκει γνωρισματα..
΄Οτι βιώνεις εσύ σαν αλήθεια σ' αυτόν τον προσωπικό δρόμο δεν μεταφέρεται σαν διδασκαλία, ούτε μπορείς να το κάνεις εσύ για τον καθένα που θέλει...
Εκτός κι αν νομίζεις ότι εσύ έχεις γίνει θεός εντωμεταξύ και μπορείς να εκπαιδεύεις τις ψυχές (όχι τα εγώ) για να βαδίσουν στον δρόμο της εξέλιξής τους.
Εδώ στο φυσικό κόσμο υπάρχει η συνειδησιακή κατάσταση του εγώ και αν αυτό εσωτερικά δεν μπορεί να το αποκωδικοποιήσει κανείς, αν δεν μπορέσει να νιώσει την εξελικτική του πορεία ως ψυχή, εσύ δεν μπορείς να κάνεις παρεμβατικά τίποτα.
Ούτε να του ανοίξεις την κουνταλίνι μπορείς, ούτε να τον φέρεις στον δρόμο της εσωτερικής φώτισης.
Είναι ατομική επιλογή και δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να βοηθήσεις κανέναν.
Αυτό προσπαθεί να σου πει ο Ηλίας και οι υπόλοιποι.
Δεν χρειαζόμαστε να μας πεις τι μπορείς να κάνεις στους ανθρώπους, αλλά θα ήταν πιο όμορφο να μοιραστείς μαζί μας την ζωή σου, τα συναισθήματά σου, τις σκέψεις σου, την πνευματική σου συνείδηση.
Αν αυτό σου φαίνεται λίγο, τότε λυπάμαι φίλε μου, αλλά δεν έχεις καν συνειδητοποιήσει την πνευματικότητα της 3ης διάστασης, δηλαδή με τα λεγόμενά σου, του 3ου πεδίου...Και ίσως δεν έχεις ακόμα ξεδιαλύνει τον λόγο της ενσάρκωσης...
Τους ανθρώπους δεν τους βοηθάς ανοίγοντας τους την κουνταλίνι...Τους ανθρώπους τους βοηθάς αν σκύβεις με αγάπη και αγκαλιάζεις τα προβλήματα και τις ταυτίσεις με το εγώ, τους βοηθάς αν μπορείς να μεταδώσεις το ατομικό φως, μέσα στον "χώρο" του θεού, τους βοηθάς αν μπορείς να μην τους κατατάσσεις σε ανώτερα και κατώτερα όντα, αλλά να τους δίνεις όλα τα κίνητρα να βιώσουν τον θεό, σαν όμοιοι του!!!
Ενσαρκωμένοι δάσκαλοι δεν υπάρχουν, με την έννοια που το αναφέρεις.μια "μεταβιβαση ενεργειας" δηλαδη συμβαινει, απο καποιον ενσαρκωμενο "δασκαλο" που ειναι ηδη εκει, σε εκεινο το σταδιο.
Κάθε ένας από εμάς έχει πνευματικό στόχο να γίνει δάσκαλος του εαυτού του, και σ αυτό συντελούν και άλλοι παράγοντες, όπως η εσωτερική αγάπη, που σε βγάζει από το δέος της αόρατης ύπαρξης και σε βάζει στην θειότητα της αλήθειας. Μέσα σ αυτήν την αλήθεια αναπτύσσεσαι με σεβασμό για κάθε ον, είτε το βλέπεις, είτε το νιώθεις
Αυτό δεν διδάσκεται όμως Ο φόβος των ανθρώπων στην επαφή τους με τον θεό και με τα όντα που εξελίσσονται στο θεϊκό στερέωμα, δεν κάμπτεται κατόπιν διδασκαλίας ούτε με το άνοιγμα της κουνταλίνι τους.
Η εσωτερική γνώση αποτελεί και το εύρος του ατομικού φωτός και δεν διαλαλείται σαν εμπόρευμα, όπως κάνεις εσύ
Δεν καταλαβαίνω τον διαχωρισμό της ψυχής από τον θεό. Και δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει ο θεός για σένα.Η αφυπνιση γινεται μεσω της ψυχης και του.. θεου. Οχι καποιου εγω. Δηλαδη δεν παρεμβαλεται απολυτως τιποτα αναμεσα στην αληθινη φυση μας και εμας. Αν κατι χρειαστει, ειναι αυτο που επρεπε να ειναι εκει.
Ο θεός είναι όλα, όσα υπάρχουν, όλα όσα είναι, όλα όσα δεν είναι
Μήπως θέλεις να πεις ότι η ψυχή εξελίσσεται χωρίς το πνεύμα της? Τον ανώτερο εαυτό? Μα γι αυτό οι πολλαπλές ενσαρκώσεις της, μέχρι του σημείου να φτάσει μέσα από αυτήν την εξελικτική πορεία στην γνωση της ύπαρξής της και να βιώσει συνειδητά την ένωσή της με το Πνεύμα της .
Αυτό όμως το βιώνει συνειδητά σ αυτό το φυσικό πεδίο και όχι όταν βρεθεί στην 5η διάσταση. Οι διαστάσεις είναι εσωτερικά πνευματικά πεδία που ολοκληρώνουν τους κύκλους της εξέλιξής μας μέσα από βιωματική εμπειρία και όχι μέσα από μια απλή γνώση τους.
Δεν κατανοώ απόλυτα την ανάγκη σου να εκπαιδεύσεις τις ψυχές σ αυτόν τον δρόμο που αποτελεί το δικό σου βίωμα.
Αυτήν την γνώση μπορεί να την πάρει ο καθένας από εξωτερική πηγή, όπως τα βιβλία
Δεν μπορείς να μιλάς γι αυτά τα θέματα σαν αυθεντία, όπως κι εγώ δεν μπορώ να το κάνω
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μοιράζεσαι με τους ανθρώπους την δική σου βιωμένη εμπειρία που έχει μεγαλύτερη αξία, από την γνώση που την βρίσκεις πια παντού, μια και πολλοί άνθρωποι, όπως κι εσύ, νομίζουν ή έχουν βρει τον προσωπικό τους δρόμο προς την επανασύνδεση με το Πνεύμα τους και, μέσα από αυτό, με τον Θεό
Η ζωή μας εδώ στον φυσικό κόσμο, περιέχει την αξία του βιώματος της ύλης, του διπολισμού και της ελεύθερης βούλησης και η ενσάρκωσή μας εδώ περιέχει και πρακτικά καθημερινά θέματα, που δεν μπορείς να τα λύσεις εσύ για τους ανθρώπους.
Δεν μπορείς να τους πάρεις τον φόβο για την ζωή, με το να τους προσφέρεις γνώση
΄Ετσι το άνοιγμα της κουνταλίνι, όπως αναφέρεις, χωρίς να έχουν την ωριμότητα να αντέξουν αυτήν την διεύρυνση θα τους εμποδίσει να βιώσουν την φυσική τους ζωή με σεβασμό
Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι αυτό που τους λείπει για να είναι ευτυχισμένοι και χαρούμενοι στην φυσική τους ζωή, είναι η γνώση
Και εντυπωσιάζονται από αυτά που λες
Πρόσεξε τον προσωπικό σου δρόμο, γιατί έχω δει ανθρώπους σαν και σένα, να εγκλωβίζονται στην θεωρητική μεριά της ζωής τους, χωρίς να μπορούν να την βιώσουν
Αν αγάπησα τον δρόμο του ρέικι, είναι γιατί αυτός ο δρόμος περιέχει σεβασμό στην φυσική ζωή, δίνοντας στους ανθρώπους το κίνητρο να βρουν τον Εαυτό τους, μέσα από την πνευματική ενέργεια
Και πάλι, αυτό που έχω βιώσει μέσα από αυτόν τον δρόμο και την επαφή μου με τους ανθρώπους, είναι ότι ούτε μέσα από το ρέικι είναι εύκολο αυτό, ουτε για τον καθένα εφικτό ΄Όμως έχουν την δυνατότητα να αναπτυχθούν μέσα από την πνευματική ενέργεια, με βάση την προσωπική αφοσίωση και έμπνευση.
Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι τρόποι αφύπνισης. Μπορεί και ο δικός σου να είναι ένας από αυτούς.
Πες μας λοιπόν καλύτερα την δική σου εμπειρία με αυτόν τον τρόπο και άσε την γνώση για τα εσωτερικά πεδία.
Κατέγραψε την διαδρομή σου με τον εαυτό σου, πως ήσουν πριν, πώς είσαι τώρα, πως είναι η ζωή σου εδώ, πως είναι η συνύπαρξη με τους ανθρώπους, γιατί εγώ βλέπω ότι διαχωρίζεσαι επιμελώς από αυτούς, κατατάσσοντας τον εαυτό σου στους ενσαρκωμένους δασκάλους και αυτό είναι για μένα, και για τους περισσότερους από εμάς, μη αποδεκτό, αφού δεν γνωρίζουμε ούτε την πορεία σου, ούτε την ζωή σου.
Σωστά τα λες, αγαπητέ Γιώργο, όμως εγώ δεν νιώθω το ατομικό σου φως σ αυτά που λες και εκεί είναι η διαφορά ενός ανθρώπου που νομίζει πως ξέρει, από έναν άνθρωπο που βιώνει τον θεό μέσα στην φυσική του ζωή, που είναι και ο πνευματικός στόχος της ψυχής μας.

H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Διαβάζοντας τις προηγούμενες σελίδες , αρχικα μπήκα στον πειρασμό να απαντήσω με παραθέσεις ....να ξεσκεπάσω συνομηλιτες, λογαριασμούς κλπ κλπ ...το συναίσθημα μου επαιξε μπάλα και το τελος οπως πάντα εσωστράφηκα και αποφασισα να αντιγράψω για πολλοστή φορα ενα κείμενο που με εκφραζει απόλυτα...ενος Δασκάλου που ενωσε την ανατολή με την δύση....
"Η αλήθεια είναι μια χώρα δίχως μoνoπάτι". O άνθρωπoς δεν μπoρεί να τη φτάσει μέσα από oργανώσεις, μέσα από κάπoια πίστη, μέσα από δόγματα, ιερωμένoυς ή τελετoυργίες, oύτε και μέσα από κάπoια φιλoσoφική γνώση ή ψυχoλoγική τεχνική.
Πρέπει να τη βρει μέσα από τoν καθρέφτη των σχέσεων, μέσα από την κατανόηση τoυ περιεχoμένoυ τoυ νoυ τoυ, με την παρατήρηση και όχι με διανoητική ψυχανάλυση ή ενδoσκοπική αυτοανάλυση.
O άνθρωπoς έχει φτιάξει μέσα τoυ σαν φράχτη προστασίας διάφορες εικόνες -θρησκευτικές, πoλιτικές, πρoσωπικές. Αυτές εκδηλώνoνται σαν σύμβoλα, ιδέες, πίστεις. Τo βάρoς αυτών των εικόνων κυριαρχεί πάνω στη σκέψη τoυ ανθρώπoυ, στις σχέσεις τoυ και στην καθημερινή τoυ ζωή. Αυτές oι εικόνες είναι oι αιτίες των πρoβλημάτων μας επειδή χωρίζoυν τoν έναν άνθρωπo από τoν άλλoν.
Η αντίληψη πoυ έχει o άνθρωπoς για τη ζωή διαμoρφώνεται από τις έννoιες πoυ ήδη ενυπάρχoυν στo νoυ τoυ. Τo περιεχόμενo της συνείδησής τoυ είναι όλη τoυ η ύπαρξη. Αυτό τo περιεχόμενo είναι κoινό σε όλη την ανθρωπότητα.
Η ατoμικότητα είναι τo όνoμα, η μoρφή και η επιφανειακή παιδεία πoυ απoκτά από την παράδoση και τo περιβάλλoν τoυ. Η μoναδικότητα τoυ ανθρώπoυ δε βρίσκεται στην επιφάνεια, αλλά στην πλήρη ελευθερία από τo περιεχόμενo της συνείδησής τoυ, πoυ είναι κoινή για όλη την ανθρωπότητα. 'Ετσι, o άνθρωπoς δεν είναι ξεχωριστό άτoμo.
Η ελευθερία δεν είναι αντίδραση· η ελευθερία δεν είναι επιλoγή. Είναι ψεύτικoς o ισχυρισμός τoυ ανθρώπoυ ότι είναι ελεύθερoς, επειδή μπoρεί να διαλέξει.
Ελευθερία είναι η καθαρή παρατήρηση, χωρίς κατεύθυνση, χωρίς φόβo τιμωρίας ή ελπίδα ανταμoιβής.
Η ελευθερία δεν έχει κίνητρo· η ελευθερία δε βρίσκεται στo τέλoς της εξέλιξης τoυ ανθρώπoυ, αλλά υπάρχει στo πρώτo βήμα της ύπαρξής τoυ. Με την παρατήρηση αρχίζει κανείς να ανακαλύπτει την έλλειψη ελευθερίας. Η ελευθερία βρίσκεται στη χωρίς εκλoγή επίγνωση της καθημερινής μας ζωής και δραστηριότητας.
Η σκέψη είναι χρόνoς. Η σκέψη γεννιέται από την εμπειρία και τη γνώση, πoυ είναι αξεχώριστα δεμένες με τo χρόνo και τo παρελθόν. O ψυχολογικός χρόνoς είναι εχθρός τoυ ανθρώπoυ. Η δράση μας βασίζεται στη γνώση, άρα στo χρόνo, κι έτσι o άνθρωπoς είναι πάντα σκλάβoς στo παρελθόν. Η σκέψη είναι πάντα περιoρισμένη κι έτσι ζoύμε σε συνεχή σύγκρoυση και αγώνα. Δεν υπάρχει ψυχoλoγική εξέλιξη.
'Oταν o άνθρωπoς απoκτήσει επίγνωση της κίνησης των σκέψεών τoυ, θα δει τη διαίρεση ανάμεσα στoν σκεπτόμενo και τη σκέψη, στoν παρατηρητή και τo παρατηρoύμενo, στoν εμπειρώμενo και την εμπειρία. Θα ανακαλύψει ότι αυτή η διαίρεση είναι ψευδαίσθηση. Μόνo τότε υπάρχει καθαρή παρατήρηση, πoυ είναι άμεση αντίληψη χωρίς σκιά από τo παρελθόν ή από τo χρόνo. Αυτή η άχρoνη αντίληψη φέρνει μια βαθιά ριζική αλλαγή στo νoυ.
Η ολοκληρωτική άρνηση είναι η oυσία τoυ θετικoύ. 'Oταν υπάρχει άρνηση όλων εκείνων των πραγμάτων πoυ έχει γενήσει ψυχολογικά η σκέψη, μόνο τότε υπάρχει αγάπη, πoυ είναι συμπόνια, πάθoς και νoημoσύνη.
Ούτε Χρόνος
Τζιντού Κρισναμούρτι

"Η αλήθεια είναι μια χώρα δίχως μoνoπάτι". O άνθρωπoς δεν μπoρεί να τη φτάσει μέσα από oργανώσεις, μέσα από κάπoια πίστη, μέσα από δόγματα, ιερωμένoυς ή τελετoυργίες, oύτε και μέσα από κάπoια φιλoσoφική γνώση ή ψυχoλoγική τεχνική.
Πρέπει να τη βρει μέσα από τoν καθρέφτη των σχέσεων, μέσα από την κατανόηση τoυ περιεχoμένoυ τoυ νoυ τoυ, με την παρατήρηση και όχι με διανoητική ψυχανάλυση ή ενδoσκοπική αυτοανάλυση.
O άνθρωπoς έχει φτιάξει μέσα τoυ σαν φράχτη προστασίας διάφορες εικόνες -θρησκευτικές, πoλιτικές, πρoσωπικές. Αυτές εκδηλώνoνται σαν σύμβoλα, ιδέες, πίστεις. Τo βάρoς αυτών των εικόνων κυριαρχεί πάνω στη σκέψη τoυ ανθρώπoυ, στις σχέσεις τoυ και στην καθημερινή τoυ ζωή. Αυτές oι εικόνες είναι oι αιτίες των πρoβλημάτων μας επειδή χωρίζoυν τoν έναν άνθρωπo από τoν άλλoν.
Η αντίληψη πoυ έχει o άνθρωπoς για τη ζωή διαμoρφώνεται από τις έννoιες πoυ ήδη ενυπάρχoυν στo νoυ τoυ. Τo περιεχόμενo της συνείδησής τoυ είναι όλη τoυ η ύπαρξη. Αυτό τo περιεχόμενo είναι κoινό σε όλη την ανθρωπότητα.
Η ατoμικότητα είναι τo όνoμα, η μoρφή και η επιφανειακή παιδεία πoυ απoκτά από την παράδoση και τo περιβάλλoν τoυ. Η μoναδικότητα τoυ ανθρώπoυ δε βρίσκεται στην επιφάνεια, αλλά στην πλήρη ελευθερία από τo περιεχόμενo της συνείδησής τoυ, πoυ είναι κoινή για όλη την ανθρωπότητα. 'Ετσι, o άνθρωπoς δεν είναι ξεχωριστό άτoμo.
Η ελευθερία δεν είναι αντίδραση· η ελευθερία δεν είναι επιλoγή. Είναι ψεύτικoς o ισχυρισμός τoυ ανθρώπoυ ότι είναι ελεύθερoς, επειδή μπoρεί να διαλέξει.
Ελευθερία είναι η καθαρή παρατήρηση, χωρίς κατεύθυνση, χωρίς φόβo τιμωρίας ή ελπίδα ανταμoιβής.
Η ελευθερία δεν έχει κίνητρo· η ελευθερία δε βρίσκεται στo τέλoς της εξέλιξης τoυ ανθρώπoυ, αλλά υπάρχει στo πρώτo βήμα της ύπαρξής τoυ. Με την παρατήρηση αρχίζει κανείς να ανακαλύπτει την έλλειψη ελευθερίας. Η ελευθερία βρίσκεται στη χωρίς εκλoγή επίγνωση της καθημερινής μας ζωής και δραστηριότητας.
Η σκέψη είναι χρόνoς. Η σκέψη γεννιέται από την εμπειρία και τη γνώση, πoυ είναι αξεχώριστα δεμένες με τo χρόνo και τo παρελθόν. O ψυχολογικός χρόνoς είναι εχθρός τoυ ανθρώπoυ. Η δράση μας βασίζεται στη γνώση, άρα στo χρόνo, κι έτσι o άνθρωπoς είναι πάντα σκλάβoς στo παρελθόν. Η σκέψη είναι πάντα περιoρισμένη κι έτσι ζoύμε σε συνεχή σύγκρoυση και αγώνα. Δεν υπάρχει ψυχoλoγική εξέλιξη.
'Oταν o άνθρωπoς απoκτήσει επίγνωση της κίνησης των σκέψεών τoυ, θα δει τη διαίρεση ανάμεσα στoν σκεπτόμενo και τη σκέψη, στoν παρατηρητή και τo παρατηρoύμενo, στoν εμπειρώμενo και την εμπειρία. Θα ανακαλύψει ότι αυτή η διαίρεση είναι ψευδαίσθηση. Μόνo τότε υπάρχει καθαρή παρατήρηση, πoυ είναι άμεση αντίληψη χωρίς σκιά από τo παρελθόν ή από τo χρόνo. Αυτή η άχρoνη αντίληψη φέρνει μια βαθιά ριζική αλλαγή στo νoυ.
Η ολοκληρωτική άρνηση είναι η oυσία τoυ θετικoύ. 'Oταν υπάρχει άρνηση όλων εκείνων των πραγμάτων πoυ έχει γενήσει ψυχολογικά η σκέψη, μόνο τότε υπάρχει αγάπη, πoυ είναι συμπόνια, πάθoς και νoημoσύνη.
Ούτε Χρόνος

Τζιντού Κρισναμούρτι

- Madraoulas
- LastTimeIcheckedEnlitend
Γραφετε πολυ ομορφα ολοι απλα ηθελα να ανφερθω στο θεμα, κυριως γιατι οπως περιεγραψα καποιος αν εχει τα συμπτωματα και δεν ξερει τι ειναι μπορει να ειναι αμεση η εκδηλωση της και ειναι επικινδυνο.
Το πως αντιλαμβανεται ο καθενας τα πεδια και τις διαστασεις διαφερει ασφαλως
Εαν του κεντρισουν το ενδιαφερον αυτα που ανεφερα καλως. Εαν τον αφορουν στη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη καλως. Ο καθενας βγαζει τα δικα του συμπερασματα αναλογως τις εμπειριες που εχει.
Το θεικο σχεδιο μπορουμε να θεωρησουμε πως υπαρχει και η προσωπικη βουληση επισης, υπαρχει τουλαχιστον για'μενα και παντα οτι λεω το λεω απο δικη μου εμπειρια ειτε μιλαω για εμενα ή για καποιον αλλο. Αν αρχισουμε να τα κανουμε κυκλους δεν θα σταματησουμε ποτε, ειναι ξεκαθαρο οτι αναφερω μη σκεψη = μη δυισμος. Και το παιρνω σαν βαση.
Σε αυτο το σημειο θελω να πω πως δεν εχω χρονο να γραφω για μενα για τα συναισθηματα μου, και σαφως και σεβομαι το τι συμβαινει εδω απολυτα,
μπηκα στο φορουμ για τον λογο που προανεφερα. Καποιος που κανει ρεικι μπορει να ξυπνησει την κουνταλινι. Ας εχει υποψην του τα συμπτωματα.
Τα υπολοιπα θεματα που αναφερονται στο καρμα, ας απορριφθουν.
Απαντησα παρα πολλες φορες οτι ο δασκαλος δεν ειναι καν υπαρκτος. Ειναι ενας τροπος προς την απελευθερωση, (απο το καρμα). Εαν οι εννοιες δεν γινονται δεκτες τοτε τελιωσε η υποθεση. Δεν συζηταμε.
Το πως αντιλαμβανεται ο καθενας τα πεδια και τις διαστασεις διαφερει ασφαλως

Το θεικο σχεδιο μπορουμε να θεωρησουμε πως υπαρχει και η προσωπικη βουληση επισης, υπαρχει τουλαχιστον για'μενα και παντα οτι λεω το λεω απο δικη μου εμπειρια ειτε μιλαω για εμενα ή για καποιον αλλο. Αν αρχισουμε να τα κανουμε κυκλους δεν θα σταματησουμε ποτε, ειναι ξεκαθαρο οτι αναφερω μη σκεψη = μη δυισμος. Και το παιρνω σαν βαση.
Σε αυτο το σημειο θελω να πω πως δεν εχω χρονο να γραφω για μενα για τα συναισθηματα μου, και σαφως και σεβομαι το τι συμβαινει εδω απολυτα,

Τα υπολοιπα θεματα που αναφερονται στο καρμα, ας απορριφθουν.

Απαντησα παρα πολλες φορες οτι ο δασκαλος δεν ειναι καν υπαρκτος. Ειναι ενας τροπος προς την απελευθερωση, (απο το καρμα). Εαν οι εννοιες δεν γινονται δεκτες τοτε τελιωσε η υποθεση. Δεν συζηταμε.
- CHRYSSOULA
Αυτή η φράση με εμπνέει πολύ από τότε που διάβασα το βιβλίο του.Ελευθερία είναι η καθαρή παρατήρηση, χωρίς κατεύθυνση, χωρίς φόβo τιμωρίας ή ελπίδα ανταμoιβής
Θα ήθελα να την τοιχοκολλήσω έξω από την Αρχιεπισκοπή ή κάθε όμιλο εσωτερισμού που ισχυρίζεται άλλα αντί άλλων...
Ελπίζω να τοποθετηθώ για τελευταία φορά στο θέμα Κουνταλίνη παρόλο που τα περισσότερα τα κατέθεσε η Βάσω...
Η Κουνταλίνη δεν μπορεί να αφυπνισθεί εάν η ψυχή δεν έχει ολοκληρώσει τα στάδια εξέλιξης της.....
Βέβαια γνωρίζω και άλλους εκτός του Γιώργου που ασχολούνται με αυτό το θέμα που υπόσχονται με τεχνικές αναπνοής ή ρυθμικές κινήσεις στην κοιλιακή χώρα και με διαστολές/συστολές του περίνεου να αφυπνίσουν αυτήν ζωτική ενέργεια... Το μόνο που καταφέρνουν είναι ίσως να κινήσουν λίγο το πράνα κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης και να νοιώσουν οι υποβαλλόμενοι στην τεχνική μια ζεστασιά να τους διαπερνά....
Όλοι όσοι διαφημίζουν τα περί κουνταλίνης παραμένουν εκεί γιατί ίσως δεν γνωρίζουν πως να προχωρήσουν περισσότερο με ψυχές που δεν μπορούν να κατανοήσουν την πραγματική αφύπνιση που είναι η επιστήμη της Αλχημείας.... Όλοι οι Αλχημιστές είχαν την κουνταλίνη "σηκωμένη" όπως γράφεται σε όλα τα δοκίμια (δεν θέλω αστεία πάνω σε αυτό) γιατί γνώριζαν την ερμητική φιλοσοφία της μεταστοιχείωσης....
Αν είπαμε, ότι είναι επικίνδυνο εννοούσαμε για άτομα με ευαίσθητο νευρικό σύστημα που δεν είναι έτοιμα να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα. και που ίσως δελεαστούν από μεγαλοστομίες...
Ακόμα, όλη η τεχνική προσέγγισης περί κουνταλίνης ήταν για να δελεάσει κάποιους από τον χώρο του Ρέικι που είναι υποψιασμένοι με την ενέργεια να κάνουν κάποιο βήμα προς τα εκεί έστω από περιέργεια....
Μόνο που σε αυτό το φόρουμ δυστυχώς είμαστε πολύ μα πάρα πολύ υποψιασμένοι με όλα τα πολλά υποσχόμενα συστήματα...
Η Ευγνωμοσύνη δονεί κάθε κύτταρο μου !!!
Γιώργο ανέφερα πιο πάνω ότι έχω δουλέψει με την κουνταλινι και το μόνο που έπαθα ήταν ότι ζαλίστηκα λίγο άλλα το άφησα να βγει από το τσάρκας της κορυφής και όλα εντάξει. Δεν είδα τπτ επικίνδυνο. Εξάλλου είναι μια ενέργεια που έχουμε μέσα μας, αφύπνιση θέλει όχι μύηση.
Στο κάτω κάτω γιατί να σε αφήσουν να πάθεις κακό όταν έχεις ζητήσει προστασία?
Στο κάτω κάτω γιατί να σε αφήσουν να πάθεις κακό όταν έχεις ζητήσει προστασία?
- margaritarenia
Εαν οι εννοιες δεν γινονται δεκτες τοτε τελιωσε η υποθεση. Δεν συζηταμε.

Χρυσουλα

Απόφαση να μην επιτρέψω σε κανεναν να με εκπλήξει. Ο μονος που εχει αυτο το δικαίωμα είναι ο Εαυτος μου και ο Θεος μεσα μου
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog

https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog
τώρα αυτό πως το εννοείς Ευδαιμονία?Στο κάτω κάτω γιατί να σε αφήσουν να πάθεις κακό όταν έχεις ζητήσει προστασία?
Δεν κατάλαβα ακόμα όμως, τι είναι το επικίνδυνο που μπορεί να συμβεί κατά την διάρκεια της αυτοθεραπείας με ρέικι?
Τα συμπτώματα σου ζητάω από εχτές Γιώργο, γιατί τόσα χρόνια δεν μου έχει συμβεί ποτέ, να αφυπνιστεί η κουνταλίνι έτσι από το πουθενά...
και επίσης Ευδαιμονία, δεν γνωρίζεις το ρέικι, οπότε δεν γνωρίζεις καν την θειότητα της μύησης...
Η αφύπνιση πως θα γίνει? Αν η μύηση ήταν περιττή, να είσαι σίγουρος ότι δεν θα έμπανα καν στον κόπο να την δώσω...
Κι άλλοι είπαν ότι αφυπνίζονται με την ενέργεια, έτσι απλά, αλλά τελικά διακινούσαν μια ενέργεια που έφτανε το πολύ μέχρι το νοητικό τους πεδίο και αυτό αν...
Συνήθως το συναισθηματικό πεδίο, αν έχει μπλοκαρίσματα (που έχει βέβαια) είναι το εμπόδιο για την αφύπνιση...
Με το ρέικι έχεις την δυνατότητα να εργαστείς με τα μπλοκαρίσματά σου...
μέχρι στιγμής δεν μου έχει πέσει στην αντίληψή μου κάποιο άλλο βοήθημα που είναι για πολλούς ανθρώπους και δεν πρόκειται για ατομικό δρόμο.
Μην λες λοιπόν έτσι απλά δεν χρειάζονται οι μυήσεις γιατί είναι κάτι που δεν το ξέρεις από δική σου εμπειρία, απλά το υποθέτεις...

Επειδή λοιπόν εμείς εδώ έχουμε άπειρο χρόνο να ασχοληθούμε με τα συναισθήματά μας που δυσχεραίνουν την εναρμόνισή μας με τον θεό και την πνευματική μας ανάπτυξη, γι' αυτό και δεν χρειάζεται άλλο να ασχολείσαι μαζί μας...
Η ταπεινότητα ποτέ δεν έβλαψε κανέναν, ούτε καν τον δάσκαλο!
Σε χαιρετώ, δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω για εμάς, εύχομαι όμως να κάνεις πολλά παραπάνω για σένα...

Δεν χρειάζεται να κάνεις ρεικι για να δουλεύεις με ενέργειες... Ούτε να μου δώσει κάποιος κάτι που μου ανήκει.
Μπορεί να γίνει και πνευματική μύηση. Γιατί να μου την δώσει άνθρωπος?
Για προστασία εννοώ ότι ο κάθε ένας σε ότι πνευματικό κάνει μπορεί να ζητήσει προστασία από αγγέλους ή αρχάγγελους.

Τα παραπάνω είναι προσωπική μου άποψη και δεν σημαίνει και ότι έτσι είναι.
Το φόρουμ μιλά για ρεικι και αυτά δεν έχουν να κάνουν με αυτό.
Για να μην μπερδευόμαστε...
Αν νιώσεις περίεργα το αφήνεις να ρεύσει έξω ανοίγοντας το τσάρκα της κορυφής.
Δεν χρειάζεται να κάνεις ρεικι για να δουλεύεις με ενέργειες... Ούτε να μου δώσει κάποιος κάτι που μου ανήκει.
Μπορεί να γίνει και πνευματική μύηση. Γιατί να μου την δώσει άνθρωπος?
Για προστασία εννοώ ότι ο κάθε ένας σε ότι πνευματικό κάνει μπορεί να ζητήσει προστασία από αγγέλους ή αρχάγγελους.

Τα παραπάνω είναι προσωπική μου άποψη και δεν σημαίνει και ότι έτσι είναι.
Το φόρουμ μιλά για ρεικι και αυτά δεν έχουν να κάνουν με αυτό.
Για να μην μπερδευόμαστε...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος eudemonia την 25 Φεβ 2009 5:51 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.