Η πρωτη μου σκεψη ήταν ότι ασφάλεια και εγγυηση μας προσφερει μόνο ο Θανατος του σώματος μας..........η ζωή θελει ρίσκο για να αποκτησει γνωση........
Μετά......ένοιωσα ακριβώς ότι ένα ακροατήριο,ή ένας και μόνο άνθρωπος που θελει να σε "πιστεψει"ξεκινάει απο αυτο που έχει ,απο την αναγκη των αποδείξεων και των επιβεβαιώσεων.....ξεκινάει απο το δικό του σημειο στο χαρτη.
Και...........
Πριν καποια χρονια θυμαμαι τον εαυτο μου.
Ειμουν φοβισμενη,αγχωμένη,τσακισμενη και πιο πολύ απο ολα θυμωμένη .Θυμωμενη με ολους,θυμωμενη με τα παντα που μου έφταιγαν για οσα μου συνεβαιναν,θυμωμενη με μενα γιατι δεν τα καταφερνα.
Θυμαμαι........να γίνομαι χώμα και να ζω στο σκοταδι της ψυχής μου.Ενοιωθα την ανυπαρξία μου,την αδυναμια μου,την ανημποριά μου.Ερωτήματα χωρίς απαντησεις και πονος σε καθε κυτταρό μου.
Αλλά οσο ένοιωθα αυτά,ο σπορος έσκασε και ειδα φως.........
"Γιεννιόμαστε για ένα ανώτερο πεπρωμένο.Υπαρχει ένα βασιλειο όπου το ουράνιο τόξο δεν χάνετια ποτέ,οπου τα στεραια θα απλώνονται μπροστά στα ματια μας σαν νησιά που αποκοιμήθηκαν στον ωκεανό και τα πλάσματα που περνουν τωρα σαν σκιές απο μπροστά μας,θα μεινουν για παντα κοντα μας"Ειναι τα λογια ενος Αγγλου λογοτεχνη και ειναι η καλυτερη εικονα που ισως εχουμε "δει"για αυτον τον τοπο που μας περιμενει και λεγεται Παραδεισος.
Ολοι οπως κι εγω παλια αμφιβαλλετε και ζητατε αποδειξεις για το πως θα πορευτείτε ως εκει.......κι εχετε δικιο γιατί η πιστη όπως και η Αγαπη δεν επιβαλλεται.Αλλά.........μεχρι να φτασουμε στον Παραδεισο της επομενης ζωής,είναι σιγουρα απαραίτητο να αναρωτηθουμε τι κανουμε στην γή,ποιος ο σκοπός μας,ποιος ο λόγος της ύπαρξής μας.
Μα είναι μόνο ένας,φίλοι μου,να βρουμε τον επιγειο παραδεισο,γιατι αυτος και μόνο αυτος ειναι ο σκοπός μας.Κι ο παραδεισος ειναι ΕΔΩ,ο παραδεισος ειναι ΤΩΡΑ ,ο παραδεισος ειναι ΕΓΩ,ειναι ΕΜΕΙΣ.
Αφήνουμε τον εαυτο μας να συρικνώνεται,και να βουλιζει στην απογνωση για οσα δεν μπορεί να ελεχξει και να δαμασει κατα το δοκουν.Κι όμως η επιτυχία η χαρά η αφθονία,η πληρότητα,η γνωση ειναι εδω και τωρα στην Υπαρξη μας.
Οσοι χασατε την πιστη σε σας,οσοι βουλιάζετε καθημερινά στην απογοήτευση στα συναισθηματικά και υλικά ελλείμματα.οσοι ουτως η αλλως πιστευετε ότι πλεον δεν εχετε κατι τις να χασετε,θεωρώντας ουτως ή αλλως τα παντα χαμενα........δωστε λιγακι προσοχή στα οσα καταθετω.....νοιώστε τι σας ειπα και πως ενοιωθα καποια χρονια πριν και τι εχετε να χασετε αν για λιγο αλλάξετε τον τροπο σκεψης,αλλαξετε την στασιμότητα σας και κανετε δοκιμή........τι θα χασετε άρραγε; Μα αφου ήδη θεωρειται χαμενος ο εαυτός σας απο σας τούς ίδιους,ετσι δεν είναι;Θα μου δώστε λιγακι λοιπον την προσοχή σας;

Πριν απο χρονια ενας Καναδός γιατρός έκανε μια ομιλία στους φοιτητές του πανεπιστημιου Γεηλ με τον τιτλο "Ενας τρόπος ζωής"(Ουίλιαμ Οσλερ).Πολλα χρονια πρινα απο αυτον τον λογο ο σερ Ουιλιαμς ταξιδευε με ενα υπερωκεάνιο.Μια μερα που είχε επισκεφτεί τον καπετανιο του πλοίου,ακουστηκε το διαπεραστικό ουρλιαχτό μιας σειρήνας κι ύστερα κατι παραξενοι δυνατοι κρότοι κάτω απο το καταστρωμα."Κλείνουν τα υδατοστεγή διαμερίσματα"εξήγησε ο καπετανιος.Εϊναι ένα απο τα σημαντικότερα βήματα της άσκησης ετοιμότητας.Αν μας βρεί κανένα κακό και εισρεύσει νερό σε καποια διαμερίσμεατα,δεν θα επηρεαστεί το υπόλοιπο πλοίο.Ακόμα κι αν προσκρουσουμε σε παγοβουνο,σαν τον Τιτανικό,το νερό που θ αεισρεύσει θα πλημμυρίσει μόν οτο διερρηγμένο διαμερισμα.Δενθα βουλιάξει όμως το καραβι.
Και συνεχιζει ο σερ Ουίλιαμς........Ο καθενας απο σας είναι ασφαλώς ένας πολύ πιο θαυμαστός οργανισμός απο εκεινο το μεγαλο υπερωκεάνιο,και προορίζεται για πολυ μεγαλύτερο ταξίδι.Σας συμβουλέυω λοιπον να διαρθρώσετε με τετοιο τρόπο τη ζωή σας,ώστε να ζείτε την καθε μέρα σε ένα στεγανό διαμέρισμα που θα εγγυηθεί την ασφάλειά σας σε ολο το ταξιδι της ζωής σας"
Κια συνεχίζει ο Οσλερ με λογια τοσο εύστοχα που θα ηταν άδικο να αλλαξω κι ένα κόμμα."Πατήστε ένα κουμπί κι ακούστε,σε καθε διαμερισμα της ζωής σας,τις σιδερένιες μπουκαπόρτες να κλείνουν έξω το Παρελθόν-τα νεκρά χθες.Πατείστε ένα άλλο κι αποκλείστε,με ένα μεταλλικό παραπέτασμα,το Μελλον-τα αγέννητα αύριο. Με τον τροπο αυτό θα είστε ασφαλείς-ασφαλείς για Σημερα.!!!!!"
Σας βλέπω να χαμογελάτε !!!!!!!Κι εγω χαμογελώ με μένα(ξεκαρδιζομαι αλλα δεν σας το λεω).
Αφήστε τις αποτυχίες τους χθες,τα βασανα και τις απογοητεύσεις,είναι βαρύ φορτίο για να το κουβασληοσυμε στην αυγή της καινουργιας μερας της ζωής μας
Κι όσο για το αύριο,»Δεν υπαρχει αύριο»,είπε στο κοινο του ο σερ Ουίλιαμς στο κοινό του, «το μέλλον είναι σήμερα».Αργότερα θα έγραφε »Μην ασχολείστε με το μελλον .Ζήστε μόνο για το τώρα και την δουλειά που του αντιστοιχεί.Μη σκεφτεστε τον όγκο της δουλειάς ου σας περιμενει και τα εμποδια που πρεπει να υπερβείτε,αλλά συγκεντρωθείτε με ζήλο στα μικρά καθημερινά σας καθήκοντα κι αρκεστείτε σε αυτά για σήμερα.Γιατί ασφαλως, χρέος μας δεν είναι να διακρίνουμε αυτό που θαμποφέγγει στο βάθος του ορίζοντα, αλλά να κάνουμε αυτό που διαγράφεται ολοκάθαρα μπροστα στα ματια μας»
Αυτή είναι η προτασή μου συνοδοποροι της ψυχής μου,η συμβουλή του σερ Ουίλιαμ Οσλερ.ΖΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΉΣ ΣΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΕΓΑΝΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ.ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝ Η ΠΡΑΞΗ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΕΓΓΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ,ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ , ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΘΟΝΙΑ.
Ευχαριστω εσας που ειστε κοινό,και ιδιαίτερα την Βασω γιατι πρωινιάτικα μου εδωσε την εμπνευση να αγορευσω.
Ευχαριστω τον Σκαπανέα που με κανει να βουταω και απορώ πως καταφερνει να εντοπιζει το πού "τσιμπαω"!
Ευχαριστω και τον Οg Mandino για τα στοιχεια που πηρα οσον αφορα τη ομιλία του Ουλιλιαμς Οσλερ.
Ευχαριστω όλους σας κι εμενα μαζι.
Και Δοκιμαστε το,Πιστεψτε το και θα δείτε Θαυματα στην ζωή σας πριν φτάσετε στον επομενο παραδεισο
Σας αγαπώ!