Πράγματι, οι Επιστολές εμπεριέχουν πολύ Σοφία και αγγίζουν πολύ ιερά κομμάτια

Και αποτελούν μεγάλη έμπνευση τα μηνύματα από τους Δασκάλους που έχουν δοθεί, είναι συγκλονιστικά…
Αλλά για μένα μπορεί να λειτουργήσουν και σαν παγίδα…
γιατί μπορεί κάποιος, βλέποντας τόσο φως, να μείνει σε αυτό, στο ιδεατό, στη θεωρία και να δυσκολευτεί να γειώσει στον εαυτό του τα μηνύματα που παίρνει.
Να εξηγήσω τι εννοώ. Γράφεις πχ ότι
ο Άνθρωπος, όταν απαλλάσσεται από τα χαμερπή και ταπεινά πάθη, προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες τότε απλά Είναι, Ελεύθερος καθ' εικόνα και καθ' ομο ίωσιν του Δημιουργού του
και συμφωνώ πολύ.
Αλλά ποια είναι αυτά τα πάθη και οι προκαταλήψεις που εμποδίζουν εσένα και εμένα να βρούμε το Θεό μέσα μας? Και αν τα βρεις μετά πως τα πολεμάς στην καθημερινότητά? Πότε τα θάβεις, πότε ασυνείδητα τα υπηρετείς και πότε τα νικάς?
Θέλω να πω ότι είναι πολύ όμορφες οι Επιστολές και τα μηνύματα, ανοίγει πραγματικά η καρδιά σου! Αλλά για να φτάσεις στο στόχο που αναφέρεις χρειάζεται και η εργασία στο εδώ και τώρα, στην καθημερινότητα. Το αναφέρω γιατί έχω δει, και από τη δική μου πορεία, ότι είναι πολλές φορές εύκολο να μείνεις στη θεωρία και να βάλεις στην άκρη την εφαρμογή της, γιατί εκεί είναι και η δυσκολία. Αν διαβάσεις εστιασμένα τα τόπικ και στους διαλόγους σε αυτό το θέμα και στις ανώτερες επικοινωνίες νομίζω θα καταλάβεις τι εννοώ.
Τώρα για το τελευταίο για τη θρησκεία δεν έχω να σου πω κάτι γιατί γενικά ακούω θρησκεία και μου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο

Προσωπικά θεωρώ ότι η θρησκεία και η Αλήθεια είναι εκ διαμέτρου αντίθετα, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.