Παναγιώτη καλησπέρα και από μένα,
Θα σου μοιραστώ κάποια πράγματα από τη δική μου εμπειρία που ίσως σε βοηθήσουν στην αναζήτησή σου
Όταν ήμουν στην εφηβεία, έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο που πραγματευόταν τα αστρικά ταξίδια και το διαλογισμό, ούτε που θυμάμαι πως λεγόταν. Είχα ενθουσιαστεί και παρόλο που δεν το έψαξα πολύ ενεργά, ότι σχετικό έπεφτε στα χέρια μου το διάβαζα. Μετά ασχολήθηκα με τη ψυχολογία, ως θεραπευόμενος και τελικά ήρθε στο δρόμο μου αυτός εδώ ο χώρος, το ρέικι και η πνευματική αναζήτηση.
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι αυτό που αναφέρεις, το να μπορεί κάποιος να βγει έξω από το εγώ που καθορίζει την καθημερινότητά μας και να παρατηρήσει συναισθήματα και πράξεις, τα δικά του συναισθήματα και πράξεις, είναι το Α και το Ω της Αυτογνωσίας και κατ’ επέκταση του εσωτερικού δρόμου προς τον Εαυτό. Στο φόρουμ εδώ, σε διάφορες ενότητες, μπορείς να βρεις πολύτιμη γνώση που μπορεί να σε βοηθήσει στην αποδόμηση αυτή του μικρού εγώ. Υπάρχουν πολλά κείμενα και διάλογοι που οδηγούν ακριβώς σε αυτό.Και ότι απορία μπορεί να έχεις υπάρχει πάντα η δυνατότητα να ρωτήσεις
Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και ο διαλογισμός, το να μπορείς δηλαδή να απομονώσεις τις σκέψεις που τριβελίζουν συνέχεια το μυαλό μας και να αντιληφθείς το τι υπάρχει πιο βαθιά. Να αισθανθείς, χωρίς τους περιορισμούς των σκέψεων, το εσωτερικό σου Φως. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει πολύ ο διαλογισμός που έβαλε η Βασούλα.
Τώρα αναφορικά με τάγματα και άλλους εσωτερικούς αναζητητές δεν ξέρω να σε βοηθήσω, η δική μου η πορεία προς την Αλήθεια αφορούσε την αφομοίωση της Γνώσης που υπάρχει εδώ στη δική μου καθημερινότητα, στα συναισθήματα και τις σκέψεις μου και την αναζήτηση, μέσα από αυτή τη διαδρομή, του Εαυτού. Βέβαια αυτός είναι και ο δύσκολος δρόμος, γιατί με έφερε πολλές φορές αντιμέτωπο με αλήθειες άβολες που μπορεί να μην ήθελα να παραδεχτώ. Αλλά η πνευματική αναζήτηση είναι για μένα η αναζήτηση της Αλήθειας, με ότι μπορεί αυτό να περιέχει.