Το σκοτάδι και το σκοτάδι και το σκοτάδι...
Απογοήτευση που μπορεί να φτάνει, σε ακραίες περιπτώσεις, και στα όρια της απελπισίας...
Ποιό σκοτάδι?
Εγώ δεν βλέπω σκοτάδι...
Βλέπω μόνο ανθρώπους φοβισμένους, αδιάφορους, θυμωμένους, βολεμένους, παραδομένους, μη συνειδητούς...
Πάντα έτσι ήταν όμως...
Δεν είναι το Φως που πολεμάει το σκοτάδι...ούτε το σκοτάδι που πολεμάει το Φως...
Αυτές οι μάχες γίνονται μέρος μιας ψευδαίσθησης, για να δικαιολογήσουμε την δική μας σκοτεινιά και αυτή η σκοτεινιά μάς βάζει να πολεμάμε ο ένας με τον άλλον..
.
Για να νικήσει ποιός?
Νικάνε στο τέλος οι αδυναμίες μας και τα πάθη μας...
Καμία νίκη δεν παίρνει το σκότος...Σιγά πια...
Όταν ο άνθρωπος δεν πιστεύει ότι έχει Φως μέσα του, το σίγουρο είναι ότι θα βρει ενόχους για το σκοτάδι που βιώνει στην ζωή του...
Το ότι ο άνθρωπος έχασε την πνευματικότητα του, δεν σημαίνει ότι το σκότος του την πήρε...
Την παρέδωσε οικειοθελώς... Ελεύθερη βούληση γαρ!
Και ξεσυνεριζόμαστε ο ένας τον άλλον ποιός έχει περισσότερο Φως ή περισσότερο σκοτάδι..
Μα Φως και Πνεύμα είναι μία Ουσία αδιαίρετη...άλλο αν εμείς την διαιρέσαμε και κρατήσαμε ονειρικά ότι μας συμφέρει...
Ας πορευτούμε
Δεν πρέπει να συγκαλύπτουμε...όχι το σκοτάδι που μας πολεμάει, αλλά το σκοτάδι μας που παραιτείται και εκδικείται και φιλοδοξεί να πάρει το πάνω χέρι...Από ποιόν? από εμένα τον ίδιο...
Εκεί βρίσκεται το πρόβλημα...Και κανείς άλλος, εκτός από εμένα τον ίδιο, δεν έχει την λύση...
Εγώ ο ίδιος έχω το Φως, εγώ ο ίδιος έχω και το σκοτάδι...Και η Ψυχή μου θα κλίνει προς τα εκεί που την έμαθα να βρίσκει τροφή...
Δεν υπάρχει κάτι άλλο...
Ευλογίες και ευκαιρίες για όλους μας