Να συνεχίσουμε Καλλιόπη μου...
Να πω λοιπόν εγώ, την δική μου αντίληψη: ότι οι εσωτερικές αλλαγές έρχονται χωρίς "τυμπανοκρουσίες"...Είναι τόσο "ομαλές" που αναρωτιέσαι "εγώ ήμουν ποτέ διαφορετικά?"
Περνάς στην αρχή ένα μεγάαααααααααααλο στάδιο "πόνου". Για να αποκωδικοποιήσω την έννοια, αισθάνεσαι κάτι ανάλογο με το να μην μπορείς να αναπνεύσεις. Κάθε ανάσα κάνει και το κορμί σου να πονά, οι μυς δεν ανταποκρίνονται στις "εντολές", είναι σκληροί και άκαμπτοι, όπως ήταν οι σκέψεις σου για την ζωή σου.
Η θεϊκή πνοή που έρχεται μετά να χαλαρώσει αυτήν την "ακαμψία" είναι το φως που αφήνεις να "μπει" με την θέληση σου και να σε βοηθήσει να αντιληφθείς τι γίνεται στο "σκοτάδι"...
Οι αλλαγές δεν γίνονται "ερήμην" σου! Εννοείται...
΄Οταν όμως ξεκαθαρίζουν οι σκληρές δοκιμασίες, όταν κατανοήσεις την πλήρη συμμετοχή σου σ' αυτές, τότε δεν τις πολεμάς, δεν τους εναντιώνεσαι, αλλά τις αποδέχεσαι με τόση ευγνωμοσυνη, που το μόνο που κάνεις είναι να κλαις!
Και αρχίζεις σιγα-σιγά να νιώθεις...
Τότε μόνο νιώθεις τον εαυτό σου!
΄Οταν επεξεργαζόμουν την έννοια "το θέλημά σου είναι θέλημά μου" βρέθηκα σ' ένα σταυροδρόμι επιλογής που ήταν η μεγάλη μου πρόκληση εκείνη την εποχή!
Ο ένας δρόμος "εύκολος" φαινομενικά, ο άλλος "δύσβατος" με τόσους βράχους μπροστά του, που από την αρχή (φαινομενικά πάλι) μου έκλεινε την διάβαση.
Ο ένας δρόμος ήταν η συνέχιση του εγλωβισμού μου σε "κοινωνικά" πρότυπα, που μπορει να μην ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, οριοθετούσε όμως μια "ήσυχη ζωή", και ο άλλος η δυσκολία που έρχεται όταν αυτά τα πρότυπα τα γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια!!!!
Μεταφέροντας αυτήν την αγωνία επιλογής στον λαβύρινθο, αντιμετώπισα το ίδιο "σταυροδρόμι", όμως εκεί κάτω η διαφορά ήταν ότι και στους δύο δρόμους υπήρχαν "τα τέρατα" της ανασφαλειας και του εγωισμού, το ίδιο απαιτητικά και αιμοβόρα και στις δύο κατευθύνσεις. Και τώρα? Τι κάνουμε?
Το μήνυμα που πήρα τότε ήταν:
Αν δεν διώξεις τις σκιές, αν δεν τοποθετήσεις τον εαυτό σου στο "φως", όποια επιλογή και να κάνεις θα την χαρακτηρίζει ο φόβος. Φως περιέχουν και οι δύο δρόμοι, και όποιον και να πάρεις, δεν έχει σημασία για την ζωή σου στο φυσικό επίπεδο, αλλά θα έχει σημασία για την εμπειρία σου που θα προάγει και την εξέλιξή σου.
΄Ηρθαν γεγονότα τότε βιωματικά που αποκρυπτογράφησαν το μήνυμα αυτό, γιατί μόνο έτσι μπορώ να το κατανοήσω σε βάθος.
Η απόφασή μου να ακολουθήσω τον δρόμο που ήταν για μένα "το θέλημά σου, είναι θέλημά μου" ήρθε μετά με απόλυτη επίγνωση, γνωρίζοντας προκαταβολικά ότι θα ήταν τόσο δύσκολος για την κοινωνική υποδομή και την οικογενειακή ισορροπία!!!
Και αυτό είναι το "μυστικό" του λαβύρινθου...Σε βάζει στην διαδικασία να "αναγνωρίζεις", με ότι περιέχει αυτή η αναγνώριση.
Δεν είναι εύκολο, το ξέρω. Δεν είναι εύκολο να επιλέγεις...χωρίς να λαμβάνεις υπόψη σου ανθρώπους που αγαπάς και θέλεις να προστατέψεις, καταστασεις που δυσκολεύουν την "ζωή" σου, ασθένειες, σκέψεις, συναισθήματα.
΄Ομως οι ρωγμές που γίνονται στα τοιχώματα του "λαβύρινθου", όπως πολύ σωστά ανάφερε ο Νίκος, σου δειχνουν τον "πυρήνα" και έχεις τόση λαχτάρα να φτάσεις εκεί, που δεν λογαριάζεις καμία πρόκληση, πόνο ή σκληρότητα, εκτός από το να "σε φτάσω θεέ μου"...