ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΓΝΩΣΕΙΣ...και οποιος αντεξει!

ολιστική θεραπεία
και ο ρόλος της
επίγνωσης σ' αυτήν
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

το σμαραγδι τι χρωμα ειναι ???εχει αλλη ονομασια ?
Είναι το χρώμα του σμαραγδιού!!πράσινο!!!
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
ksan8oula

Δημοσίευση από ksan8oula »

ευχαριστω Δωρουλα >:d<

:-? δεν εχω δει ποτε σμαραγδια και ρουμπινια
Κανείς δεν θα σου απαντήσει τι είναι αλήθεια, γιατί αυτό που θα σου πει είναι μόνο η δικιά του!Βάσω Νικολοπούλου
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Aγγελούδι συμφωνω και εγω οτι θα επρεπε να ανοίξουμε ενα καινουργιο ΄θέμα με τα περιεχόμενα του δεύτερου αλλα χθες που το συζητάγαμε , είπαμε να τα βάλω εδω...
Να φτιάξουμε ενα καινούργιο η να αλλαξουμε εδω τον τίτλο?
Οτι νομίζεις ...αρκεί να βγούν προς τα εξω τα ποστ της Βασως που είναι για ολους μας.... :x
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Η πρότασή μου, αν συμφωνείτε και συμφωνεί και ο Μαδρυ μας, είναι να αλλαχτεί ο τίτλος...

ίσως να το ονομάσουμε "θεραπευτικές επιγνώσεις" ή όπως θέλετε...

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Ξανθούλα αυτό το πράσινο που εχει το αστεράκι μου είναι σμαραγδί .
Ενα τέτοιο οραματίζομαι προσωπικά στους διαλογισμούς μου.
Μου αρέσει το φως που εχει η εικόνα .....
Άβαταρ μέλους
angela_al

Δημοσίευση από angela_al »

Προσπαθήστε όταν πρόκειται να κοιμηθείτε να μην οραματίζεστε βιολετί, ροζ ή πορτοκαλί φως.
Και τα τρία χρώματα έχουν αναμεμιγμένο το κόκκινο χρώμα που φέρνει ένταση το βράδυ.
Το μωβ; :-?
L' Amor che move il sole e l'altre stelle
Dante Aligieri
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ναι Αγγελίνι...έχει κόκκινο μέσα...

κόκκινο με μπλε, είναι το μωβ!

Εικόνα

Συνεχίζω την παράθεση κειμένων της Βάσως απο το 2ο κέντρο.....

Στην διαδρομή μας για την εσωτερική ισορροπία, ανακαλύπτουμε μέρη του εαυτού μας που δεν τα είχαμε αποδεχτεί, από τον φόβο της απόρριψης και μόνο.
΄Ετσι, στην ουσία, αφήνουμε τον χαρακτήρα μας να γίνει εαυτός, για να μπορούμε να είμαστε αποδεκτοί και χρήσιμοι για τους άλλους.

Αυτό εμπεριέχει πολύ συναίσθημα…μα κι αυτό δικό μας είναι…

Μπορούμε λοιπόν, με την παρατήρηση να νιώσουμε τα συναισθήματά μας και να «επιτρέψουμε» στην πνευματική ενέργεια να τα επεξεργαστεί με την νόηση…και όχι με τον απλό νου…

Η εμβάθυνση στον εαυτό μας έχει αξία για την εσωτερική ισορροπία των ψυχικών μας επιπέδων, δηλαδή συναισθηματικό και νοητικό, εντάσσοντας μέσα στην ολότητα μας και το πνευματικό, που μέχρι τώρα λειτουργούσε υπό την σκιά του εξωτερικού θεού…

Οι σχέσεις μας με τους ανθρώπους περνάνε από διάφορα στάδια επεξεργασίας. Μερικές παραμένουν στην επιφάνεια, άλλες πάνε σε βάθος. Σημασία έχει να δούμε τον εαυτό μας μέσα από αυτές, και όχι τον άλλον….

Δεν μας ενδιαφέρει στην συγκεκριμένη περίπτωση πως νιώθει ο άλλος, γιατί αυτό δεν μπορούμε να το επεξεργαστούμε, αλλά παρατηρούμε τα συναισθήματα σου που αναδύονται έντονα με την αλληλεπίδραση με τον άλλον.

Δεν κρίνουμε τον χαρακτήρα του άλλου, ούτε τον δικό μας, παρατηρούμε με κρίση όμως τα δικά μας συναισθήματα και τις εντάσεις που μας προκαλούν…Το βάθος της εργασίας αυτής διαφοροποιείται κάθε φορά, αναγνωρίζοντας διαρκώς τις αιτίες, όλο και πιο εσωτερικά.

Το ρέικι και η αυτοθεραπεία συμπληρώνει την εργασία αυτή και πολλές φορές την ορίζει κι όλας, ελευθερώνοντας την ενέργεια που έχει μπλοκάρει και αφήνοντας την να δράσει στον εσωτερικό σου κόσμο.

------------------------------------------------------------

Ο νους μας λειτουργεί 24 ώρες το 24 ώρο. ΄Όταν είμαστε ξύπνιοι με το συνειδητό μέρος μας και όταν κοιμόμαστε με το υποσυνείδητο. Η λειτουργία του ελέγχει όλο τον οργανισμό μας και αυτό είναι ο πρώτος μύθος, γιατί ο νους ελέγχει μόνο το σώμα και τις κινήσεις του, αρχέτυπα και μηχανικά.

Ο άνθρωπος εναρμονίζεται με τον Εαυτό του, μέσα από την καρδιά και αυτό είναι το κέντρο της ύπαρξής του. Ακόμα και λειτουργικά να το δούμε, η καρδιά είναι το σημαντικό όργανο, με το οποίο ο άνθρωπος παραμένει φυσικά «ζωντανός», ακόμα και αν δεν υπάρχει συνειδητός νους που εκπέμπει με την λογική.

Ο έλεγχος του νου, προκαλεί τον φόβο της ανυπαρξίας, δεδομένου ότι όταν χάνουμε τις σκέψεις, φοβόμαστε μήπως «ξεχάσουμε»…΄Ετσι οι πιο πολύ άνθρωποι, αδυνατούν να δράσουν στην σιωπή, γιατί νομίζουν ότι μέσα σ’ αυτήν θα χάσουν και τον έλεγχο του εαυτού τους. Δημιουργούν τότε την ζωή τους μέσα σε σκέψεις, που εντείνουν την συγκινησιακή συνείδηση.

Δραστηριοποιούν τον έλεγχο ακόμα και στον διαλογισμό, αφήνοντας τον νου να βρει πεδία ασφαλή και να βιώσει νοητικά το υποκειμενικά «ανώτερο πεδίο», χωρίς να έχουν άμεση συναισθηματική αντίληψη του βιώματος.

Η αληθινή διαλογιστική κατάσταση, προέρχεται από την καρδιά. Γιατί σ’ αυτό το κέντρο συναντιούνται οι ενέργειες των ψυχικών μας πεδίων (του νοητικού και συναισθηματικού), με το πνευματικό.

Η καρδιά δεν είναι μόνο συναίσθημα, όπως θεωρούν μερικοί, συνδυάζοντας την αγάπη με αυτό το κέντρο. Αφήνοντας το κέντρο αυτό έξω από τον διαλογισμό, στην ουσία αφήνεις τον νου σου να ελέγξει ακόμα μια φορά τον εαυτό σου…

Βάλτε τα χέρια στην καρδιά και νιώστε την ενέργεια από αυτό το κέντρο να κατευθύνεται στο σώμα σας. Νιώστε τον ήχο, την ορμή, την ένταση της ενέργειας που κυλάει στο υπόλοιπο σώμα σου, περνώντας από τις νοερές τοποθεσίες των κέντρων σας. Μπορείτε να βοηθήσετε αυτήν την αίσθηση, με το να σκεφτείτε τα κέντρα σου σαν τοποθεσίες με φυσικό περιβάλλον…δάση, βουνά, λίμνες, ποτάμια…
Νιώστε την ενέργεια πως κατευθύνεται, πως οριοθετείται, που σταματάει, πως προχωράει, τι την εμποδίζει…

Σιγά σιγά, θα κατανοείτε το εμπόδιο και που βρίσκεται και θα παρατηρείτε με κάθε εμπόδιο τι συναίσθημα αναδύεται…

Την ώρα της αυτοθεραπείας μετά, θα νιώθετε εύκολα τις αντιστάσεις σας και τις εντάσεις που σας προκαλούν…

Παρατηρώντας τις εντάσεις θα φτάνετε σε ‘’εσένα’’ και στα συναισθήματα.

Θέλει υπομονή και εμπιστοσύνη.
΄ Το ρέικι είναι μεγάλο πλεονέκτημα, έναντι άλλων που κάνουν την εργασία με τον εαυτό τους, μέσω της απλής ψυχολογίας.

Οι καθαρισμοί που έρχονται δεν είναι για να βασανίσουν το σώμα μας, αλλά για να μας δώσουν μηνύματα με τις επιγνώσεις τους.

Μπορεί στην αρχή να τα προσπεράσετε, αυτά τα μυνήματα. Δεν πειράζει…Χρειάζεται συνέπεια και αφοσίωση, στον χρόνο σας φυσικά. Την ταχύτητα εσεις την ορίζεις…το βάθος επίσης.

Και μετά, είμαστε εδώ ΜΑΖΙ, για να υποστηρίξουμε, ο καθένας με την εμπειρία του, αυτήν την εργασία. Το μοίρασμα αποκτά ιδιαίτερη αξία για τον καθένα μας.
Γιατί η εργασία δεν είναι κοινότυπη, αλλά περιέχει τις ιδιαίτερες δονήσεις της ψυχής μας.

Για να νιώσουμε εσωτερική ελευθερία, χρειάζεται να νιώσουμε πρώτα την ψυχή μας. Ο ρόλος της προσωπικότητας της, ξεκαθαρίζει τον χαρακτήρα μας, που έχει δημιουργηθεί με βάση τα βιώματα και τα ασυνείδητα πρότυπα. Αυτά τα ασυνείδητα πρότυπα είναι η βάση των συναισθημάτων μας και η επεξεργασία τους μεταλλάσσει τα πρότυπα αυτά, από ασυνείδητα σε συνειδητά…

<<΄Ό,τι κάνεις, κάν’το με αγάπη, ακόμα και αν στην αρχή σου φαίνεται αδύνατον.
Αγάπησε το σώμα σου, κατ’ αρχήν…Αγάπησε τον εαυτό σου, ακόμα κι αν στην αρχή σου φαίνεται «μικρός» και «αδύναμος»…

Ξέρεις πως γίνεται αυτό? Σταματώντας την κριτική, που βασίζεται στο υποκειμενικά καλό και ηθικό, και αναπτύσσοντας την παρατήρηση και την κρίση.

Αν δεν επικεντρώνεσαι στο «λάθος», θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις και το «σωστό», αν επιτρέπεις την αδυναμία, θα μπορέσεις να αναπτύξεις και την δύναμη…

Μην νιώθεις ότι με το ρέικι κάνεις κάτι λάθος, γιατί θα χάσεις την αξία του. Ξεκινώντας από το ότι τίποτα δεν είναι λάθος, κάνε τα δικά σου πειράματα και βρες τις δικές σου τεκμηριώσεις για την αλήθεια, επιτρέποντας στην πνευματική ενέργεια να εμβαθύνει στην αξία και αποδοχή του εαυτού σου, ακόμα και στο λάθος του!

Τουλάχιστον είναι δικό σου, και μόνο εσύ μπορείς να το αξιολογήσεις! Η αποδοχή του, δεν εξαρτάται από τους άλλους, γιατί είναι υποκειμενική...>>

Αποδέχομαι-απορρίπτω είναι οι προσωπικές δυνατότητες του εαυτού μας, να αναπτύξει την θέληση και την ευθύνη του για την εξέλιξή του.

Αλλιώς, κανείς δεν θα μας αποδεχτεί, ότι και να κάνουμε, μια και αυτή η συναισθηματική ανάγκη δεν ανήκει σε εξωτερικούς παράγοντες, αλλά είναι δική μας εσωτερική ανάπτυξη...

Δημοσίευση από Madraoulas »

Vaso έγραψε:Η πρότασή μου, αν συμφωνείτε και συμφωνεί και ο Μαδρυ μας, είναι να αλλαχτεί ο τίτλος...

ίσως να το ονομάσουμε "θεραπευτικές επιγνώσεις" ή όπως θέλετε...

@};-
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ειτε ανοιγουμε νεο ΘΕΜΑ...ειτε ν αλλαξουμε το υπαρχον
ακουωωωωω @};- :x
ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΩ ΟΛΟΥΣ!!..ετσι απλα....
''΄Όταν μέσα μας έχουν εκλείψει οι αιτίες της πράξης, τότε η πράξη η ίδια δεν άγεται από τα συμπτώματα, αλλά εκδηλώνεται αυθόρμητα και αυτούσια, ως αγαθοσύνη. "
Επισκέπτης

Μάντρυ , πιο ευκολο είναι να αλλαξεις την επικεφαλιδα η να προσθέσεις και κάτι μαζι με την ήδη υπάρχουσα...αλλωστε σε λιγο μόνο το γελιο θα μας σωζει με την θύελλα των επιγνώσεων :))
Επισκέπτης

Συνεχίζουμε.......................και όποιος αντέξει.....είναι και εντατικά.... :x

----------------------------------------------------------------
΄Ολα τα κέντρα είναι αλληλένδετα και αλληλεπιδρώμενα. Το ότι εμείς εδώ επικεντρωνόμαστε στο 2ο, είναι γιατί υπάρχει μια εργασία για το καθένα που έχει σηματοδοτήσει και την αφύπνισή μας, η οποία δεν μπορεί να συντελεστεί με μιας.

Σε έναν άνθρωπο, όλα σχεδόν τα κέντρα είναι μπλοκαρισμένα, γιατί κανένας μη αφυπνισμένος, δεν γνωρίζει για την ύπαρξή του, σχεδόν τίποτα, εκτός από αυτό «που νομίζει ότι είναι».

‘ Ετσι ξεκινάμε να μάθουμε την πραγματική μας ταυτότητα και να αναπτύξουμε την σωστή σχέση με τον εαυτό μας, από τα κάτω κέντρα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιος είναι ο εαυτός μας, όπως επίσης είναι σημαντικό να μάθουμε να αποταυτιζόμαστε από τα υλικά αποκτήματα.
Συνήθως οι μη αφυπνισμένοι άνθρωποι ταυτίζονται με τα περιουσιακά στοιχεία τους και είναι «αυτό που έχουν»…

Για να κρατήσουν, λοιπόν, «αυτό που έχουν», το παρεμβάλουν μεταξύ αυτού που αισθάνονται και αυτού που νομίζουν ότι είναι. ‘ Ετσι επέρχεται η συνειδησιακή σύγχυση για τον εαυτό μας, και φυσικά το μεγάλο μπλοκάρισμα στο σημαντικό κέντρο της ύπαρξης, που είναι η καρδιά.

Ο «εγωισμός» δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η έκφραση αυτής της σύγχυσης, η οποία ελέγχεται από τον νου μας και τις σκέψεις μας.

Ο νους και οι σκέψεις μας δεν προέρχονται από ένα τέλεια λειτουργικό 7ο κέντρο (κορώνα), αλλά από το ηλιακό μας πλέγμα, δηλαδή το 3ο κέντρο, που έχει τον ρόλο του διαχειριστή των συναισθημάτων.

Το 7ο κέντρο «ανοίγει» εύκολα, είτε με τον διαλογισμό, είτε με μυήσεις και συντονισμούς, είτε με πνευματική εργασία και φέρνει τον άνθρωπο αντιμέτωπο με το «υψηλότερο» πεδίο του, χωρίς προηγουμένως να έχει ανακαλύψει το «χαμηλότερο» και την αξία του στην υπηρεσία του πνεύματος και της ψυχής του.

΄Ετσι, ενώ γνωρίζει για αυτό το «υψηλότερο» πεδίο του, που θα το ονομάσουμε Ανώτερο Εαυτό, δεν μπορεί να το εκφράσει στην φυσική πραγματικότητά του, γιατί υπάρχει η μη κατανόηση του ρόλου της προσωπικότητας και του χαρακτήρα αυτού του «χαμηλότερου» πεδίου του, που θα το ονομάσουμε «εγώ»…

Η συνειδησιακή σύγχυση διαχωρίζει τον Εαυτό σε τρία μέρη…Το «υψηλότερο», την ψυχή και το «χαμηλότερο. Στην προσπάθειά του ο άνθρωπος να διαχειριστεί αυτήν την τριπλή φύση του εαυτού του, αυτομαστιγώνεται…Και αυτό σημαίνει ότι κρίνει το «χαμηλότερο» μέρος του, εξιδανικεύοντας το «υψηλότερο». Η ψυχή είναι ένα πεδίο που δεν μπορεί να διερευνήσει, γιατί δεν κατανοεί ότι το ψυχικό του πεδίο περιέχει τα συναισθήματα. Αποφεύγοντας λοιπόν να τα βιώσει, απομονώνει αυτόματα το κέντρο της καρδιάς, με αποτέλεσμα να φοβάται, αυτό που θεωρεί «υψηλότερο» μέρος και την κριτική του για την ζωή του.

Αγγίζοντας με συνέπεια τα συναισθήματα μας, εργαζόμαστε «θεωρητικά» με τα κάτω κέντρα μας, δηλαδή με το «χαμηλότερο» πεδίο του εαυτού μας, αποσαφηνίζοντας τον ρόλο του στην αυτοέκφραση του Εαυτού. Η γνώση και η αποδοχή αυτού του μέρους μας, μας οδηγεί στην κατανόηση του ρόλου του και στην υπηρεσία της θειότητας του Εαυτού μας, μέσα από την αγάπη.

΄Ετσι ξεκινώντας από το 2ο κέντρο που ορίζει ουσιαστικά την σεξουαλική ζωτική μας ενέργεια, αποσαφηνίζουμε την δημιουργικότητα και τον πόθο για ζωή, για να κατανοήσουμε ότι «αυτό που νομίζουμε ότι είμαστε» (2ο) δεν μπορεί να απομονωθεί σε ένα εγωιστικό πλαίσιο, αλλά συνεχώς διευρύνεται σε «αυτό που θέλουμε να είμαστε» (3ο).

Η εργασία μας με τον εαυτό μας, αγγίζει τα δύο κάτω κέντρα (2ο και 3ο ), ώστε γνωρίζοντας αυτό που νομίζαμε ότι είμαστε, «ξεγυμνώνουμε» αυτό που θέλουμε να είμαστε, στο 4ο κέντρο μας! Θεϊκή αγάπη, ανιδιοτέλεια, ταπεινότητα, συγχώρεση, μεταλλάσσει αυτό που θέλουμε να είμαστε, σε ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ, μια και το θέλω εναρμονίζεται με το ΘΕΛΩ της θειότητας του Εαυτού μας.

ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΣΟΥ, και όχι το θέλημά μου, είναι η επιβεβαίωση του Εαυτού μας που αυτοπραγματώνεται πια από το 1ο κέντρο, αυτό της ζωής μας με ουσία.

Η «αποκατάσταση» του δυναμικού μας σε πλήρη ανάπτυξη, ανοίγει το 5ο κέντρο και μπορεί να εκφραστεί ο θεϊκός Λόγος, μέσα από τον ΕΑΥΤΟ μας.

Από εκεί πια ξεκινά η υπηρεσία μας στο θεϊκό σχέδιο, προτάσσοντας τον Εαυτό μας σαν μετασχηματιστή των ενεργειών που προέρχονται από το ψυχικό πεδίο των ανθρώπων…

Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Ελένη εξαιρετική σκέψη και δουλειά!!ευχαριστώ πολύ!!ακόμα και εμείς που συμμετέχουμε εκεί μεσα έχουμε την ανάγκη κάποιες στιγμές να τα διαβάζουμε ξανά και ξανά και πιο μεμονομένα!!!! >:d< @};-
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ελενάκι, μια και ξεκίνησες αυτήν την εργασία, με όλη μας την ευγνωμοσύνη γι΄ αυτό, δες μήπως αξίζει να βγάλουμε και την αρσενική - θηλυκή φύση... :-?

Εικόνα

Βάσω , ξεκίνησα πριν λιγο καιρό να ταξινομω τα ποστ σου σε φακελους ανάλογα με το θέμα ....πχ Ελευθερία, φόβος, αγάπη κλπ επειδή ήθελα να οργανώσω τις σκέψεις και να τα πέράσω σε στικάκι.

Είναι τόσα πολλα που εχω πελαγώσει.....γι αυτό και εδω σκεφτηκα να βγάζω οτι προλαβαίνω ....πιστεύω οτι είναι πολυ καλή βοήθεια για όλους.

Πριν λιγο αναρωτιώμουν αν είναι βολικό να βγαίνουν πολλα μαζί ..μια και δεν προλαβαίνουμε να αφομοιώνουμε...[ κι εγω γι αυτό τα ξαναψάχνω.....]
Δλδ η ανάγκη μου να πάω πιο αργά με εκανε να θέλω να τα βρίσκω πιο ευκολα...

Επειδή δεν ξερω πόσο θα μου πάρει να βρω σε σχεδόν τριακόσιες σελίδες[ οπου ναναι] ...την αρσενική και θηλυκή φύση ..αν ξέρεις που είναι , βάλτο εσυ...... :-D
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

χμ...ναι..εεε...μμμ...θα προσπαθήσω... :D

κουράγιο...Τι είναι 300 σελίδες μπροστά στην αιωνιότητα? =))

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΘΕΡΑΠΕΙΑ”