.Nikos έγραψε:και κατά τη γνώμη μου χρειάζεται και παρτενέρ για να εξερευνήσεις εκεί και δεν πας απλώς με εσωτερική αναγνώριση
Δεν διαφωνώ σ' αυτό...!Όμως η εσωτερική αναγνώριση σε κάνει να κατανοείς περισσότερα, σε κάνει να συμμετέχεις περισσότερο, σε κάνει να επιθυμείς λιγότερο εγωισμό και περισσότερη συνύπαρξη!!! Και το «μαγικά» που είπα πάει στην επίγνωση να θέλεις να οδεύεις μαζί με τον άλλον και όχι «μερικώς» μαζί! Αυτό τα λύνει μαγικά. Αν σ αυτό το «μαζί» υπάρχουν εσωτερικές ασάφειες, τότε ναι συμφωνώ μαζί σου!
Το ξέρω ότι φαίνεται στους "άλλους" περίεργο και επίσης ξέρω την δυσπιστία που προκαλείται από τέτοιες επιγνώσεις...
Δεν αγάπησα τον Εαυτό μου εν μία νυκτί!!! Τον αγάπησα όμως!!! Και γι' αυτό δεν φοβάμαι πια να βιώσω ακόμα και το "λάθος" με την ίδια χαρά... ΄Εχω αναγνωρίσει τις διαφορετικές προτεραιότητες που αγγίζουν τους ανθρώπους στην διαδρομή τους.
Μπορεί να σου ακούγεται εξωπραγματικό, αλλά ξέρω τι θα πει "καθαρότητα" πάρα πολύ καλά και αντιλαμβάνομαι τις διαφορετικές προσεγγίσεις των «άλλων» σε όλες τις συναισθηματικές τους εμπειρίες μαζί μου.
Οι μνήμες καθαρίζονται, με εργασία ιδιαίτερη, που σε φέρνει μπροστά σε «καρμικά» θέματα, καθώς και σε καταχωνιασμένα βιώματα. Αυτό για μένα λειτούργησε «θεραπευτικά» ενόσω ήμουν στο «υπόγειο». Χωρίς αυτό, θα συμφωνούσα μαζί σου με την πρώτη!!!
΄Εχει σημασία σε ποιο στάδιο βρίσκεται η επίγνωση, για να μπορείς να στέκεσαι σταθερά σε μια «συναισθηματική» ανταλλαγή και να μην τοποθετείς πάνω της δικές σου ανασφάλειες και φόβους. ΄Όπως επίσης είναι σημαντικό να αναγνωρίζεις τι μπορείς να «πάρεις» σαν εμπειρία από μία σχέση με τους «άλλους», που έχουν άλλη άποψη για το «μαζί»!
Αυτά λέει η δική μου βιωματική εμπειρία, που δεν αμφισβητεί την δική σου, αφού η διαδρομή του καθενός μας έχει και ιδιαίτερα «σοκάκια».
΄Όμως η ένωση με τον Ανώτερο Εαυτό μας συμβαίνει για όλους μας με την ίδια ένταση, δόνηση, επίγνωση και σημασία για μένα έχει αυτό και όχι η διαδρομή μας.
Αν δεν μπορέσουν να ταυτιστούν οι δονήσεις ανθρώπων μεταξύ τους, αυτό δεν αναιρεί και την εργασία τους. Γιατί όλοι μας έχουμε τον δικό μας στόχο, που μας οδηγεί σε αποκωδικοποίηση των συνθηκών του υλικού επιπέδου!!!
Μερικές ψυχές χρειάζονται να βιώσουν κοινές εμπειρίες και ίσως οι χαρακτήρες μας αυτό δεν το αναγνωρίζουν. Η ιερή συγχρονικότητα, που τόσο με έχεις ακούσει να μιλάω γι αυτήν, δεν μας βρίσκει όλους στην ίδια ετοιμότητα.
΄Οπως κατάλαβες συμφωνώ με την διαφωνία μας!