ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Kαι όχι μόνο ....Κατασκευάζει και πρότυπα που είναι πολύ ισχυρά και μεσα απο αυτά εχουμε ομαδική ύπνωση.
Εγω στο σπίτι δεν προλαβαίνω και δεν επιδιώκω να δω επειδή εχω τον υπολογιστή και το διάβασμα που με απασχολούν εκτός απο τα ''ζιζανια'' που όλο πεινάνε...αλλα στο νοσοκομείο την παρακολουθώ και σγουραίνουν τα μαλλιά μου...!!!!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

γλυτώνεις έτσι και την περμανάντ, αετούλι μου! =))
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

μέσω του φόβου και της συνειρμικής αναφοράς γεγονότων που εντάσσονται στην ζωή του, προσφέροντας του "πλασματική" συμμετοχή...
ΑΚριβως εκει πονταρουν κι εκει ειναι που γινονται τα μεγαλυτερα νουμερα τηλεθέασης.

Νομιζουμε οτι κανουμε αγωνα μαζι με καποιους αγωνισταραδες....που τα τσεπωνουν χντρα.
Νομιζουμε οτι κανουμε αγων του καναπέ συμμετεχοντας στο αναθεμα του τηλεπαρουσιατη που μας σερβιρει οντως με τον καλυτερο τροπο αυτο που μας ποναει και μας καιει..........και εκτονωνεται η δυναμική της διαμαρτυριας στην ιδια την ζωη μας.Τελικά νοιωθετε μερικά "φαινομενα"πως λειτουργουν ώς "γειωση" της ενεργειας μας;
Μας γειώνουν μεσω τηλεόρασης σερβίροντας μας ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που μας ποναει και μας καίει.
Καταλαβαίνετε την τραγικότητα μας;
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Rainmaker

Δημοσίευση από Rainmaker »

zefira έγραψε:Συμφωνώ με την τηλεόραση παιδιά και εγώ απέχω συνειδητά από αυτή μήνες τώρα.

Όμως το αγοραστικό κοινό σίγουρα έχει επηρεαστεί. και ναι είναι κι αυτό που λέει κι ο Ηλίας ότι άρχισαν να σκέφτονται για να χρησιμοποιήσουν τις πιστωτικές κάρτες.

Τα μαγαζιά εδώ είναι άδεια δεν έχουν καθόλου κίνηση. Είναι πολλοί που μέσα στη βδομάδα δεν έκαναν ούτε σεφτέ. Μηδενικό ζ για 2-3 μέρες.

Ούτε κι εγώ θέλω να πιστέψω σε αυτή την παράκρουση αλλά ο απλός λαός έχει επηρεαστεί αρκετά.
Zefira μου δεν έχουν επηρεαστεί όλα τα μαγαζιά.. με την κρίση που περνάει η οικονομία ο καταναλωτης έχει αρχίσει να σκέφτεται λίγο που θα ξοδέψει τα χρήματα του.. και για αυτό τα ψώνια έχουν μειωθεί.. αν λάβεις υπόψην σου και το γεγονός ότι έρχονται οι εκπτώσεις οι καταναλωτές περιμένουν να ψωνίσουν τότε σε μειωμένες τιμές και όχι τωρα που έχουν ανέβει..

υπο τέτοιες συνθήκες κανονικά οι τιμές θα έπρεπε να μειώνονται αλλα οι μαγαζάτορες πολλές φορές τις ανεβ'αζουν για να βγάλουν την χασουρα των προηγουμενων ημερών.. με αυτή τη λογικη χειροτερεύει η κατάσταση..

Οπότε υπομονή και για τους μαγαζάτορες .. η πτώση κίνησης σε περιόδους πριν τις εκπτώσεις είναι πάντα αναμενόμενη..
και με την τωρινή κατάσταση λογω της περιορισμένης χρήσης των πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων είναι μεγαλύτερη.. αλλα όλα αυτά είναι παροδικά.. έχουν περάσει πολλές φορές παρόμοιες καταστάσεις απο την ελληνική οικονομία και κοινωνία...
Άβαταρ μέλους
angela_al

Δημοσίευση από angela_al »

Η Ελλάδα δεν έχει βαρειά βιομηχανία για να έχει τη μεγάλη οικονομική κρίση, η κρίση βέβαια παρουσιάζεται διογκωμένη για ευνόητους λόγους, βλέπε προϋπολογισμό... Στην πορεία θα περάσουν λοιπόν μια χαρά κονδύλια για νέα προγράμματα στον ΟΑΕΔ, εκλογές θα ρθουν, προσλήψεις, νέοι ψηφοφόροι...
L' Amor che move il sole e l'altre stelle
Dante Aligieri
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

H κρίση παρουσιαζεται διογκωμενη για να μπορουν να απομακρυνουν την κριση των ανθρωπων απο Βαλτοπεδια κι απο οσα κατακλεβουν.Ο φοβος φυλαει τα έρμα!Κι ετσι απομακρυνονται κι απο την δικη τους την ευθυνη φυσικά,ο καθένας ξεχωριστα.

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
zwgrafia

Δημοσίευση από zwgrafia »

Ο παππους μου πηγε εκανε λιρες....θυμηθηκε τα χρονια του πολεμου που τα λεφτα ειχαν χασει την αξια τους...τι να τον πεις...ολη μερα βλεπει ειδησεις...
Rainmaker

H lira omws peftei...
Άβαταρ μέλους
zwgrafia

Δημοσίευση από zwgrafia »

Μπα περισυ ειχε 70 κατι ευρω φετος πηγε στα 120 αν δεν κανω λαθος ισως λιγο παραπανω...
Rainmaker

Νόμιζα ότι μιλούσες για την λίρα αγγλίας... όχι για την χρυσή λίρα..
η χρυσή λίρα πράγματι έχει ανέβει ναι.. γιατι η αξία του χρυσού ανέβηκε..
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Πέρα από τα ΜΜΕ που για ευνοητους λογους παραποιούν την αληθεια , ειναι στο χέρι μας να αποβάλουμε το φοβο της οικονομικής κρισης...με την ενεργειά μας εξάλλου, τον τρέφουμε..Ειναι μια ευκαιρια επιτέλους να φυγουμε από τον κυκεώνα της καταναλωσης και να γινουμε πιο ολιγαρκεις....τι μας προσφερε αυτη η πλασματική ευμαρεια της τελευταιας δεκαετίας?

Αφήστε που εγω δεν βλεπω να στεναχωριούνται και πολύ οι Ελληναρες! Πηγα θέατρο την Παρασκευή και ήταν γεμάτο, το Σάββατο σινεμα και βρηκα εισητηριο μονο για τις πρώτες σειρές...μην σας πω για μετά στο ταβερνακι.......φισκα!

Η ιστορια κάνει κύκλους....η ανθρωποτητα περασε πολλες οικονομικες κρισεις και τις ξεπερασε....ας γινουμε πιο αισιοδοξοι....
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Παιδια η κρίση δεν εχει χτυπησει αυτους που μπορουσαν να πανε ταβερνείο και θεατρο...χτυπαει αυτους που ειναι μετρημενα κουκιά.Κια ειναι γεγονός οιτ η αγοραστική αξία του χρήματος εχει μειωθεί ενώ αντιθετα οι τιμες εχουν εκτοξευτεί.
ΑΥτο ειναι μια αδιαμφισβητητη πραγματικότητα.
ΟΠως εσείς κι εγω παμε στα ταβερνάκια το ίδιο και οι υπόλοιποι.
Αλλά οι άνθρωποι που ζουν με 600 ευρουλακια και παλι υπαρχουν κι αλλοι με λιγωτερα,δεν ειναι αυτοι που παν στα θεατρα και στα ταβερνεί αλλα κοβουν την χαρτοπετσετα στα δυο και στο σκατοχαρτο το χρησιμοποιούν κατα το ήμιση.Και δεν ειναι αυτα που λεω υπερβολες αλλα μια πραγματικότητα που δεν θελουμε να την ξερουμε,αλλά υπαρκτή.
Το οτι η κρίση ειναι ο μοχλος του φόβου αυτο παλι ειναι αδιαμφισβήτητο.Και πανω σ'αυτο εχω να πω οτι ο καθένας μεσα του εχει τον πλουτο και την αφθονία.
Και λιρες ν ακανεις μετα δεν θα τολμάς να φυγεις απο το σπιτι σου μην σου κλεψουν τις λίρες...ασε που δεν θα τις ξοδεύεις αλλα θα τις μετρας μηπως και γεννήσουν απο μονες τους.
Ουφ....

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Σφαιρούλα μέσα στο μυαλό μου είσαι... :D
Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, οικονομική κρίση υπάρχει.
Όχι για όλους αλλά για μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Το αστείο είναι πως υπάρχει εδώ και καιρό. Η κατάρρευση των τραπεζών και των χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων μέχρι στιγμής δεν μας έχει επηρρεάσει παρά τα όσα λέγονται.
Τέλος πάντων. Αλλά για μένα δεν είναι αυτό το ζητούμενο.
Ο Ηλίας έθεσε πολύ εύστοχα μερικούς από τους λόγους που οδήγησαν στην κρίση και την συμπεριφορά μιας μεγάλης μερίδας καταναλωτών αλλά θέλω να θέσω και μια άλλη παράμετρο.
Όταν συμβαίνει ένα γεγονός το οποίο κλυδωνίζει, την μέχρι τώρα τακτοποιημένη ζωή μας είναι κατ' ανάγκην κακό;
Όσο κι αν φαίνεται έτσι με την πρώτη ματιά.
Ίσως είναι η ευκαιρία για την ανθρωπότητα να περάσει από το ατομικό στο ομαδικό.
Να αρχίσει να επανεξετάζει τις προτεραιότητές της.
Η προσκόλληση στα υλικά αγαθά και στην υπερκατανάλωση, ήταν κι ένας τρόπος αναζήτησης ασφάλειας και ευδαιμονίας μακριά από το πνεύμα και τη φύση μας.
Τώρα μας δίνεται μια μοναδική ευκαιρία, να επανεξετάσουμε τον τρόπο ζωής μας, τις σχέσεις μας, τις προτεραιότητές μας, να γκρεμίσουμε είδωλα και σιγά σιγά να φτάσουμε στην αλήθεια.
Όλα αυτά όμως για να γίνουν πρέπει να περάσουμε από το στάδιο της αλλαγής, που επειδή μας ξεβολεύει, μας φοβίζει και το αντιμετωπίζουμε ως καταστροφή.
Είναι όμως έτσι;

Σκέψεις πρωινές...
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Τώρα μας δίνεται μια μοναδική ευκαιρία, να επανεξετάσουμε τον τρόπο ζωής μας, τις σχέσεις μας, τις προτεραιότητές μας, να γκρεμίσουμε είδωλα και σιγά σιγά να φτάσουμε στην αλήθεια.
Με συμπλήρώνειις Ευάκι μου.Δεν μπηκα σ εαυτο το θεμα απλά εμεινα στη διασταση της κρισης που την περναν οι φτωχοι κι οχι οσοι εχουν χρηματα και δεν ξερουν πως να τ εξασφαλισουν.
Εγω παντως εχω 30 ευρω στην τσεπη μου μεχρι την Πεμπτη και νοιωθω παμπλουτη.
Παλια πηγαινα στο σουπερμαρκετ και γεμιζα ενα καλαθι που τα πραγματα επεφταν....τωρα παω και τα παιρνω στην αγκαλια μου αλλα ειμαι καλυτερα. O:-)

"Αφίεσθε Ημών"
Rainmaker

Παιδιά αυτή η οικονομική κρίση είναι πιστωτική κρίση.. δεν έχει να κάνει με το εισόδημα του καταναλωτή ούτε με τις τιμές αλλα με τα δάνεια και τις κάρτες.. με τον δανεισμό δηλαδή.. οι τιμές μπορεί να αμέβηκαν σφαιρούλα αλλα ατυό δεν έγινε τωρα.. το ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορουν να ζήσουν με αυτά που παίρνουν δεν είναι ιοκονομική κρίση αλλα κοινωνική κρίση... Η αγοραστική αξία του Ευρώ δεν έχει πέσει.. έχει ανέβει.. βέβαια απο τότε που είχαμε τις δραχμές έπεσε η αγοραστική αξία του νομίσματος γιατί κανείς δεν προσαρμόστηκε σωστά στο νόμισμα... και όλοι θέλαν να κερδίσουν στις στρογγυλοποιείσεις...όλοι θέλαν να βγάλουν απο την αλλαγή και φυσικά όλοι έχασαν.. μόνοι μας υποτιμήσαμε το ευρω... λέγαμε.. έλα μωρέ 10 λεπτά είναι.. τι είναι τίποτα.. ... ένα ευρω είναι μωρε τι είναι ένα ευρω.. εκεί που πρίν λέγαμε 10 δραχμές... δεν σκεφτόμασταν... και απο εκεί... καταλήξαμε εδώ που είμαστε σήμερα... αρχίσαμε να σκεφτόμαστε την μόδα περισσότερο και δίνουμε πολλά για να θεωρηθουμε μοδάτοι...

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”