To ρεϊκι όμως δεν είναι θρησκεία..Και αυτό για την περίοδο δε το γράφει κάποιο κείμενο.. οι κληρικοί το λένε? Ποιοι είναι αυτοί που βγάζουν τους κανόνες αυτούς? Οι κληρικοί..Τι είναι οι κληρικοί? Άνθρωποι .όπως όλοι μας..Αν διαβάσεις (δεν γνωρίζω μπορεί να το έχεις κάνει κιόλας!) την Αγία Γραφη δεν λέει τέτοια..Λέει για νηστεία σώματος και πνεύματος (ουσιαστική όμως!),για την ουσιαστική μετάνοια,για την αγάπη...Ούτε για ρέικι λέει(!), ούτε για την γιόγκα (!), ούτε για τα γυναικολογικά(!) και άλλα που εγώ απλά δεν τα δέχομαι και δεν τους δίνω σημασία...Γιατί θα μου πεις.. Γιατί πιστεύω πως δεν ενοχλώ κανέναν και αυτά είναι κατασκευάσματα της φαντασίας ορισμένων αργόσχολων!! Χαχαχαχα!!!
Γνωρίζεις πόσοι συνάνθρωποι μας τηρούν κατα γράμμα μηχανικά και μόνο αυτά που τους λένε και είναι κενοί,σε οποιοδήποτε θρήσκευμα...Στον βωμό του φόβου απ' τους δημαγωγούς τηρούν τα πάντα, αλλά ξεχνούν την ουσία την ψυχή τους ή αλλιώς το πνεύμα τους..
Ο μόνος που είναι άξιος κριτής είναι αυτός που δημιούργησε αυτό τον κόσμο,οπότε είτε είναι ο Αλλάχ, ο Χριστός ,ο Βούδας ,ο Δίας δεν μπορεί να έχει σχέση με αυτούς....
Δεν θεωρώ πως είμαι λίγο Χριστιανή λόγω του ρέικι!! Θα ήμουν, αν υποκρινόμουν, αν δεν άνοιγα την καρδιά μου αποδεχόμενη τα ελαττώματα μου και συνειδητοποιώντας τα κρίματα μου,αν έβλαπτα δεξιά κι αριστερά γεμάτη κακίες και φθόνο και μετά απ' όλα αυτά ''μετάνιωνα'' για το <<Θέα Αθήναι>> έκανα εξομολόγηση και πήγαινα να κοινωνήσω ενώ παράλληλα, σχολίαζα τον καθένα μέσα στην εκκλησία λες και πήγα γι' αυτό...
Τον Θεό ούτως ή αλλιώς τον έχουμε μέσα μας όπου και να πιστεύουμε και δεν θεωρώ άξια μια μικρή μερίδα ανθρώπων σαν εμένα να με κρίνουν χωρίς να δουν περί τίνος πρόκειται..Είτε είναι γιόγκα, είτε ρέικι, είτε ται τσι και δεν ξέρω κι εγώ τι...Όταν έρθει η ώρα από αλλού θα τα λάβουμε..
Ούτε εγώ όμως μπορώ να χαρακτηρίσω μία θρησκεία από μία και μόνο ομάδα ανθρώπων..
Σέβομαι αυτά που βγάζουν από την κοιλιά τους, αλλά η απόφαση και οι επιλογές είναι δικές μου και του καθενός φυσικά.
Γιατί αν είναι έτσι, εφόσον όλοι είμαστε αμαρτωλοί για διαφόρους λόγους ο καθένας, δεν είμαστε άξιοι κάποιας θρησκείας..Δεν το πιστεύω αυτό σοβαρα!!