Η ΜΑΓΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Η ΜΑΓΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ

Δημοσίευση από Vasoula »

Πολλές φορές στην ζωή μας έρχονται γεγονότα που μοιάζουν να διέπονται από κάτι ανώτερο, από το τυχαίο. Γνωρίζοντας ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο, θεωρούμε αυτές τις συμπτώσεις σαν σημαντικούς «οδοδείκτες» που μας προσανατολίζουν σε μια οριοθέτηση της επόμενής μας «στάσης», στο ταξίδι της ζωής μας. Αν αυτές τις σημαντικές στιγμές της ιερής συγχρονικότητας τις αναλύσουμε με την ανώτερη συνειδητότητα, τότε θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε και την «διαδρομή».
Αν αναλύσουμε αυτές τις στιγμές της συγχρονικότητας μόνο με το Εγώ μας, τότε θα επικεντρωθούμε στον προορισμό και θα χάσουμε το μεγαλείο της «διαδρομής». Η εμπειρία για την οποία μας προετοιμάζουν αυτές οι «συμπτώσεις» δεν θα ολοκληρωθεί, αν βλέπουμε τον σκοπό «κοντόφθαλμα» και δεν «παρατηρούμε»

«Οι άνεμοι της Χάρης φυσούν πάντα, αλλά για να τους πιάσουμε πρέπει να σηκώσουμε τα πανιά μας»
Σρι Ραμακρίσνα

Απόσπασμα από το βιβλίο «Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΟ ΣΥΜΠΑΝ»
των Τζέιμς Ρεντφιλντ-Μάικλ Μέρφι-Σίλβια Τιμπερς - Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

Ο Καρλ Γιούνγκ όρισε την συγχρονικότητα, ως εμφάνιση «συμπτώσεων με νόημα».

΄Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι, καθώς ολοκληρώνουμε τις μεγαλύτερες ικανότητές μας, αρχίζουμε να βιώνουμε περισσότερες στιγμές που μπορούν να χαρακτηριστούν συγχρονιστικές. Σε τέτοιες στιγμές, που συχνά μοιάζουν απίστευτες, τα γεγονότα συνωμοτούν για να μας ωθήσουν ή να μας προσελκύσουν με έναν τρόπο που μας δημιουργεί την αίσθηση ότι είναι σκόπιμος –ή ακόμα αποτέλεσμα του πεπρωμένου μας. Ανακαλύπτουμε ένα βιβλίο και συμπτωματικά ακούμε γι’ αυτό. Σκεφτόμαστε μια αλλαγή στην καριέρα μας και συναντάμε κάποιον που μόλις έχει κάνει ένα παρόμοιο βήμα. Σκεφτόμαστε μια παλιά φίλη και σε λίγο μας τηλεφωνεί για να μας πει κάτι σημαντικό.
Συχνά τέτοιες στιγμές έχουν μια μυστηριώδη και αποκαλυπτική ποιότητα. Μοιάζουν να δείχνουν κάτι σημαντικό, κάτι πολύ σπουδαίο για μας. Μας κάνουν να στραφούμε, τουλάχιστον για μια στιγμή, πέρα από τη συνηθισμένη βιογραφία μας και φθάνουμε σε μια ανώτερη κλήση, έναν υψηλότερο εαυτό που φαίνεται να συνδέεται στενά με την δημιουργική δύναμη, που ζωοποιεί τον κόσμο.

Για τους περισσότερους από εμάς αυτές οι στιγμές είναι φευγαλέες και μερικές φορές απογοητευτικές. Γνωρίζουμε τυχαία κάποιον μ’ έναν τρόπο που νιώθουμε ότι είναι σημαντικός, αλλά η σχέση χαλάει, ή μας οδηγεί σε μια φαινομενική αποτυχία. Η μυστηριώδης ροή που υπήρχε αρχικά, ξαφνικά σταματάει. Τα γεγονότα που μας είχαν φανεί συγχρονιστικά και γεμάτα νόημα, μας φαίνονται τώρα μια ψευδαίσθηση. Πολλοί έχουμε ζήσει τέτοια συμβάντα, στα οποία παραπλανηθήκαμε από ψεύτικες ελπίδες ή λανθασμένα συμπεράσματα. ΄Όμως θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι μερικές συγχρονικότητες δεν αποδίδουν καρπούς, επειδή δεν έχουμε αποδεχθεί αρκετά τις άλλες ιδιότητες της αναδυόμενης φύσης μας. Εδώ είναι που χρειάζεται εξάσκηση. Για να διατηρήσουμε την υπερβατική ροή που υπόσχονται τα συγχρονιστικά γεγονότα, πρέπει να καλλιεργήσουμε όλες τις ασυνήθιστες ιδιότητες που πιέζουν να γεννηθούν μέσα μας.

Λόγου χάρη, για να επιτύχουμε την υψηλότερη αντίληψη των πραγμάτων που χαρακτηρίζει την υπερβατική ταυτότητα και γνώση, πρέπει να έχουμε επίγνωση των ψυχολογικών προτύπων μας. Πρέπει οπωσδήποτε να κατανοήσουμε τα σενάρια, τα κίνητρα και τις τάσεις μας, που λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό σε ασυνείδητο επίπεδο, γιατί συχνά μας οδηγούν σε παρερμηνείες συμβάντων που έχουν δημιουργικές δυνατότητες, και περιορίζουν τις αντιδράσεις μας σ’ αυτά. Μέσα από την συμβουλευτική, τον διαλογισμό και άλλες πρακτικές, μπορούμε να ανταποκριθούμε καλύτερα στις δημιουργικές ευκαιρίες που μας δίνει η ζωή.
Καθώς αναπτύσσεται η αυτογνωσία μας βελτιώνεται και η διάκρισή μας για άτομα και γεγονότα, ώστε να μπορούμε να αντιληφθούμε με όλο και μεγαλύτερη σοφία τις ιδιαίτερες στιγμές της ευκαιρίας.
Rainmaker

Δημοσίευση από Rainmaker »

Οι συμπτώσεις είναι ένα κομάτι της καθημερινότητάς μας.. πολλές τις θεωρούμε σημαντικές και άλλες ασήμαντες αλλες ευχάριστες και άλλες τραγικές.. Δεν χρειάζεται να τις αναζητούμε.. θα έρθουν.. αυτό που χρειάζεται είναι να τις αναγνωρίσουμε και να προσπαθήσουμε να τις καταλάβουμε...
Μια ευχάριστη συμπτωση παρατήρησαμε με την Κατερίνα χτές όταν ανακαλύψαμε ότι θέλαμε να απαντήσουμε σε μια δημοσίευση και οι δύο με ακριβώς τα ίδια λόγια...
Μια τραγική συμπτωση επισης μου έγινε γνωστή μεσα από ένα email που μου έστειλε ένας φίλος.. και έίναι για δύο πρόσωπα που έμειναν στην ιστορία..
Τον Abraham Lincoln και τον John F. Kennedy
αν θέλετε μπορω να σας δώσω λεπτομέρειές...!! Φτάνει τα όρια του τρομακτικού...
Άβαταρ μέλους
Katerina

Δημοσίευση από Katerina »

ΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ Ε-ΜΑΙΛ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ....
Rainmaker

Συμπτώσεις;;;;
Οι πληροφορίες που ακολουθούν είναι αληθινές.(απ' όσο έψαξα τουλάχιστον..)

Ο Abraham Lincoln εκλέχθηκε στο κοινοβούλιο το 1846.
Ο John F. Kennedy εκλέχθηκε στο κοινοβούλιο το 1946.

Ο Abraham Lincoln εκλέχθηκε πρόεδρος το 1860.
Ο John F. Kennedy εκλέχθηκε πρόεδρος το1960.

Tα ονόματα Lincoln και Kennedy αποτελούνται από 7 γράμματα

Και οι δύο είχαν ευαισθησία στο ζήτημα της προστασίας των δικαωμάτων του ανθρώπου.

Οι συζυγοι και των δυο προέδρων έχασαν το παιδί τους όταν κατοικούσαν στον Λευκό Οίκο

Οι δύο πρόεδροι δολοφονήθηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι

Οι δύο πρόεδροι έχασαν την ζωή τους ημέρα παρασκευή

Η γραμματέας του Lincoln ονομαζόταν Kennedy
Η γραμματέας του Kennedy ονομαζόταν Lincoln

Οι δύο πρόεδροι δολοφονήθηκαν από “ΝΟΤΙΟ”

Τους δύο πρόεδρους διαδέχτηκαν “ΝΟΤΙΟΙ”

Και οι δύο διάδοχοι τους ονομαζόταν Johnson

O Andrew Johnson, που διαδέχτηκε τον Lincoln, γεννήθηκε το 1808
Ο Lyndon Johnson, που διαδέχτηκε τον Kennedy, γεννήθηκε το 1908

Ο John Wilkes Booth, που δολοφόνησε τον Lincoln, γεννήθηκε το 1839.
Ο Lee Harvey Oswald, που δολοφόνησε τον Kennedy, γεννήθηκε το 1939

Οι δύο δολοφόνοι ήταν γνωστοί με τα τρία τους ονόματα

Το σύνολο των τριών ονομάτων και των δύο δολοφόνων αποτελείται από 15 γράμματα

Ο Lincoln πέθανε σε ένα θέατρο που λεγόταν ”Kennedy”.
Ο Kennedy πέθανε μέσα σε ένα αυτοκίνητο που λεγόταν “Lincoln”.

Ο John Wilkes Booth προσπάθησε να ξεφύγει από ένα θέατρο και συνελήφθη σε ένα κτήριο
Ο Lee Harvey Oswald προσπάθησε να ξεφύγει από ένα κτήριο και συνελήφθη σε ένα θέατρο.

Οι Booth και Oswald δολοφονήθηκαν και οι δύο πριν δικαστούν

Μία εβδομάδα πριν δολοφονηθεί ο Lincoln, ήταν διακοπές στο Monroe Maryland

Μία εβδομάδα πριν δολοφονηθεί ο Kennedy ήταν διακοπές με την Marilyn Monroe

Όλα αυτά είναι απλές συμπτώσεις … ;;;
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Τρομακτικό!!! Μα είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι απλές συμπτώσεις..

Και για να σας πω ένα δικό μου παράδειγμα για τις συμπτώσεις... Προχθές διαπίστωσα κάτι για το οποίο ήμουν αρκετά μπερδεμένη.. χτες που με ξαναέπιασαν οι αμφιβολίες μου (γιατί είμαστε άνθρωποι πάνω απο όλα, χιχι) έκατσα καταλάθος πάνω σε ένα ανοιχτό περιοδικό και απο περιέργεια κοίταξα τι έγραφε η σελίδα... μου έδινε την απάντηση που είχα διαπιστώσει την προηγούμενη ημέρα.. να σημειώσω οτι το θέμα του περιοδικού ήταν τελείως άσχετο απο το πρόβλημά μου!!!!

Πολλές φορές όμως τυχαίνει και αναζητάμε απαντήσεις, οι οποίες κατά ενα μαγικό τρόπο βρίσκονται μπροστά στα μάτια μας απο εξωτερικούς παράγοντες, δηλαδή ένα τραγούδι, μια αφίσα στο δρόμο, ένα άρθρο, και πολλά άλλα.

Δεν πιστεύω οτι υπάρχει μοίρα και συμπτώσεις, όλα για κάποιο λόγο γίνονται...
Εμείς το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να μάθουμε να αναγνωρίζουμε αυτά τα σημάδια....
:wink:
Rainmaker

Κάθε μέρα ζούμε τετοιες στιγμές και σε πολλές απο αυτές δεν δίνουμε καν σημασία..
κι όμως΄θα συμφωνήσω με την Εμμανουέλα στο:
όλα για κάποιο λόγο γίνονται...
Εμείς το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να μάθουμε να αναγνωρίζουμε αυτά τα σημάδια....
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Hλία μου τα σημάδια τα αναγνωρίζουμε σχεδόν πάντα!

΄Ομως μπαίνουν πολλοί παράμετροι από την οριοθέτηση της ζωής μας, που μας κάνουν να προσπερνάμε την στιγμή της συγχρονικότητας...

Πολλές φορές δεν είμαστε έτοιμοι να επιλέξουμε με την ψυχή μας. Γιατί, μην γελιόμαστε, εδώ στην 3η διάσταση δεν ζούμε μόνο με την ψυχή, αλλά και με το εγώ! Και σχεδόν πάντα εκείνο αποφασίζει.

Το πόσο ευτυχισμένοι είμαστε μετά...είναι άλλο θέμα! :cry:
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δυστυχώς έτσι είναι .. και ζούμε με τις επιλογές που κάνουμε ...
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Και τα σημαδια υπάρχουν και αυτη η ψιλη φωνουλα μεσα να μιλάει........
αλλα΄ποιος την ακούει.....συνηθως μάθαμε να ακουμε την φωνη της ψυχης μας ώς λάθοε και την φωνη του εγω ως αληθεια..........
και .........το χειρότερο είναι το εξής........
λιγοι τολμάν να πουν..........αφου ξερω την "αληθεια" που με παει στην μιζερια, τον φοβο, την αξάρτηση.........
ας δοκιμάσω και το "ψεμα" ας επιλλεξω έναν αλλο δρομο !!!! :D
Τομάμε;;;;;;;;;;;
Άβαταρ μέλους
marilena

Δημοσίευση από marilena »

galazia_sfaira έγραψε:Και τα σημαδια υπάρχουν και αυτη η ψιλη φωνουλα μεσα να μιλάει........
αλλα΄ποιος την ακούει.....συνηθως μάθαμε να ακουμε την φωνη της ψυχης μας ώς λάθοε και την φωνη του εγω ως αληθεια..........
και .........το χειρότερο είναι το εξής........
λιγοι τολμάν να πουν..........αφου ξερω την "αληθεια" που με παει στην μιζερια, τον φοβο, την αξάρτηση.........
ας δοκιμάσω και το "ψεμα" ας επιλλεξω έναν αλλο δρομο !!!! :D
Τομάμε;;;;;;;;;;;

Συμφωνώ απόλυτα!!!!!
Ο ΘΕΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ, ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Είδατε πως λειτουργεί το φόρουμ με την έννοια ΑΓΑΠΗ, ΕΝΟΤΗΤΑ, ΦΙΛΙΑ?

Αφήνουμε ελεύθερη την ψυχή μας να συμμετέχει εδώ!
Και νιώθουμε την αλήθεια...
Γιατί γνωρίζουμε ότι δεν "κινδυνεύουμε". Και να εκτεθούμε, μόνο αγάπη θα εισπράξουμε από όλους εδώ!

Στον κόσμο όμως, όταν χρειάζεται να νιώσουμε την αλήθεια, δεν επιτρέπουμε συμμετοχή της ψυχής, γιατί φοβόμαστε ότι θα "ξεφύγουμε" από τα όρια, που το εγώ μας θέτει για τις επιλογές μας. Στην κοινωνία αισθανόμαστε κίνδυνο και θέλουμε να "παίξουμε" με τους όρους της!

Το "παιχνίδι" της ψυχής είναι μεγαλειώδες. Πιστέψτε με!
Δεν την νοιάζει ποιός θα κερδίσει, αρκεί να "παίξει"!!
Και εμείς της το απαγορεύουμε.
Γιατί χρειαζόμαστε κάποιον νικητή καί κάποιον νικημένο!!!

Δεν παραδιδόμαστε στην ψυχή, γιατί "πρέπει" να επιβιώσουμε!

Είμαστε όμως ευτυχισμένοι?

Και αν δεν είμαστε, γιατί εξακολουθούμε να "παίζουμε" με όρους της κοινωνίας?

Ιδού η Ροδος...!!!
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Εγω παιδιά" ΠΗΔΗΣΑ" ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ!
Το αποτέλεσμα δεν θα σας πω ποιο ειναι απλά νοιωστε το!!!!!!!!!!
Πως θ αμου πειτε;..χμ........
Κοντρα στο ρευμα.
Πως θα μου πειτε ξανα........
Στην αρχη με θρασος.
Ξανα πως θα μου πειτε.........
Αρνουμενη να υποταχτω και ματώνοντας!
Μετά αρχιζει να φεγγει..........
Άβαταρ μέλους
marilena

Δημοσίευση από marilena »

Να ξέρατε τι παράδειγμα μου δίνετε και οι 2 σας..
Γιατί τώρα ξεκινάω κι εγώ να ακούω πραγματικά
τί έχω ανάγκη και να το σέβομαι, τώρα αρχίζω να
αγκαλιάζω τον εαυτό μου και να τον αφουγκράζομαι...
Βέβαια ξεκίνησα εδώ και κάποια χρόνια το "ταξίδι" μου,
όμως οι μέχρι τώρα "γνώσεις" μου, μόλις πρόσφατα
πέρασαν και περνούν ακόμα, από το νού, στην καρδιά μου...
’ρα τώρα αρχίζω να μαθαίνω ουσιαστικα...
Μάλλον τώρα είμαι "έτοιμη" να μάθω πραγματικά..

Σας φιλώ πολύ - πολύ :D
Ο ΘΕΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ, ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ.
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Χθες, ενώσο παρακολουθούσα μία ομιλία, μου'ρθε στο ξαφνικό και άρχισα να σκέφτομαι διάφορες τεχνολογικές εφαρμογές του λέιζερ για τους υπολογιστές και τις τηλεπικοινωνίες(όταν ήμουν μικρός σκεφτόμουνα συνέχεια διάφορες "εφευρέσεις", αλλά το'χω αφήσει από καιρού το σπορ). Σήμερα άκουσα στο ραδιόφωνο ότι πέθανε ο εφευρέτης του λέιζερ. Πλάκα είχε!

Πάντως, οι συχγρονικότητα, η πραγματική και όχι η ψεύτικη, όπου το μυαλό αρχίζει και δημιουργεί διάφορα σενάρια, έχει παίξει αρκετά συμαντικό ρόλο στην ζωή μου. Θα'λεγα ότι μεγάλο μέρος της προσωπικότητάς μου σήμερα είναι αποτέλεσμα συμπτώσεων και συγχρονικοτήτων. Ακόμα και το ρέικι "από σύμπτωση" ήρθε στην ζωή μου, μία μεγάλη αλυσίδα γεγονότων που τράβιξε γύρω στον ενάμιση χρόνο...
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Rainmaker

Γιατί αγνωούμε πολλές φορές τις στιγμές αυτές της συγχρονικότητας;;;
Από φόβο;

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”