δεν θα πω κατι για το αθρο αφου πριν σε γνωρισω αν δεν παιθαινα απο τα ψυχωσωματικα την σχιζοφρενοια δεν θα την γλιτωνα με τοσες εντολες... και οπως λεει και το τραγουδι ειμαι στον θαλαμο ενια για το καλο μου... ολοι στην ζωη μου ηξεραν το καλο μου.. και πως γινοταν το καλο μου να ειναι αρηστα συνδεδεμενο με το δικο τους καλο..Fotini έγραψε:Κάπως έτσι συμβαίνει και σε όλα τα πρακτικά θέματα της ζωής μας...Αν ο άνθρωπος βρει αγάπη και φροντίδα στο περιβάλλον του, αν έχει αυτήν την αίσθηση εμπιστοσύνης και ασφάλειας, αφήνει τον έλεγχο και αρχίζει η αντίληψη του να βαθαίνει και να διευρύνεται...Αφήνει το "εγώ" του και μπαίνει με μεγαλύτερη Θέληση στον Εαυτό του, όταν ξέρει ότι κάποιος είναι κοντά του, κάποιος που δεν θα τον κρίνει, αλλά θα τον βοηθήσει στην αλλαγή που θέλει εσωτερικά (και αυτονόητα θα γίνει και εξωτερικά)
Δεν κινδυνεύει κανείς από τα συναισθήματά του, κινδυνεύει από τα μπλοκαρίσματά του όμως...είμαι πολύ τυχερή που γνώρισα αυτόν τον κάποιον
για να μπορώ να κάνω επανεκκίνηση
ευκαιρία Ζωής![]()
Σε ευχαριστώ Βασούλα![]()
Αχ βρε κορίτσια...AMALIA έγραψε:δεν θα πω κατι για το αθρο αφου πριν σε γνωρισω αν δεν παιθαινα απο τα ψυχωσωματικα την σχιζοφρενοια δεν θα την γλιτωνα με τοσες εντολες... και οπως λεει και το τραγουδι ειμαι στον θαλαμο ενια για το καλο μου... ολοι στην ζωη μου ηξεραν το καλο μου.. και πως γινοταν το καλο μου να ειναι αρηστα συνδεδεμενο με το δικο τους καλο..Fotini έγραψε:Κάπως έτσι συμβαίνει και σε όλα τα πρακτικά θέματα της ζωής μας...Αν ο άνθρωπος βρει αγάπη και φροντίδα στο περιβάλλον του, αν έχει αυτήν την αίσθηση εμπιστοσύνης και ασφάλειας, αφήνει τον έλεγχο και αρχίζει η αντίληψη του να βαθαίνει και να διευρύνεται...Αφήνει το "εγώ" του και μπαίνει με μεγαλύτερη Θέληση στον Εαυτό του, όταν ξέρει ότι κάποιος είναι κοντά του, κάποιος που δεν θα τον κρίνει, αλλά θα τον βοηθήσει στην αλλαγή που θέλει εσωτερικά (και αυτονόητα θα γίνει και εξωτερικά)
Δεν κινδυνεύει κανείς από τα συναισθήματά του, κινδυνεύει από τα μπλοκαρίσματά του όμως...είμαι πολύ τυχερή που γνώρισα αυτόν τον κάποιον
για να μπορώ να κάνω επανεκκίνηση
ευκαιρία Ζωής![]()
Σε ευχαριστώ Βασούλα![]()
Θα συμφωνησω απολυτα με την Φωτεινουλα... νιωθω τυχερη που κοντα σου εμαθα και μαθαινω την επανεκκινηση..
που μου δωθηκε η Ευκαιρια Ζωης.. Σε Ευχαριστω Βασουλα μου..![]()
![]()
![]()
...Μιλάμε για πολύ μπλοκάρισμα όμως! Σε όλα τα επίπεδα...Βάσω έγραψε:Δεν κινδυνεύει κανείς από τα συναισθήματά του, κινδυνεύει από τα μπλοκαρίσματά του όμως...
Vaso έγραψε: Δεν αγαπιούνται τα μέλη μιας οικογένειας μεταξύ τους. Δεν είναι αυτονόητη η αγάπη και η σχέση τους.
Και το παιδί (επειδή οι συναισθηματικές κεραίες του είναι πολύ ευαίσθητες) νιώθει, τις περισσότερες φορές, ανεπιθύμητο, και αυτό του φέρνει σύγχυση με αυτό που του λένε, δηλαδή ότι το αγαπάνε και κάνουν θυσίες γι' αυτό. Μαθαίνει μέσα από αυτό, να μην εμπιστεύεται τα συναισθήματά του που είναι οι εσωτερικές μας κεραίες για να νιώθουμε τον Εαυτό μας και τους άλλους, με αυθεντικότητα...
Από την στιγμή που συμβαίνει αυτή η σύγχυση, αρχίζει σιγά σιγά να κρύβει/θάβει/παγώνει (καταστάσεις συνείδησης είναι αυτές) τα συναισθήματά του και να ελέγχει τον εσωτερικό του κόσμο...Αυτόματα τότε θα το κάνει και στον εξωτερικό του κόσμο. Όμως το παιδί νιώθει δυσάρεστα και έτσι συνδέει την αγάπη με αυτό το δυσάρεστο που του συμβαίνει μέσα του και προσπαθεί να το αποφύγει.
Από αυτήν την κατάσταση και μόνο, έχει ξεκινήσει να κλονίζεται η εμπιστοσύνη του στον Εαυτό του και στους άλλους και να εμπιστεύεται μόνο αυτό που του λένε οι γονείς του "σ' αγαπάμε, κάνουμε θυσίες για εσένα, κάνουμε το καλύτερο για εσένα" και άλλες τέτοιες παπαριές...
Και επειδή είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση αυτή για τον ενήλικα, χρειάζεται οπωσδήποτε ένα περιβάλλον αγάπης, για να καταφέρει ξανά να εμπιστευθεί τα συναισθήματά του, τον Εαυτό του και τους άλλους. Χρειάζεται κάποιον να εμπιστεύεται, ότι δεν θα τον κρίνει για όσα νιώθει και για όσα κάνει...
Κάπως έτσι συμβαίνει και σε όλα τα πρακτικά θέματα της ζωής μας...Αν ο άνθρωπος βρει αγάπη και φροντίδα στο περιβάλλον του, αν έχει αυτήν την αίσθηση εμπιστοσύνης και ασφάλειας, αφήνει τον έλεγχο και αρχίζει η αντίληψη του να βαθαίνει και να διευρύνεται...Αφήνει το "εγώ" του και μπαίνει με μεγαλύτερη Θέληση στον Εαυτό του, όταν ξέρει ότι κάποιος είναι κοντά του, κάποιος που δεν θα τον κρίνει, αλλά θα τον βοηθήσει στην αλλαγή που θέλει εσωτερικά (και αυτονόητα θα γίνει και εξωτερικά)
Δεν κινδυνεύει κανείς από τα συναισθήματά του, κινδυνεύει από τα μπλοκαρίσματά του όμως...
Αν ο άνθρωπος βρει αγάπη και φροντίδα στο περιβάλλον του, αν έχει αυτήν την αίσθηση εμπιστοσύνης και ασφάλειας, αφήνει τον έλεγχο και αρχίζει η αντίληψη του να βαθαίνει και να διευρύνεται...Αφήνει το "εγώ" του και μπαίνει με μεγαλύτερη Θέληση στον Εαυτό του, όταν ξέρει ότι κάποιος είναι κοντά του, κάποιος που δεν θα τον κρίνει, αλλά θα τον βοηθήσει στην αλλαγή που θέλει εσωτερικά (και αυτονόητα θα γίνει και εξωτερικά)
Δεν κινδυνεύει κανείς από τα συναισθήματά του, κινδυνεύει από τα μπλοκαρίσματά του όμως...
Ήρθαμε στον κόσμο αυτόν απλά για να είμαστε χαρούμενοι...Αυτό έχω να πω
Ήρθαμε στον κόσμο αυτόν απλά για να είμαστε χαρούμενοι...Αυτό έχω να πω