Ελλάκι έγραψε: και να παρατηρείς τα συναισθήματα που εκφράζει ο συγγραφέας σε αντιπαράθεση με τα δικά σου
Τα συναισθήματα, Ελλάκι μου, μάλλον είναι τα ίδια και αν διαφοροποιείται η πλοκή που δημιουργούμε για ένα έργο από αυτήν του συγγραφέα, είναι από το "ευτυχισμένο τέλος" που χρειάζεται ο καθένας...
Δεν έχω μπει σε διαδικασία, διαβάζοντας ή βλέποντας ένα έργο να δημιουργήσω δική μου πλοκή και δικό μου "ευτυχισμένο τέλος", γιατί πάνω από όλα μου αρέσει η έκπληξη και το δικό μου "ευτυχισμένο τέλος" σε μια ιστορία που έγραψε ένας άλλος, δεν θα με εξίταρε...Αν γνωρίζεις τον Εαυτό σου, γνωρίζεις και την τροπή που θα δώσεις στα πράγματα, αν δεν τον γνωρίζεις θα δώσεις εκείνη την τροπή στα πράγματα που θα σε βοηθήσει να τον μάθεις...Πχ. θα ήθελα ο πρωταγωνιστής να είναι πιο θαρραλέος, πιο καλός, πιο ουσιαστικός και θα τον βάλω να παίξει αυτόν τον ρόλο που θα ήθελα εγώ αν έπαιζα στο έργο...Αυτό αλλάζει το σενάριο και την τροπή...
Η Φαντασία βοηθά τον καθένα μας να γράψει...
αλλά τον βοηθά επίσης και να διαβάσει, δημιουργώντας του εικόνες, που ίσως δεν είχαν ερέθισμα για να βγουν στην επιφάνεια...Και οι εικόνες είναι πληροφορίες μοναδικές για τον κάθε έναν, που σίγουρα δεν έχουν σκοπό να μας εμπλέξουν στην πλοκή του έργου, αλλά στην επαφή με τον Εαυτό μας κυρίως.
Μπορούμε να μοιραστούμε αυτές τις πληροφορίες εννοείται...
Αλλά να μπούμε τόσο εύκολο στην θέση του συγγραφέα και να γράψουμε την δική μας πλοκή, χωρίς να εκφράσουμε συναισθήματα στο γιατί επιλέξαμε αυτήν την πλοκή, το θεωρώ λίγο ανούσιο...
Συγνώμη αλλά εκφράζω μόνο την γνώμη μου και κανείς δεν χρειάζεται να την αποδεχτεί...