τώρα που μαθαίνω εγώ, αργεντίνικο, θέλω να εκφράσω την εμπειρία μου
κατ' αρχήν ένα βίντεο
Aν γνώριζαν τι ακριβώς συμβαίνει εσωτερικά σε ένα Αργεντίνικο tango, δεν θα υπήρχε κανείς, είτε άντρας, είτε γυναίκα, που δεν θα προσπαθούσε να το μάθει...
Το να μάθει κανείς τα βήματα είναι το απλό...Είναι όπως διαβάζεις ένα βιβλίο Σοφίας και θυμάσαι κάθε του πρόταση, μα όταν πας να την εφαρμόσεις στην Ζωή σου, καταλαβαίνεις τι σημαίνει Σοφία και τι σου έχει κάνει η συνήθεια...γιατί δεν μπορείς να την εφαρμόσεις, όσο κι αν θέλεις...
Η συνήθεια σε έχει μάθει να ελέγχεις, να κρατάς άμυνες, να μην εμπιστεύεσαι ούτε τον Εαυτό ΄σου, ούτε τους άλλους, να μην αφήνεσαι..
Η συνήθεια έχει μάθει τις γυναίκες να πολεμούν για μια ισότητα που τις αλλοτριώνει, έχει μάθει τους άντρες να προσπαθούν να κρατήσουν μια πρωτιά, που διαρκώς χρειάζεται επιβεβαίωση...
Και στο αργεντίνικο, όπως ακριβώς και στην Ζωή, για να εκφράσεις και το παραμικρό συναίσθημα, χρειάζεται ειρήνη μέσα σου και είναι αυτή που σε κάνει να νιώθεις την ενέργεια σου και την ενέργεια του άλλου σαν ένα και παρ' όλα αυτά να διατηρείς την ατομικότητά σου και την δύναμή σου και να επιτρέπεις στον άλλον να κρατήσει την δική του...Σεβασμός αναπτύσσεται τότε, γιατί κανείς από τους δύο δεν θέλει να πολεμήσει...Δεν είναι ένας άντρας και μια γυναίκα που χορεύουν, είναι δύο άνθρωποι που ξεπέρασαν την συνήθεια να πολεμάνε μεταξύ τους...