ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
Ok Nikos ΑΝ ΚΑΙ ....... κοιταω γυρω μου καλα καλα , δεν βλεπω Κανενα " μεσιε " 8) .
Τωρα με τις ζεστες ποιος εχει ορεξη να ειναι κοντα στη φωτια ???
Να λοιπον ενα κρυο πιατο .
Παιρνεται αβοκατο ωριμο ( μαλον μαλακο ) , το κοβετε στα δυο με μεγαλο μαχαιρι να κοπει ισια , το ανοιγεται προσεκτικα με μεγαλο μαχαιρι να μην χαλασει η φορμα του.
1) Με ενα κουταλακι ξηνετε την ψυχα του και την κανεται μικρα κοματια .
2) Κοβετε μια σαλατα πρασινη ( μαρουλι ας πουμε ) και οπως ειναι κομενη την στιβετε με λιγο αλατακι ( light ) και προσθετετε ψηλοκομενα ανηθο , κρεμιδακι φρεσκο και οτι αλλο θελετε , προσθετετε ξυδι .( μου αρεσει η σαλσα σογιας Αν σας αρεσει ( ΖΥΓΟΣ ) ) χαχαχαχαχα
3) Κοβετε μικρα κοματια απο οτι κρεατικο υπαρχει ( κοτοπουλο η ζαμπον , η ακομα ψαρι τονο ).
4) Αναμιξτε τα 1, 2 και 3 ) σε μια συνθετη γεμιση και γεμιστε τα αβοκατα . ( θα περισεψει γεμιση )
Βαλτε σε ενα πιατο στη μεση μια φετα ζαμπον , πανο στο ζαμπον βαλτε απο την γεμιση που περισεψε και στηριξτε το γεμισμενο αβοκατο πανω στη γεμιση .... διακοσμηστε το πιατο με οτι εχετε με πραγματα που να κανουν αρμονια στα χρωματα .
Και καλη σας ΟΡΕΞΗ .
Εστιαστε την προσοχη σας σε οτι τρωτε-πινετε, δλδ Αγαπηστε οτι τρωτε . Μην τρωτε μπουκια που δεν βλεπετε , μην πινετε γουλια που δεν βλεπετε , Τα καλα παιδια δεν μιλανε οταν τρωνε για να αποφευγουν την ενοχλητικη αεροφαγια ... ... και την συνεπακολουθη μουσικη χεχεχεχε
Υ.Γ. το κουκουτσι βαλτε το στο νερο για μερς και φυτεψτε το ειναι ωραια πρασιναδα ...
Φυτεψε και εσυ ενα δεντρο ΜΠΟΡΕΙΣ .
Τωρα με τις ζεστες ποιος εχει ορεξη να ειναι κοντα στη φωτια ???
Να λοιπον ενα κρυο πιατο .
Παιρνεται αβοκατο ωριμο ( μαλον μαλακο ) , το κοβετε στα δυο με μεγαλο μαχαιρι να κοπει ισια , το ανοιγεται προσεκτικα με μεγαλο μαχαιρι να μην χαλασει η φορμα του.
1) Με ενα κουταλακι ξηνετε την ψυχα του και την κανεται μικρα κοματια .
2) Κοβετε μια σαλατα πρασινη ( μαρουλι ας πουμε ) και οπως ειναι κομενη την στιβετε με λιγο αλατακι ( light ) και προσθετετε ψηλοκομενα ανηθο , κρεμιδακι φρεσκο και οτι αλλο θελετε , προσθετετε ξυδι .( μου αρεσει η σαλσα σογιας Αν σας αρεσει ( ΖΥΓΟΣ ) ) χαχαχαχαχα
3) Κοβετε μικρα κοματια απο οτι κρεατικο υπαρχει ( κοτοπουλο η ζαμπον , η ακομα ψαρι τονο ).
4) Αναμιξτε τα 1, 2 και 3 ) σε μια συνθετη γεμιση και γεμιστε τα αβοκατα . ( θα περισεψει γεμιση )
Βαλτε σε ενα πιατο στη μεση μια φετα ζαμπον , πανο στο ζαμπον βαλτε απο την γεμιση που περισεψε και στηριξτε το γεμισμενο αβοκατο πανω στη γεμιση .... διακοσμηστε το πιατο με οτι εχετε με πραγματα που να κανουν αρμονια στα χρωματα .
Και καλη σας ΟΡΕΞΗ .
Εστιαστε την προσοχη σας σε οτι τρωτε-πινετε, δλδ Αγαπηστε οτι τρωτε . Μην τρωτε μπουκια που δεν βλεπετε , μην πινετε γουλια που δεν βλεπετε , Τα καλα παιδια δεν μιλανε οταν τρωνε για να αποφευγουν την ενοχλητικη αεροφαγια ... ... και την συνεπακολουθη μουσικη χεχεχεχε
Υ.Γ. το κουκουτσι βαλτε το στο νερο για μερς και φυτεψτε το ειναι ωραια πρασιναδα ...
Φυτεψε και εσυ ενα δεντρο ΜΠΟΡΕΙΣ .
La culture c est comme la confiture , moins on en a plus on l etale
1ον Συνγνωμη που απο αναγνωστικη " δυσλεξια " διαβασα αντι για υποθεματα ................. υποθετα ... :lol: :lol:Emmanouela έγραψε:Μου αρέσει πολύ Qisan που σε ένα topic βγαίνουν 2 υποθέματα....
Συνταγή..(υγιεινή..)
Προστασία περιβάλλοντος.........
2 σε 1.........!!!!!!!!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol:
Μήπως να βάλουμε τα ανέκδοτα με το γάμο;;;;;;;;; :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
2ον 2 σε 1 ? !!! μονο ??? " μας αξιζει κατι καλυτερο νομιζω " η μοδα ειναι 3 σε 1
3ον Ας πουμε πως το να φτιαχνεις ενα φαγητο με μερακι σε χρονο τωρα το φορτωνεις με την προσοχη σου και την φροντιδα σου , και την αγαπη σου . ειναι σαν να του'κανε ρεικι κιολας .
4ον Εχουμε και λεμε λοιπον 2 + 1 = 3 σε 1
επι πλεον
5ον Το να τρως λιγο φαγητο που παρασκεβαστηκε με τον παραπανω τροπο και να το τρως σαν να προσευχεσαι σημαινει πως παιρνει μαζι με την τροφη και ολη της ενεργεια που εχει εναποθετηθει μεσα του ,
6ον Με το παραπανω εχουμε 4 σε 1 . Αρα υπερεχουμε ..Χα
7ον ... Το ξερω πως μπερδεβω τα τοπικς χεχε , βασιζομαι στο καθαρο χιουμορ σου Εμμανουελα ...
8ον ... Αλλα λογια ν' αγαπιομαστε ....
9ον . Μην σας κουραζω ( συνοπτικα ) ξερουμε και εμεις τα περι της αναλυτικη σκεψεως , προτιμουμε ομως τα της συναισθηματικης νοημοσηνης , δλδ τον δρομο της καρδια και αυτο ειναι μια καθαρη δυναμικη επιλογη ζωης .
10ν Δεν γνωριζω το ανακδοτο εις το οποιον αναφερεσθαι γαληνοτατη ... χιχιχι
Αμ πως !! :lol:
La culture c est comme la confiture , moins on en a plus on l etale
΄Ενα παν-γρήγορο και παν-νόστιμο φαγητό, για όσους έχουν μεν λίγο χρόνο, αλλά κέφι για μαγειρική...
Βράζουμε κοχύλια (μέσαιο μέγεθος)
Ψιλοκόβουμε:
1 πιπεριά κόκκινη και 1 πράσινη
1 αγγούρι
2 ντομάτες
μαϊντανό
τρίβουμε 2 καρότα
Σουρώνουμε τις αχιβαδουλες και ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα
Ρίχνουμε από πάνω ένα φλυτζανάκι του καφέ (όχι γεμάτο) λάδι
και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα...
Καλή όρεξη
μιαμ μιαμ
Βράζουμε κοχύλια (μέσαιο μέγεθος)
Ψιλοκόβουμε:
1 πιπεριά κόκκινη και 1 πράσινη
1 αγγούρι
2 ντομάτες
μαϊντανό
τρίβουμε 2 καρότα
Σουρώνουμε τις αχιβαδουλες και ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα
Ρίχνουμε από πάνω ένα φλυτζανάκι του καφέ (όχι γεμάτο) λάδι
και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα...
Καλή όρεξη
μιαμ μιαμ

H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

΄Ετσι τα ξέρω "κοχύλια" γιατί μοιάζουν κιόλας.
Υπάρχουν σε όλα τα σούπερμάρκετ
Λες να τα λένε αλλιώς :roll:
γιατί εγώ τα γνωρίζω.
Θα το τσεκάρω...
Είναι ένα φαγητό που ετοιμάζαμε στα σεμινάρια Αura-Soma, γιατί περιείχαν πολλά χρώματα
Και δεν ήθελε και ιδιαίτερη προετοιμασία...

Οι αχιβάδες νομίζω είναι πιο ανοικτές...
΄Ετσι τα ξέρω "κοχύλια" γιατί μοιάζουν κιόλας.
Υπάρχουν σε όλα τα σούπερμάρκετ
Λες να τα λένε αλλιώς :roll:
γιατί εγώ τα γνωρίζω.
Θα το τσεκάρω...
Είναι ένα φαγητό που ετοιμάζαμε στα σεμινάρια Αura-Soma, γιατί περιείχαν πολλά χρώματα

Και δεν ήθελε και ιδιαίτερη προετοιμασία...

Αχ αχ καλε οι αχιβαδες (τα θαλασσινά) δεν μπορεί να ειναι στην καταξυξη γιατί απλά ψοφανε.
Θ αμου πειτε μα καλά ..ζωντανά τα τρώς:
Φυσικά!!!!!!!!!!!!!Μολις τα βαλεις λεμονακι κουνιουνται και .....κατλαβιανεις την φρεσκαδα τους.
Παιδιά ............ειναι ο καλυτερος ουζομεζες!
Είναι ..........αμβροσία!
Είναι ........έκσταση!
Η Βάσω όμως μιλαει για τα κοχυλακια διαφορων μεγεθών.....που κι αυτα είναι ............ουάουυυυυυυυ.
Αννούλα.............έμαθες τωρα για τις αχιβαδες!
Εχει ένα ουζερί στην Χ.Τρικουπη(νομίζω) εκει θα βρείτε τα καλυτερα!
Θ αμου πειτε μα καλά ..ζωντανά τα τρώς:
Φυσικά!!!!!!!!!!!!!Μολις τα βαλεις λεμονακι κουνιουνται και .....κατλαβιανεις την φρεσκαδα τους.
Παιδιά ............ειναι ο καλυτερος ουζομεζες!
Είναι ..........αμβροσία!
Είναι ........έκσταση!
Η Βάσω όμως μιλαει για τα κοχυλακια διαφορων μεγεθών.....που κι αυτα είναι ............ουάουυυυυυυυ.
Αννούλα.............έμαθες τωρα για τις αχιβαδες!
Εχει ένα ουζερί στην Χ.Τρικουπη(νομίζω) εκει θα βρείτε τα καλυτερα!
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!
"Αφίεσθε Ημών"
"Αφίεσθε Ημών"
Σ' 'επιασε η κοιλιά σου γιατί
Πρώτον: Εργάζεσαι σ' αυτό το κέντρο μην το ξεχνάς! Σε πονάει ακόμα και αν φας ένα μήλο!!
Δεύτερον: ΄Εφαγες 4 πιάτα
μήπως το ξέχασες?
Πρώτον: Εργάζεσαι σ' αυτό το κέντρο μην το ξεχνάς! Σε πονάει ακόμα και αν φας ένα μήλο!!
Δεύτερον: ΄Εφαγες 4 πιάτα

΄Οσο για το πριν 4-5 χρόνια, δούλευες ακόμα εκεί