Οι Ροδες Του Συμπαντος Κυλανε Αργα Στην Ανθρωποτητα

Θέματα κατηγορίας που "κοιμούνται"...
Άβαταρ μέλους
Qisan

Δημοσίευση από Qisan »

Skapaneas έγραψε:
Qisan έγραψε: Εχεις καποιο παραδειγμα, απο τη ζωη σου, που να δειχνει μια μεγαλη κουβεντα να γινεται, να μεταφραζεται, σε καθημερινη συνηθισμενη πραξη;
Αγαπητε Skapanea Δεν ειμαι εδω για να περιαυτολογω ( θα ηταν τουλαχιστον αγενες ) ομως μπορω να σου δωσω μια εικονα .
Πρωτα απ ολα αγαπα τον εαυτο σου , οποιος κι αν ειναι - οτι κι αν εισαι , δωσε αφαση σε οτι αναρτιο μπορει να υπαρχει , σε σχεση με τον εαυτο σου και στους αλλους ...
Βρες ενα δασκαλο - δασκαλα και παρε τον 1 βαθμο ( αν δεν τον εχεις ακομα η 2 βαθμο αν εχεις τον πρωτο ) αυτο 8α καλλιεργησει μεσα σου μια νεα ταξη και καθε πραγμα θα καταννοειται με νεο τροπο ...
Αυτο μαλιστα μας φερνει στο εξης : Η λογικη εχει μια ταξη και Αυτο που κανει το Ρεικι - Αγαπη να λειτουργει ειναι μια αλλη ταξη πραγματων ....... περαν της λογικης , δεν μπορω να τηνεξηγησω , να την βαλω σε λογικους συνηρμους .
La culture c est comme la confiture , moins on en a plus on l etale
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Kαλέ μου Qisan, δεν είναι η θέση του ρέικι σ' αυτό το τόπικ.
΄Εχω γράψει όμως γι' αυτό, και βρίσκω την ευκαιρία να το επαναλάβω...και σταματάμε εδώ...Αν θέλουμε συνέχεια, μπορούμε να την μεταφέρουμε στην σχετική ενότητα για το ρέικι.

΄Ομως θα το πω, μια και το αναφέρεις...
Ποτέ κανείς δεν βοηθήθηκε απλά από τους βαθμούς του ρέικι! Βοηθήθηκε από την θέληση να γίνει ένα με το Σύμπαν! Το ρέικι ήταν απλά αρωγός σ' αυτήν του την προσπάθεια...
Πολλοί θεωρούν ότι παίρνοντας ρέικι, θα λύσουν όλα τους τα προβλήματα...΄Οχι, ξανά όχι, και το λέω εγώ που το ρέικι είναι η ζωή μου ολόκληρη!!! Το κυριότερο είναι να "θέλουμε" να βρούμε την πηγή του ρέικι και όχι απλά την δράση του!

Συγνώμη Σκαπανέα για την παρέμβαση...΄Ομως έχω ακούσει τόσα πολλά για το ρέικι και έχω δει άλλα τόσα, που δεν θα κουραστώ να το λέω, μέσα από οποιοδήποτε τοπικ, μου δίνεται η ευκαιρία.
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Skapaneas »

Έλλη Καραλή έγραψε: Περιμένω τις αντιρρήσεις σας.
Ποιες αντιρρησεις Ελλη;
Εισαι μια αποκαλυψη, που βαζεις την πινελια σου ακριβως την καταλληλη στιγμη, με ολα οσα λες...
Και για τον τετραγωνισμο του κυκλου θα μπορουσαμε να μιλησουμε...

Τι σου ειναι αυτο τυχαιο τελικα, Βασω ε;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Skapaneas την 31 Ιούλ 2007 11:37 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Skapaneas

galazia_sfaira έγραψε: Συμφωνώ ότι μόνο αν δημιουργηθεί το κρίσιμο πλήθος, θα γίνει μεταστροφή.Η ενέργεια αυτού του πλήθους είναι ικανή να δημιουργήσει αλλαγές.
Το κρισιμο πληθος Γαλαζια Σφαιρα, παραπεμπει στην κρισιμη μαζα που ειναι αναγκαια για να εχουμε μια αλυσιδωτη πυρηνικη αντιδραση...
Επομενως για τη μεταστροφη χρειαζομαστε μια ελαχιστη ποσοτητα ατομων που θα εχουν επαφη με τον ανωτερο εαυτο τους, τα οποια θα ειναι ικανα, συμφωνα με τις αρχες της φυσικης πλεον, να προκαλεσουν τη μαζικη στροφη της ανθρωποτητας προς τη μεταμορφωση και ...αναληψη.
Ενα πληθος ατομων ικανων να εκδηλωσουν τη μεταστροφικη τους ιδιοτητα και στη συνεχεια να δρασουν ως "ζυμη" μεσα στην ανθρωποτητα, οδηγωντας την στην ωριμανση, οπως το ψωμι πριν μπει στο φουρνο για να ψηθει.
Και αυτος ειναι ενας στοχος ορατος πλεον και πραγματοποιησιμος, εφ' οσον μπορει να μπει σε προγραμματισμο.

Το κλειδι εδω ειναι να σκεφτουμε αυτο το ελαχιστο πληθος σαν ποσοστο επι του συνολικου πληθους των ανθρωπων και οχι σαν απολυτο αριθμο. Διοτι το πληθος αυτο αυξανει συνεχως και επομενως οποιον αριθμο και αν θεσουμε, την αλλη στιγμη δεν θα ειναι αρκετος. Και διοτι η ζυμη πρεπει να ειναι αναλογη με την ποσοτητα της υλης που προκειται να ζυμωθει.

Αυτο λοιπον το αργα εχει να κανει φαινεται με τη συνειδητοποιηση αυτου που μολις κατεγραψα... Διοτι μετα απο αυτο το γεγονος, της συνειδητοποιησης, αναπροσαρμοζονται και οι τεχνικες και τα πραγματα κυλανε πιο γρηγορα ( νομιζω ).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Skapaneas την 31 Ιούλ 2007 11:54 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Skapaneas

Η ελευθερία του να ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ, είναι η δράση μας σε όλα τα πεδία, σε όλες τις διαστάσεις, σε όλο το Σύμπαν.
Η κατανόηση ξεκινά από την γνώση ΤΟΥ ΕΙΜΑΙ, αφήνοντας τα όρια του "είμαι" απλά στην 3η διάσταση που την οριοθετώ εγώ πια και δεν περιμένω να με οριοθετήσει αυτή! ΄Ετσι ζω καθημερινά, μέσα στην αγνότητα της ύπαρξής μου, ακόμα και αν γύρω μου πέφτουν "σφαίρες"...που πληγώνουν κι εμένα!!!
΄Ομως, ρωτάω, ο θεός πληγώνεται?
Και αρα το απλο ζητουμενο ειναι να φτασουμε στη γνωση του Ειμαι...
Δηλαδη στην Αυτογνωσια...
Για να μη μπορουν να μας πληγωσουν οι σφαιρες της αγνοιας και της χωριστικοτητας...

Πρακτικα πως θα το καταφερουμε αυτο;
Skapaneas

Vaso έγραψε:Συγνώμη Σκαπανέα για την παρέμβαση...΄Ομως έχω ακούσει τόσα πολλά για το ρέικι και έχω δει άλλα τόσα, που δεν θα κουραστώ να το λέω, μέσα από οποιοδήποτε τοπικ, μου δίνεται η ευκαιρία.
Αν ξαναζητησεις συγνωμη ( τετοιου ειδους ) θα ειναι αιτια "παρεξηγησης"...
Το ιδιο θα συμβει εαν δεν παρεμβαινεις οποτε σου λεει η καρδια σου!
Qisan έγραψε:Αγαπητε Skapanea Δεν ειμαι εδω για να περιαυτολογω ( θα ηταν τουλαχιστον αγενες ) ομως μπορω να σου δωσω μια εικονα .
[color=red][u]Qisan[/u][/color] έγραψε:Η VASO ειπε >>
Συνήθως οι άνθρωποι μιλάνε, για να ακούνε τον εαυτό τους να μιλάει...Δεν ενδιαφέρονται για την κατανόηση...
Λένε...για να λένε!!!

Ποσα Αληθεινα λογια ...... αλλα για καντα πραξη και σταματα να μιλας στο εαυτο σου ! ! ! ! ! Ποσο δισκολο Πραγματι !!!

τουλαχιστον ξερουμε που πασχουμε με αυτο ......!

Αντι να του μιλαμε για να μιλαμε ας τον αγαπαμε ασταματητα και αδιασπαστα ...... χμμμμ τωρα μαλιστα ..... :Λ)
Αγαπητε Qisan

το να μου πεις οτι το αγαπω για παραδειγμα, που ειναι ισως η υψηλοτερη εννοια μεσα στη δημιουργια απο την αποψη των δημιουργικων ενεργειων, το αντιλαμβανεσαι με αυτο το συγκεκριμενο τροπο και το υλοποιεις με τον αλλο συγκεκριμενο τροπο, δεν μου μοιαζει και πολυ περιαυτολογια.
Μαλλον μου θυμιζει κατι σαν ενα θεμα υπαρξιακης ( σχολικης ) εκθεσης, στην οποια ο καθενας μας πρεπει να πει το τι αντιλαμβανεται σαν περιεχομενο και πως το εφαρμοζει στην πραξη.
Μονο που αυτο το θεμα θα πρεπει να γινει νομος ζωης για τον καθενα, διοτι εμπεριεχει και την απαιτηση της εφαρμογης.
Και εκει βρισκεται μαλλον η δυσκολια... Στο οτι για αυτες τις μεγαλες και υψηλες εννοιες δεν ξερουμε τι μας γινεται, γενικως, και αρα δεν εχουμε κατι συγκεκριμενο να παρουσιασουμε
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Skapaneas την 01 Αύγ 2007 12:06 am, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Pou Vriskomai?

Δημοσίευση από Pou Vriskomai? »

Κάποια στιγμή ειπώθηκε το θέμα χρόνος.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Χρόνος είναι μια έννοια η οποία περιλαμβάνει στο χωροχρονικό συνεχές, παρελθόν,παρόν και μέλλον.
Είναι αυτό με το οποίο οι άνθρωποι προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί του,ακόμα και να το υποτάξουν προκειμένου
να διορθώσουν εγκαίρως τα λάθη τους και να αποφύγουν να τα επαναλάβουν.

Όμως, ο χρόνος δεν έχει αφεντικό.
Είναι έννοια σχετική με σχήμα κυκλικό,άγνωστα αντιστρέψιμη,γεμάτη γνώσεις,εκπλήξεις απόλυτα ελεύθερη και ακοντρολάριστη.
Χωρίς αρχή και τέλος.
Εκείνος παίζει μαζί σου.Σε κάνει να αδημονείς,να καρτερείς.
Ειναι διπρόσωπος.Ο καλύτερος φίλος και ο χειρότερος εχθρός σου.

Έχει εναλλακτική μορφή.
’λλοτε φαντάζει μικρός,ελάχιστος κι άλλοτε ατελείωτος,δύσβατη ζούγκλα,ωκεανός χωρίς τέλος.
Είναι γιατρός αλλά και εκβιαστής,τρομολάγνος των χειρότερων αναμνήσεων.Είναι δισυπόστατος.Προσωπικός αλλά και όλων των άλλων.

Είμαστε σκλάβοι του.Είναι παμπόνηρος σαν αλεπού.Είναι σημείο μελλοντικής αναφοράς,υπενθύμισης παρελθοντικών γεγονότων,είναι σημείο τωρινών πράξεων.
Εσύ προσπαθείς να τον σκοτώσεις.Τρέχεις για να τον προλάβεις.Σταματάς για να τον περιμένεις.Τον καλείς κοντά η τον διώχνεις μακρυά.
Προσπαθείς να τον κολλήσεις,να τον σμικρύνεις ή να τον μεγαλώσεις.
Τον κλείνεις σε κουτιά.Τον μετράς με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους.
Ξέρεις τόσα πολλά γι' αυτόν και συνάμα τίποτα.Μια σχέση ερωτική με πολλές διαπλοκές στην πορεία.

:)
.::LiFe Is OnlY a TriaL VerSion::.
Skapaneas

Pou Vriskomai? έγραψε:Κάποια στιγμή ειπώθηκε το θέμα χρόνος.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
...........................................................................................
Ειπες τοσα πολλα και καλα για το χρονο, που δειχνεις οτι τον ξερεις παρα πολυ
Αν του εδινες και μια μορφη, θα ηταν ακομα καλυτερα!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Skapaneas την 31 Ιούλ 2007 8:49 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ναι Σκαπανέα, είναι η κρίσιμη ερώτηση από όλους!

και φυσικά δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη...

Ο προσωπικος μετασχηματισμός έχει μεγάλη σημασία.
Ουσιαστικά είναι μια εσωτερική υποταγή που έρχεται μέσα από τον διαλογισμό. ΄Ολες οι διαδρομές ανοίγονται όταν ο διαλογισμός δεν γίνεται απόδραση, αλλά αναζήτήσή.
΄Οταν επιτρέπεις στον νου να διευρυνθεί σε "απάτητα" μέρη και δεν τον περιορίζεις ονομάζοντας όσα αντιλαμβάνεται, φαντασία.
΄Οταν δέχεσαι την "διδασκαλία" από τις πνευματικες σφαίρες και δεν την ακυρώνεις σαν "παιχνίδια" του νου!
΄Οταν αυτήν την "διδασκαλία" την εφαρμόζεις στην ζωή σου, και την βιώνεις βήμα-βήμα.
΄Οταν ο εσωτερικός εαυτός σε παρακινεί σε δράση, και σε βοηθά να παρακολουθείς την αντίδραση.
΄Οταν βρίσκεσαι πάντα στην θέση του παρατηρητή και μπορείς τελείως ουδέτερα να "βλεπεις" τον εαυτό σου, με ειλικρίνια.
΄Οταν η αγνότητα είναι ο κύριος στόχος σου
΄Οταν αποστασιοποιείσαι από την κακία, τον θυμό και τις πληγές της ανθρωπότητας, μέχρι να βρεις τον Εαυτό σου.

και ακόμα πολλά "όταν"...σε φέρνουν στο ΕΙΜΑΙ!!!

Δεν είναι δύσκολο, το ξαναείπα θέληση θέλει...

Ξέρεις τι μου λένε οι άνθρωποι?
"Αμ εσύ έχεις υπομονή και κουράγιο. Δεν μπορούμε να κάνουμε καθε μέρα διαλογισμό, γιατί τρέχουμε για την επιβίωση...
Λέμε, το θέλουμε, αλλά να, πάντα κάτι συμβαίνει και ξεχνιόμαστε!!!!"

Και όταν τους ρωτάω, πώς θα ακούσετε την εσωτερική φωνή με τόση τηλεόραση? Γελάνε...φυσικά!

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Skapaneas έγραψε:ξαναζητησεις συγνωμη ( τετοιου ειδους ) θα ειναι αιτια "παρεξηγησης"...
Το ιδιο θα συμβει εαν δεν παρεμβαινεις οποτε σου λεει η καρδια σου!
:oops: :oops: :oops: :lol:

Skapaneas έγραψε:Τι σου ειναι αυτο τυχαιο τελικα, Βασω ε;
Φαντάζομαι, ότι δεν περιμένεις απάντηση από εμένα σ' αυτό ε?

Εικόνα

Το κυκνιο Χρονιο - Ασμα

Δημοσίευση από Qisan »

Με καθε σεβασμο στο τοπικ ...
Πηραν φωτια τα τελια ... Κατι ακουσα για τουμπελεκι ας ερθει πριμο σεγκοντο ...

Ζειμπεκικο - μαθημα σε ρε ελασσονα

Δυο πορτες εεεχει η ζωη .... ταρα τα Τα τα τα Τα τα τα τα
ααανοιξα μια και μπηηηηηκα ....
κι οσοι με πικραναν πολυυυυ
Τωρααα που φεεευγω απ΄τη ζωηηη
ΟΟΟλους τους συνχορναααωωω
ΟΟΟλους τους ΑΓΑΠΑΑΑΩΩΩωωω ...
La culture c est comme la confiture , moins on en a plus on l etale
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Qisan, πες μου τι σε "ζόρισε"...Πες μου σε παρακαλώ...

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Skapaneas έγραψε:Πρακτικα πως θα το καταφερουμε αυτο;

Bλέπεις Σκαπανέα, επανέρχομαι...
΄Εχω περάσει ατέλειωτες ώρες να προσπαθώ να βρω "λόγια" για να περιγράψω την πρακτική εφαρμογή. Αυτό που οι άνθρωποι, πολύ φυσικά και σωστά, ρωτούν..."πως γίνεται..."

Βλέπεις, ό,τι αντιλήφθηκα, δεν έγινε μέσα από εξωτερική γνώση. ΄Οσα είχα διαβάσει ξεχάστηκαν...και έρχονται πια μόνό σαν επιβεβαίωση του σημείου και όχι της διαδρομής...

Μπορεί να ακούγονται τελείως θεωρητικά, γιατί δεν μπορώ να βρω λόγια να εξηγήσω, και τα βιώματα μου, δεν αφορούν κανέναν, για να τα εξιστορήσω, κάτι που δεν θα βοήθαγε κιόλας.

Κάθομαι μπροστά στην οθόνη και σκέφτομαι...
Υπάρχει στην βιβλιοθήκη ένα βιβλίο, που ακόμα δεν το έχω διαβάσει. Παρ'όλο που το θέμα του μου είναι οικείο και αγαπητό, ακόμα δεν έχει έρθει η ώρα του και δεν ξέρω πότε θα έρθει...
Είναι το βιβλίο "ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΩΝ ΚΡΑΝΙΩΝ, των Κρις Μόρτον και Σερι Λουιζ Τομας (Εκδόσεις Καστανιώτη), που αγόρασα πρόσφατα.

Κάτι μου λέει να ανοίξω στην σελίδα 384...

Αντιγράφω αυτήν την μικρή παράγραφο που βρήκα σ' αυτήν την σελίδα...και γελάω...είναι ακριβώς αυτό που αισθάνομαι.

"Είναι πραγματικά δύσκολο να εξηγήσω ή ακόμα και να σου πω πως συμβαίνει αυτό το πράγμα, γιατί συμβαίνει μέσω της δύναμης του Πνεύματος και είναι δύσκολο για ένα ανθρώπινο πλάσμα να εξηγήσει κάτι που συμβαίνει μέσω της δύναμης του Πνεύματος.
Απλά, δεν μπορώ να το εξηγήσω. ΄Ομως λειτουργεί στ' αλήθεια λειτουργεί και συμβαίνει έτσι απλά..."

Ιερή συγχρονικότητα???

Εικόνα

Δημοσίευση από Pou Vriskomai? »

έχω την εντύπωση ότι κάποιος ( ο Qisan) μεράκλωσε :lol:
Το καλό είναι ότι μια φιλοσοφική συζήτηση μετά μουσικής και τουμπερλεκίων,αποκτά άλλη περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Με δύο μισόκιλα κοκκινέλι θα μπορώ άνετα να μιλήσω για τον επαμφοτερισμό της μέλισσας
και για την δυναστεία των NinJa. 8)
.::LiFe Is OnlY a TriaL VerSion::.
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

H λύση είναι να κάνουμε το νού να σωπάσει και να επικεντρώσουμε όλη μας την συνειδητότητα στα συναισθήματά μας.Τα συναισθήματά μας δεν είναι μόνο η πηγή της δύναμής μας ,αλλά και η πρόσβασή μας στην εσώτερη γνώση,είναι η σύνδεσή μας με την Αέναη Ευφυία.
Δεν εννοώ την ερμηνεία των συναισθήματων μας,αυτήν που ο νούς δίνει,και τορπιλίζει την επιθυμίας μας να συνδεθούμε με τα συναισθήματα μας και με την δύναμη που έχουν.Δεν εννοώ τα συναισθήματα που πορκαλούνται απο τις πεποιθήσεις που ο νους εκαπιδεύτηκε να λειτουργεί,Εννοώ την σιωπή και τα συναισθηματα που απορρέουν απο αυτήν.
Σιωπή και άφημα!Κι όλα ρέουν.
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"

Επιστροφή στο “ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2”