Ο ΄Ανθρωπος δεν έχει απλά την νοημοσύνη του λεξικού, αλλά την Σοφία του θεού…Και για να την εκφράσει, χρειάζεται πρωτίστως να αφοσιωθεί σ’ αυτό που Είναι… B.N.
Ένα συγκινητικό βίντεο, με ηχηρά μηνύματα κατά του πολέμου, που δείχνει πώς αλλάζει η ζωή των παιδιών που βιώνουν τον πόλεμο, λάνσαρε η Unicef στη Βρετανία.
Στο βίντεο απεικονίζεται μια τετραμελής βρετανική οικογένεια σε ένα πάρκο. Οι γονείς παρατηρούν τα παιδιά τους να παίζουν ενώ ο κόσμος τους ξαφνικά γυρίζει ανάποδα και αυτά βιώνουν τη βία, τη φρίκη του πολέμου, ενώ εκείνοι τα αναζητούν απεγνωσμένα.
Κάθε φορά που τα παιδιά γυρίζουν ανάποδα ενώ παίζουν γυρίζει και ο κόσμος τους ανάποδα και βλέπουμε το πόσο διαφορετική θα μπορούσε να είναι η ζωή τους αν ζούσαν σε μια χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση ή δοκιμασμένη από μια φυσική καταστροφή.
Κλείνει με ένα μικρό αγόρι να κάθεται στις ράγες του σιδηρόδρομου, μόνο και φοβισμένο ενώ το σκοτάδι πλησιάζει – μια σκηνή πολύ οικεία για εκατομμύρια προσφυγόπουλα.
Το βίντεο «World Upside Down» της Unicef συμπίπτει με την έκθεση της οργάνωσης που δείχνει ότι ο αριθμός των παιδιών που έχουν αναζητήσει άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σχεδόν διπλασιαστεί συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Στόχος να ευαισθητοποιήσει τη βρετανική κυβέρνηση, ενόψει και της πρώτης Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου με το νέο έτος, να δώσει προτεραιότητα στην προστασία των παιδιών από τη βία σε μια εποχή που τα παιδιά αντιμετωπίζουν τους πιο καταστροφικούς πολέμους και καταστροφές από ποτέ και ένα στα δέκα παιδιά στον κόσμο μεγαλώνει σε εμπόλεμη ζώνη.
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα
__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν.