Βασούλα μου ,παιδάκια γλυκά
είναι πολύ όμορφο που επικοινωνούμε και μοιραζόμαστε κομμάτια της ψυχής μας
Από όλη τη ζωή μου και τη διαδρομή μου έχω αντιληφθεί και πιστεύω απόλυτα πως
η ζωή μας δεν είναι πολύ διαφορετική , πολλά κοινά έχουμε όλοι οι άνθρωποι ,
μέσα μας υπάρχουν τόσα πολλά που δεν διαφέρουν, έχουμε φορτωθεί πολλά από έξω ,από την κοινωνία και την « αγία» οικογένεια ,
έχω δει πως όλοι κουβαλάνε τόσο πόνο και τόσα βάρη , έχουν πολλά αγκάθια , πληγές και προβλήματα
που βγαίνουν με διάφορες μορφές και καταστάσεις στον καθένα , αρρώστιες της ψυχής και μετά του σώματος , κωλύματα , διαστρευλώσεις και εξαρτήσεις , αναξιότητες , συναισθήματα πολλά
και θέλω που έχουν μάθει να τα θάβουν ,γιατί δεν είναι" καλό" να τα εξωτερικεύσουν ,
να μην τα εκφράζουν και όλα αυτά για να πάρουν λίγα ψύχουλα αγάπης, να είναι αποδεκτοί να ανήκουν κάπου, να γίνουν κάτι σπουδαίο
και για να τα πετύχουν αυτά και άλλα πολλά αγνόησαν την ψυχή τους , μπήκαν βαθιά στη ύλη ,στην επιβίωση και άρχισαν να κτίζουν σιγά σιγά τα δικά τους τείχη για να προστατευθούν από το εχθρικό έξω ,
χωρίς να αντιλαμβάνονται πως ο πραγματικός εχθρός είναι μέσα τους , έχουν οχυρωθεί εκεί μέσα ,έχουν θάψει την ψυχή τους τόσο βαθιά που δεν μπορούν πια να την ακούσουν ,
έχουν διαμορφώσει μια ζωή τακτοποιημένη μέσα σε πολλά πλαίσια για να είναι αποδεκτή .
Μετά κάθε μέρα τους είναι μια απεγνωσμένη προσπάθεια να΄μην διαταράξουν το οικοδόμημα που έχτισαν τόσα χρόνια από ξένα και ευτελή υλικά , προσπαθώντας να διατηρήσουν πάση θυσία τις συμβάσεις , τις εξαρτήσεις και όλο αυτό το τερατούργημα που έφτιαξαν να χωθούν μέσα , να μην φαίνονται , για να νιώσουν και να πάρουν μια ελάχιστη ασφάλεια και αποδοχή.
Αν όμως κάποια στιγμή έλθει η ώρα να αντιληφθούν πως όλο αυτό που έφτιαξαν και είναι η ζωή τους , έχει σαθρά θεμέλια , είναι ψεύτικο και αυταπάτη ,
τότε δεν τους αρέσει , είναι δυστυχείς και θέλουν κάτι να κάνουν , αλλά δεν τολμούν με τίποτα να κάνουν κάτι άλλο διαφορετικό , μια νέα αρχή ,να κάνουν ένα βήμα για να αλλάξουν κάτι , γιατί φοβούνται πολύ να τα αγγίξουν όλα αυτά τα επιτεύγματα .
Γιατί αν αγγίξεις κάτι, καταρρέει όλο το οικοδόμημα με βάση το οποίο έχεις ορίσει το ποιος είσαι , τι θέλεις και το τι κάνεις .
Αρχίζεις και βλέπεις , ακούς την ψυχής σου , καταλαβαίνεις , αντιλαμβάνεσαι,
αλλά φοβάσαι , σκέφτεσαι , τι θα γίνει μετά ???
Όταν φύγουν όλα αυτά τα σκουπίδια , όταν φύγουν οι βάρβαροι , τότε τι θα συμβεί ????
Έρχεσαι αντιμέτωπος με το τεράστιο κενό , τρέμεις , φοβάσαι να μείνεις μόνος , γυμνός και ακάλυπτος ,
όμως αν δεν βλέπεις μόνο πίσω και τολμήσεις κοιτάξεις με ανοιχτά μάτια και θάρρος μπροστά σου
θα δεις να ανοίγεται ένας άλλος Δρόμος μακρύς και φωτεινός , σου αρέσει και εσύ θέλεις να κάνεις το πρώτο βήμα , να μπεις και να τον περπατήσεις , να τον ακολουθήσεις , να αρχίσεις από την αρχή , να χτίζεις πια με όλα τα όμορφα και πολύτιμα που έχεις κρύψει μέσα σου ,
θέλεις να προχωρήσεις , να πάρεις την Ζωή στα δικά σου χέρια ,αλλά διστάζεις.
Όμως με όλη μου την καρδιά το λέω ,
κάνε το βήμα , άρχισε να κόβεις τα δεσμά , πάρε φόρα και δύναμη και προχώρησε ,
δεν έχεις τίποτα να χάσεις πια, αντίθετα θα πάρεις πολλά , εμπιστέψου και θα βρεις χέρια να σε στηρίξουν και να σε βοηθήσουν , θα συναντήσεις Ανθρώπους και Φίλους της καρδιάς να περπατούν μαζί σου,
αυτή είναι η ευκαιρία σου , είναι Δρόμος που διάλεξε η ψυχή σου για να σε οδηγήσει να βρεις και να Αγαπήσεις τον Εαυτό σου , να βαδίζεις στο Θεό

Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα