Συντονιστής: Emmaki
Vaso έγραψε: Δύσκολο είναι να αγαπάς έναν άλλον άνθρωπο...Και είναι από αυτά τα πράγματα στην Ζωή μας, που προσπαθούν οι άνθρωποι ή να το προσαρμόσουν στην ζωή τους, ή να προσαρμοστούν σ' αυτό και έτσι σε καμία κατάσταση δεν επιτρέπουν στα δύο να ενωθούν ελεύθερα.
Υπάρχουν αυτές οι αξιώσεις από τον άλλον, γιατί η μοναδική μέριμνα του κάθε ανθρώπου είναι να νιώσει εκείνος καλά, και δεν τον ενδιαφέρει αν την ίδια στιγμή ο άλλος δεν μπορεί να προσαρμοστεί στο "καλά" του άλλου...
Ο Έρωτας ο αληθινός προκύπτει όταν δεν θέλεις να φαίνεσαι τίποτα, όταν δεν επιλέγεις έναν άνθρωπο για να τον προσαρμόσεις στην ζωή σου ή να προσαρμοστείς εσύ στην δική του, όταν δεν κόβεις και δεν ράβεις κομμάτια, που όφειλαν να ταιριάξουν μεταξύ τους με το πρώτο.
Και τότε μόνο όλα γίνονται μαγικά ταιριαστά...
Αφήνεις τον άλλον ελεύθερο να σε αγαπήσει, τότε μόνο, όταν και εσύ νιώθεις ελεύθερη να αγαπήσεις...
Γι' αυτό είπα ότι σε έναν αληθινό Έρωτα, ο ένας είναι η προτεραιότητα του άλλου...Να είμαι εγώ εκείνος ο άνθρωπος που θα κάνει τον άλλον να νιώθει καλά...
Vaso έγραψε:Ειρηνάκι, δεν είσαι μόνο εσύ, αλλά όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι βιώνουν την ζωή τους μηχανιστικά...
Όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι θέλουν να είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι και το κάνουν με λάθος τρόπους, επιλέγοντας διαρκώς αυτό που θα τους κάνει δυστυχισμένους στην Ψυχή, παρ' όλα αυτά κάνουν σαν αυτό που επέλεξαν πρέπει, οφείλει, να τους φέρει ευτυχία...
Να σου πω την αληθεια μου συμφωνώ με αυτό που λες, αλλά τον γάμο τον φοβάμαι γιατί ξέρω ότι θα είναι αποτυχία.... ασχέτως αν τελικά τον έκανα....μέσα σε όλα αυτά που έχω διαβάσει και από αυτά, τα λίγα, που έχω βιώσει με βλέπω ότι εύκολα θα κατέληγε σε μια δυστυχία....Vaso έγραψε:γιατί η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, και επειδή είναι κάτι που δεν έχεις βιώσει εσύ, νομίζεις ότι σε εσένα θα πετύχει...
Νομίζεις ότι οι άλλοι άνθρωποι είναι "κακοί" και εσύ θα κάνεις τα πάντα για να πετύχει ο γάμος...Και τούτο είναι αποτέλεσμα αυτού που σου έγραψα στην άλλη ενότητα...Η παρατήρησή σου φτάνει στην επιφάνεια των άλλων, χωρίς να βλέπεις τον Εαυτό σου...
Και όλο αυτό το κάνεις, τελικά, για να πείσεις τον εαυτό σου ή για τα μάτια του κόσμου?????Είναι σαν να επιλέγω ένα παντελόνι δύο νούμερα μικρότερο, για να φαίνομαι πιο αδύνατη...Και αγωνίζομαι να το κουμπώσω...
Κουμπώνει μεν, αλλά με καταπιέζει, με συνθλίβει, μου αφαιρεί εκείνη την αίσθηση της ελευθερίας, όταν το ρούχο ταιριάζει απόλυτα στο σώμα μου και μου επιτρέπει να κάνω αυθόρμητες κινήσεις, να μην κάθομαι σαν αγγούρι, απλά και μόνο γιατί θέλω να φαίνομαι πιο αδύνατη...
Ο Έρωτας ο αληθινός προκύπτει όταν δεν θέλεις να φαίνεσαι τίποτα, όταν δεν επιλέγεις έναν άνθρωπο για να τον προσαρμόσεις στην ζωή σου ή να προσαρμοστείς εσύ στην δική του, όταν δεν κόβεις και δεν ράβεις κομμάτια, που όφειλαν να ταιριάξουν μεταξύ τους με το πρώτο.
Και τότε μόνο όλα γίνονται μαγικά ταιριαστά...
Αφήνεις τον άλλον ελεύθερο να σε αγαπήσει, τότε μόνο, όταν και εσύ νιώθεις ελεύθερη να αγαπήσεις...