Μένει η Ύπαρξη. Ο αληθινός Εαυτός που έχει βιώσει την εμπειρία μέσα από τον μικρό εαυτό/προσωπικότητα.Σαν προσωπικότητες συμφωνώ απολύτως, αλλά αν διαγραφεί η προσωπικότητα τότε τί απομένει?
Ή τί μένει?
Όταν ένας ηθοποιός σταματάει να παίζει τον Ερρίκο VIII φορά τα ρούχα του και γίνεται αυτός που ήταν πριν.
Αν σταματήσει λοιπόν να υπάρχει η προσωπικότητα (Ηθοποιός) τότε ενδύεται τα ρούχα η αληθινή Ύπαρξη που είμαστε. Αν αυτή η Ύπαρξη θεωρήσει ότι χρειάζεται η ψυχή ακόμα και άλλους ρόλους για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της εμπειρίας τότε επανενσαρκώνεται και παίζει ένα νέο ρόλο. Και αυτό επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά μέχρι η ψυχή να αφυπνισθεί και να σταματήσει την ταύτιση με τον ρόλο της - πράγμα αρκετά δύσκολο γιατί γίνεται ο ρόλος σχεδόν 2ο πετσί επάνω της- Αδυνατεί να πιστέψει ότι όσα συμβαίνουν είναι ένα μάθημα.
Εγώ έλεγα π.χ.. Καλέ τι μου λέτε τώρα. Εγώ έχασα την δουλειά μου και είμαι άνεργη....Πως θα πληρώσω τις υποχρεώσεις μου??? Πάτε καλά???? Όμως πίστεψε με μόλις το συνειδητοποίησα - καθόλου εύκολα- χτυπήθηκα κάτω σαν χταπόδι -άστραψε η αλήθεια μέσα μου