ετος 2012

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Καλλιοπίτσα μου, η τεχνολογία είναι αναπόφευκτη και ένας παράγοντας της εξέλιξης, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Ο άνθρωπος απομονώθηκε όχι για χάρη της, αλλά από φόβο.
Οι σχέσεις μεταξύ μας έγιναν "δυσβάσταχτες", χάρη στην ανώριμη συμπεριφορά της προσωπικότητας και αυτό θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς, από την στιγμή που οι άνθρωποι ακούμπησαν την σωτηρία τους στην θρησκεία.

Η "καταστροφική" επίδραση της θρησκείας με τον τρόπο που "εφαρμόστηκε" στις μάζες, ήταν ένα κίνητρο για να φοβηθεί ο άνθρωπος ακόμα πιο πολύ το κακό έξω από αυτόν.

Η Ευη ανάφερε κάπου, πως υπάρχουν πολλοί "ένας θεός" που οι άνθρωποι έφεραν στα μέτρα τους. Ακόμα και έτσι να είναι (που είναι, δεν το αμφισβητώ), ο άνθρωπος χρειάζεται να "καθαρίσει" σε βάθος τα πρότυπα, ώστε να μπορέσει αγνά να βρει την πηγή μέσα του. Αλλιώς, όποια κατεύθυνση, όποιον θεό, όποια μέτρα και σταθμά να ακολουθήσει, πίσω και στο βάθος από όλα αυτά, θα υπάρχουν τα πρότυπα της θρησκείας και των 10 εντολών...

Είναι αστείο, αλλά όταν εργαζόμουν με τις θεϊκές ποιότητες, το πρώτο πράγμα που "κλώτσησε" μέσα μου, ήταν η συμπόνοια και η θυσία για το σύνολο...

Αν θα διαβάσεις την φιλοσοφική κατεύθυνση των αιρέσεων, θα δεις ότι η βάση τους ξεκινά από τον χριστιανισμό. Η διαφοροποίηση αυτών των πολλών απόψεων και κατευθύνσεων, που αναφέρει η Εύη, είναι στον τρόπο και όχι στην βάση, αφού τροποποιείται η λατρευτική άποψη, τα πρόσωπα και η τελετουργία...΄Ολες δηλαδή οι επιφανειακές κατευθύνσεις, που για κάποιον που έχει εμβαθύνει στον θεό εσωτερικά, φαίνονται τόσο ίδιες και τόσο απελπιστικά ρηχές, που δεν ισορροπούν εσωτερικά, τις βαθύτερες ανησυχίες για την ύπαρξη.

Ακόμα και σε σχολές εσωτερισμού, που θεωρητικά δεν έχουν σχέση με την θρησκεία, οι κατευθύνσεις που δίνονται βασίζονται στον έλεγχο της προσωπικότητας και στην ισοπέδωσή της, για να αναδυθεί η θεία ύπαρξη...Πόσο χαζό είναι αυτό, μπορεί ο καθένας να το νοιώσει.

Αν διαβάσει κανείς τα φυλλάδια που μοιράζουν σωρηδόν οι αγέλαστοι οπαδοί «Μάρτυρες του Ιεχωβά», θα διαπιστώσει τις ίδιες θρησκευτικές βάσεις που υπάρχουν και στον χριστιανισμό, με μια διαφοροποίηση, που στάθηκε ικανή να τους κηρύξει η εκκλησία «αίρεση»…Δες όμως πόσο δεσμευτικά και με φόβο οι οπαδοί τους «καλουπώνουν» την ζωή τους…Ας μην αναφερθώ σε λεπτομέρειες, όλοι καταλαβαίνετε τι εννοώ…

Πίσω από κάθε ανθρώπινη αντίδραση και απομόνωση, υπάρχει ένα πρότυπο που χτυπάει ακριβώς πάνω στον τοίχο μεταξύ προσωπικότητας και θεότητας. Και σ’ αυτό δεν φταίει η τεχνολογία σε καμία περίπτωση…Απλά η τεχνολογία διευκόλυνε την απομόνωση, που έτσι κι αλλιώς υπήρχε μεταξύ των ανθρώπων.
, σαφώς και παλαιότερα η ανθρώπινη επαφή είχε αμεσότητα, ζεστασια
Φυσικά και υπήρχε η ανθρώπινη επαφή…Για «ζεστασιά» στις σχέσεις αμφιβάλλω. Δεν ήταν πιο ειλικρινείς οι σχέσεις των ανθρώπων, απ’ όσο είναι σήμερα. Απλά σήμερα έχουν άλλα μέσα οι άνθρωποι να ξεπερνούν την μοναξιά τους.

Το μάζεμα στην αυλή των γυναικών δεν νομίζω ότι βασιζόταν στην αγάπη, αλλά στην ανάγκη τους να μην είναι μόνες τους, πράγμα που ξεπέρασαν τώρα με την τηλεόραση.
Η αγάπη των συγγενών δεν ήταν πηγαία ποτέ, αλλά αναγκαστική. Γιατί?
Γιατί η γυναίκα δεν τολμούσε τότε να εκφέρει άποψη για το πόσο «κακοί συγγενείς» είναι και τους υποδεχόταν με ένα τεράστιο χαμόγελο… Δεν ήταν ειλικρινέστερες οι σχέσεις των ανθρώπων, ούτε πιο ουσιαστικές…Απλά ήταν το ίδιο ψεύτικες ή αληθινές, όπως είναι σήμερα…Τα μέσα άλλαξαν, όχι τα συναισθήματα!

Και σ’ αυτό σίγουρα δεν φταίει η τεχνολογία, αλλά η ρηχότητα της ζωής!!
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Αν θα διαβάσεις την φιλοσοφική κατεύθυνση των αιρέσεων, θα δεις ότι η βάση τους ξεκινά από τον χριστιανισμό.
Ναι μα δεν εχει καμία σχεση αυτο με την διδασκαλιά του Χριστού και τον Χριστιανισμό. Απο την στιγμή που ο Χριστιανισμός θεωρείται ως η συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκεία του κράτους και εφ όσον το κράτος συμφωνεί με την εκκλησία , τότε οτιδήποτε άλλο εκπίπτει των τυπικών και της ιδεολογίας του , ονομάζεται αιρεση.
Δλδ δεν θα ενδιέφερε την ορθόδοξη εκκλησία να ονοματίσει τις αιρέσεις που εχουν προκήψει απο τον βουδισμό [ και είναι πολλές].
Προσωπικά δεν δέχομαι καμία ''αιρεση'' αφου για μένα οι τύποι και τα σύμβολα , οπως και τα τελετουργικά χρησιμεύουν μόνο στην διέγερση του υποσυνείδητου μας.
Αν δεν υπάρχει η πίστη και η πρόθεση δεν θα λειτουργήσει τίποτα απο όλα αυτά. Γι αυτο και λέμε , οτι αν κάποιος ακολουθεί μια ''σχολή'' είναι σχετικά δύσκολο να μπορέσει να εργαστεί με αυτές τις μεθόδους [ χρήση επικλήσεων και συμβόλων] αν εμπλακεί και σε άλλες πρίν απο κάποιο βαθμό κατανόησης. Το υποσυνείδητο θα πλοκάρει και δεν θα δουλεύει καμία. Βέβαια ο στόχος είναι να μην είναι απαραίτητα όλα αυτά ....
Το μάζεμα στην αυλή των γυναικών δεν νομίζω ότι βασιζόταν στην αγάπη, αλλά στην ανάγκη τους να μην είναι μόνες τους, πράγμα που ξεπέρασαν τώρα με την τηλεόραση.
Η αγάπη των συγγενών δεν ήταν πηγαία ποτέ, αλλά αναγκαστική. Γιατί?
Γιατί η γυναίκα δεν τολμούσε τότε να εκφέρει άποψη για το πόσο «κακοί συγγενείς» είναι και τους υποδεχόταν με ένα τεράστιο χαμόγελο… Δεν ήταν ειλικρινέστερες οι σχέσεις των ανθρώπων, ούτε πιο ουσιαστικές…Απλά ήταν το ίδιο ψεύτικες ή αληθινές, όπως είναι σήμερα…Τα μέσα άλλαξαν, όχι τα συναισθήματα!
Συμφωνώ απολύτως. Το έψαξα επισταμένα , οταν κάθησα η ίδια σε αυλή με καφέ και κους κούς για να δω την ''ομορφιά'' των περασμένων που λεγανε και ξαναλέγανε οι πιο παλιοί...
Υπήρξε δε και μια εποχή που δεν ειχα αφήσει γάμο για γάμο και βαφτίσια κλπ για να γίνω λέει ''κοινωνική''.... [ πάντως γνωριμίες εκανα τότε :wink: ] και μετα δεν ξαναπάτησα για χρόνια.....

Πιστεύω οτι η στροφή των ανθρώπων πρός τα μέσα ήταν το αναπόφευκτο αποτέλεσμα , της βιομηχανικής επανάστασης και του καπιταλιστικού συστήματος. Αφού αντικαταστήσαμε τον Θεό με το χρήμα και τις απολάυσεις ....αφου απογοητευτήκαμε απο την επιστήμη που αν και απαραίτητη δεν μπορεί να απαντήσει στα ερωτήματα της ψυχής...δειλά δειλά ....ξαναγυρίζουμε στην φύση μας προσπαθώντας να εναρμονίσουμε το παρελθόν με το μέλλον.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

σε όλα συφμωνώ και επαυξάνω Ελενάκι...και ιδιαίτερα για το τι είναι αίρεση και τι όχι...
Αν δεν υπάρχει η πίστη και η πρόθεση δεν θα λειτουργήσει τίποτα απο όλα αυτά.
όπως δεν λειτουργεί, και το βλέπουμε και στην θρησκεία και στο ρέικι, και στις σχολες και στα τελετουργικά, και στις επικοιωνίες με αγγέλους και αρχαγγέλους.

΄Ολα τα δέχομαι, αρκεί να έχουν αξία επί του πρακτικού μέρους της ζωής μας...Αν παραμένω ανθρωπάκος φοβισμένός, τι να το κάνω εγώ και εσείς μαζί μου, που μιλάω με πνευματικές οντότητες?
Τι έχουν να μου πουν αυτές για την ζωή μας στον φυσικό κόσμο, αν όχι να μου διδάξουν τις αξίες του και τους νόμους του σύμπαντος, να με διευρύνουν και να με "τεντώσουν" έως την πηγή μου?

Ο Ιησούς δεν έδωσε καμία θρησκεία στους ανθρώπους, παρά μόνο την αγάπη μέσα από το ατομικό του φως!
Δεν ήταν και δεν έγινε ποτέ χριστιανός!
Και ούτε θα γίνει, ενόσω ήταν και είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!

Εικόνα

Δημοσίευση από Kalliopi »

Έχετε απόλυτο δίκιο, φυσικά, όσον αφορά την ουσία των σχέσεων

που υπήρχαν. Κι εγώ το αναγνώρισα σε αυλές, σε καφέδες, σε

γάμους και γενικά σε συνάξεις. Αυτό που ήθελα να πω,και προφανώς

δεν το διατύπωσα σωστά, είναι αυτή η στροφή τη συγκεκριμένη

στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Με κάποιο τρόπο έπρεπε

ο άνθρωπος να ξεφύγει από τη χαλαρότητα της καθημερινότητάς του

και να στραφεί έσω. Όσο η " αυλή" καλά κρατούσε, το κρασάκι

ζάλιζε την όμορφη παρεούλα και όλοι πήγαιναν μετά για ύπνο

με τις κακίες τους και τις κρίσεις τους επί των "φίλων" και γνωστών,

η προσωπικότητα ήταν κραταιή. Από την άλλη, βεβαίως βεβαίως, και

η θρησκεία με τις προτυπάρες της τη γιγάντωνε κι έτσι ο άνθρωπος

δεν είχε λόγο να την υπερβεί, αφού ήταν η ζωή του εναρμονισμένη

με τις δέκα εντολές...Η απομόνωση όμως, τον έφερε πιο κοντά στο

μέσα του...Και λέω, μήπως κι αυτά είναι σημάδια των καιρών...

Η αφύπνιση για να ξεκινήσει ήθελε να βρει ένα κενό...Και

αναφέρθηκα στην τεχνολογικά έκρηξη, μιας κι εκεί είναι το

ανάθεμα των εκκλησιαζόντων ( έχετε ακούσει πώς μιλούν για τα

επιτεύγματα της τεχνολογίας...σατανικά σου λέει πράγματα).

Δεν διαθέτω τον δικό σας πλούτο γνώσεων, χωρίς να ακουστεί

αυτό κομπλεξικά, διότι δεν κομπλεξάρω. Απλά σας θαυμάζω και σας χαίρομαι

ειλικρινά. Πολλές φορές αποφεύγω να γράψω εξαιτίας αυτού,

όμως κοντά σας μαθαίνω. Κι ένα απ τα πράγματα που έμαθα είναι

να αποδέχομαι αυτό που είμαι ΤΩΡΑ, και να μην ντρέπομαι να

μιλώ και να μοιράζομαι μαζί σας. :D
If you can fill the unforgiving minute with sixty seconds worth a distance...
R. Kipling

http://www.youtube.com/watch?v=tV8x2HKTRdM
Επισκέπτης

Κι εγώ Καλλιόπη μου κομπλάρω(με την καλή έννοια) όταν διαβάζω

κείμενα εδώ που

πραγματικά με αφήνουν άφωνη με τον πλούτο της γνώσης και την

εξαιρετική ευχέρεια της διατύπωσης και της έκφρασης αυτής της

γνώσης...δεν αισθάνομαι κατώτερη....ρουφάω καθε τι που διαβάζω

και προσπαθώ να το διυλίσω , να το επεξέργαστώ και αναλογα με

το τι μιλάει στην καρδιά μου,,να το αφομοιώσω.

Οσον αφορά στην τεχνολογία, εγώ είμαι και λίγο δύσπιστη. Δεν

μπορώ να πιστέψω ας πούμε ότι δεν έχει βρεθει το φάρμακο για

τον καρκίνο, γιατί γνωρίζω τα τεράστια κέρδη των φαρμακοβιομη-

χανιών, ποιοι είναι οι μέτοχοι τους και τι ποσοστά παίρνουν οι

γιατροί από τις εταιρείες για κάθε χημιοθεραπεία. Εξάλλου έχουν

γραφτεί πολλά άρθρα με συγκλονιστικά στοιχεία γι΄αυτό(Τρίτο Μάτι

κλπ). Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι το "συστημα" ξέρει πολύ

καλά ότι οι άνθρωποι αφυπνίζονται, οργανώνονται και ψάχνουν

πράγματα που θα τους αποπροσανατολίσουν..ϊσως ένα από αυτά

είναι και το περίφημο πείραμα στην Ελβετία...Ας το σκεφτουμε καλλί-

τερα...Για το καλό της ανθρωπότητας πάντως, τίποτα δεν γίνεται!
Επισκέπτης

΄Ολα τα δέχομαι, αρκεί να έχουν αξία επί του πρακτικού μέρους της ζωής μας...Αν παραμένω ανθρωπάκος φοβισμένός, τι να το κάνω εγώ και εσείς μαζί μου, που μιλάω με πνευματικές οντότητες?
Τι έχουν να μου πουν αυτές για την ζωή μας στον φυσικό κόσμο, αν όχι να μου διδάξουν τις αξίες του και τους νόμους του σύμπαντος, να με διευρύνουν και να με "τεντώσουν" έως την πηγή μου?
Ετσι είναι!. Γι αυτό και ο αγαπημένος μου Κρισναμούρτι [ σορυ παιδιά αλλά εχω κόλλημα με αυτόν] λέει οτι ο Δάσκαλος είναι μεσα μας . Οι δάσκαλοι μας δείχνουν τον δρόμο.

Να κανουμε όμως ενα διαχωρισμό. Ευτυχώς στο ΄ρέίκι [ μπορεί να μην εχω ρείκι αλλα με το ψάξιμο που εχω κανει στο ίντερνετ, απο θεωρητικής πλευράς εμαθα ορισμένα πράγματα] δεν δίνει κανόνες διαβιώσεως και πρωτόκολλα σκέψεως.
Υπάρχουν όμως και άλλα συστήματα [ προσωπικά δεν δέχομαι όλα τα συστήματα , μερικά είναι και επικίνδυνα] που κατευθύνουν και έτσι πολλοί θεωρούν οτι ''εφτασαν'' κάπου , επειδη κατάφεραν να κάνουν πράξη τους κανόνες, τους απο αλλού δοσμένους.....και οχι τα δικά τους εσωτερικά πιστεύω.
Εκεί εγκειται και το γεγονός της παραμονης του φόβου , καθώς και του φανατισμού.

Σκέψεις...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ελενάκι, να το λες και να το ξαναλές και να το λέμε μαζί αν θέλεις!

Καμία επιβολή δεν βοήθησε ποτέ κανέναν να θεραπεύσει τον πληγωμένο του εαυτό! Τον πληγωμένο του εγωισμό, ίσως...

Δεν υπάρχουν κανόνες πουθενά...΄Ολα είναι ελεύθερα να τα βιώσουμε εφ' όσον θέλουμε. Για να γίνουν οι μικρές θελήσεις μας, ΘΕΛΗΣΗ, χρειάζεται εσωτερική ελυθερία και αφοσίωση και όχι κανόνες και βηματισμούς.

Εμείς έχουμε το καρπούζι, εμείς και το μαχαίρι.
Εύκολο ειναι να μας πει κάποιος πως το κόβουμε...Αν μας το κόψει κιόλας, αυτό λέγεται "βόλεμα"...

Τζιλντάκι, Καλλιοπίτσα η έκφραση δεν διαφέρει στους ανθρώπους. Διαφέρει η ελευθερία να εμπιστευθείς τον εαυτό σου και την αλήθεια του.

΄Ομως εγώ άλλα διακρίνω, από αυτά που λέτε... :wink:

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Vaso έγραψε: Διαφέρει η ελευθερία να εμπιστευθείς τον εαυτό σου και την αλήθεια του.
Δυστυχώς!! :?
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Kalliopi

Δημοσίευση από Kalliopi »

Αχ, βρε Βασούλα, αφού το δήλωσα πως είναι ακόμα νωπή η βαφή!!!!

Τι κατάλαβες, καρδούλα μου, από τα γραφόμενά μας...μπας και

καταλάβω κι εγώ; Είναι ζήτημα ανασφάλειας; Γιατί ένα θέμα με το

τρίτο κέντρο το χω αυτές τις μέρες ( πάντα το χα, απλά τώρα βγήκε

πρώτη μούρη :( )
If you can fill the unforgiving minute with sixty seconds worth a distance...
R. Kipling

http://www.youtube.com/watch?v=tV8x2HKTRdM
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Εγώ ένιωσα, δεν κατάλαβα απλά...Και ένιωσα όμορφα!
Νιώθω όμορφα όταν γύρω μου υπάρχει αγάπη
΄Ετσι η έκφρασή σας εμένα με αγγίζει βαθιά, ακόμα και αν εσείς την φοβάστε...

Το 3ο είναι ένα θέμα! Το κυρίως πιάτο είναι αυτό, γιατί εκεί βρίσκεται ο εαυτός μας, ο εαυτούλης μας και ο ΕΑΥΤΟΣ μας...
Αφού το΄ξέρεις όμως, δεν θα σε "ξεγελάσει" κανείς!!!

Εικόνα

Βασούλα μου , μπορείς να το αναλύσεις λίγο?
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

το ποιό να αναλύσω?

τον εαυτό, τον εαυτούλη και τον ΕΑΥΤΟ?

ή το 3ο?

Εικόνα

Αυτό που είπες ότι "ένοιωσες", δεν κατάλαβες απλά.... Σε τι αναφέρεσαι?

Επίσης για τους τρεις εαυτούς!

Ε, και για το 3ο....μια και σε βρήκαμε ....να το εκμεταλλευτούμε!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ένιωσα αγάπη... :D

ο πρώτος εαυτός είναι αυτός που θεωρούμε ότι είμαστε
ο εαυτούλης είναι αυτός που γίναμε από αυτά που ήθελαν οι άλλοι
ο ΕΑΥΤΟΣ είναι όταν οι δύο άλλοι ξεκαθαρίσουν την θέση τους και γίνουν αληθεια.
Το ηλιακό πλέγμα έχει να κάνει με εκείνους και εμάς!!
Κάθε πρόσθετο απομοιώνεται για να μείνουμε ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ!
και όχι αυτό που θεωρούμε ότι είμαστε...

Δηλαδή, εγώ έλεγα είμαι καλή πχ.
΄Ετσι νόμιζα, αυτό ήταν το "πρόσωπο" μου στην κοινωνία.
Διαπίστωσα όμως, ότι το "καλή" δεν ήταν αληθινό, γιατί οι άλλοι με ήθελαν έτσι. Ανακάλυψα ότι το "καλή" για μένα, ήταν κακή για κάποιους άλλους. Επίσης το "καλή" δεν είχε την ίδια ανταπόκριση μέσα μου, και ήταν μια πεποίθηση που μου επιβλήθηκε, δεν ήταν πηγαίο!
Και πάει λέγοντας, για χαρακτηρισμούς του εαυτού μας που τους ενστερνιζόμαστε, χωρίς να αξιολογούμε και πολύ το επίθετο...
Αυτές είναι οι λεγόμενες "μάσκες" της προσωπικότητάς μας!

Δεν ξέρω αν κατάλαβες! :roll:

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Να πάρω την σκυτάλη στο ξεφλούδισμα του κρεμμυδιού... :lol:
Πολλοί με θεωρούν στριμμένη, γλωσσού, καυγατζού, άτομο που θέλει να γίνεται το δικό του, πατρονάρει τους άλλους, τρελλαίνεται να έχει τον έλεγχο.
’λλοι πάλι με θεωρούν καλόβολη, γλυκομίλητη, ανεκτική, έως και θύμα...
’λλοι με θεωρούν δυναμική με έντονη προσωπικότητα, άλλοι πάλι τεμπέλα και ανώριμη.
Υπάρχουν κάποιοι που με λατρεύουν, κάποιοι που με μισούν, κάποιοι που με φοβούνται και κάποιοι που με αποδέχονται.

Έχουν όλοι λάθος?
Και όμως, είμαι όλα αυτά. Ο καθένας φιλτράρει, αυτά που του δίνω μέσα από τον παραμορφωτικό καθρέφτη του Εγώ του.
Όταν δεν είμαστε εναρμονισμένοι και δεν γνωρίζουμε ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, απλά αντιδρούμε.
Επιβιώνουμε χωρίς να ζούμε. Μπερδεμένοι μέσα στις πολλαπλές μας ταυτότητες, γεννημένες από την ίδια ρίζα.
Νομίζουμε πως ξέρουμε ποιοί είμαστε, για να ανακαλύψουμε πως νομίζουμε πως ξέρουν οι άλλοι ποιοί είμαστε.
Προχωρόντας φτάνουμε σε ένα σημείο που πελαγώνουμε και αναρωτιόμαστε.
Μέχρι που καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως δεν ξέρουμε τίποτε.
Η προσωπικότητά μας αποτελείται από ένα σωρό χαρακτηριστικά.
ΕΙΜΑΣΤΕ όμως αυτά?
Είμαστε ΜΟΝΟ αυτά?
Κάτι που μου αρέσει να σκέφτομαι είναι πως αν σήμερα πάθαινα αμνησία και όλη μου η ζωή διεγραφόταν από την μνήμη μου.... θα ήμουν ακόμα η ίδια?
Όταν δεν θα είχα τις σταθερές που μου προσφέρει ένα ονοματεπώνυμο, μία δουλειά, ένας γάμος, ένας λογαριασμός στην τράπεζα, όταν δεν θα υπήρχε παρελθόν, θα ήμουν άραγε ο ίδιος άνθρωπος?
Κάποιος είχε πει πως είμαστε το σύνολο των βιωμάτων μας.
Σαν προσωπικότητες συμφωνώ απολύτως, αλλά αν διαγραφεί η προσωπικότητα τότε τί απομένει?
Ή τί μένει?
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”