Σόρρυ παιδιά που επανέλαβα απάντηση που ήδη είχε απαντηθεί μέσα σας!!!

Συντονιστής: Vasoula
η δικια σου απαντηση ειναι παντα πιο εμπεριστατωμενηVaso έγραψε:αμάν! σε λίγο θα διορθωθεί αυτό με τις απαντήσεις..
Σόρρυ παιδιά που επανέλαβα απάντηση που ήδη είχε απαντηθεί μέσα σας!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
Αυτό όμως κάνει τη διαφορά, βρε Βασούλα μου, κι ας κοκκινίζεις.Vaso έγραψε:![]()
σ' ευχαριστούμε Μαράκι πολύ, αλλά...please μην το κάνεις..., ακούγεται περίεργο σε εμένα κατ' αρχήν, πόσο μάλλον σε κάποιον που δεν μας ξέρει...
Η ουσία της μετάδοσης είναι κυρίως το ξεκαθάρισμα της από παν προσωπικό συμφέρον και δικό σου και των άλλων. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να λεχθεί από την αρχή.
Δυο ερωτήσεις μόνο...γιατί το δίνεις, γιατί το παίρνεις! απλά τα πράγματα!
Ίσως και το "θεραπεύω" τους δίνει μια αίσθηση αναγνώρισης ή αποδοχής από τους άλλους γιατί οι ίδιοι δεν έχουν αποδεχθεί τον εαυτό τους. Είναι το ίδιο δυνατό σαν υπόγειο συναίσθημα με το εγωισμό του πρέπει να είμαι καλός. Να βοηθώ τους άλλους!!!Ντρέπονται οι άνθρωποι να πουν ότι "θέλω να θεραπεύσω τον εαυτό μου" και παίρνουν το ρέικι για να "θεραπεύσουν" τους άλλους...για να μην πάνε αντίθετα με αυτό που χτυπάει μέσα τους σαν εγωισμός. Λες κι αυτό είναι μόνο...
καλά κλαίω!!!!!τα αδειανά βαρέλια βρουντούν,τα γεματα όχι.
έτσι ακριβώς swami. Οι γήινοι δάσκαλοι μας τέλειωσαν. ΄Ομως στον δρόμο της αυτογνωσίας, χρειάζεσαι οδηγό, αλλιώς είναι δύσκολα τα πράγματα. Το ασυνείδητο είναι ένας τομέας που περιέχει το φως και το σκοτάδι, και ένας άνθρωπος, με ρέικι ή χωρίς, θα χαθεί στην λαχτάρα του να βρει τον θεό, χωρις προηγουμένως να έχει ανακαλύψει και ερευνήσει την ψυχή του και την συνειδησή του!Το μονο που θα πω - και αυτο γιατι το εχω καιμο -, ειναι
οτι τοσο σοφα εχει εξελιχθει το REIKI μη αναγνωριζοντας GURU kai
Αρχιερεις, ωστε ο καθε Master να βγαζει οτι εχει μεσα του και ο κα-
θε ''μαθητης '' να περνει αυτο που ζηταει. Ετσι ειναι ολοι ευχαριστι-
μενοι. Ομως πιστεω οτι και η ουσια και ο ρολος του ειναι στο βαθος
η Αυτογνωσια η οπως αλλιως λεγεται.
Έτσι ακριβώς και αυτό γιατί το ρέικι αφού είναι ολιστική θεραπεία.΄Ετσι οι περισσότεροι δάσκαλοι ρέικι παραμένουν απλά στο ρέικι, χωρίς εμβάθυνση στην πνευματική του δομή. Και γι' αυτό δεν "θεραπεύει" όλους τους ανθρώπους, αποδεδειγμένα.
Ζήτημα αν θεραπεύει το 1/3 από όσους έχουν ρέικι (δική μου εμπειρία βέβαια).
...Και όχι μόνο αυτό... Πιστεύω πως ο τίτλος του θεραπευτή έχει μια εξουσία, ένα κάτι, πράγμα που κάνει πολλούς να θεωρούν πως γίνονται σημαντικοί μέσα από αυτό. Παίρνουν λίγη δόξα την οποία έχουν τόσο ανάγκη... Οπότε και η έννοια της θεραπείας πάει περίπατο... Όσο για την αυτόθεραπεία, ούτε λόγος(!)Βάσω έγραψε:Ντρέπονται οι άνθρωποι να πουν ότι "θέλω να θεραπεύσω τον εαυτό μου" και παίρνουν το ρέικι για να "θεραπεύσουν" τους άλλους...για να μην πάνε αντίθετα με αυτό που χτυπάει μέσα τους σαν εγωισμός. Λες κι αυτό είναι μόνο...