Εύη έγραψε:Βόλεμα είναι να κλωτσάς τις ευκαιρίες και να μην επιδιώκεις την αλλαγή φέρνοντας δικαιολογίες. Όχι να αναγνωρίζεις πως είσαι ανθρώπινο ον, που θέλει να τραφεί και να επιβιώσει.
Έτσι γλιτώνεις από άσκοπους θυμούς και άγχη.
Πολύ σωστό!!!!
Εύη μου...
...Μόνο που δεν αναφέρομαι στην δουλειά μου στο γραφείο, αλλά στην δεύτερη δουλειά μου, στην ταβέρνα... Όσο για τα πράγματα στο γραφείο ναι, δεν μπορώ να πω, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί κατά πολύ! Η Άντρεα κάνει υπεράνθρωπες προσπάθεις και πραγματικά τη θαυμάζω γι' αυτό. Όχι ότι δεν έχει τις μεταπτώσεις της και τότε γίνεται απότομη και σχεδόν αγενής, αλλά ποτέ σε προσωπικό επίπεδο. Για να μη στα πολυλέω, σε γενικές γραμμές τα πράγματα είναι καλά...
Τις τελευταίες μέρες ωστόσο, έχω διαπιστώσει κάτι άλλο, που για μένα είναι πολύ σημαντικό και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας: Την επιλογή. Κάθε φορά πριν πάω στη δουλειά είτε στο γραφείο είτε στην ταβέρνα (ειδικά στην ταβέρνα που τώρα τελευταία είχαν χαλάσει αρκετά τα πράγματα) επιλέγω να είμαι χαρούμενος και να νιώθω πραγματικά ευλογία που έχω αυτή τη δουλειά και μου αποφέρει κάποιο εισόδημα. Επιλέγω να "φορέσω" τη θετική μου διάθσεση και ένα τεράστιο χαμόγελο, απομακρύνοντας αρνητικές σκέψεις. Με αυτό τον τρόπο διαπίστωσα πως όλα τσουλάνε ρολόι κατά τη διάρκεια του ωραρίου. Παλιά που πήγαινα στραβωμένος, απογοητευμένος και γεμάτος ανεξέλεγκτες αρνητικές σκέψεις που πολλαπλασιάζονταν, η βάρδια όχι μόνο δεν τσουλούσε, αλλά συνέβαιναν και διάφορα δυσάρεστα πράγματα...
Έτσι λοιπόν από τότε προσπάθω να επιλέγω την θετική όψη του νομίσματος. Όχι ότι τα καταφέρνω πάντα με επιτυχία, αλλά τουλάχιστον το έχω εντοπίσει και το προσπαθώ...
Αυτά...