ετος 2012

Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Σε ευχαριστώ βρε Βάσω για την κατανόηση... :lol:
Πράγματι είναι η καλύτερη άσκηση... :wink:
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Αρα το οτιδηποτε μπορει ν αχρησιμοποιειθει με τον καλυτερο τρόπο ΜΟΝΟ αν οι άνθρωποι εχουν βρέι την εσωτερικότητα τους.Δεν ειμαστε τυχαια και επωνυμοι και χαρούμενοι.Είμαστε γιατί μπηκαμε στην διαδικασία να βρουμε Εμας και αυτο εκδηλώνεται και στην επικοινωνία μας κι όχι μόνο.
Επάνω σε αυτό επειδή το ''φοβάμαι'' όποτε το ακούω Καλλιόπη.

Πρόσφατα κάποιος άλλος εγραφε οτι << δουλεύεις εχεις αποτέλεσμα , δεν δουλεύεις δεν εχεις κλπ. Σαν φράση δεν λέει τίποτα , κοινότυπη και απλή...αλλά σαν δόνηση ελάμβανα μια ένταση που μου θύμισε αυτούς που βρίσκονται σε μια θέση κάπως υψηλή , μετα απο τα καψόνια που περάσαν για να βρεθούν εκεί.
Και οταν βρεθουν εκεί πέρα νιώθουν μια ικανοποίηση πολύ χαμηλής ποιότητας αφου ''θαυμάζουν '' τον εαυτό τους για οτι ''κατάφεραν''....αξιζε λέει η ταλαιπωρία...αλλά ''θυμώνουν '' και με αυτούς που ''βαριούνται '' η δεν μπορούν...λες και θα ζήσουν μαζί η τους το χρωστάνε.

Προφανώς δεν εννοείς κάτι τέτοιο....

Θα ήθελα να πω , οτι δεν το γεγονός οτι κάποιοι άλλοι δεν θέλουν η δεν πιστεύουν και δεν ασχολούνται δεν τους κάνει απαραίτητα δυστυχείς η ατελείς. Αφού νιώθουν καλά όπως είναι ..και όπως ζούν όλα καλά ..

Επίσης δεν θέλω να κρίνω πως θα χρησιμοποιήσει ο καθένας τα ''εργαλεία '' της ζωής του. Για μενα όλη αυτή η διαδικασία περιέχει μεν κόπο αλλά δεν κρύβω οτι εχει και μεγάλη ευχαρίστηση.
Προσωπικά νιώθω οτι ''τα εχω βρεί με τον εαυτό μου'' ['οσο γίνεται για την ώρα] αλλά δεν νιώθω ΄ξεχωριστή η οτι οτι άλλο. Αντίθετα όσο περνάει ο καιρός , νομίζω οτι είναι τεράστια η άγνοια ....

Σου δίνω λοιπόν κίνητρο να σκεφτείς με την λογική σου, αν αυτό που νιώθεις για σένα είναι αυτό που πραγματικά ΕΙΣΑΙ, ή είναι ένα κομμάτι από αυτό που ΕΙΣΑΙ, ή αν είναι μόνο αυτό που θα ήθελες να είσαι, ή ακόμα και αν αυτό το μέρος περιέχει και τμήματα πρόσθετα, με αυτό που οι άλλοι θα ήθελαν να είσαι…

Για την Ευη είναι αλλά επειδή το σκέφτομαι απο καιρό θέλω να μιλήσω....

Με παίδεψε πολύ αυτή η ερώτηση και όσο την σκεφτόμουν τόσο μπερδευόμουν μέχρι που κυριολεκτικά βαρέθηκα, νοητικός κάματος..
Αποφάσισα και εγω να παρατηρήσω αντί να σκέφτομαι και να μην απαντάω στις ερωτήσεις μου...
Και είδα οτι αυτο το '' είμαι '' άλλαζε και αλλάζει συνέχεια εκτός των στιγμών της απόλυτης ηρεμίας. Τότε όμως δεν υπήρχε ''είμαι'' .
Κατέληξα οτι είμαι όλα οσα βλέπω την κάθε φορά και δεν πειράζει που δεν είναι ίδια.
Αν ήθελα σταθερότητα , αυτη θα επρεπε να ερθει συνειδητά αλλά η συνειδητότητα για να λειτουργεί χρειάζεται την θέληση , αρα την νόηση.
΄
Σκέψεις
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Προφανώς δεν εννοείς κάτι τέτοιο....
Προφανώς όχι.
Απεχει πολυ το Ειμαι (ο καθενας) απο το τι νομιζεις ότι Εισαι ή απο το τι θα ήθελες να Είσαι!
Το διευκρινίζει και η Βασω αλλά ακομπα απολυτα και στο ....παραδειγμα :wink:
Οταν μιλω για την εσωτερικότητα εννοω να βρεις τον Εαυτο σου κι αυτο εχει οδύνη αλλά απελευθερώνει γιατί εχει επιλογή.
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
zefira

Δημοσίευση από zefira »

Οταν μιλω για την εσωτερικότητα εννοω να βρεις τον Εαυτο σου κι αυτο εχει οδύνη αλλά απελευθερώνει γιατί εχει επιλογή.
Παράλληλα όμως παιδιά εκτός από την οδύνη έχει και πάρα μα πάρα πολύ ενδιαφέρον να ανακαλύπτεις συνέχεια πράγματα για τον εαυτό σου. Πτυχές ίσως άγνωστες λίγο καιρό πριν.

Πιστέψτε με βρίσκομαι ακριβώς σε αυτό το στάδιο και πριν μερικές μέρες ανακάλυψα ότι έγραφα μικρή με το αριστερό μου χέρι και με σταμάτησε η δασκάλα μου στην 1η δημοτικού.

Είναι απίστευτο το ταξίδι στο λαβύρινθο του εαυτού μας. Δύσκολο μεν αποδοτικό δε. Και στο τέλος καταλύτης..... :D
Εικόνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ
Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΑΛΣΑΜΟ ΖΩΗΣ.
Deukalion

Δημοσίευση από Deukalion »

:shock: :D
Διάβασα όσα έχουν γραφτεί στη σειρά. Από οτι καταλαβα αυτοί που έχουν εξελιχτεί σε καποιο βαθμό θα 'εξαφανιστούν' το 2012;
Επισης αν καταλαβα σωστά θα υπάρξει αφύπνιση και θα οδηγηθούμε προς κάτι καλύτερο συλλογικά;
Φαντάζομαι πως θα είμαστε λίγα λεπτά πριν απο αυτή τη στιγμή :lol: . Η ωρα αυτή είναι σύμφωνα με την παγκόσμια ώρα;
Δηλαδή 1 η ώρα το βράδυ εδώ.

Ρώτησα κάτι πριν αλλά δεν απαντήθηκε. Τι γνώμη εχετε για το βιοτσίπ;
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Από που συμπέρανες Πάρη μου, ότι θα εξαφανιστούν?

΄Ισα ίσα το αντίθετο έχει γραφτεί...

Η ανάληψη δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μας έμαθαν στην θρησκεία μας, που θεωρούσαν την ανάληψη σαν μέσο μετάβασης σε άλλο πνευματικό επίπεδο με το σώμα...
Και αυτό το έκαναν από πλήρη άγνοια ή από την ανάγκη να διαφοροποιήσουν κάποια άτομα από τους υπόλοιπους ανθρώπους, γα να έχει η θρησκεία την στήλωση των αγίων και του θεού, που για την αντίληψη της ήταν ο Ιησούς...

Το υλικό σώμα, θα αποδοθεί στα στοιχεία που το αποτελούν, όταν έρθει η ώρα της αναχώρησης...
Η μορφή αυτή της ύλης εχει νόημα μόνό σ' αυτό το φυσικό πεδίο, που η δόνηση είναι "χονδροειδής" και γι' αυτό πιο συμπαγής...

Η ανάληψη έχει άλλη σημασία για την αυτοπραγμάτωση της ψυχής στο φυσικό επίπεδο. Η συνειδητότητα καταλαμβάνει τον εσωτερικό χώρο της συνείδησης, ώστε να έχει κανείς την γνώση της ύπαρξής του, σε όποιο επίπεδο κι αν βρίσκεται...

Δεν είναι το 2012 το τέλος!
Αυτό είναι κινδυνολογία...που κάνει τους ανθρώπους να τρέχουν για να προλάβουν...

Το συλλογικό καλό, είναι και πάλι υποκειμενικό.

Ποιό είναι άραγε?

Εγώ θεωρώ ότι το συλλογικό καλό, εφαρμόζεται πρώτα στον εαυτό μας και αποδίδεται στο σύνολο...

΄Αλλοι θεωρούν συλλογικό καλό, το πείραμα που γίνεται αυτήν την στιγμή...

΄Αλλοι πάλι, θεωρούν συλλογικό καλό να σώσουν τους άλλους ντε και καλά, και αρχίζουν να επιβάλουν απόψεις και την "θεραπεία" με το ζόρι...

Ποιός μπορει να πει με σαφήνεια ποιό είναι το συλλογικό καλό?

΄Εχω "αντιμετωπίσει" το καλό από τους ανθρώπους, που μια χαρά το γνωρίζουν για τους άλλους, αλλά όχι για τον εαυτό τους...

Νιώθω ότι η ανθρωπότητα θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων, να δει την εξέλιξή της σαν μια εσωτερική διαδικασια που ολοκληρώνεται με αγάπη εντός της...αλλά γι' αυτό έχουμε χρόνο...13.000 χρόνια που θα διαρκέσει η υπόλοιπη περιστροφή της μέχρι να βρεθεί στο πάνω σημείο 0 της πηγής της!!

Δεν τελειώνει τίποτα το 2012...Θεωρώ ότι αρχίζει!!! :wink:
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ρώτησα κάτι πριν αλλά δεν απαντήθηκε. Τι γνώμη εχετε για το βιοτσίπ;
Πάρη μου, συνήθως από μια ερώτηση, προηγείται μια εισήγηση...

Μην θεωρείς δεδομένο ότι όλοι γνωρίζουν για το βιοτσιπ!
Γράψε μας λοιπόν τι είναι αυτό, ποιά είναι η άποψή σου και θα πάρεις και τις γνώμες των υπολοίπων... :D

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ελενάκι, σε αυτήν την πρόταση νιώθω φόβο και μία δευσμευτική ανάγκη για ελευθερία, που δεν μπορεί να βρει δικαιολογία για να εκδηλωθεί...
Πρόσφατα κάποιος άλλος εγραφε οτι << δουλεύεις εχεις αποτέλεσμα , δεν δουλεύεις δεν εχεις κλπ. Σαν φράση δεν λέει τίποτα , κοινότυπη και απλή...αλλά σαν δόνηση ελάμβανα μια ένταση που μου θύμισε αυτούς που βρίσκονται σε μια θέση κάπως υψηλή , μετα απο τα καψόνια που περάσαν για να βρεθούν εκεί.
Και οταν βρεθουν εκεί πέρα νιώθουν μια ικανοποίηση πολύ χαμηλής ποιότητας αφου ''θαυμάζουν '' τον εαυτό τους για οτι ''κατάφεραν''....αξιζε λέει η ταλαιπωρία...αλλά ''θυμώνουν '' και με αυτούς που ''βαριούνται '' η δεν μπορούν...λες και θα ζήσουν μαζί η τους το χρωστάνε.
Οι "υποσχέσεις" που παίρνουν οι άνθρωποι που εργάζονται μέσα σε κάποιες ομάδες, για το θέμα της εσωτερικής εργασίας τους, είναι τελείως αντίθετη με τους "κανόνες" της εσωτερικής ελευθερίας...

Ο άνθρωπος που είπε αυτά τα λόγια, ήταν τόσο "υποχρεωμένος" και "δεσμευμένος" στους κανόνες της εσωτερικής εργασίας, που για να νιώσει ελευθερία ο ίδιος, χρειάζεται να διαφέρει...
Είναι η ανάγκη να αποδείξει αυτήν την εργασία, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, για να νιώσει ότι έχει αποτέλεσμα φανερό...

Φυσικό λοιπόν είναι να νιώθει και διαφορετικά και υπέροχή, έχει κάνει άλλωστε τόσο μεγάλη προσπάθεια να εργαστεί εσωτερικά, που έχασε τα όρια της πραγματικής του αιτίας για ενσάρκωση...

Οι στόχοι που θέτει η ψυχή μας για να "ταξιδέψει" στον φυσικο κόσμο ξανά, είναι τόσο μακρυά από τους στόχους που θέτει η προσωπικότητα που αποκτά εν φυσική ζωή, που αν πραγματικά ένιωθε την ψυχή και την συνείδησή του και το πνεύμα του σαν μία μονάδα, θα γελουσε και ο ίδιος, με τα "τερτίπια" που βρίσκει το "εγώ" να θεωρεί...

Αυτό είναι κατάλοιπο από το συλλογικό ασυνείδητο και μέσα στον κάθε άνθρωπο "εργάζονται" ερήμην του, τα θρησκευτικά πρότυπα που χρειάζονται την διαφοροποίηση για να συνεχίσουν να δεσμεύουν.

Τα "θρησκευτικά" αυτά πρότυπα ωθούν την συνείδηση σε επεξεργασία του καλού και του κακού εξακολουθητικά, όπου "κακό" είναι η ύλη (δηλαδή η προσωπικότητα) και αυτή πρέπει να αποβληθεί, για να μπορεσει ο άνθρωπος να φτάσει στην "φώτιση"...

Αυτό υπαγορεύουν τα θρησκευτικά πρότυπα που "λειτουργούν" ασυνείδητα εντός μας, και όλη η εργασία που κάνουν οι άνθρωποι έχει σαν στόχο την απομοίωση της ύλης, χωρίς καν να τους εξηγήσει κανείς τι σημαινει "φώτιση"...

Ο Ιήσους βλέπεις αποτέλεσε (χωρις να το θέλει ο ίδιος) το φωτεινό παράδειγμα και ο στόχος των ανθρώπων, που επέλεξαν να γεννηθούν σε τόπους όπου υπάρχουν στο συλλογικό ασυνείδητο καταγεγραμμένα δια μέσου των αιώνων, τα χριστιανικά πρότυπα, αυτού που θεωρούσαν οι άνθρωποι "καλό"..

Αν δεν εργαστείς με συνέπεια προς την εσωτερική γνώση, αφήνεσαι να σε άγουν αυτά τα ασυνείδητα πρότυπα, θεωρώντας την υπηρεσία στο φως, εξαναγκασμό των "αφώτιστων" προς το καλό, βιασμό της ψυχής τους με κάθε τρόπο που διαχωρίζει και εξύψώνει...

Ο φόβος της "φώτισης" γίνεται πιεστικός και αφήνει την ψυχή άδεια από αγάπη, έτσι ώστε να κυριαρχεί και πάλι το εγώ, αλλά αυτήν την φορά με μια ακόμα "μάσκα", αυτή του "εργαζόμενου εσωτερικά", άρα ιδιαίτερου...

Κανείς, σε διαβεβαιώνω, δεν θα αισθάνεται ιδιαίτερος, αν έχει περάσει από την δομή της ύλης, με εσωτερική συνέπεια της γνώσης της, με διερεύνηση της ψυχής του, με διάθεση για ανακάλυψη του πνεύματός του...
Κανείς, και πάλι σε διαβεβαιώνω, δεν θα είναι "φωτισμένος" αν η ενωτική διαδικασία εντός του δεν τον έχει απελευθερώσει από το διαφορετικό και από την επιλογή ενός μόνο πόλου, αυτόν του καλού, γιατί θα αγνοεί την βασική ιδιότητα του δυαδισμού...

Η στροφή προς τα μέσα, η ανάγκη να αναγνωρίσεις τον εαυτό σου, ποιός είσαι, από που ήρθες, που κατευθύνεσαι, μπορεί να νομίζεις ότι περιέχει πόνο, αν μείνεις στατικά στην ύλη...
Αν διευρυνθεί η ανάγκη σε ελευθερία, αυτή η αναγνώριση περιέχει πολύ μεγάλη χαρά, για κάθε νέο εύρημα που αποκαθιστά το σχέδιο της αγάπης εντός σου.

Εξαρτάται πάντα απο τον στόχο σου...

Αν αυτός είναι η ανάγκη για εργασία, για να μην χρειαστεί να ξαναπεράσεις από τον πόνο της υλικής πραγματικοτητας, δηλαδή θέλεις την ολοκλήρωση των ενσαρκώσεων, τότε έχασες, σε διαβεβαιώνω... Πίσω από αυτόν τον στόχο υπάρχουν ψήγματα διεκδίκησης και φόβου...

Αν ο στόχος είναι να υπηρετήσεις το θεϊκο σχέδιο, αναγνωρίζοντας τον Εαυτό σου σε όλες του τις εκφάνσεις, σε όλα τα επίπεδα ύπαρξης, με σεβασμό στους νόμους του σύμπαντος που δεν διαχωρίζει την ζωή, αφήνοντας το εσωτερικό φως να εκδηλωθεί σε όποιο επίπεδο, τότε η εργασία σου δεν θα έχει βιασύνη, ούτε θα χρειάζεται να γίνει αποδεκτή από το σύνολο, γιατί δεν θα έχει "υλικό" στόχο, αλλά θα είναι μια ακολουθία του θεού, σε συνήχηση μαζί του, καταλαμβάνοντας τον χώρο της αγάπης!!

Η βιασύνη δηλώνει φόβο
Η διαφορροποίηση δηλώνει δέσμευση
Η αγάπη είναι η ελευθερία της ύπαρξης, που αναγνωρίζει το ΕΝΑ!!
και μόνο μέσα εκεί ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ...

Αν προσπαθήσεις να ΕΙΣΑΙ, τότε θα είσαι αυτο που προσπαθείς να είσαι...

:D

Εικόνα

Ο άνθρωπος που είπε αυτά τα λόγια, ήταν τόσο "υποχρεωμένος" και "δεσμευμένος" στους κανόνες της εσωτερικής εργασίας, που για να νιώσει ελευθερία ο ίδιος, χρειάζεται να διαφέρει...
Βρε τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει......... :roll: :roll:

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Αν προσπαθήσεις να ΕΙΣΑΙ, τότε θα είσαι αυτο που προσπαθείς να είσαι...
Και με την πρώτη ευκαρία θα ξεχάσεις να εισαι αυτο που τόσο προσπαθείς και θα είσαι ΟΤΙ είσαι.

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

εννοούσα με αυτό ότι σε κάθε "προσπάθεια" υπάρχει ένταση...

Ο σεβασμός στον χρόνο σου, σημαίνει ότι αφήνεις το "εγώ" σου να νιώσει ασφαλές κατ' αρχήν μέσα στον ίδιο του τον Εαυτό!

Η προσωπικότητά μας αμύνεται σε κάθε βία και βιασύνη...

Μέσα σ' αυτήν την άμυνα υπάρχει και η πλάνη...
Βρίσκει πάντα τρόπους να εμφανίζεται ως αυτό που η συναισθηματική σου σκέψη της επιβάλλει να είναι...

Γι' αυτό πρωτίστως χρειάζεται η αποδοχή της ατέλειας, πριν προσπαθήσεις να επιβάλεις την τελειότητα και τον δρόμο προς αυτήν...

Εικόνα

Δημοσίευση από zefira »

Πάρη να σου απαντήσω στο ερώτημά σου για το βιοτσιπ με μια τραγική διαπίστωση?

Έχεις παρακολουθήσει το τελευταίο διάστημα πόσα παιδάκια εξαφανίζονται?

Ίσως λοιπόν μετά από αυτό, δηλ τις αλλεπάλληλες εξαφανίσεις, το μικροτσιπ θα μπει στη ζωή μας.

Είτε το θέλουμε είτε όχι. Όταν σε μια μάνα της πουν για να μη χάσετε το παιδί σας καλό είναι να του βάλουμε ένα μικροτσιπ, εκείνη τι φαντάζεσαι ότι θα απαντήσει?
Εικόνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ
Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΑΛΣΑΜΟ ΖΩΗΣ.
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

" Να είσαι έτοιμη!!"
Αχχχχχχχχχχχχ Χρυσουλίτσα μου τι είπες !!!!!!!

Γνώρισα τον σύζυγο 11.11
και επέλεξα να τον παντρευτώ 11.11 κι ας ήμουν 7 μηνών έγκυος :evil:

Δεν είχα σκεφτεί ότι υπήρχε περίπτωση ............
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

μμμ...βλέπεις που το συνολικό καλό έχει διαφορετικές οπτικές?

Αν η συνείδηση της μητέρας ανταποκρινόταν στην ψυχική ελευθερία, τότε σίγουρα θα έλεγε "όχι"...

Δεν νιώθω εσωτερικά, το να "χαθεί"...
Τα παιδιά δεν "χάνονται", όπως δεν χάνεται και καμία εμπειρία...
Και τα βιοτσιπ είναι μία δεσμευτική κατάσταση της συνειδησης που δεν γνωρίζει τι είναι...

αλλά το συνολικό καλό της ανθρωπότητας λέει "χάνονται", οπότε θα δεχθεί με ανακούφιση το τσιπάκι αυτό για να μην "χάνεται"...

έτσι όπως δέχθηκε και την θρησκεία, σαν ανακούφιση στην μοίρα της!!!

Για τον καθένα η πραγματικότητα έχει άλλους στόχους, και είναι μια καλή ευκαιρία να αξιολογήσουμε μόνοι μας το καλό και το κακό, που προκύπτει από μια συνολική πράξη αποδοχής...

Εικόνα

Δημοσίευση από Ellaki »

Η βιασύνη δηλώνει φόβο
Η διαφορροποίηση δηλώνει δέσμευση
Η αγάπη είναι η ελευθερία της ύπαρξης, που αναγνωρίζει το ΕΝΑ!!
και μόνο μέσα εκεί ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ...
Βασουλίτσα μου ίσως αυτά που έγραψες να πρέπει να συμπεριληφθούν στην διδασκαλία β βαθμού ?
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”