ετος 2012

Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

ΧΑΡΙΝΤΕΑ έγραψε:. Πρέπει να είναι άπαλλαγμένοι από παντός είδους αποσκευές για να βιώσουν τις αλλαγές που έρχονται.
Μιά κουβέντα είναι.
Το μύνημα ειναι ότι βοηθάει η ενέργεια της εποχής πολύ...
Αν είσαι έτοιμος θα βρείς τρόπο αν την πετάξεις τη βαλίτσα!!
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Αν είσαι έτοιμος θα βρείς τρόπο αν την πετάξεις τη βαλίτσα!!
χωρίς να κρατήσεις ούτε το νεσεσέρ!!! :lol: :lol:
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

ΧΑΡΙΝΤΕΑ έγραψε: Πρέπει να είναι άπαλλαγμένοι από παντός είδους αποσκευές για να βιώσουν τις αλλαγές που έρχονται.
σωστό... αλλά χωρίς αποσκευές θα μπορούν να επιβιώσουν πιο άνετα στο μέλλον?

ιδού το δίλλημα..

:D
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Βεβαίως βεβαίως θα εινα καθε στιγμή με επιγνωση και μονο,χωρις παρελθον χωρίς μελλον.ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΟ "ΟΠΟΥ" ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΤΩΡΑ.
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Επισκέπτης

galazia_sfaira έγραψε:ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΟ "ΟΠΟΥ" ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΤΩΡΑ.
μπορεις να μου δωσεις ενα παραδειγμα σφαιρουλα?
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Τι παραδειγμα Γιαννη μου; Οτανεχεις ξεφορτώσει ολα τα μπαγαζια σου,εισαι ελευθερος να εισαι ΟΠΟΥ (τοπος)θες και πάντα να ζεις με επιγνωση γιατι για να φτασεις να ξεφορτωσεις τις σαββουρες σου σημαίνει πως εφτασες στην ουσία σου,στο πρωταρχικο σου κύτταρο,αυτο της Αγαπης.Αρα θα ζεις συνειδητά παντου σε ολα!
Ο νους σου δεν θα ειναι δεσμευμενος αποτον φοβο της οποιας καταστασης,γιατι θα εχεις απαλλαγεί απο αυτον,η ζωήσου δν εθα εχει να κανει με τις ανάγκες σου ,δεν θα εισαι καν σε κατάσταση επιλογης,γιατι απλά θα εισαι ότι ΕΙΣΑΙ.

:roll: θα κατανοήσω αν δεν καταλαβες ετσι που γραφω... :oops: Γιάννη μου

"Αφίεσθε Ημών"
Επισκέπτης

γιατι? μια χαρα τα γραφεις!!

τα εκανες λιανα οπως τα ηθελα.. κατανοησα πληρως και σ ευχαριστω! :D

(βαλτε στα εμοσιον κανενα λουλουδακι βρε παιδια για να μπορουμε να προσφερουμε)
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Οπως αντιλαμβάνομαι εγώ:

Η ψυχή επέλεξε να έχει σε κάθε ζωή της ένα φθαρτό σώμα το οποιο να μεταβάλλεται σε αρσενικό-θυλικόμε χαρακτηριστικά ανάλογα με τα μαθήματα που χρειάζεται να πάρει την εκάστοτε εποχή.
Ετσι παίρνει "γαλόνια" .
Ετσι την μιά είσαι εδώ ως μιά μικρή Ολλανδέζα , την άλλη ως ο δολοφόνος με το μαχαίρι, θύτης, θύμα,όμορφος ,άσχημος κλπ....

Στην ουσία επειδή δεν υπάρχει χρόνος και μπορείς την έννοια του χρόνου να την σκεφτείς σαν μιά ευθεία γραμμή που βρίσκεσαι στη μέση της, σε κάθε σημείο της γραμμής ζείς και μιά ζωή σχεδόν παράλληλα με το τώρα.
Αλλιώς ο καθένας θα ζούσε μία ζωή 1000 χρόνια, αλλά δεν θα έπαιρνε ποικιλία εμπειριών.
Ολες σου οι εμπειρίες βρίσκονται το ίδιο διαθέσιμες με την τωρινή σου ύπαρξη, καθώς και οι βαλίτσες που κουβαλάς από την μία στην άλλη ζωή.
Αν κουβάλάς μιά βαλίτσα το σοφό σύμπαν θα επιδιώξει με νέα πρόκληση να σου δώσει την ευκαιρία να την αντιμετωπίσεις.

Τωρα όμως και ενόψη του 2012 μπορείς να διώξεις τις βαλίτσες σου με εργασία προς τα μέσα.
Πολλές φορές υπάρχουν σαν τραυματα ή σαν κενά ενέργειας μέσα στην υπαρξη΄μας που αν φωτιστούν εξομαλίνεται και εξισορροπείται.
Που σημαίνει :κι άλλα γαλόνια.

Οπότε αυτες οι βαλίτσες δεν χρειάζονται, διότι ό΄τι χρειάζεται το έχεις κάνει Φως.
:wink:
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:wink: :wink: :wink:

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Μίλησα εχτές με την Χρυσούλα σε προσωπικό επίπεδο, μήπως κατανοήσω το νόημα του πειράματος...

Δεν ένιωσα χαρά και αγαλλίαση στην εξήγηση...εξακολουθητικά δεν βρίσκω νόημα σε όλο το εγχείρημα και αν κρινω από αυτό που μας είπε η Ευούλα, για τα ΜΜΕ και την επιθυμία να του δώσουν ένα "θεϊκό" όραμα για να "πιάσει" μεγαλύτερες μονάδες στον ανθρώπινο νου, τότε ακόμα περισσότερο με πιάνει δυσφορία...

Σκέφτομαι, ότι ανά τους αιώνες προσπάθησε ο άνθρωπος να βρει την προέλευσή του...επιστημονικά, θρησκευτικά, φιλοσοφικά...
΄Ερευνες, προσωπικοί πειραματισμοί, θεωρίες μέχρι και αποφάσεις "επιβλήθηκαν" στην ανθρωπότητα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο,

Αλλες για να "καλύψουν" το κενό της γνώσης, άλλες για να το οραματιστούν και άλλες γιατί έτσι νόμισαν...

Στην πάροδο των χρόνων, η εξωτερική εξέλιξη του ανθρώπου περιελάμβανε την υγεία του μέχρι το σπίτι του...Βρέθηκαν τρόποι ίασης ασθενειών που μέχρι κάποια στιγμή ήταν θανατηφόρες, ο μέσος όρος ζωής αυξήθηκε, οι τρόποι διαβίωσης επεκτάθηκαν και σε άλλες μορφές διατροφής και στέγασης, το μορφωτικό επίπεδο άλλαξε τα δεδομένα της ανθρωπότητας...

Και ήταν το καθοδικό πνεύμα της ανθρωπότητας που δρομολογούσε την εξέλιξη σ' αυτόν τον φυσικό κόσμο...

΄Ομως αυτή η εξέλιξη δεν "ελευθέρωσε" τους ανθρώπους από τόν εαυτό τους, απλά του έδωσε περισσότερα κίνητρα να εγκλωβιστούν σε μια ζωή που δεν μπορούσαν εξακολουθητικά να κατανοήσουν με την λογική και την επιστήμη...

Αναρωτιέμαι, αν για χάρη αυτής της εξέλιξης, οι άνθρωποι σήμερα έχουν πολλαπλά ψυχικά προβλήματα και ασθένειες, που μπορεί να ξεκινούν από μια απλή φαγούρα και να φτάνουν σε πιο πολύπολοκες αντιδράσεις...

Αναρωτιέμαι, αν αυτό το πείραμα θα δώσει τροφή στον νου των ανθρώπων να εμβαθύνουν στην ωριμότητα της ανθρώπινης φύσης τους

Αναρωτιέμαι, αν αυτή η προσέγγιση ενός "μεταφυσικου" κυττάρου, δώσει το έναυσμα στην ανθρώπινη συνειδηση να κατανοήσει την θεϊκή ποιότητα της αγάπης

Απλά αναρωτιέμαι...και σκέφτομαι! Και όσο σκέφτομαι τόσο πιο πολύ νιώθω την θεϊκή ουσία να ξεχύνεται με ροή από την καρδιά μου και να στέλνει φως σε όλα...Ακόμα και στο πείραμα...

Ας είναι όλα για το καλό της ανθρωπότητας!

Εικόνα

Παιδιά , εγω βρίσκομαι στην μέση , ως συνήθως.. :) .
Τα θέλω και τα δύο. Και εσωτερική γνώση και επιστήμη και πληροφορίες. Τα ερωτηματικά μου δεν απαντώνται μόνο με τον διαλογισμό και πολλά απο αυτά είναι ήδη απαντημένα μεσω της επιστήμης. Δλδ, καταλαβαίνω την ανάγκη να γνωρίζουμε τον εαυτό μας και να βρίσκουμε τα σκοτεινά σημεία του αλλά συγχρόνως επιθυμώ να ακουω και να μαθαίνω οτι μπορω απο αυτά που με ενδιαφέρουν.

Κάτι που σκεφτόμουν χθες και το είδα και γραμμένο. Ο υπολογιστής είναι ενα εργαλείο απίστευτα χρήσιμο αλλα που μπορεί να γίνει και βλαβερό αν γίνει κατάχρηση του.
Υπάρχουν παρα πολλοί που υποστηρίζουν οτι είναι ενας τρόπος επικοινωνίας μοναχικων ανθρώπων που θέλουν να κρύβονται...
Και όντως είναι αρκετοί αυτοί.
Ομως απο την σχεση μας , εμεις γωνρίζουμε οτι εδω περα , κανεις δεν είναι μοναχικός και καθε άλλο παρα κρυβόμαστε...
Η δε επικοινωνία είναι αρίστη.
Χωρίς αυτόν , δλδ την τεχνολογία δεν θα μπορούσαμε να ερθουμε σε επαφή και αν γινόταν πάλι θα είχαμε δυσκολίες ...χρονος..κλπ.

Αρα για εμας εδω , είναι χρήσιμος, οπως και τα τηλεφωνα.

Κάθε πράγμα οταν κρατιέται στον μέτρο και δεν ξεφευγει στην κατάχρηση εχει διαφορετική σημασία.

Σχετικά με το 2012 , αμφιβάλλω αν θα καταλάβουμε τίποτα το εξαιρετικό αν δεν ψάχνουμε επίτηδες για αυτό...αλλά θα δούμε όλοι μαζί , ελπίζω :D .

Μείναμε απο ρεύμα λόγω εργασιών και θα πρέπει να σας αφήσω...η τεχνολογία που λέγαμε ....φιλιά μέχρι αποκαταστήσεως της βλάβης...
Άβαταρ μέλους
zefira

Δημοσίευση από zefira »

Το λυπηρό πάντως είναι ότι ανά τους αιώνες οι άνθρωποι ψάχνουν έξω από τον εαυτό τους να βρουν την ευτυχία και την ολοκλήρωση.

Ενώ τελικά η λύση είναι τόσο μα τόσο κοντά τους. Είναι μέσα τους.

Όλοι μας κάθε μέρα τρέχουμε και ψάχνουμε να βρούμε το καλύτερο, δουλεύουμε αγωνιζόμαστε για το καλύτερο σπίτι, το καλύτερο αυτοκίνητο, τον καλύτερο υπολογιστή και κάθε μέρα ψάχνουμε την ευτυχία μέσα από όλα αυτά και τελικά πάντα κάτι μας λείπει. Ακόμα κι οι άνθρωποι που έχουν λύσει τα οικονομικά τους προβλήματα..... δεν είναι ευτυχισμένοι και πάντα νιώθουν ότι κάτι τους λείπει και δεν ξέρουν τι είναι αυτό.

Αυτό που τελικά λείπει από όλους μας είναι η αυτογνωσία και η απόλυτη αγάπη προς τον εαυτό μας και τους άλλους.

Όταν βρούμε και κατανοήσουμε το θεϊκό φως που έχουμε μέσα μας τότε υπάρχει και η απόλυτη ολοκλήρωση μας .

Αυτό το πείραμα λοιπόν πιστεύω ότι θα καλύψει μερικά "εγώ" και δυστυχώς τα αποτελέσματά του θα φέρουν ανισορροπία στον πλανήτη μας.
Εικόνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ
Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΑΛΣΑΜΟ ΖΩΗΣ.
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Κάθε πράγμα οταν κρατιέται στον μέτρο και δεν ξεφευγει στην κατάχρηση εχει διαφορετική σημασία.
Κάθε πράγμα κρατιέται στο μετρο και δεν ξεφέυγει στην κατάχρηση όχι απο μονο του, αλλα απο τον Ανθρωπο.
Το κατα πόσον ειναι δουλεμένος και εχει επαφή μ ετον εαυτο του ΑΥΤΟ και ΜΟΝΟ αυτο ειναι που κάνει την δαιφορα που αναφέρεις.
Αρα το οτιδηποτε μπορει ν αχρησιμοποιειθει με τον καλυτερο τρόπο ΜΟΝΟ αν οι άνθρωποι εχουν βρέι την εσωτερικότητα τους.Δεν ειμαστε τυχαια και επωνυμοι και χαρούμενοι.Είμαστε γιατί μπηκαμε στην διαδικασία να βρουμε Εμας και αυτο εκδηλώνεται και στην επικοινωνία μας κι όχι μόνο.

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
zefira

Δημοσίευση από zefira »

Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα, Καλλιόπη μου συμφωνώ.

Ένα μαχαίρι μπορεί να σκοτώσει, αλλά μπορεί και να με βοηθήσει να κόψω το ψωμί μου.

Ο χειρισμός του και το αποτέλεσμα που θα φέρει είναι στην δική μου κρίση και δική μου επιλογή.
Εικόνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ
Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΑΛΣΑΜΟ ΖΩΗΣ.
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Αν ξεφύγουμε λίγο από το πείραμα, το οποίο από ό,τι κατάλαβα Βάσω το παίρνεις ως αφορμή, σκέφτομαι τα εξής.
Ο,τιδήποτε είναι μεμονωμένο και εγκλωβισμένο στον εαυτό του είναι ελλιπές?
Τί είναι η επιστήμη, χωρίς ηθική, χωρίς όραμα όπως λέει η Βάσω...
Τί είναι η θρησκεία χωρίς Γνώση?
Τί είναι ο άνθρωπος χωρίς Επίγνωση?

Είμαι οπαδός της εξέλιξης και της Επιστήμης αλλά όχι ως αυτοσκοπός αλλά ως υπηρέτης στην ανάγκη του Ανθρώπου.
Σε πολλές περιπτώσεις η πρόοδος μας απομάκρυνε από την πραγματική μας Φύση.
Δεν φταίει φυσικά η πρόοδος αλλά η ανωριμότητά τας μας να χρησιμοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα που μας έδωσε προς όφελός μας.
Πάντα το νόμισμα έχει δύο πλευρές.
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”