ετος 2012

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

άρα Ευούλα, σωστά το τοποθετείς εσύ, σαν συνέχεια του δικού μου λόγου
Εαυτός δεν γίνεσαι με την διάκριση, αλλά με την αγάπη για το Ενα, που ενώνει, και μέσα από όλες τις εκφάνσεις του, αναγνωρίζεις, νιώθεις και μετά γνωρίζεις!!!!
φυσικά δεν υπάρχει αποτέλεσμα, χωρίς αιτία στην ανθρώπινη συνείδηση... :cry:
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Εγώ πάλι, νομίζω πως μπερδεύουμε ανόμοια πράγματα.
Ο ρόλος της επιστήμης δεν είναι να δώσει πνευματικές απαντήσεις.
Το πεδίο και ο χώρος της αφορά την ύλη.
Και σε πολλά στάδια της ανθρώπινης εξέλιξης, βοήθησε τον άνθρωπο να ξεφύγει από τον σκοταδισμό της εκκλησίας και τον θρησκοληψειών.
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Εδώ είμαι κι εγώ, το βρήκα :lol:

Ανατρίχιασα με την εξέλιξη του πειράματος και ένοιωσα την επιτακτική ανάγκη της κατανόησης της συλλογικής συνειδητότητας.
Συγχρόνως κατανόησα και την άμεση ανάγκη εξέλιξης.

Μπαίνοντας στον χώρο του φωτός και επιτρέποντας την ελεύθερη κίνηση, τα βήματα γίνονται σίγουρα και σταθερά.
Το ίδιο το φως σε καθοδηγεί να εξαλύψεις τους φόβους και να εκμεταλευτείς τις επιγνώσεις.
Ο χρόνος όπως τον γνωρίζουμε, παύει να έχει νόημα συνοδευόμενος από όλες τις αγχωτικές ανθρώπινες εκδηλώσεις.

Το σύμπαν περιμένει την ένωσή μας και μας συμπαραστέκεται.

Χρυσούλα (έχω την αίσθηση ότι είσαι η αγαπητή σε όλους μας και γνωστή Χρυσούλα) έχεις πολλά να πεις.
Μείνε σε παρακαλώ στο φόρουμ και πρόσφερε την βοήθειά σου.
Σε μένα έχεις ήδη προσφέρει πάρα πολλά. :oops:
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Vaso έγραψε:άρα Ευούλα, σωστά το τοποθετείς εσύ, σαν συνέχεια του δικού μου λόγου
Εαυτός δεν γίνεσαι με την διάκριση, αλλά με την αγάπη για το Ενα, που ενώνει, και μέσα από όλες τις εκφάνσεις του, αναγνωρίζεις, νιώθεις και μετά γνωρίζεις!!!!
φυσικά δεν υπάρχει αποτέλεσμα, χωρίς αιτία στην ανθρώπινη συνείδηση... :cry:

Έτσι ακριβώς.
Ο Φόβος προς ο,τιδήποτε καινούριο δεν είναι τίποτε άλλο παρά τροχοπέδη στην ανάπτυξή μας.
Ο Φόβος απέναντι στο άγνωστο. Έτσι κατά συνέπεια μπαίνουμε πάλι στον ίδιο τροχό της δαιμονοποίησης και της πόλωσης.
Ενώ το ερώτημα είναι αλλού...

Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Στο πειραμα περνουν μερος 150.000 επιστήμονες, μεταξύ αυτών και μία Ελληνιδα! Θα διαρκεσει περίπου 10 χρόνια.

εδω μπορειτε να το δειτε σε πραγματικο χρόνο

http://webcast.cern.ch/index.html
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Όχι μόνο μία Ελληνιδα.
Η Ελλάδα είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Cern και εκπροσωπείται στο συμβούλιο των επιστημόνων από τον Νανόπουλο.
Είναι πολλοί οι Έλληνες που εργάζονται στην Ελβετία, πάνω σε αυτό, τη στιγμή που μιλάμε.

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

για να αποδειξουν τι?

πως θα σταματήσει η ανθρώπινη βλακεία μπορούν?

εκεί θα τους παραδεχτώ... :lol: :lol:

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Εγώ πάλι, νομίζω πως μπερδεύουμε ανόμοια πράγματα.
Ο ρόλος της επιστήμης δεν είναι να δώσει πνευματικές απαντήσεις.
Το πεδίο και ο χώρος της αφορά την ύλη.
και ποιός σου είπε ότι η ύλη δεν είναι πνευματική?

τι υπάρχει σε ολόκληρο το σύμπαν που δεν είναι πνευματικό?

Δεν είμαστε αποκομμένοι από την πηγή μας, αλλο αν ζούμε έτσι!
δεν είναι αυτή η αλήθεια της ζωής και γι' αυτό έκανα τις εξηγήσεις για τις ψευδαισθήσεις, Ευούλα...

Δεν μπορείς να απομονώσεις τίποτα από τον θεό...εκτός από την επιθυμία μας να μην ανήκουμε σ' αυτόν!

και μην φανταστείς πως μιλάω για κάποια οντότητα με γένια...το συνηθέστερο εμπόδιο στους ανθρώπους που δεν "πιστεύουν" στον θεό, είναι ακριβώς αυτή η "μορφή"...

Η επιστήμη δεν είναι τίποτα άλλο από την εξέλιξη, που καταλήγει σε δέσμευση αντί σε άνύψωση των συνειδήσεων...
κάτι που προσπάθησε και η θρησκεία...με τα γνωστά μας αποτελέσματα...

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Πριν συνεχίσουμε αυτή την ενδιαφέρουσα συζήτηση, θα ήθελα να μου διευκρινιστεί ένα πράγμα.
Ποιά ακριβώς είναι η διαφωνία πάνω στο συγκεκριμένο πείραμα?

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

όχι Ευη μου, δεν υπάρχει διαφωνία...

γιατί άλλωστε να διαφωνήσουμε?

για τον πειραματισμό πάνω στην ανακάλυψη του θεϊκού σωματίδιου???

Ξέρεις, η επιστήμη καμιά φορά χάνει τον έλεγχο του ανθρώπινου σωματίδιου, έχοντας κατα νου το θεϊκό...

Μπορεί για έναν τεχνοκράτη να ακούγονται ηλίθιοι οραματισμοί και εξωπραγματικές αλήθειες, που δεν τεκμηριώνονται από την ζωή μας...αλλά

δεν θα μπορέσει ποτέ ο άνθρωπος να ανακαλύψει έστω και ένα ίχνος του θεού, αν δεν το βρει μέσα του, στο ίδιο του το dna!!

μου φάνηκε υπερβολική η διερεύνηση...και άστοχη επίσης!

μιλάω από την μεριά του ΑΝΘΡΩΠΟΥ, Ευούλα, και όχι του οραματιστή απλά...

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Μα Βάσω μου, όπως έγραψα και παραπάνω αυτό το περιβόητο όνομα "σωματίδιο του Θεού", δεν είναι τίποτε άλλο από ένα εύρημα των επικοινωνιολόγων που ξέρουν πολλοί καλά που να πατήσουν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.
Δεν πιστεύω πως ψάχνουν κανέναν Θεό στο CERN και κανείς από τους συμμετέχοντες δεν θα το πουν αυτό, εκτός από τους ευφάνταστους εντυπωσιαστές των ΜΜΕ.
Κανείς εκεί δεν ψάχνει τον Θεό. Κάποτε μιλούσα με έναν φυσικό, που εξηγουσε στην ανίδεη ξανθιά, μερικά πράγματα από κοσμολογία και δομής του σύμπαντος, που με μάγεψαν.
Καθώς η συζήτηση προχωρούσε, φτάσαμε και στον θάνατο.
Εκεί υποστήριζε, πως από όσα μπορούσε να γνωρίζει, δεν μπορεί να υπάρξει τίποτε μετά. Ο άνθρωπος, το φυσικό του σώμα, πεθαίνει και τέλος.
"Αν όμως" μου λέει, "μου πεις, πως υπάρχει κάτι πνευματικό, που επιζεί μετά, εκεί δεν μπορώ να απαντήσω, σαν φυσικός. Διότι δεν έχω τα πειραματικά δεδομένα. Δεν έχει αποδειχθεί τίποτε. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το απορρίπτω κιόλας."

Και αναρωτιέμαι... αν οι άνθρωποι δεν ήταν κλεισμένοι, ο καθένας στο δόγμα του... και πήγαιναν ένα βήμα παραπέρα, από το μεταρίζι που ο καθένας μα ς έχει ταχθεί... θα υπήρχαν άραγε οι φωνές που θα αποκαλούσαν τους πολέμους ευλογημένους?
Το βιασμό του περιβάλλοντος θέλημα Θεού?

Και εν τέλει... για ποιό Θεό μιλάμε?
Ο καθένας έχει πάρει ως μικρός Προκρούστης από έναν Θεό, τον έφερε στα μέτρα του, κάνει συναλλαγές μαζί του κατά το δοκούν και τον σερβίρει.
Και ορίστε ένας τεράστιος μπουφές, με όλους τους Θεούς, σε κάθε παραλλαγή, ανάλογα με τις ανάγκες...
Και η πλάκα είναι πως όλοι διατίνονται πως ο Θεός είναι Ένας.
Ποιανού Θεός όμως?

Και καλό μου ζεφυράκι, όχι δεν ανατριχιάζω με το Πείραμα που λαμβάνει χώρα στη Γενεύη...
Ξέρεις με τί ανατριχιάζω?
Ανατριχιάζω με αυτούς που προσεύχονται όταν ρίχνουν βόμβες σε παιδιά, ανατριχιάζω με αυτούς που θεωρούν τους ανθρώπους αναλώσιμους, γιατί στον Παράδεισο που έχουν στο μυαλό τους, δεν χωράνε όλοι. Ανατριχιάζω όταν αντί ο άνθρωπος να χρησιμοποιήσει το μυαλό του και να σκεφτεί, παραδίδεται ευχαρίστως σε κείνους που ξέρουν να χειραγωγούν τους πιο βαθείς του φόβους και ένστικτα.
Με ανατριχιάζουν οι ρήτορες της ηθικής, οι παντογνώστες, μα πάνω από όλα με ανατριχιάζει η ανθρώπινη βλακεία.
Η πιο τυφλή πίστη από όλες.
Εκείνη της Αθανασίας...

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

μα όλα αυτά που περιγράφεις Ευούλα είναι μόνο η ανθρώπινη άγνοια (για να μην πω βλακεία...)

Και αντί να στέκεσαι στις βόμβες και στην πείνα των ανθρώπων, και σε ένα θεό που ποτέ ίσως δεν ήρθε στα δικά σου μέτρα, δες τι είσαι εσύ για σένα...

Πολλοί υποστηρίζουν το περιβάλλον, υιοθετούν μια μονάχους μονάχους, στέλνουν λεφτά στην Ρουάντα, υιοθετούν πλασματικά παιδιά μέσω αλληλογραφίας, αλλά είναι οι ίδιοι που κουβαλάνε τα ψώνια τους μέσα σε πλαστικές σακούλες και πετάνε τις μπαταρίες τους στα σκουπίδια, με την σκέψη ότι αφού το κάνουν όλοι, εγώ θα σώσω τον κόσμο? Εγώ η μονάδα?

Αν αυτή η μονάδα γίνει όμως συνειδητή, αν ενωθεί με πολλές άλλες μονάδες συνειδητές κι αυτές, ίσως ο θεός δεν χρειαστεί "μέτρα" για το συνολάκι που θα του φορέσουμε...

Η ατομική πορεία, δεν είναι εγωισμός! Η μονάδα που μπορεί να νιώθει ένα, δεν χρειάζεται την ομορφιά για να νιώσει τον θεό, Ευούλα...
Δεν μπορεί όμως να μην κατανοεί και τον επιστήμονα που δεν γνωρίζει τίποτα άλλο, εκτός από το τεκμηριωμένο! Δεν προσπαθεί να επιβληθεί, ουτε να χειριστεί, γιατί ακριβώς δεν την νοιάζει ο θάνατος και η αξία του συστήματος, που είναι μια ζωή που απλά προκύπτει...

Και όταν τον ρωτήσεις όμως γιατί οι άνθρωποι αρρωσταίνουν? γιατί ζουν στην δυστυχία τους? που δεν είναι απαραίτητο να σκάνε οι βόμβες δίπλα σου, για να την αντιληφθείς, τότε δεν θα ξέρει να σου απαντήσει, γιατί η επιστήμη δεν ξέρει τι θα πει ζωή, ξέρει απλά τι θα πει τεκμηριωμένη ζωή!

Εικόνα

Δημοσίευση από angela_al »

Το πόσταρα λάθος ενώ είστε όλοι μαζεμένοι

Έκανα μια αναζήτηση και δε βρήκα ανάλογο post για το πείραμα στον LHC. (εδώ δεν κοίταξα η ξανθόύλα)
Για όσους δεν γνωρίζουν, ομάδα επιστημόνων του CERN (Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Κέντρο Πυρηνικής Ενέργειας), καλούνται να λύσουν το μυστήριο της δημιουργίας του σύμπαντος, ανακαλύπτοντας το μποζόνιο του Χιγκς (σωματίδιο του θεού). Μια σειρά δοκιμών θα πραγματοποιηθούν σε υπόγεια σήραγγα 27 χλμ. όπου θα εξομοιώσουν τις συνθήκες που υπήρχαν στο σύμπαν μετά από το Big Bang. Εκτιμούν λοιπόν ότι θα επιτευχθεί συγκρούοντας δύο ομάδες πρωτονίων που κινούνται με την ταχύτητα του φωτός από αντίθετες κατευθύνσεις.

Όποιος θέλει να δει και να μορθωθεί με περισσότερες (ακατανόητες) λεπτομέρειες
http://naftemporiki.gr/infographics/graph.asp?id=4897

Το πείραμα ξεκινά σήμερα κι ελπίζω να επιζήσαμε και να μη γράφω σε "νεκρό χρόνο" !

Ωραία, τώρα ας διαβάσω και τα δικά σας :oops:
L' Amor che move il sole e l'altre stelle
Dante Aligieri
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Ακουσα για το πείραμα το πρωί στο ραδιόφωνο, πηγαίνοντας για την δουλειά.. Μετα αγόρασα τα Νέα για να δω τι λέει και τώρα διαβάζω κι εδω γι αυτο.

Εμένα με ενθουσιάσε η ιδέα του πειράματος γιατί κατα την γνώμη μου αντί να αποκλείει , ενδυναμώνει την αίσθηση της τελειότητας της Θεότητας.

Διάβαζα, με τι συνθήκες , τι θερμοκρασίες , πόσο χρόνο ...ποσοι επιστήμονες και απο πόσες εθνικότητες συνεργάσθηκαν και συνεχίζουν, για όλο αυτό. Είναι τόσο εμφανής η απόδειξη του υπερβατικού που απορώ....

Γιατί αν σκεφτεί κανείς το παραπάνω , θα αντιληφθεί αμέσως οτι μόνο μια ξεχωριστή νοημοσύνη και απολύτως ανώτερη θα μπορούσε να δημιουργήσει αυτές τις συνθήκες εξω απο κάθε εργαστήριο. Επίσης το πείραμα εχει να κάνει με το αποτέλεσμα της σύγκρουσης των πρωτονίων ...αλλά αυτό το θεωρεί δεδομένο . Εννοείται οτι δεν μπορεί να φτιάξει κανείς πρωτόνια [ η πρώτη ύλη είναι πάντα απ΄' εξω ] Οπως και με την κλωνοποίηση , ναι μεν γίνεται αλλα μόνο αν εχουμε χρωματοσώματα. Κανείς όμως δεν εφτιαξε απο το πουθενά ουτε ενα ατομο η ενα κύτταρο.

Για μενα όσο μαθαίνω βλέπω την σύγκλιση επιστήμης και υπερβατικού να έρχεται και αυτό θα είναι και το μεγαλείο της ανθωπότητας.

Κατι σχετικά με την έννοια αντίχρηστος κλπ....
Προσωπικά δεν εχω πεισθεί οτι υπάρχει κάτι εξω απο εμάς.
Διάβαζα εκεί που είδα το ζήτημα της αναχώρησης κλπ μια συνομηλήτρια απο ενα ''χωρο'' που ελεγε άνάμεσα σε όλα τα άλλα, οτι << ανακάλυψα οτι εχω το ένστικτο του φονιά μέσα μου και πρέπει να το καταπολεμήσω. Και αυτό δεν γίνεται αν το αγαπήσω η το μεταστοιχειώσω αλλά αν το σκοτώσω μεσα στο σπίτι του>>

Δλδ πάλι το δολοφονικό ένστικτο μεταμφιεσμένο....δεν διανοήθηκα καν να απαντήσω....σχεδόν τρόμαξα....και ας μην ξέρω ποιά τα γράφει.

Και αυτό λέγεται εξέλιξη...

Ας περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξει το πείραμα και ας μην ξεχνάμε οτι όπως εμείς πιστεύουμε σε κάποια πράγματα , το ίδιο δικαίωμα εχουν και οι άλλοι να πιστεύουν στα ακριβώς αντίθετα και οτι άλλο θέλουν.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

το ίδιο δικαίωμα εχουν και οι άλλοι να πιστεύουν στα ακριβώς αντίθετα και οτι άλλο θέλουν.

Ω ναι Ελενάκι...Eίναι το μόνο σιγουρο και γι' αυτό είπα ότι δεν διαφωνουμε, στην Ευούλα...

Κάποια ανώτερη ευφυϊα έφτασε και στην κλωνοποίηση...

απλα θα ήθελα να ξέρω την αξία του πειράματος στην ζωή μας, επί του πρακτικού...

Η διαφορά μεταξύ θεωρίας και πράξης είναι ότι στην μία ευελπιστείς για την ζωή και την οραματίζεσαι και και στην άλλη αποκρούεις ή απολαμβάνεις...
Το ενδιάμεσο στάδιο της πραγμάτωσης είναι το σημείο της γνώσης του πως να ζεις και φυσικά, όπως ΕΙΣΑΙ!

δεν γνωριζω από φυσική επιστήμη, για να μπορέσω να αξιολογησω το πείραμα και τα οφέλη του στην εξέλιξη της ανθρωποτητας...

Αν η τεκμηρίωση του θεού/υπερβατικού/μεταφυσικού, ανήκει στα οφέλη, ω αλλίμονό μας!

Μήπως δεν το έχω καταλάβει όμως...

Μα μέσα μας δεν είναι ο "αντίχριστος"??? κατάλαβες κάτι άλλο Ελενάκι?
Είναι όλοι αυτοί οι πειραματισμοί που φτάνουν σε επιτεύγματα που "διευκολύνουν" την ζωή μας...όπως πχ. η τηλεόραση...
ή τα κινητά τηλέφωνα... Η "αποβλάκωση" δεν είναι "μέσα" μας? ΄Ομως πόσοι το καταλαβαίνουν, ώστε να "εκμεταλλευονται" την τεχνολογία και την επιστήμη για όφελος?

Το είπε και η Εύη παραπάνω...

Ας δούμε λοιπόν που θα οδηγήσει αυτό το πείραμα...
Αλήθεια, ο προϋπολογισμός του???

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”