Συγκινούμαι
Ιστοριες που λενε πολλα
α, Γιάννη μου, ίσως δεν το έχέις εντοπίσει ακόμα...
οι φατσούλες
δηλώνουν συγκίνηση...
οι φατσούλες :( :( δηλώνουν θλίψη
συγκινητικές είναι οι ιστορίες...γιατί περιέχουν ΝΑ ΜΙΑ ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ...
ότι είναι ΑΛΗΘΕΙΑ μας συγκινεί, το ψέμα μας φέρνει θλίψη!!!
οι φατσούλες

οι φατσούλες :( :( δηλώνουν θλίψη
συγκινητικές είναι οι ιστορίες...γιατί περιέχουν ΝΑ ΜΙΑ ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ...
ότι είναι ΑΛΗΘΕΙΑ μας συγκινεί, το ψέμα μας φέρνει θλίψη!!!
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Κάποτε ένας άνθρωπος ταξίδευε και μπήκε τυχαία στον παράδεισο.Σύμφωνα με την ινδική αντίληψη του παραδείσου,υπάρχουν δέντρα που εκπληρώνουν ευχές.Εσύ το μόνο που κάνεις είναι να καθίσεις κάτω από ένα τέτοιο δέντρο και να επιθυμίσεις κάτι,κι αυτό,αμέσως γίνεται.
Δεν μεσολαβεί κενό ανάμεσα στην επιθυμία και την εκπληρωσή της.
Ο άνθρωπος κουρασμένος αποκοιμήθηκε κάτω από το δέντρο των ευχών.
Οταν ξύπνησε ,ένιωσε πολύ πεινασμένος και είπε<<Πώς πεινάω!Αχ και να έβρισκα λίγο φαγητό!>>
Αμέσως από το πουθενά ,το φαγητό φάνηκε να πετάει στον αέρα.Πολύ νόστιμο φαγητό.
Πεινούσε τόσο πολύ ,που δεν έδωσε προσοχή από που ερχόταν το φαγητό.Οταν πεινάς δε το φιλοσοφείς.Ενιωθε ικανοποιημένος.
Μια άλλη σκέψη γεννήθηκε μέσα του.<<Ας είχα κάτι να πιω....>>
Αμέσως εμφανίστηκε ένα θαυμάσιο κρασί.
Πίνοντας ήρεμα το κρασί ,στη σκιά του δέντρου,άρχισε να αναρωτιέται<<Μα τι γίνεται?τι συμβαίνει?Ονειρεύομαι ή μήπως υπάρχουν φαντάσματα γύρω μου και παίζουν παιχνίδια?>>
Και τότε εμφανίστηκαν τα φαντάσματα.
Και ήταν άγρια, τρομερά.Αρχισε να τρέμει και του γεννήθηκε η σκέψη
<<Τώρα θα με σκοτώσουν>>
Και τον σκότωσαν.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Το δέντρο που πραγματοποιεί τις ευχές είναι ο νους.
Οτι και να σκεφτείς αργά ή γρήγορα εκπληρώνεται.
Πολλές φορές μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα στην επιθυμία και την πραγματοποίησή της,που την έχεις ξεχάσει εντελώς.
Ετσι δεν μπορείς να το συνδέσεις με την πηγή.
Αν παρατηρήσεις βαθιά, θα ανακαλύψεις πως όλες οι σκέψεις σου δημιουργούν εσένα και τη ζωή σου.Αυτές δημιουργούν την κόλαση και το παράδεισό σου.
Κανείς δε σε βασανίζει,εκτός από τον εαυτό σου.
Μόλις το κατανοήσεις αυτό,τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν.
Τότε μπορείς να τα αντιστρέψεις....μπορείς να κάνεις την
κόλαση....... ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ
Κάποτε ένας άνθρωπος ταξίδευε και μπήκε τυχαία στον παράδεισο.Σύμφωνα με την ινδική αντίληψη του παραδείσου,υπάρχουν δέντρα που εκπληρώνουν ευχές.Εσύ το μόνο που κάνεις είναι να καθίσεις κάτω από ένα τέτοιο δέντρο και να επιθυμίσεις κάτι,κι αυτό,αμέσως γίνεται.
Δεν μεσολαβεί κενό ανάμεσα στην επιθυμία και την εκπληρωσή της.
Ο άνθρωπος κουρασμένος αποκοιμήθηκε κάτω από το δέντρο των ευχών.
Οταν ξύπνησε ,ένιωσε πολύ πεινασμένος και είπε<<Πώς πεινάω!Αχ και να έβρισκα λίγο φαγητό!>>
Αμέσως από το πουθενά ,το φαγητό φάνηκε να πετάει στον αέρα.Πολύ νόστιμο φαγητό.
Πεινούσε τόσο πολύ ,που δεν έδωσε προσοχή από που ερχόταν το φαγητό.Οταν πεινάς δε το φιλοσοφείς.Ενιωθε ικανοποιημένος.
Μια άλλη σκέψη γεννήθηκε μέσα του.<<Ας είχα κάτι να πιω....>>
Αμέσως εμφανίστηκε ένα θαυμάσιο κρασί.
Πίνοντας ήρεμα το κρασί ,στη σκιά του δέντρου,άρχισε να αναρωτιέται<<Μα τι γίνεται?τι συμβαίνει?Ονειρεύομαι ή μήπως υπάρχουν φαντάσματα γύρω μου και παίζουν παιχνίδια?>>
Και τότε εμφανίστηκαν τα φαντάσματα.
Και ήταν άγρια, τρομερά.Αρχισε να τρέμει και του γεννήθηκε η σκέψη
<<Τώρα θα με σκοτώσουν>>
Και τον σκότωσαν.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Το δέντρο που πραγματοποιεί τις ευχές είναι ο νους.
Οτι και να σκεφτείς αργά ή γρήγορα εκπληρώνεται.
Πολλές φορές μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα στην επιθυμία και την πραγματοποίησή της,που την έχεις ξεχάσει εντελώς.
Ετσι δεν μπορείς να το συνδέσεις με την πηγή.
Αν παρατηρήσεις βαθιά, θα ανακαλύψεις πως όλες οι σκέψεις σου δημιουργούν εσένα και τη ζωή σου.Αυτές δημιουργούν την κόλαση και το παράδεισό σου.
Κανείς δε σε βασανίζει,εκτός από τον εαυτό σου.
Μόλις το κατανοήσεις αυτό,τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν.
Τότε μπορείς να τα αντιστρέψεις....μπορείς να κάνεις την
κόλαση....... ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Το μέτρο της αγάπης ,είναι η αγάπη χωρίς μέτρο.
ω να συμπληρώσω πως οι συναισθηματικές σκέψεις κάνουν την ζημιά...
Το νοητικό πεδίο είναι ένα μεταγενέστερο στάδιο προσέγγισης από το συναισθηματικό!!
Και είναι πιο λεπτοφυές, όπου εκεί αναπτύσσεται η καθαρή πρόθεση...
Γι' αυτό χρειάζονται οι σκέψεις να πηγάζουν από την εναρμόνιση των πεδίων μας και όχι από το συναισθηματικό μόνο!!!
Ή θετική σκέψη μόνο δεν ωφελεί αν δεν έχει διευρυνθεί η συνείδηση μας στο νοητικό μας πεδίο...Η θετική σκέψη με συναισθηματική φόρτιση, απλά σπρώχνει αυτό που θεωρούμε αρνητικό στο υποσυνείδητο...
Συγνώμη Σοφάκι αν σου το χάλασα, αλλά καλύτερα να μην υπάρχουν ασάφειες, ως προς τις σκέψεις μας...
Το νοητικό πεδίο είναι ένα μεταγενέστερο στάδιο προσέγγισης από το συναισθηματικό!!
Γι' αυτό χρειάζονται οι σκέψεις να πηγάζουν από την εναρμόνιση των πεδίων μας και όχι από το συναισθηματικό μόνο!!!
Ή θετική σκέψη μόνο δεν ωφελεί αν δεν έχει διευρυνθεί η συνείδηση μας στο νοητικό μας πεδίο...Η θετική σκέψη με συναισθηματική φόρτιση, απλά σπρώχνει αυτό που θεωρούμε αρνητικό στο υποσυνείδητο...
Συγνώμη Σοφάκι αν σου το χάλασα, αλλά καλύτερα να μην υπάρχουν ασάφειες, ως προς τις σκέψεις μας...

Μη μου ζητάς συγγνώμη,εδώ είμαστε για να το συζητήσουμε και σίγουρα δε μου χάλασες τίποτα.
Απλά δε κατάλαβα σε ποιο καμμάτι δε συμφωνείς, στην παραβολή ή στον επίλογο?
Στο ότι οι συναισθηματικές σκέψεις κάνουν τη ζημιά ,συμφωνώ.
Θα ήθελα να ΄μου πεις....γιατι σίγουρα δεν έχω τις γνώσεις που έχεις εσύ.Σε ευχαριστώ
Οι σκέψεις ενός απλού ανθρώπου, Σοφάκι, που δεν έχει ιδέα για τα ψυχικά πεδία, δημιουργούνται μόνο απο το συναίσθημα.
Ο νους δεν μπορεί να περάσει στο πεδίο της νόησης και έτσι παραμένει εγκλωβισμένος στην λογική που κι αυτή πηγάζει από το συναισθηματικό πεδίο, το αμέσως επόμενο από το φυσικό/ενεργειακό!
΄Ετσι δεν μπορεί να λειτουργήσει η αγνή πρόθεση, που προκύπτει από την νόηση, και λειτουργεί με το συναίσθημα, που του υπαγορεύει ότι το θετικό μόνο είναι καλό, και το αρνητικό είναι κακό!
΄Οτι λοιπόν ο νους θεωρεί κακό, το σπρώχνει στο υποσυνειδητο, και το ξεχνά με την λογική...
΄Ομως δεν μπορεί να στηριχτεί αυτή η λειτουργία...Κάποια στιγμή όσα έχει εγκλωβίσει στο υποσυνειδητο, τον ενοχλούν, τον πιέζουν με αποτέλεσμα να αρρωσταίνει...
Παράδειγμα: αν κάποιος δεν έχει διευρύνει με την νόηση την ομορφιά, αλλά το κάνει μόνο με τον νου...μπορεί να πείσει τον εαυτό του να γελάει κάθε μέρα και να κάνει πως δεν τον ενοχλεί η ασχήμια, αυτή όμως συσσωρεύεται μέσα στο υποσυνειδητο και μετά "χτυπάει" δυναμικά στο ψυχικό πεδίο του...
Η ομορφιά δεν μπορεί να ειναι πλασματική...
Το βιωμα έρχεται όταν νιώσουμε με την νόηση την αξία του, που σημαίνει ότι η συναισθηματική επεξεργασία έχει περάσει σε ένα ανώτερο επίπεδο!
:roll: μωρέ κατάλαβες τίποτα?
Ο νους δεν μπορεί να περάσει στο πεδίο της νόησης και έτσι παραμένει εγκλωβισμένος στην λογική που κι αυτή πηγάζει από το συναισθηματικό πεδίο, το αμέσως επόμενο από το φυσικό/ενεργειακό!
΄Ετσι δεν μπορεί να λειτουργήσει η αγνή πρόθεση, που προκύπτει από την νόηση, και λειτουργεί με το συναίσθημα, που του υπαγορεύει ότι το θετικό μόνο είναι καλό, και το αρνητικό είναι κακό!
΄Οτι λοιπόν ο νους θεωρεί κακό, το σπρώχνει στο υποσυνειδητο, και το ξεχνά με την λογική...
΄Ομως δεν μπορεί να στηριχτεί αυτή η λειτουργία...Κάποια στιγμή όσα έχει εγκλωβίσει στο υποσυνειδητο, τον ενοχλούν, τον πιέζουν με αποτέλεσμα να αρρωσταίνει...
Παράδειγμα: αν κάποιος δεν έχει διευρύνει με την νόηση την ομορφιά, αλλά το κάνει μόνο με τον νου...μπορεί να πείσει τον εαυτό του να γελάει κάθε μέρα και να κάνει πως δεν τον ενοχλεί η ασχήμια, αυτή όμως συσσωρεύεται μέσα στο υποσυνειδητο και μετά "χτυπάει" δυναμικά στο ψυχικό πεδίο του...
Το βιωμα έρχεται όταν νιώσουμε με την νόηση την αξία του, που σημαίνει ότι η συναισθηματική επεξεργασία έχει περάσει σε ένα ανώτερο επίπεδο!

ακριβως :lol: :lol: :lol:Isida έγραψε:εγω τσού
Απόφαση να μην επιτρέψω σε κανεναν να με εκπλήξει. Ο μονος που εχει αυτο το δικαίωμα είναι ο Εαυτος μου και ο Θεος μεσα μου
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog

https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog
Πιο λιανά?
τι δεν καταλαβαίνετε? Και καλά εσύ Γιαννάκη, συμφωνώ να μην καταλαβαίνεις...
Μα τα κορίτσια? :shock:
Τα πεδία μας είναι, εκτός απο φυσικό/ενεργειακό, το συναισθηματικό, το νοητικό κα το πνευματικό...
Δεν προσεγγίζονται όλα αμέσως, αφού υπάρχουν τα μπλοκαρίσματα...
Συνήθως οι άνθρωποι φτάνουν μέχρι το συναισθηματικό και εκεί σταματάνε, δεν μπορουν να αγγίξουν το νοητικό...
΄Ετσι οι σκέψεις περνάνε πάντα μέσα από το συναίσθημα και δεν αγγίζουν την νοηση..
Και μετά, πέστε μου τι δεν καταλαβαίνετε...
επανάληψη θα κάνουμε κορίτσια...μου φαίνεται!
Ενα γεγονός που βιώσαμε, το βιώσαμε συναισθηματικά και φυσικά (εννοώ στο σώμα)!
Οι σκέψεις μας δεν μπορούν να πέράσουν μέσα από το συναισθημα και να επεξεργαστούν αυτό το βίωμα με την νόήση, έτσι παραμένουν στην επεξεργασια με την λογική...
Καταλαβαίνετε τουλάχιστον την διαφορά μεταξύ συναισθηματικής λογικής και νόησης?
Η συναισθηματική λογική δεν μπορεί να βρει επιγνώσεις μέσα στο βίωμα...αυτό το κάνει η νόηση...
τι δεν καταλαβαίνετε? Και καλά εσύ Γιαννάκη, συμφωνώ να μην καταλαβαίνεις...
Μα τα κορίτσια? :shock:
Τα πεδία μας είναι, εκτός απο φυσικό/ενεργειακό, το συναισθηματικό, το νοητικό κα το πνευματικό...
Δεν προσεγγίζονται όλα αμέσως, αφού υπάρχουν τα μπλοκαρίσματα...
Συνήθως οι άνθρωποι φτάνουν μέχρι το συναισθηματικό και εκεί σταματάνε, δεν μπορουν να αγγίξουν το νοητικό...
΄Ετσι οι σκέψεις περνάνε πάντα μέσα από το συναίσθημα και δεν αγγίζουν την νοηση..
Και μετά, πέστε μου τι δεν καταλαβαίνετε...
επανάληψη θα κάνουμε κορίτσια...μου φαίνεται!

Ενα γεγονός που βιώσαμε, το βιώσαμε συναισθηματικά και φυσικά (εννοώ στο σώμα)!
Οι σκέψεις μας δεν μπορούν να πέράσουν μέσα από το συναισθημα και να επεξεργαστούν αυτό το βίωμα με την νόήση, έτσι παραμένουν στην επεξεργασια με την λογική...
Καταλαβαίνετε τουλάχιστον την διαφορά μεταξύ συναισθηματικής λογικής και νόησης?
Η συναισθηματική λογική δεν μπορεί να βρει επιγνώσεις μέσα στο βίωμα...αυτό το κάνει η νόηση...

Σε κατάλαβα και μάλιστα πολύ καλά.
Το θέμα είναι ποιος μπορεί να φθάνει σε τέτοια επίπεδα και πόσοι από εμάς?
Πιστεύω ότι για μας που δεν έχουμε φθάσει σε τέτοια επίπεδα.όταν κατάλαβουμε κάποιες καταστάσεις ,μπορούμε να αντιστρέψουμε τα πράγματα και να τα δούμε από διαφορετική οπτική, βοηθούμενοι ίσως από κάποιους σαν εσένα.
Είσαι απίθανος άνθρωπος και σε ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σου.
Αλλη φορά θα το φιλοσοφώ περισσότερο.....χιχιχι :lol:
Μέχρι εδώ καλά !!!Vaso έγραψε: Συνήθως οι άνθρωποι φτάνουν μέχρι το συναισθηματικό και εκεί σταματάνε, δεν μπορουν να αγγίξουν το νοητικό...
΄Ετσι οι σκέψεις περνάνε πάντα μέσα από το συναίσθημα και δεν αγγίζουν την νοηση.....
Οταν κανείς είναι εκνευρισμένος , άλλος του φταίει , με άλλον τα βάζει... και λειτουργεί σε πλήρη σύγχιση, από το συναισθηματικό σώμα.
Πως περνάμε στο νοητικό;; Να πέφτουν βόμβες δίπλα σου και να διατηρείς την ψυχραιμία και την τάξη των σκέψεών σου;;; :roll:
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Ντάννυ επεξεργάζεσαι το συναισθηματικό σου πρώτα!
Τα συναισθήματα που έχουν παραμείνει στο "υπόγειο" και δεν θέλεις να τα αγγίξες γιατί πονάνε...Τα αφήνεις να ωριμάσουν μαζί σου...Και όταν έχεις νιώσει το "αρνητικό" που είχες "ξεχασμένο", και το φέρεις στο φως (στην επιφάνεια), θα σταματήσει να σε τρώει μέσα σου, δημιουργώντας ζημιά στα όργανα.
Ο διαλογισμός σε βοηθά να ανέβεις επίπεδο και να επεξεργαστεις τα συναισθήματα με την νόηση, και να βρεις τις επιγνώσεις...
Το ρέικι βοηθά πολύ σ' αυτό! Όχι μαγικά, αλλά λειτουργικά!
Η ενέργεια που εισέρχεται είναι πνευματική, και μην το ξεχνάς!
Διαλύει με επεξεργασία και συγχρόνως "αναβαθμίζει" τις δονήσεις των πεδίων σου...
Αν δεν το έχεις νιώσει, τότε τι είναι το ρέικι για σένα?
Τα συναισθήματα που έχουν παραμείνει στο "υπόγειο" και δεν θέλεις να τα αγγίξες γιατί πονάνε...Τα αφήνεις να ωριμάσουν μαζί σου...Και όταν έχεις νιώσει το "αρνητικό" που είχες "ξεχασμένο", και το φέρεις στο φως (στην επιφάνεια), θα σταματήσει να σε τρώει μέσα σου, δημιουργώντας ζημιά στα όργανα.
Ο διαλογισμός σε βοηθά να ανέβεις επίπεδο και να επεξεργαστεις τα συναισθήματα με την νόηση, και να βρεις τις επιγνώσεις...
Το ρέικι βοηθά πολύ σ' αυτό! Όχι μαγικά, αλλά λειτουργικά!
Η ενέργεια που εισέρχεται είναι πνευματική, και μην το ξεχνάς!
Διαλύει με επεξεργασία και συγχρόνως "αναβαθμίζει" τις δονήσεις των πεδίων σου...
Αν δεν το έχεις νιώσει, τότε τι είναι το ρέικι για σένα?

αφού μπορεί ένας, μπορούν όλοι...αρκεί να θέλουν!
το "θέλουν" όμως, όχι σαν επιθυμία, αλλά σαν θέληση, όπου σ' αυτήν την περίπτωση αναπτύσσεται και η δυναμική της υπομονής, της επιμονής και της αφοσίωσης εσωτερικά...ενεργοποιώντας όλη τους την ύπαρξη...
γιατί όλοι θέλουν να "θεραπευτούν", αλλά πιο βολικό είναι να πηγαίνουν στον γιατρό για μια γρήγορη ίαση, από το να αγωνίζονται πάνω στον εσωτερικό δρόμο!!!
΄Οταν ο γιατρός σηκώσει τα χέρια ψηλά, τότε στρέφονται προς τον εαυτό τους και σ' αυτήν την άλλη οπτική, που τόσο σοφά εντοπίζεις...
Σήμερα μιλούσα με έναν συνάδελφο που έχει κρίσεις πανικού...
Δεν πιστεύει ούτε στο ρέικι, ούτε πουθενά...
Τρέχει από γιατρό σε γιατρό και άκρη δεν έχει βρει, μέχρι που κάποιος "εμπνευσμένος" του είπε να πάει σε ψυχίατρο...
Του λέει λοιπόν "θα πάρεις αυτά....και θα χαλαρώσεις, μετά θα δεις ότι δεν θα σε πιάνουν κρίσεις...το έχω δοκιμάσει!"
Φυσικά και γνωρίζουν τι κάνω...
΄Ομως...που να κάθομαι τώρα να κανω ρέικι η να ψάχνω τον εαυτό μου...άσε που δεν έχω χρόνό! η απάντηση...
φυσικά και θέλει να θεραπευτεί...ο θεός είναι μεγάλος!!!
κατάλαβες τώρα, Σοφάκι, την διαφορά του θέλω με του ΘΕΛΩ???