Έδωσες ρέστα πάλι Βασούλα με τα ωραίοτατα ανοξείδωτα και έκανες τη συλλογή μου πλουσίοτερη...Βάσω έγραψε:Ένα από τα αρνητικά της έλλειψης αγάπης για εμάς, είναι ότι μας κάνει να πιστεύουμε (ασυνείδητα) ότι δεν είμαστε άξιοι για την αγάπη κανενός...Και επειδή ακριβώς αυτό δεν είναι συνειδητό, βρίσκουμε ψεγάδια στους άλλους, απλά για να επιβεβαιώσουμε το ασυνείδητο μας...Βάσω έγραψε:
Άργησα να απαντήσω και φυσικά να σε ευχαριστήσω για την απάντηση σου αυτή γιατί προσπαθούσα να τα χωνέψω πολα αυτά και μάλιστα να τα δω και στην πράξη με αφορμή κάποια γεγονότα που συνέβησαν στο γραφείο, στο σπίτι και στην ταβέρνα που εργάζομαι... Δε θέλω να σας τα πολυλέω και δεν ξέρω αν έχει και νόημα κι όλας, αλλά το συμπέρασμα είναι ένα: έχουμε γίνει κολλητοί με το ασυνείδητο με αποτέλεσμα να μην τον αγαπάω καθόλου τον εαυτό μου. Σχεδόν τον μισώ θα έλεγα! Έχω φάει τέτοια αυταπόρριψη, όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε... Πορεύομαι γεμάτος ενοχές που δεν ευσταθούν! Μέχρι και για το που ανασαίνω, ενοχες νιώθω!!! Άφήστε που τους ανθρώπους που έρχονται στη ζωή μου τους βάζω μέσα σε καλούπια δικαολογιών προκειμένου να επιβεβαιωθώ για άλλη μια φορά και να το παίξω θύμα τόσο σε μένα τον ίδιο, όσο και στους άλλους! Πόσο λυπηρό!!!
Πρέπει να κάνω κάτι γί' αυτό, σκεφτόμουνα... Και το μόνο που βρήκα είναι να είμαι πιο προσεκτικός στην παρατήρηση μου και όποτε εντοπίζω πράγματα που αυτόαπορρίπτουν θα πηγαίνω κόντρα σε αυτά... Αυτές τις μέρες μάλιστα άρχισα να το θέτω και στην πράξη. Κάποιες φορές εντοπίζω αυτά τα πράγματα εκ των υστέρων και κάποια επί τόπου την ώρα που συμβαίνουν! Σε κάποια μάλιστα από αυτά έχω τολμήσει να πάω κόντρα και ομολογώ πως έχω νιώσει και όμορφα!
Κατανοώ πως έχω πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μου, όμως μια υποτυπώδης αρχή έχει γίνει... ...και να σας μοιραστώ και αυτό: όλα αυτά σε μια περίοδο που έχω κόψει εντελώς τα αντικαταθλιπτικά χάπια υπόστεγα από σταδιακή μείωση... Αυτό ήταν το δώρο που έκανα στον εαυτό μου στο κατώφλι του 36ου έτους μου!!! ...δε σας κρύβω πως έχουν υπάρξει φορές που το ασυνείδητοι αντιδράσει και μου λέει: "Κακώς τα έκοψες, να βλέπεις, αρχίσεις σιγά σιγά να αισθάνεσαι οπως πρώτα" ΟΜΩΣ ΟΧΙ!!! Τώρα εχω στη ζωή μου τη Βασούλα, όλους εσάς και κυριώς τον Εαυτό μου με πίστη και θέληση για να κατέβει μέχρι το πιο βαθύ υπόγειο προκειμένου να ανυψωθεί η ψυχή του στο φως!!!
Μόνο για σήμερα νιώθω ευγνωμοσύνη που βρίσκομαι κοντά σας
Μόνο για σήμερα νιώθω την ανάγκη Βασούλα να σου πω πως σε αγαπάω
Μόνο για σήμερα νιώθω τις ανάγκες και τα θέλω μου
Μόνο για σήμερα ΖΩ

Υγ: θυμίστε μου σας παρακαλώ τη διαφορά ασυνείδητου και υποσυνείδητου...