οχι καργιολακι δεν ειναι ετσιιιΔεν είναι λοιπόν παρθένο το μάτι...Αφημένο είναι στην τύχη του...
Όταν όλα νομίζεις ότι είναι έτσι, εσύ να λες "όοοοχι καργιολάκι, δεν είναι έτσι"...

Συντονιστής: Emmaki
οχι καργιολακι δεν ειναι ετσιιιΔεν είναι λοιπόν παρθένο το μάτι...Αφημένο είναι στην τύχη του...
Όταν όλα νομίζεις ότι είναι έτσι, εσύ να λες "όοοοχι καργιολάκι, δεν είναι έτσι"...
Vaso έγραψε:Όταν όλα νομίζεις ότι είναι έτσι, εσύ να λες "όοοοχι καργιολάκι, δεν είναι έτσι"...
Συμφωνώ μαζί σου Βασούλα μου γλυκιά, αλλά λιγάκι με μπέρδεψες. Φοβάμαι πως κάτι έχω καταλάβει λάθος (στανταράκι αυτό τώρα!)Βάσω έγραψε:Αν λίγο, πολύ λίγο, αρχίσεις να εστιάζεις στον παραλογισμό σου και να τον παρατηρείς, αν λίγο διακρίνεις ότι δεν έχουν λογική αυτά που νιώθεις και κάνεις, μερικές φορές δεν έχουν λογική ακόμα κι αυτά που λες, αν λίγο παρατηρήσεις και αναρωτηθείς γιατί, ξεκινάς μια πιο εσωτερική διαδρομή προς τον Εαυτό σου...
Αυτο ακριβως Βασουλα μου!Εγώ θα έλεγα ότι αυτή η αυτοαμφισβήτηση σου δίνει κίνητρα να αντιληφθείς περισσότερο την ασθένεια σου, γιατί τώρα δεν παίρνεις είδηση τι σημαίνει αυτή η ασθένεια για εσένα και που οφείλεται...Αν έχεις κάνει λάθη, δεν μπορείς να τα αναγνωρίσεις, αν δεν αμφισβητήσεις τον τρόπο που έμαθες να υπολογίζεις τα σωστά...
η ανεπάρκεια του ανθρώπου δεν συμβαίνει γιατί είναι αδύναμος, αλλά αντίθετα γιατί είναι δυνατός...
Συνήθως οι άνθρωποι φοβούνται το Φως, γιατί έμαθαν να ζουν στο σκοτάδι και μετά όλο αυτό τους τρομάζει...
(Εδώ το σκοτάδι ερμηνεύεται σαν επιβίωση)...
Ποιός είμαι εγώ που μπορώ να έχω τόση Δύναμη, όση μου έδωσε ο Δημιουργός μου? Ένας βαθύτερος φόβος που υπονομεύει τα πάντα στην Ζωή μας και καταχράται την Ελευθερία μας και την Χαρά μας να γίνουμε Ένα με Αυτόν, από τον οποίο γεννηθήκαμε...
και ξέρεις, ο Σοφός λέει: " Όμοιος ομοίω αεί πελάζει "
δηλαδη ο καθένας συναναστρέφεται μόνο αυτόν που του μοιάζει...
όμως ο Ιησούς είπε "αν υπάρξει ένας άνθρωπος που δεν γεννήθηκε από άντρα και γυναίκα, τότε να τον προσκυνήσετε"
δεν μπορείς να κάνεις άλλες επιλογές, από αυτές που έχεις κάνει ήδη, αν δεν αμφισβητήσεις αυτές τις επιλογές...
Πρέπει να μάθεις ποιός Είσαι και ποιός έγινες, Μάνο μου...Και να γίνεις αυτό για το οποίο γεννήθηκες...
Ελενάκιοτι Αξιζω ολη την Αγαπη και τη Χαρα της Ζωης μεσα σε ολα αυτα που περιεχει..σε ολη την Εμπειρια!
Ούτε που μου πέρασε από το μυαλό κάτι τέτοιο Βασούλα μου!!! Πραγματικά!!! Πως θα μπορούσα να καταλήξω σε αυτό το συμπέρασμα από μόνος μου;;; Δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση!!! Ακόμα και τώρα που μου το λες, για να είμαι ειλικρινής έχω τις αντιρρήσεις μου, όμως τις κάνω γαργάρα, γιατί στην πραγματικότητα γνωρίζω πως δεν με ξέρω καθόλου!!! Και θέλω πολύ να με μάθω, να ξανασυστηθώ με τον Μάνο και να τον αφουγκραστώ. Να νιώσω τις ανάγκες του και τις επιθυμίες του χωρίς τα βαριά πέπλα των γνώριμων μηχανισμών...Βάσω έγραψε:Είχες πει ότι έχεις ανάγκη την αποδοχή των γονιών σου...Όλη αυτή η ανάγκη σου για επιστροφή στα πάτρια εδάφη, είναι αποτέλεσμα αυτής της ανάγκης, που σου φέρνει θλίψη, χωρίς να συνειδητοποιείς την αιτία...Θέλεις να γυρίσεις πίσω, για να προσπαθήσεις να σε αποδεχτούν, χωρίς όμως να γνωρίζεις γιατί αυτό το έχεις ανάγκη, και είμαι σίγουρη ότι δεν συνέδεσες την επιθυμία αυτή να επιστρέψεις, με τους γονείς σου και γενικά με την οικογένειά σου...
Δηλαδή αμφισβήτηση προς όλες τις κατευθύνσεις! Τί όμως ακριβώς εννούμε με αυτό; Μπορείς να μου δώσεις ένα παράδειγμα αμφισβήτησης; Και δεν αναφέρομαι στα τις θρησκείας, αυτά είναι μάλλον εύκολα να τα αντιληφθώ...Βάσω έγραψε:Η αμφισβήτηση και η απόρριψη κανόνων που διαστρέβλωσαν την Φύση σου και η αναγνώριση των αιτιών που σε εξανάγκασαν να γίνεις καταθλιπτικός και παραπέρα δυστυχισμένος, είναι η αρχή να αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα με μια διαφορετική οπτική και να ωριμάζεις...
Σε αυτή ακριβώς τη θέση βρίσκομαι τώρα! Ακριβώς αυτή!!! Νοητικά κατακρίνω όλα τα πρότυπα και τα στερεότυπα μου, αλλά συναισθηματικά με ορίζουν με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα...Βάσω έγραψε:Η αυτοαμφισβήτηση είναι στην αρχή υγιής, γιατί χωρίς αυτήν δεν θα μπορείς να γκρεμίσεις κανένα πρότυπο που ενώ μπορεί νοητικά να το κατακρίνεις, τελικά συναισθηματικά σε ορίζει και σε οδηγεί στην βλάβη του Εαυτού σου, με πράξεις που δεν έχεις πάρει είδηση ότι δεν έχουν άλλο νόημα για εσένα, πέρα από αυτήν την αιώνια διασύνδεση με τις φυσικές σου αρχές...
Πολύ ζουμί εδώ μυρίζομαι...Να αμφισβητήσω τις επιλογές μου;;; Μου ήρθε στο μυαλό μία: η ομοφυλοφιλία... Πως να την αμφισβητήσω; Αφού δεν νιώθω κάποια έλξη για τις γυναίκες...Βάσω έγραψε:Αν έχεις κάνει λάθη, δεν μπορείς να τα αναγνωρίσεις, αν δεν αμφισβητήσεις τον τρόπο που έμαθες να υπολογίζεις τα σωστά...
Και στο τέλος, δεν μπορείς να κάνεις άλλες επιλογές, από αυτές που έχεις κάνει ήδη, αν δεν αμφισβητήσεις αυτές τις επιλογές...
Πρέπει να μάθεις ποιός Είσαι και ποιός έγινες, Μάνο μου...Και να γίνεις αυτό για το οποίο γεννήθηκες...
Το σίγουρο είναι πως σ' αυτήν την διαδικασία, θα αναγνωρίσεις ότι οι επιλογές σου δεν ήταν αυθόρμητες και ίσως μέσα σου ποτέ σου δεν τις αποδέχτηκες...Αν δεν τις αμφισβητήσεις όμως, ποτέ δεν θα φτάσεις σε μια νέα επιλογή, που σε αφορά στην Ψυχή σου (και όχι στα συναισθήματά σου)
α, αυτά να τα λέμε!...Όπως είδες δεν τόλμησα να ρωτήσω το πως γίνονται πρακτικά όλα τα παραπάνω... Κύριος!
Όμως κάθε αλλαγή χρειάζεται πάθος και έρωτα για την πνευματική ωριμότητα, αλλιώς δεν γίνεται, γιατί δεν είναι εύκολη η διαδικασία, παρ' όλο που τα πράγματα είναι απλά...