Μάνος έγραψε:Να μη σας τα πολυλέω, πάλι αυτή τη φορά ισορροπούσα μεταξύ σκέψεων και μη σκέψεων, μόνο που σήμερα ένιωσα και κάτι άλλο παράξενο: Ένιωσα έναν πόνο - σξίφιμο στην κοιλιά και αισθάνθηκα σα να είχα μέσα μου μια φωτείνη σφαίρα που μου προκαλούσε πόνο προκειμένου να βγεί προς τα έξω... Πως είναι ο πόνος όταν έχεις κάνει πολλούς κοιλιακούς στο γυμναστήριο; ...Ε, αυτό!
Αυτό έγινε πάλι σήμερα!!! Μόνο που αυτή τη φορά νομίζω ήταν πολύ πιο έντονο από την πρώτη και η σφαίρα κάθε άλλο παρά φωτεινή είχα την αίσθηση ότι ήταν. Αυτή τη φορά ήταν καταύμαυρη, μασίφ, φανταστείτε σαν αυτές που σέρνουν οι φυλακισμένοι...
Από αυτά που έχω διαβάσει πέρι τσάκρας, κάτι πρέπει να γίνεται με το δεύτερο σε μένα...
2ο τσάκρα : Ιερό Τσάκρα. Σβαντισθάνα Τσάκρα. Το σπληνικό πλέγμα έχει έξι φύλλα. Η κατοικία του Εαυτού. Ο πλανήτης που εδρεύει είναι ο Ερμής
Σχετίζεται με το Αιθερικό Σώμα ( ή Αισθητικό Σώμα)
Αρχαία Ελληνική ονομασία: Επιθυμικόν - γενετήσιος ορμή..
Χρώμα: Πορτοκαλί
Επηρεάζει : Σπλήνα, Ουροδόχο Κύστη, Νεφρά
Βρίσκεται δύο δάκτυλα κάτω από τον αφαλό. Σχετίζεται με την αναπαραγωγή, την φυσική ευχαρίστηση, τον τρόπο προσέλκυσης των φίλων μας. Είναι το σημείο που κρύβουμε τις ενοχές και τις ταπεινώσεις μας στην παρούσα ή και σε προηγούμενες ενσαρκώσεις.
Αισθησιασμός , Αισθήσεις , Ικανοποίηση, Αλλαγή, Δυαδικότητα, Διαφορά.