- Ο ξάδερφος μου με τον καλό του χθές έφυγαν για ταξίδι στην Ευρώπη (θα περάσουν και από Ελλάδα). Το γεγονός ότι θα βρεθούν στην πόλη και στο περιβάλλον που έζησα, με κάνει να νιώθω μεγάλη νοσταλγία και να θέλω να γυρίσω πίσω! ...Από την άλλη είστε κι εσείς που θέλω να γνωρίσω και να αρχίσω επίσημα πλέον τα ταξίδι μου στην αυτογνωσία! Ε, όλα αυτά με κάνουν να νιώθω μεγάλη συναισθηματική φόρτιση! Παρέλειψα να σας αναφέρω πως, κάτι καλό σε σχέση με επαγγελματικά θέματα (από φίλους με τους οποίους έρχομαι σε επαφή) δεν μαθαίνω για την Ελλάδα και αυτό μου προσθέτει μεγαλύτερο άγχος για το τι θα κάνω όταν και όποτε έρθω και πως θα καταφέρω να ζήσω μακρυά από τους γονείς!!!
- Διαπίστωσα μετά λύπης μου πως η διάθεση μου εξαρτάται από τους άλλους! Και στεναχωρήθηκα όταν το διαπίστωσα αυτό, γιατί νόμιζα πως είχα κάνει έστω και μισό βηματάκι βελτίωσης... Θα μου πείτε τώρα: Δεν είσαι καν 4 μήνες μέσα στο φόρουμ! Ναι, συμφωνώ, αλλά εγώ στεναχωρήθηκα παρ' όλα αυτά και φυσικά η πρώτη κίνηση ήταν η Nutella!
- Είχα μια συζήτηση τις προάλλες στο skype με μια πρώην συνάδελφο. Της έλεγα για τη ζωή μου στην Μελβούρνη και κάποια πράγματα που έχουν συμβεί και πως με έχουν κάνει να νιώσω και μια ατάκα της μου έχει κάτσει μέσα στο μυαλό: "Δε μπορεί βρε Μάνο μου, κάτι κάνεις λάθος... Είσαι σε μια πόλή, έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τόσους ανθρώπους, τόσα υπέροχα μέρη και διαφορετικές κουλτούρες και εσύ αφήνεις απλά τη ζωή να γλυστρά μέσα από τα χέρια σου. Καταλαβαίνω τις δυσκολίες που αντιμετώπισες μέχρι τώρα και που ανδεχομένως ακόμα αντιμετωπίζεις, αλλά μη στέκεσαι μόνο εκεί και στις λύσεις τους!" ...Και νομίζω έχει δίκιο! ...Και νιώθω πως δεν κάνω κάτι για αυτό! ...Και αυτό με στεναχωρεί ακόμα περισσότερο γιατι νιώθω σα να είμαι δεμένος και να μην μπορώ να αντιδράσω! Έχω βαλτώσει μέσα σε μια ρουτίνα και αυτό είναι όλη μου η ζωή! Νιώθω πραγματικά πως δεν έχω καμιά δύναμη για να αλλάξω το οτιδήποτε... Βασικά νιώθω πως δεν έχω χρόνο!!! Απίστευτο;;;
Ε, με όλα τα παραπάνω πως να μη νιώθω αυτή την "θλίψη χωρίς αιτία" κατά τ' άλλα...;;;
Αυτά...