ΚΑΛΗΜΕΡΑ...ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!!!

καμιά φορά ξεχνιόμαστε...
και εκτός από την "καλημέρα"
λέμε και ότι νιώθουμε!!
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Ελα μου ντε
Καλως τηννννν
Που γυρνας καλε;
Που γυρνας και δεν το μαρτυράς;
:D :D
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Γειά σας κορίστια....
Είχαμε πάει στην εξοχή , μου χρειάζεται όλο και πιο πολύ για να γειώνομαι.

Διάβαζα τις εξελίξεις στο θέμα του ''γάμου'' και ευτυχώς με χαρά είδα οτι κλειδώθηκε.
Θα ήθελα να πω μια άποψη η οποία απευθύνεται γενικώς και αορίστως...σε όποιον ενδιαφέρεται.

Είναι καιρός που διαβάζω φιλοσοφία, σκέτη καθαρή φιλοσοφία χωρίς ουτε μυστικισμό ουτε θρησκειολογία, κλπ...

Οσο πιο μέσα μπαίνω πιστεύω οτι πρίν ασχοληθεί κανείς με τον εσωτερισμό θα πρέπει να εχει βασικές και αρκετές γνώσεις επάνω σε όλο αυτό τον τομέα.

Η γνώση αυτή μας δίνει την δυνατότητα να γνωρίσουμε τις σκέψεις , τις αγωνίες, τα ερωτηματικά κλπ πολλών άλλων πρίν απο εμας και μάλιστα δοσμένες με τρόπο που απαντάει και στα δικά μας ζητήματα.
Επίσης μας δίνει την ευκαιρία να μπορούμε να παραλληλήσουμε καταστάσεις , ιστορικά δεδομένα ....να συνδιάσουμε την κοινωνιόλογία με την θρησκεία και την ψυχολογία.
\
Ετσι ξεδιαλύνουμε πολλα απο αυτά που μας απασχολούν, οπως τα θέματα περί ευτυχίας , Θεού, θανάτου κλπ και κυρίως [ το πιο βασικό] μας δίνουν να καταλάβουμε οτι κολυμπάμε στα ίδια νερά που βρεθήκαν πρίν απο εμας πάρα πολλοί άλλοι και κανείς μα κανείς δεν κατέλληξε πουθενά ποτέ όσο ήταν ζωντανός.
Συγχρόνως παρατηρώντας την βιογραφία των σοφων μας , βλέπουμε πόσο κοντα ήταν η τρέλλα με την λογική και ποσο εύκολο είναι να μας κυριεύσει η μαγεία της ενέργειας και η έπαρση....χωρίς να μπορούμε να το αντιληφθούμε.

Γνωρίζοντας τα παραπάνω , βλέπουμε οτι πολλά απο αυτά που μας διδάσκουν η μας προτρέπουν δεν είναι ούτε πρωτότυπα ουτε σπάνια, ουτε θεϊκα, αλλά πολλάκις λεχθέντα στο παρελθόν. Πρωτότυπα είναι μόνο τα αποτελέσματα ενοράσεων και της διαίσθησης τα οποία όμως είναι μονο για αυτόν ο οποίος τα διαθέτει.

Οι ελάχιστοι φωτισμένοι, που υπάρχουν πάντα βρίσκουν ενα γαλήνιο δρόμο να κατευθύνουν την ανθρωπότητα απαλά και ήρεμα.
Κατι σαν αυτό που εκπέμπεται εδω μέσα ακόμη κι οταν διαταράσσεται η συνοχή του. Τότε οι απαντήσεις στην απαξίωση είναι γεμάτες πόνο κι οχι οργή η καθρέφτισμα....

Αρα , ας ακολουθεί ο καθένας το μονοπάτι που του αρέσει, ας μην βγάζει συμπεράσματα κι ας μην θέλει να επιβάλλει τις δικές του απόψεις αφου αυτές είναι πιθανώς τέλειες για τον ίδιο και για κανενα άλλο.

Δεν είμαστε , ουτε και θα γίνουμε ποτέ όμοιοι. Είμαστε όπως τα κύτταρα του σώματος μας. Ιδια αλλα όχι όμοια. Καθένα εχει διαφορετική συμπεριφορά και ρόλο. Ολα μαζί ομως αποτελούν ενα ενιαίο σώμα και εργάζονται γι' αυτό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Επισκέπτης την 22 Αύγ 2008 2:06 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Επισκέπτης

βρε Ελενιτσα ειμαι ξενυχτης και δεν εχω πιει ολο τον καφε ακομα...

:D :D

καλημερα!!!!
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Ελενη μου μια ερώτηση
Για να ασχοληθει με τον εαυτο του τι γνωσεις θελει να εχει;

"Αφίεσθε Ημών"
Επισκέπτης

Ασημένιε , μπορεί να είναι πολλά , αλλά νομίζω οτι χρειάζονται.
Η άγνοια είναι όλος ο κίνδυνος ....τίποτα άλλο.
Επισκέπτης

Καλλιόπη ο εαυτός μας είναι όλα.
Ολοι αυτοί που διερωτήθηκαν και μίλησαν , στην πραγματικότητα με τον εαυτό τους ασχολήθηκαν. Απλώς έγραψαν τις σκέψεις τους για διάφορους λόγους ο καθένας.

Οπως είναι εμφανες για να μάθουμε τον εαυτό μας , πρέπει να δούμε και τους άλλους ...αλλά ο άλλος και εμείς δεν είμαστε ανεξάρτητοι απο το περιβάλλον μας, την ιστορική στιγμή που ζούμε, απο τις εμπειρίες μας που πάντα αξιολογούνται βάσει των παραπάνω και της νοοτροπίας μας κλπ........πάει όλο και πιο πίσω.......
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Βρε Γιαννάκη? Γι' αυτό δεν γράψαμε
΄
...εκτός από καλημέρα, και ότι νιώθουμε"???

άσε που συμφωνώ με όλα!

Πριν φτάσεις να βρεις εσωτερικά τον εαύτό σου, θα πρέπει να έχεις ξεδιαλύνει τι ψάχνεις να βρεις...και αυτό μόνο μέσα από την φιλοσοφία αρχικά, την ψυχολογία μετά και τον εσωτερισμό στην συνέχεια, μπορείς να το κάνεις...

Οι αξίες των φιλοσοφικών ερωτημάτων, όμως, έχουν σημασία μόνο αν τις κρατάς για τον εαυτό σου την περίοδο που ερευνάς...

έτσι, αν μπεις στο "τρυπάκι" να τις συζητήσεις με άλλους αναζητητές, έχεις χάσει την διαδρομή...

Αυτό που μπορεις να κάνεις με τους άλλους είναι να μοιράζεσαι ότι ανακαλύπτεις, και μέσα από αυτό το μοίρασμα να βελτιώνεις συνεχώς τον χάρτη σου...δίνοντας κίνητρα και στους άλλους να κάνουν το ίδιο, αν θέλουν και χαίρονται με την "ανακάλυψη", όταν δεν είναι αποκρυσταλλωμένες οι απόψεις.

Αλλιώς τι νόήμα έχει?

Ελενάκι, αυτό που μου έμεινε από το τόπικ ΑΝΑΛΗΨΗ είναι ένα κατεβατό από κειμενα άλλων αναζητητών...

και είπαν αυτό, και είπαν εκείνο, και ποιό είναι αλήθεια, και τι είναι αλήθεια...και ουσία???? Κανείς δεν μοιράστηκε πως βιώνει την ζωή του, εκτός ίσως από την Unsin, που προκλήθηκε από εμένα...
Και αυτό πάλι, δεν οδήγησε σε εποικοδομητικό μοίρασμα, αλλά σε μια χωρίς αιτία αντιπαράθεση βιωμάτων, που για κανέναν, εκτός από τον ίδιο, δεν είναι αληθινά...

Εννοώ ότι μόνο με αίσθημα, μπορεί να γίνει εργασία...
Αν αφήσουμε το συναίσθημα να οδηγήσει την συζήτηση, θα πλακωθούμε όλοι μεταξύ μας!!

Και αυτό, επειδή το γνωρίζουν στα φόρουμ, δεν το κάνουν ποτέ!
Εκτός από εδώ μέσα, που μαγικά κρατιούνται οι ισορροπίες...

και δεν το λέω γιατί είναι δικό μας, αλλά γιατί έτσι είναι... :D

πιες τον καφέ σου Γιαννάκη, τώρα "ασπρο πάτο" και συνέχισε με τα ενέσιμα της Τζίλντας :D
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Μωρε μια χαρα τα λεει το αετουλι απλα δεν μπορω να τα εμπεδωσω
λογω οτι τα κυτταρα του μυαλου μου δεν εχουν ξυπνησει ακομα!

:D
Επισκέπτης

Βάσω , το θέμα εκείνο της ανάληψης δεν καταφερα να το διαβάσω ολόκληρο ποτέ.
Ισως να μην καταλαβαίνω ....

Σχετικά με τις θεωρίες άλλων , η άποψη μου είναι ίδια με την δικη σου.
Ο λόγος που πιστεύω οτι χρειαζόμαστε ορίζοντες είναι για να μην μένουμε άναυδοι απέναστι στα λόγια των διάφορων ''σοφών'' και για να μπορούμε να συσχετίζουμε και να ερευνούμε τι ακούμε..
Και αυτό, επειδή το γνωρίζουν στα φόρουμ, δεν το κάνουν ποτέ!
Εκτός από εδώ μέσα, που μαγικά κρατιούνται οι ισορροπίες...
Εσύ τις κρατάς Βάσω και αυτό ήταν το πρώτο που είδα οταν ήρθα εδω και για αυτό είμαι.
Ξέρεις πως το κάνεις....δεν μπορω να το περιγράψω....ομως μπορώ να πω οτι τις ελάχιστες ημέρες που ελειψες , μου φάνηκε αμέσως η διαφορά . ακόμη και η δική μου και μάλλον ενιωσα ντροπή....

φιλάκια
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Οπως είναι εμφανες για να μάθουμε τον εαυτό μας , πρέπει να δούμε και τους άλλους ...αλλά ο άλλος και εμείς δεν είμαστε ανεξάρτητοι απο το περιβάλλον μας, την ιστορική στιγμή που ζούμε, απο τις εμπειρίες μας που πάντα αξιολογούνται βάσει των παραπάνω και της νοοτροπίας μας κλπ........πάει όλο και πιο πίσω.......
Συμφωνώ απολυτα αλλά θελω να πω το εξης απλο ότι εδω γυρω μου εχω ανθρωπους που διαβαζουν Φιλοσοφία και πολλα δοκίμια Ελληνικης και ξενης Γραμματείας αλλα αν τους ρωτησεις "τι νοιωθεις"και δεν θα σου πω ισως" γαιτι το νοιωθεις",θα μπλοκάρουν και θσ ου πουν ....."αυτο τ ισχεση εχει;"

ΑΥτο ηθελα να πω με την ερωτηση μου.

Αν ο καθενας δεν αναρωτηθει σε καποια φαση της ζώης του,ειτε γαιτι διαβαζει φιλοσοφία ειτε οτιδηποτε αλλο,
Τι στην ευχη ΕΙΜΑΙ ηρθα απλά για να πεθάνω;Τοσο τυχαία;
Η γιατι νοιωθω ετσι ..........και μια σκεψη απλή και διαφορετική με κανει να νοιωθε αλλιώς...τοτε....εσωστρεφεσαι.
Για μενα αυτή η εσωστρεφεια ειναι σημαντική.
Τι να το κανω να ξερω τον όρο "καθρέφτης" και μονο το τι μοου συμβαίνει δεν μπορω να νοιωσω.Το τίμηχανισμοί κινουνται.
Οπου κι αν περιδιαβείς θα δεις αποψεις αποψει ςαντιγραφες και ....την ψυχη του κανεις να την καταθεσει;
Την αληθεια του;
Το ψεμα τους;
Την οργη του;
Τον θυμό του;
Ποιος ειπε οτι ξεκιναμε την αναζητηση αν όχι απο αυτο που μας ταραζει μεσα μας;Αν όχι απο αυτο που εκδηλωνεστει στο σωμα μας που δεν ειναι τιπτα αλλο απο την εκδηλωση της εσωτερικής μας κατάστασης.
ΑΥτο θελω να πω με την ερωτηση μου; :D

"Αφίεσθε Ημών"
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Δημοσίευση από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ »

Αετε ελευθερε και δυνατε

Φιλοσοφια-Φιλοπατρια-Φιλοκαλια

με συμβουλευσε καποτε ενας Φιλος...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ελα Ελενάκι, μην υπερβάλεις!

αυτό που κάνω ίσως είναι να μοιράζομαι αληθινά και αυτό όλοι το νιώθουν και ανταποδίδουν. Δεν υπάρχει τίποτα "ψεύτικο" εδώ μέσα, ακόμα και η πλάκα είναι, νιώθω, αυθεντική...

Δεν λέμε "δήθεν" λόγια μόνο...αυτήν την διαφορά έχω ανακαλύψει...
και ίσως ναι, αυτό να είναι ποιότητα δική μου, που επεκτείνεται...
σε όλο το φόρουμ και την παρέα του (όπως λέει και ο Αλέξανδρος)!

Δεν χρειάζεται να διαβάσεις την ΑΝΑΛΗΨΗ, δεν θα σου προσφέρει τίποτα, εκτός από εντυπώσεις...

Εχω καλύτερα να μπεις στο ΄τόπικ του ρέικι... :wink:

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Γιαννάκη... :roll: :roll:

τι έχεις καλό μου? :roll:

Εικόνα

καλα ειμαι !

σημερα το βραδυ περιμενω και τον θεμακο!

:D
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ωωω πολλά φιλάκια :D :D

έχεις ανυπομονησία ε?

όλα καλά κατά άλλα? Ησυχο σε βλέπω και ανησυχήσα! :wink:

Εικόνα

Επιστροφή στο “Η ΠΑΡΕΑ - ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!”