Θανατική Ποινή...!!

Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

αρκει να βαλουμε σιγα σιγα ολο και πιο πολλοι το λιθαρακι μας..

έτσι είναι.....μόνο εμείς μπορούμε....
Satya πρότεινε τρόπους αν μπορείς!!!!
Άβαταρ μέλους
satya

Δημοσίευση από satya »

http://web.amnesty.org/pages/deathpenalty-actnow-eng

στον διαδυκτιακο τοπο της διεθνους αμνηστιας υπαρχουν ετοιμα γραμματα προς τους ''μεγαλους'' των χωρων που δηλωνουν την αντιθεση μας στην συγκεκριμενη πρακτικη...

το παρακατω ειναι το ελληνικο
http://www.amnesty.org.gr/campaigns/dea ... gures.html

και εδω το καντε κατι τωρα!!
http://www.amnesty.org.gr/actnow/index.htm

Ηλεκτρονικό Δίκτυο Δράσης: διεκδικήστε τα ανθρώπινα δικαιώματα από τον υπολογιστή σας
http://www.amnesty.org.gr/actnow/actionnet.htm

προς το παρον αυτα, αλλα θα επανελθω!!!!
λογικα πρεπει να υπαρχουν και αλλοι μη-κυβερνητικοι οργανισμοι.. αλλα ας ξεκινησουμε με την διεθνη αμνηστια :D

καλη συνεχεια!!!!!
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Satya ελπίζω να υπάρξει ανταπόκριση!!!!!
(Ή μάλλον δεν ελπίζω....είμαι σίγουρη οτι θα υπάρξει....)
Είναι σοβαρό θέμα...και χρειάζεται άμεση δράση..
Rainmaker

Δημοσίευση από Rainmaker »

Κατά καιρούς έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να απαγορευτεί η θανατική ποινή αλλά οι μεγάλοι των χωρών και όλοι οι υπεύθυνοι απλά τις αγνόησαν...
Μακάρι κάποια στιγμή να καταλάβουν και να δούν τι πρέπει να γίνει...
Άβαταρ μέλους
Μάνος

Re: Θανατική Ποινή...!!

Δημοσίευση από Μάνος »

Βάσω έγραψε:ας μην αφήνουμε τα λάθη της ανθρωπότητας να μας βγάζουν από την σταθερή πορεία μας στο φως
Εμμανουέλα έγραψε:Θανατική Ποινή..... καταδικάζει τη δεύτερη ευκαιρία....το δικαίωμα να είμαστε άνθρωποι και να έχουμε μια ανθρώπινη αντιμετώπιση....
... αγνοεί τη θεικότητά μας.....αδυνατεί να συγχωρήσει....και απλά αποφασίζει για την τύχη όλων (ενόχων και μη).....
.....δυστυχώς αυτό το σύστημα το εμπνεύστηκε άνθρωπος!!!!!!
Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω βρε παιδάκια, ΑΛΛΑ:
Είναι δυο πράγματα που με κάνουν έξαλλο. Πραγματικά βγαίνω εκτός εαυτού:
1. Κατα καιρούς έχουν κυκλοφορήσει στο διαδύκτιο εικόνες και βιντεάκια από "ανθρώπους" οι οποίοι κακομεταχειρίζονται βάναυσα ζωάκια, τα χλευάζουν, τα τραβούν βίντεο και κάποιες φορές ποζάρουν σαν ήρωες μπροστά στο φακό.
2. Όλοι μας επίσης ξέρουμε για την παιδική κακοποίηση (ξυλοδαρμός, βιασμός, ακόμα και ψυχολογική βία) που δυστυχώς είναι σε έξαρση στις μέρες μας...
Είναι περιπτώσεις που πραγματικά με θυμώνουν πολύ γιατί και στις δυο οι άνθρωποι κάνουν απίστευτο κακό σε ψυχούλες που δεν μπορούν να αμυνθούν για να προστατέψουν τον εαυτό τους...
Εκεί και μόνο εκεί για να είμαι ειλικρινής φλερτάρω πολύ έντονα με την επιθυμία της θανατικής τους ποινής...
@};-
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Μάνο μου, πολύ πρόσφατα συνειδητοποίησα το εξής. Πως ό,τι κάνεις στον συνάνθρωπό σου, το έχεις κάνει πρώτα εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου. Κάπως έτσι άρχισα να αισθάνομαι πως δεν χρειάζεται να γίνω ο "τιμωρός του θεού", γιατί το ίδιο το άτομο δέχεται τα αποτελέσματα των πράξεών του, που του γυρνάνε μπούμερανγκ, ως "τιμωρία". Οπότε δεν χρειάζεται να κάνω κάτι εγώ προς τον άλλον. @};-
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Μάνος

Δημοσίευση από Μάνος »

Θοδωρής έγραψε:Πως ό,τι κάνεις στον συνάνθρωπό σου, το έχεις κάνει πρώτα εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου.
...Λες βρε Θοδωράκο;
Τι να πω, μπορεί να έχεις και δίκιο...
Για την ώρα όμως αυτό δεν με καλύπτει!
Εξακολουθώ να πιστεύω πως μόνο η θανατική ποινή τους αξίζει! Και μάλιστα όχι μια κι έξω. Αργός και βασανιστικός θάνατος!!!
Έχω πολύ θυμό με αυτούς τους τύπους...
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Μάνος έγραψε:
Θοδωρής έγραψε:Πως ό,τι κάνεις στον συνάνθρωπό σου, το έχεις κάνει πρώτα εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου.
...Λες βρε Θοδωράκο;
Τι να πω, μπορεί να έχεις και δίκιο...
Για την ώρα όμως αυτό δεν με καλύπτει!
Εξακολουθώ να πιστεύω πως μόνο η θανατική ποινή τους αξίζει! Και μάλιστα όχι μια κι έξω. Αργός και βασανιστικός θάνατος!!!
Έχω πολύ θυμό με αυτούς τους τύπους...
Εδώ θα πω το εξής:

το να θέλω να σκοτώσω εγώ προσωπικά κάποιον το θεωρώ κάτι τελείως διαφορετικό από το να εδραιωθεί η θανατική ποινή σαν θεσμός. Γιατί το σύστημα είναι σκατένιο και το ξέρουμε. Η ιστορία μας έχει δείξει πως η θανατική ποινή δεν μείωσε την εγκληματικότητα, αντίθετα έδωσε περισσότερη δύναμη στην (ήδη εγκληματική) εξουσία. Είναι πολύ επικίνδυνο να νομιμοποιείται το δικαίωμα αφαίρεσης μιας ανθρώπινης ζωής.
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Μάνος

Δημοσίευση από Μάνος »

Είναι πολύ επικίνδυνο να νομιμοποιείται το δικαίωμα αφαίρεσης μιας ανθρώπινης ζωής.
:scratch: :scratch: :scratch:
Ναι αλλά εδώ μιλάμε για ανυπεράσπιστες ψυχές...
Δεν ξέρω, είμαι πολύ μπερδεμένος...
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Μάνο μου, οι περισσότεροι άνθρωποι ταυτίζονται με αυτό το ανυπεράσπιστο που αναφέρεις, επειδή αυτό κουβαλάνε. Αλλά δεν θα έλεγα σε καμία περίπτωση πως η θανατική ποινή αποτελεί υπεράσπιση, μόνο εκδίκηση είναι. Που δεν είναι κατακριτέο από μένα, απλά να το βλέπουμε όπως είναι, χωρίς να μας χρειάζεται "δικαιολογία".

Υπάρχουν πολύ πιο όμορφοι τρόποι να υπερασπιστείς τους ανυπεράσπιστους. Κυρίως με το να τους αγκαλιάσεις και να τους δώσεις εφόδια να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. :x

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Μάνος

Δημοσίευση από Μάνος »

Δεν ξέρω κοριτσάκι μου... Εσύ μια χαρά τα λες... Δεν ξέρω... Μπορεί να έχεις και δίκιο... Τί να πω...
@};-
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Παρ'όλα αυτά να σου πω πως εγώ προσωπικά θα ήμουν ικανή να σκοτώσω τον πατέρα μου, που μου δηλητηρίασε την παιδική ηλικία. Πραγματικά δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια το πόσο πολύ κατανοώ πως η επιθυμία να σκοτώσεις μπορεί να γίνει ανθρώπινη ανάγκη. Και για μένα η εκδικητηκότητα υπήρξε πολύ παραγωγική, αλλά και πολύ καταστροφική.

Από το να φτάσω όμως στο σημείο να σκοτώσω έναν άλλον άνθρωπο, μια πράξη βίαιη και καταστροφική (ακριβώς όπως και τα συναισθήματα που μου είχαν δημιουργήσει μέσα μου) μου ανοίχτηκε ένας άλλος Δρόμος. Όπου εκεί βρήκα τρόπο να διαχειριστώ αυτό το συναίσθημα που με έκαιγε, με εξαρτούσε από τους άλλους, με κρατούσε πίσω. Και κράτησα την εκδικητηκότητά μου για όσο μου χρειαζόταν.

Από την άλλη σκεφτόμουν πως, αν είχα πράγματι σκοτώσει αυτόν τον μπάσταρδο που είχα για πατέρα, θα είχα κάνει λίγο ευκολότερο το πρακτικό κομμάτι της ζωής μου. Και θα γινόμουν ακριβώς ότι και αυτός.
Όμως, αλήθεια, τελικά με το να μάθω να υπερασπίζομαι και να προστατεύω τον εαυτό μου πέτυχα το ίδιο αποτέλεσμα :x Μέσα στο Νόμο της Αβλάβειας.

Ξέρεις, λέμε "ότι δεν μπορείς να συγχωρέσεις στον άλλο είναι αυτό που δεν έχεις ακόμα αγαπήσει σε σένα". Για μένα το να δω πίσω από το μίσος που μου δημιούργησε αυτός ο άνθρωπος ήταν κάτι εύκολο, γιατί οι πληγές μου ήταν έντονες και συνειδητές.
Όταν όμως, κατά την θεραπεία μου, τις ακούμπησα σε βάθος, εκεί άρχισα να τις αναγνωρίζω και στους άλλους. Οπότε πλέον δεν μπορούσα να εστιάσω στην καταστροφική έκφραση κάποιου, αλλά στις πληγές του. Και έτσι η συμπεριφορά του δεν μου κλόνιζε την εσωτερική μου ειρήνη.

Ντάξει, δεν θα σου πω ότι αν έβλεπα έναν παιδεραστή να πνίγεται θα τον βοηθούσα. Ούτε θα στεναχωριόμουν "γιατί άνθρωπος είναι και αυτός".

Αλλά από το να σκοτώσω τον όποιον παιδεραστή, προτιμώ να δουλέψω με παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση. Αυτά που ακούω συχνά να ονομάζουν "καμένα χαρτιά" :-(

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

α, ρε Σοφάκι :romance-kisscheek:
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

Σοφάκι μου @};- @};- @};-
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
nondas

Δημοσίευση από nondas »

Σοφάκι μου @};- @};- :x

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”