Τα "σ' αγαπώ" που δεν είπαμε, Ειρηνούλα, έχουν να κάνουν με την έκφραση συναισθημάτων, όταν τα βιώνεις σαν αγάπη, εκείνη την στιγμή...
Το να είσαι με έναν άνθρωπο και να σκέφτεσαι να του πεις "σ' αγαπώ", ενόσω έχεις αισθήματα εκείνη την στιγμή, απλά γιατί φοβάσαι και να το εκφράσεις, τι σημαίνει?
'Εχω ακούσει (και εδώ μέσα μπορείς να το βρεις στα παλιά ποστ) πάρα πολλά "σ' αγαπώ" γιατί εκείνη την στιγμή που το έλεγαν οι άνθρωποι, το ένιωθαν κιόλας...Την επόμενη στιγμή δεν το ένιωθαν, γιατί κάτι τους ξίνισε σε εμένα...Έτσι είναι οι σχέσεις...Παρ' όλα αυτά δεν το θεώρησα (και ούτε ήταν) ψεύτικο την ώρα που μου το έλεγαν...Το ένιωθα...
Αυτό που κρύβεται όμως από πίσω και ποιά ανάγκη θέλεις να σου καλύψει ο άλλος που αγαπάς, θα το βρεις (ή δεν θα το βρεις) στην πορεία σου...
Έχεις μπερδέψει την συναισθηματική αγάπη με την κατάσταση Αγάπης...Βλέπεις όλα "αγάπη" ονομάζονται...Και η καταπίεση που σου ασκούν οι γονείς σου, αγάπη ονομάζεται...Αν πω σε όλους τους γονείς ότι παπάρια αγαπάτε τα παιδιά σας, θα πέσουν να με φάνε...Δεν είναι έτσι?
Παρ' όλα αυτά οι περισσότέροι άνθρωποι θεωρούν ότι αγαπιούνται από τους γονείς τους, δεν είναι έτσι?
Το "σ' αγαπώ" είναι ένα συναίσθημα σε συγκεκριμένη στιγμή της ζωής σου και το εκφράζεις...
Αν αύριο δεν μπορείς να το εκφράσεις, για χίλιους δύο λόγους, είναι αποτέλεσμα της δικής σου κατάστασης και όχι του άλλου...
Η έλλειψη εσένα αφορά και όχι τον άλλον...Αλλά την στιγμή που δεν ξέρεις τι σου καλύπτει και τι σου αφήνει ακάλυπτο, τον αγαπάς, γιατί να μην το πεις?
Το "σ' αγαπώ" δεν έχει εκείνη την διάρκεια που υπολογίζεις, Ειρηνούλα, αλλά αφορά μόνο την συγκεκριμένη στιγμή...Και σ' αυτήν την συγκεκριμένη στιγμή πρέπει να ειπωθεί...
Αν το πεις, όταν καταλάβεις ότι χάνεις τον άλλον, τότε δεν έχει νόημα...Έχει περάσει η στιγμή που μπορούσες να το πεις...
Το "σ' αγαπώ" δεν λέγεται από φόβο...
Και μετά αναφέρεις την οδύνη που έχει ένας χωρισμός...Την οδύνη που έχεις ενόσω διανύεις την σχέση, γιατί την παραβλέπεις?
Αυτό δεν καταλαβαίνω...Σε έχω ξαναρωτήσει...Αλλά δεν μου έχεις απαντήσει...