Λοιπόν... επειδή σήμερα τα έχω πάρει, ας μου συγχωρήσετε το ύφος.
Πρώτα πρώτα, για αυτά τα σεμινάρια δεν ήξερα τίποτε. Μάλλον λίγοι Σύλλογοι είχαν ενημερωθεί.
Αλλά δεν μας είπε ο πάτερ Τάδε, που τον έπιασε η ευαισθησία, μήπως τα παιδιά μας πέσουν θύματα παραθρησκευτικών οργανώσεων (αλήθεια, δεν μιλάει για τα ίδια και η θρησκεία μας; ή κάνω λάθος; ), αν συμφωνεί με την εργασία τις Κυριακές. Δεν είδα κανέναν ευαίσθητο παππούλη, ή καμιά επίσημη θέση της Εκκλησία της Ελλάδος για τις Κυριακές. Δεν ήταν αφιερωμένες στην λατρεία του Θεού ή άλλαξε κάτι στο επίσημο δόγμα και δεν το πήρα χαμπάρι;
Αλλά όταν βγαίνει το κράτος και χαρίζει δασικές εκτάσεις στην μονή Καλαβρύτων, όταν δεν φορολογεί την Εκκλησία, όταν συνεχίζει να μισθοδοτεί τους παππάδες λες και είναι δημόσιοι υπάλληλοι, όταν όχι μόνο δεν φορολογεί την τεράστια εκκλησιαστική περιουσία αλλά χαρίζει εκτάσεις-φιλέτα που με την σειρά τους περνάνε σε χέρια επιχειρηματιών "προς εκμετάλευσιν", όταν κλείνονται μπίζνες στα μοναστήρια και όταν ηγούμενοι που είναι μπλεγμένοι σε REAL ESTATE, χρηματισμό, σεξουαλικά σκάνδαλα, αθωώνται, όταν δηλητηριάζεται η Χαλκιδική ή η Βοιωτία και κανείς ευαίσθητος πνευματικός ταγός, δεν αρθρώνει λέξη, τότε ακόμα και οι πλέον καλοπροαίρετοι (εγώ δεν ανήκω σε αυτούς το ομολογώ), καταλαβαίνουν πως περίεργες σχέσεις υπάρχουν μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους.
Δεν μιλάω άλλο, γιατί δεν ξέρω κι εγώ τί θα πώ...