Το δικό σου μωρό, το δικό σου σώμα, τα δικαιώματά σου....

Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Ειναι απλά αγαπη!!!
Μονο μεσω αυτης ολοκληρωνεται κανείς,ακόμα και μεσω των παιδιών του.Μονο αν ειναι αγαπη κι οχι εγισμος,και ανασφαλεια και ολα οσα πολυ καλα ξερεις κι εχουμε βιώσει. :D
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
angela_al

Δημοσίευση από angela_al »

Οι γιαγιάδες μας γεννούσαν στους αγρούς, όμως πόσες από αυτές παθαίναν ρήξη μήτρας, ακατάσχετες αιμορραγίες, πόσα παιδιά ήταν θνησιγενή... Δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται κορίτσια. Κατά τη γνώμη μου είναι εύκολο και στη φύση μας να διαχειριστούμε τους πόνους του τοκετού αλλά όχι και τις επιπλοκές του. Και ποια το ριψοκινδινεύει, ειδικά όταν έχουν προηγηθεί χρόνια προσπάθειας για τη σύλληψη του μωρού;
Ναι στο φυσικό τοκετό αλλά ΜΟΝΟ από απόλυτα υγειή μητέρα και ΠΑΝΤΑ με την επίβλεψη έμπειρης μαίας.
Γέννησα την πρώτη μου κόρη που ήταν ένα τεράστιο μωρό (4.300) φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο. Τη δεύτερη, αν και είχα διαβήτη εγκυμοσύνης είχα αποφασίσει μετά από ενημερωτική συζήτηση με το γιατρό μου να τη γεννήσω φυσιολογικά και πάλι. Δεν πήγαν όμως όλα όπως τα θέλαμε, το μωρό έχασε απότομα σφιγμούς και μου κάναν την καισαρική χωρίς καλά καλά να προλάβει να με πιάσει η αναισθησία. Ήταν θέμα λεπτών να χαθεί μια ζωή. Βγάλαν μια άλλη επίτοκο από τα χειρουργεία και με πήραν εσπευσμένα. Οι νοσοκόμες δεν φορέσαν καν γάντια. Δεν προλάβαν να μου φορέσουν την κουλούρα στο λαιμό με αποτέλεσμα να τραυματιστώ στον αυχένα. Ο παιδίατρος που είχα καλέσει δεν πρόφτασε να έρθει και φέραν έναν άλλο να βοηθήσει το μωρό. Ο γιατρός μου ζωγράφιζε την τομή και αποφάσιζε εκείνος. Είμαι ξύπνια έλεγα κι εκείνος έκοβε. Τον ευγνωμονώ βαθειά γι αυτό.
Τώρα για τα όσα έπονται, συμφωνώ απόλυτα ότι το μωρό δε θα έπρεπε να χωρίζεται σε θάλαμο νεογνών. Είναι θέμα ανόητης νοοτροπίας και πρέπει να αλλάξει. Μόλις φέραν τη μικρή μου να τη δω (ώρες αργότερα γιατί έτρεμε κι ήταν σε θερμοκοιτίδα),κούρνιασε δίπλα μου και μούγκρισε ΜΜμμμμμμμ δυνατά από ευτυχία. Μιμήθηκα κι εγώ. Ξαναμούγκρισε για απάντηση. Αυτό γινόταν για κάμποση ώρα. Σαν συνομιλία. Ήταν πολύ συγκινητικό. Την απομάκρυναν κι έκλαιγε ασταμάτητα. Τπτ δε με πείθει ότι τα μωρά είναι πιο ασφαλή στο θάλαμο.
L' Amor che move il sole e l'altre stelle
Dante Aligieri
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Ντανιελακι και εγω λυπαμαι πολυ για το δικο σου παραδειγμα αλλα μηπως κι εσυ εισαι εξαιρεση του κανονα??
Δηλαδη τοσοι εκατομυρια πατεραδες στον κοσμο δεν αγαπουν τα παιδια τους?
Ενταξει δεχομαι οτι η μητερα εχει στη κοιλια της 9 μηνες το παιδι, ταλαιπωρειται και ποναει να το γεννησει κλπ αλλα αυτο δε σημαινει οτι αγαπαει το παιδι παραπανω απο τον πατερα..
Γιατι μη ξεχναμε οτι υπαρχουν και μητερες που εχουν υιοθετησει ενα παιδι και παλι η αγαπη τους ειναι απεριοριστη.

Τωρα αν απομονωσουμε το θεμα σε χωρισμενα ζευγαρια (γιατι εκει νομιζω οτι υπαρχουν παραπονα) επειδη η συντηρητικη κοινωνια δινει παντα την επιμελεια μονο στη μητερα, ο μπαμπας γινεται ο κακος της υποθεσης..
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

:cry: :cry:
πολύ συγκινητικό Αντζελα !!!

Η αλήθεια είναι ότι δεν ρισκάρεις την εγκυμοσύνη 9 μηνών και τη ζωή του παιδιού που κινδυνέυει για δευτερόλεπτα ,για ιδεολογικούς λόγους...
Αυτό σημαίνει αντίσταση... και μπορεί να έχει επιπτώσεις.
Αντίθετα,το Σύμπαν δεν έχει αντίρηση να εκμεταλευόμαστε την πρακτική πλευρά της επιστήμης..

Αφήνεσαι στην δοκιμασία, όποια και νάναι αυτή.... :wink:
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Ναι στο φυσικό τοκετό αλλά ΜΟΝΟ από απόλυτα υγειή μητέρα και ΠΑΝΤΑ με την επίβλεψη έμπειρης μαίας.
’τζελα πόσο συμφωνώ!!!!ποτέ καμία μάνα δεν θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού της!άλλο αυτό όμως και άλλο ο πανικός!άλλο το να εκφοβίζουν καταστάσεις για να κλέβουν ενέργεια και ότι άλλο μέσα απο το φόβο!στην τελική ένα σώμα που φιλοξενεί το παιδί 9 ολόκληρους μήνες και ξέρει πολύ καλά τι κάνει, οφείλουμε να το εμπιστευτούμε και την ώρα του τοκετού!χρειάζεται και λίγη εμπιστοσύνη πέρα απο φόβο και τρομοκρατία! :D
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

silver29 έγραψε:Ντανιελακι και εγω λυπαμαι πολυ για το δικο σου παραδειγμα αλλα μηπως κι εσυ εισαι εξαιρεση του κανονα??
Δηλαδη τοσοι εκατομυρια πατεραδες στον κοσμο δεν αγαπουν τα παιδια τους?
Είναι σχετικό πώς βλέπουμε την Αγάπη στην προκειμένη περίπτωση.
Και από ποιά πλευρά τη βλέπουμε...

Αυτό σηκώνει πολύ κουβέντα! :lol:

Είναι ένα φόρουμ γεμάτο από απόψεις για το πρότυπο της μητέρας και πως επειρεάζει το παιδί,και όχι το πρότυπο του πατέρα.
Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθω αν τελικά είμαι Εγώ η εξαίρεση του κανόνα.... :wink:
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Επισκέπτης

Το ότι είναι γεμάτο το φόρουμ από απόψεις δεν μου λέει κατι..
Οπως σου είπα και πριν μια ολόκληρη κοινωνία αυτό ισχυρίζεται..
Σε όλα σχεδόν τα δικόγραφα που αφορούν επιμέλεια ανηλίκων παιδιών, ο πατέρας και πρώην σύζυγος φέρεται ότι υπήρξε κατά τον έγγαμο βίο μέθυσος, αλκοολικός, τζογαδόρος, χαρτοπαίχτης, ζαράκιας, μπαρόβιος, βίαιος προς τη σύζυγο και τα παιδιά, βάρβαρος, βασανιστής, αδιάφορος για την οικογένεια, ανίκανος για την επιμέλεια των παιδιών αίτημα που γίνεται δεκτό κατά 95% από τα Δικαστήρια!!!

:wink: :o
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Πάνω σε αυτό θεωρώ ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και θα περιπέσουμε σε χαζομάρα να τα γενικεύουμε όλα!δεν συμφωνώ με την άποψη ότι όλοι οι πατεράδες είναι άχρηστοι, αλλά ούτε και ότι οι μανούλες είναι οι καλές!δεν γίνεται έτσι!θεωρώ ότι οι περισσότερες οικογένειες αναπτύσσονται και μεγαλώνουν τα παιδιά τους πάνω σε συγκεκριμένα πρότυπα εδραιωμένα χρόνια!ό ρόλος του πατέρα λοιπόν εμπεριέχει τη φροντίδα του παιδιού κυρίως στον υλικό τομέα!το πες και μόνο σου Γιάννη, οπατέρας μας δούλευε απο το πρωί μέχρι το βράδτ για να μας μεγαλ'ωσει1έτσι έχει αποτυπωθεί το πρότυπο του καλόυ πατερα στο τσιπάκι μας!απο την άλλη η μάνα είναι αυτη που καλύπτει στο συναισθηματικό κομμάτι!γιαυτό και οι μανούλες οχυρώνονται πίσω απο αυτό και δικαιολογούν κατόπιν τα πάντυα, ακόμα και τον ψυχολογικό εκβιασμό του παιδιού τους!όμως οι καιροί αλλάζουν απο όλες τις απόψεις!οι γυναίκες μπορούν πλεον να συνεισφέρουν οικονομικα και αρα ο πατροπαράδοτος ρόλος του πατέρα κατακριμνίζεται!ο μοναδικός τρόπος να επέλθει η ισορροπία είναι να φύγουμε απο ρόλους, ο πατέρας μπορεί πλεον να ανοίξει συναισθηματικά, κάτι για το οποίο ο άντρας γενικότερα έχει κατηγορηθεί κα έχει πολεμηθεί μεχρι θανάτου!και είμαστε εμείς οι ίδιες οι γυναίκες που μεγαλώνουμε τα αγόρια μας αποκομένα απο το συναίσθημά τους και απο τη γυναικεία τους φύση!πόσες φορές έχω ακούσει,΄το παιδί μου να πλίνει τα πιάτα?', αυτά δεν είναι αντρικές δουλειές!μήπως βάζουμε τα δαχτυλάκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας????λέω εγώ τώρα! :roll:

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Τα δικόγραφα και η ξύλινη γλώσσα που χρησιμοποιούν δεν είναι το θέμα μας.
Και στις επιχειρήσεις ,τα δικαστήρια είναι πάντα υπέρ του εργαζόμενου, αυτό δεν σημαίνει ότι εχει πάντα δίκιο ο εργαζόμενος.

Αλλά ας μη γελιόμαστε , δεν υπάρχουν και πολλοί πατεράδες που τους ενδιαφέρει να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, να τα ξεσκατιζουν, να τα φροντίζουνε και να στερηθούν την ρουτίνα τους και την ελευθερία τους !!! 8)
Διεκδικούν τα παιδιά για να τη σπάσουν στην πρώην!!!
Και αν τα ‘‘κερδίσουν‘‘ , δεν ξέρουν τι να τα κάνουν..(Σαν τα σκυλιά που κυνηγάνε τα αυτοκίνητα) :lol: :lol:
Κρίμα το τρόπαιο...

Βέβαια , συνήθως οι χωρίσμένοι μπαμπάδες , είναι πολύ μελαγχολικοί που ‘‘στερούνται‘‘ τα παιδιά τους που ΑΓΑΠΑΝΕ τόοσο πολύ, και ψήνονται ότι ζούνε αυτό το μαύρο δράμα, που τους έπαιξε η ‘’π%%τ%%να η ζωή , η γυναίκα και η κενωνία.... αλλά δεν κάνουν τίποτα σε ΑΓΑΠΗ , για να καλύψουνε το χάσμα...
Στην καλύτερη περίπτωση ... δίνουν χρήματα !! Αυτό αρκεί;;;
Και ας κάνουν να δουν τα παιδιά τους 1 χρόνο.

Συμφωνώ ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, μόνο το παραμύθι είναι ίδιο :wink:
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Ντανιελάκι, φαντάσου έναν άντρα και τον τρόπο που μεγάλωσε!και κυρίως παρεούλα με τη μητέρα του! :wink: γιατί στο όνομα της αγάπης που προσφερει η μάνα στο γιόκα της, το άτομο φτάνει κοτζαμάν γαϊδούρι και δεν έχει βάλει ένα πληντίριο στη ζωή του για τα ρούχα του και ένα σίδερο!πως αυτός ο άνθρωπος να αναλάβει τις ευθύνες του εαυτού του πρώτα απο όλα και μετά του παιδιού του!και συναισθηματικά......πως θα έρθει σε επαφή με το παιδί όταν ο ίδιος μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον που για να μην γίνει γκέι(άλλη τρομοκρατία και αυτη και αιτία πανικού) του απαγορεύτικε δια ροπάλου να εκφράζεται συναισθηματικά και να ασχολείται με τις δουλειές του σπιτιού!!! :?

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Εχω εμπεδώσει τους λόγους. :lol:
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Εμ, δεν έχουμε και άλλη επιλογή παρα να εμπεδώσουμε , να ενσωματώσουμε και να αποδεχτούμε!!! :D :wink:

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

ANGELS ON EARTH έγραψε:Εμ, δεν έχουμε και άλλη επιλογή παρα να εμπεδώσουμε , να ενσωματώσουμε και να αποδεχτούμε!!! :D :wink:
:thumbsup:
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Επισκέπτης

Αγγελούδι , εχεις λάθος πληροφόρηση σε παρα πολλά θέματα απο αυτά που αναφέρεις, και δεν ξέρω γιατί.
Η αυτή που σε πληροφορεί δεν γνωρίζει η γνωρίζει επιλεκτικά και με προκατάλληψη.
Δεν είναι δικό σου το φταίξιμο αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί μια συζήτηση τόσο εξιδικευμένη με αυτό το '' είπα, μου είπαν , άκουσα, είδα κλπ''
Αν θέλει όποια είναι ή ''δασκάλα '' σου ας γράψει η ίδια και τα λέμε.

Οσον αφορά εσένα, ευχομαι οταν θα έρθει η ώρα να πάνε όλα οπως τα εχεις φανταστεί. Πάντως διάλεξε ενα μεγάλο οργανωμένο νοσοκομείο και αν θέλει να είναι μαζί σου όποια νομίζει και μοιράζεται αγκαλίτσες καλά να είναι.

Το μόνο που πρέπει να τονίσω είναι οτι πρέπει να εχεις Γιατρό.
Η Μαία , οσο και σωστή να είναι δεν ΕΙΝΑΙ γιατρός , ΕΙΝΑΙ μαία.
Αλλος ο ένας ρόλος και άλλος ο άλλος αν και μόνιμως τσακωνόμαστε μεταξύ μας.....
Αυτό να το θυμάσαι.
Αν βρείς κάποιον που εχει διαμορφωμένο το χώρο που θα κάνει το παραμύθι πραγματικότητα αλλά θα μπορεί να να επέμβει αν χρειαστεί, καλώς να πας αλλά αν όχι, μην το κάνεις. [ εγω δεν θα το έκανα επ ουδενί να ρισκάρω εμένα και το παιδί μόνο και μόνο για να γυρίσω στην προϊστορία ....
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Σε ευχαριστώ Ελενάκι για τις πληροφορίες που δίνεις και θα ήθελα άν έχεις εμπειρίες και άλλες να τις παραθέσεις γιατί με ενδιαφέρει πολύ το θέμα!δεν έχω παρωπίδες και δε σημαίνει ότι επειδή απεκτησα κάποια γνώση πιο ενελλακτικού περιεχομένου στο θέμα σημαίνει ότι δε θα πάρω προφυλάξεις εκείνη την ώρα γιαυτό με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη σου!πάντως η δασκάλα μου μαία είναι και παρόλο που μάθαμε κάποια πράγματα που κάθε γυναίκα θεωρώ οφείλει να τα γνωρίζει πριν αποφασίσει να κάνει δεδομένα βήματα, ποτέ δεν μας είπε κατι διαφορετικό απο αυτό που αναφέρεις πιο πάνω!
Το μόνο που πρέπει να τονίσω είναι οτι πρέπει να εχεις Γιατρό.
Η Μαία , οσο και σωστή να είναι δεν ΕΙΝΑΙ γιατρός , ΕΙΝΑΙ μαία.
Εννοείται!! :D

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”