Το δικό σου μωρό, το δικό σου σώμα, τα δικαιώματά σου....

Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Αυτό είναι τόσο άστοχο και βλακώδες που χρήζει ιδιαιτέρας παραγράφου..

Ενα ενα..
1] Αν δεν κάνεις περινεοτομή , ιδιως στο πρωτο παιδί , θα σχιστούν όλα με πιθανότητα 95/100. Τότε η '' επισκευή'' θα είναι πολύ χειρότερη απο μια απλή συρραφή περιναίου. Ο λόγος που στο δεύτερο και μετα , μπορεί να αποφευχθεί είναι ακριβώς η χαλάρωση που εχει προκληθεί απο το πρώτο.
Επίσης δεν μπορούμε να λέμε οτι μας κατέβει. Διότι πολλες φορές οι αυτόματες ρήξεις ενέχουν κινδύνους αιμορραγιών και δεν είναι παίξε γέλασε...

2]Δεν κρατιέται καμία γυναίκα αλυσοδεμένη αλλά δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί πέρα δώθε για πολλούς λόγους και κυρίως οταν εχει προηγηθεί ρήξη θυλακίου.

3] Αποκλείεται να γίνει επισκληρίδιος αναισθησία χωρίς να το ζητήσει η ιδια η επίτοκος. Σε καμία περίπτωση.
Οι κίνδυνοι υπάρχουν οταν ο αναισθησιολόγος είναι άσχετος ...αλλά αυτό δυστυχώς δεν θα το παραδεχθεί κανείς...το ίδιο ισχύει και με τους γιατρούς και με το νοσηλευτικό προσωπικό.

4] Φάρμακα για την επίσπευση του τοκετού ναι δίνονται, καθώς και για την ρύθμιση των ωδίνων αλλά πάντα με την χρήση καρδιοτοκογράφου και με ορό.
Δεν ισχυει το 95 τοις 100 ως ποσοστό!και αυτό γιατί οι μανάδες μας και οι μανάδες των μανάδων μας γεννούσαν χωρίς περινεοτομές και δεν πάθαιναν το παραμικρό!υπάρχουν γυναίκες σήμερα με τις οποίες συζήτησα και προσωπικά και απάιτησαν με απειλές να μην τους γίνει περινεοτομή και γέννησαν μια χαρά!μέχρι και φυτικά λαδάκια υπάρχουν που μπορεί να γίνεται μασάζ σε εκείνη την περιοχή για την κατάκτητση της ελαστικότητας του περινέου!υπάρχουν επίσης ασκήσεις για το περίνεο πριν τον τοκετό!δεν είναι λογικό ξαφνικά να υπάρχει τόσο μεγάλος κίνδυνος χωρίς να αμφισβητώ ότι δεν υπάρχει καθόλου αλλάο μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις! και όσο για την επισκλιρίδιο φυσικά και ζητείται, αφού πρωτον η χορήγηση ορμόνης δεν δίνει χώρο και χρόνο στη διαδικασία να εκτιλιχθεί σωστά και να είναι οι πονοι ανεκτοί και δεύτερον δεν υπάρχει ενημέρωση για το πως μπορεί μια γυναίκα να αντιμετωπίσει τους φυσιολογικούς τις πόνους (και όχι της επίσπευσης των γιατρών) χωρίς παρέμβαση!

Για να μην παρεξηγηθώ δεν βάζω τους πάντες στο ίδιο καλάθι!υπάρχουν μαίες που σέβονται τη διαδικασία και είναι ανεκτήμιτη ηβοήθειά τους!έχει να κάνει με την καλή θέληση που αφορά καθαρά το προσωπικό επίπεδο απο εκεί και περα!εγώ αναφέρομαι σε αυτό που συμβαίνει ώς επι το πλείστον! :wink: :)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Δωρουλα την 11 Αύγ 2008 5:51 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

silver29 έγραψε:Γιατί υπάρχει πατέρας που δεν μιλάει και δεν χαιδεύει την κοιλιά της μανούλας?

Εγωιστριες μάνες μόνο εσείς αγαπάτε? :D :D :D
Υπάρχουν και καλοί μπαμπαδες και καλες μαμάδες και το αντιθετο.
Δενυπαρχει θεμα εγωισμου Γιαννη μου ,πίστεψε με.
Και βεβαι το καλο και κακος βάλε το μεσα σε ειδαγωγικά.Ο καθενας κανει ότι μπορεί ματια μου.ΑΝ δεν μπορει ν ανοιωσει μπαμπας,ισως το νοιωσει καποια αλλη στιγμη αλλα με το ζορι κα με τα διακστηρια δεν γιενται.ΑΠλά ειναι τα πραγματα!
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Γιάννη υπάρχουν μπαμπάδες που το θεωρούν αναξιοπρεπές για τον αντρικό τους εγωισμό να μιλάνε σε μια κοιλιά!όπως χαρακτηριστικά το έχω ακούσει να λέγεται!!!απο την άλλη δεν θεωρώ και εγώ με τη σειρά μου ότι κάτι απαραίτητα είναι καλό 'η κακό, απλά έχει ενδιαφέρον το γιατί κάνουμε αυτό και όχι εκείνο!χαρτογραφούμε έτσι το ΕΙΝΑΙ μας!!! :D

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Πριν αρχίσουμε όμως να δικάζουμε και να καταδικάζουμε θα πρέπει να εχουμε πολλές γνώσεις που αφορούν , την περιγεννητική θνησιμότητα....τις συνθήκες ζωής και την ψυχολογία του ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ....και κυρίως να μην ξεχνάμε οτι είμαστε στην Ελλάδα του 2008 με οτι αυτό συνεπάγεται.....

Παράθεση:
Εδώ θα συμφωνήσω!πιστεύω όμως ότι όλη η αναμπουμπούλα οφείλεται στην έλλειψη ενημέρωσης κάτι που τα μαιευτήρια δεν σκοπεύουν να κάνουν και είναι πολύ θετικό που υπάρχουν αυτές οι κινήσεις για να μπορούνα αν πάσα στιγμή να ανημερώνονται όσε ς μέλλουσες μαμάδες το επιθυμούν!και στην τελική αυτές που έχουν ήδη ενημερωθεί γιατί να μην γεννήσουν το παιδί τους όπως θέλουν!είναι δικαίωμα τους, αναφέρετο!!!

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

οι γιατροί τους αρνούνται το δικαίωμα να αλλάζουν θέση κατά τη διάρκεια του τοκετού
Διευκρινίζω ότι η καλύτερη στάση για να γεννησει μια γυναίκα χωρίς πολλούς πόνους και εύκολα είναι στα τέσσερα, εκμεταλευόμενη την βαρύτητα ή όρθια υποβασταζόμενη!το ανάσκελα που επιβάλλουν τα μαιευτήρια γιατί έτσι βολεύονται είναι δύσκολο πολύ για την επίτοκο, η οποία αν ήξερε ότι έχει το δικαίωμα να γεννησει σε όποια στάση θέλει σύμφωνα με τους πόνους της σίγουρα δε θα διάλεγε την συγκεκριμένη!!!!

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Αχ ρε Γιάννη !!! :cry:
Η μεγαλύτερη αγάπη από όλες !!! :lol:
΄Καλά κάνεις και είσαι ψώνιο ! :lol:
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

ANGELS ON EARTH, εδω υπάρχει ενα θέμα καθαρά ιατρικό και επαγγελματικό. Προσωπικά τοποθετούμε όχι σαν Μαία, η σαν γυναίκα η σαν εργαζόμενη αλλά σαν επιστήμων.
Γνωρίζω πολύ καλά την δουλειά μου και εκτός που οτι εχω δουλέψει επι 19 χρόνια σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εκτός που εχω διδάξει περί τα 10 χρόνια στα ΤΕΙ Αθηνών πρακτικές εφαρμογές, εχω γεννήσει και η ίδια και είναι κατι στο οποίο συμμετέχω καθημερινά.

Δεν είναι τόσο απλά και ρομαντικά τα πράγματα όπως σου τα εχουν παρουσιάσει.
Για να εχεις αντίληψη θα έπρεπε να τα είχες δεί μόνη σου και κυρίως απροκατάλληπτα.

Δεν λέω οτι οι ΚΤ είναι πανάκεια , δεν είμαι κατα του ΦΤ, αλλά εχω αποκομίσει την άποψη οτι στον ιατρικό χώρο το μη χείρον , βέλτιστον. Δεν είναι για να κάνουμε πειράματα επάνω στους ασθενείς, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τους παρέχουμε την ασφάλεια για την οποία ερχονται στο νοσοκομείο.
Ειδαλώς κανείς δεν θα εμπόδιζε τις επίτοκες να γεννήσουν σπίτι τους [ οπως οι γιαγιάδες μας] κλπ ...οπως το ονειρεύονται.
Δεν υπάρχει καμία απαγόρευση για αυτό.
Απαξ όμως και ερθουν στο νοσοκομείο θα πρέπει να ακολουθήσουν τον λόγο για τον οποίο ήρθαν.

Θα σχολιάσω μόνο ένα απο αυτά που εχεις γράψει , επειδή είναι και το πιο σοβαρό. Αν επιχειρήσω να συζητήσουμε όλα τα άλλα θα πρέπει να αντιγράψω όλη την Μαιευτική και την παθολογία της κυήσεως.

Είχα πάει στο μαιευτήριο να δω τις προάλλες μια μανούλα και φίλη μου που γέννησε!ήθελε πολύ να γενήσει φυσιολογικά αλλά πέσαν οι σφιγμοί του μωρου και η γιατρός της χ'εστικε πάνω της(είναι αυτό που ανέφερα και πριν για την ελλειπή κατάρτηση των γυναικολόγων στην διαδικασία του τοκετού!)κια φυσικά της έκανε καισαρική!όταν της φέρανε το παιδί να το δει απο τη μαστούρα των αναισθητικών δεν το θυμόταν καν ότι συνέβη και έκλαιγε με μαύρο δάκρυ!γιατίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι???????γιατί τα λεφτά να καθορίζουν τα πάντα ακόμα και ότι πιο ιερό υπάρχει στη ζωή μιας γυναίκας

Οταν πέφτουν οι παλμοί ενος εμβρύου , μπορεί να είναι κάτι απλό αλλα και κάτι επικίνδυνο. Τα μηχανήματα μας δείχνουν το είδος του προβλήματος τώρα πλέον. Οταν αρχισα να εργάζομαι εγω , προσπαθούσαμε να κάνουμε διάκριση με το αυτί και το χέρι μας.
Το μωρό πρέπει να βγεί ζωντανό και υγιές . Αυτό προέχει κάθε άλλου.
Αυτός που εχει την ευθύνη είναι άνθρωπος , δεν είναι υπολογιστής, και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπολογίσει όλες τις πιθανότητες, ακόμη και αυτη που ισως αργότερα να τον εμποδίσει να κινηθεί με ταχύτητα. Δεν είναι μονο η γνώση. Λαμβάνουμε υπ όψιν και το που είμαστε, πότε, τι βοήθεια θα μπορέσουμε να εχουμε αν χρειαστεί....
Το ίδρυμα αναπήρων είναι φούλ απο παιδιά που αν δεν γεννιόταν φυσιολογικά δεν θα ήταν εκεί.
Περιληπτικά , αν μας τύχει ανοξία θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε και τότε οι θεωρίες πάνε περίπατο.
Θα πρέπει να γνωρίζουμε οταν μιλάμε, οτι και ο αρρωστος και οι λοιποί είναι ανθρωποι και εχουν ενεργειακά δυναμικά που επηρεάζουν ο ένας τον άλλο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι αν δεν το υπερβούμε με αυτή την ενοχλητική πολλες φορές αταραξία του ιατρικού κόσμου, και αν δεν καταυνάσουμε το συναίσθημα τότε δεν θα μπορούμε να δουλέψουμε σωστά.
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

silver29 έγραψε:Εγωιστριες μάνες μόνο εσείς αγαπάτε? :D :D :D

Οι μάνες τουλάχιστον , αγαπούν εγωστικά το παιδί τους.... :wink:
Οι πατέρες μόνο τον Εαυτό τους... γιαυτό και για τους περισσότερους δεν αλλάζει τίποτα στην ρουτίνα τους !!
Ολα είναι όπως πριν κάνουν παιδί !!!Και χάνουν την ουσία .
Αλλά αυτό σηκώνει ολόκληρο τόπικ !!! ‘‘Πατέρας και παιδί‘‘ !!!
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

βρε Ελένη μου σέβομαι την επιστημονική σου άποψη όπως και την κτάρτηση σου και δεν θέλω επουδενη να θίξω κάτι τέτοιο!δεν μπορώ όμως όλα να τα βλέπω επιστημονικά γιατί δεν το έκανα ποτέ σε κανένα θέμα υγείας μου!και με τίποτα δεν μπορώ να παραβλέψω την αισχροκέρδια που επικρατεί στους ιατρικούς κύκλους η οποία είναι γνωστή τοις πάσι και όλοι διαμαρτιρόμαστε για αυτό το καθεστώς και το φαρμακευτικό και αντί να υψώσουμε το ανάστημά μας, το ενισχύουμε με το φόβο που μας σπείρουν λόγω της άγνοιας που μας διακατέχει!γιαυτό και θεωρώ ότι η γνώση σωζει και΄οτι όλα καλά με αυτά που λες αλλά φυσιολογικός τοκετος στα μαιευτίρια δε γίνεται πλέον και ότι δεν μπορώ να απολογηθώ και να χαρακτηρίζομαι απλά ρομαντική γιατί θέλω να φέρω στον κόσμο το παιδί μοτ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ!Τουλάχιστον ενημερώθηκα και είχα την ευκαιρία να επιλέξω!αυτό εξηγώ
δεν ε'ιπα να γεννάμε στους αγρούς, αλλά ας έχουμε την επίγνωση του τι γίνεται ακριβώς με όλες της αλήθειες που το συμπεριλαμβάνουν χωρίς καμία διάθεση να θίξω κανέναν προσωπικά!αυτό κάνει και ο συγκεκριμένος σύλλογος, ενημερώνει για τις επιλογές που έχει μια γυναίκα! :)

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Danny έγραψε: Οι μάνες τουλάχιστον , αγαπούν εγωστικά το παιδί τους.... :wink:
Οι πατέρες μόνο τον Εαυτό τους... γιαυτό και για τους περισσότερους δεν αλλάζει τίποτα στην ρουτίνα τους !!
Ολα είναι όπως πριν κάνουν παιδί !!!Και χάνουν την ουσία .
Αλλά αυτό σηκώνει ολόκληρο τόπικ !!! ‘‘Πατέρας και παιδί‘‘ !!!
Ναι πρεπει να το συζητησουμε σε αλλο τοπικ γιατι μαλλον ειμαστε εκτος θεματος εδω..

Δεν ξερω πως εβγαλες αυτο το συμπερασμα... ισως μεσα απο καποια κακα παραδειγματα?
Υπαρχουν ομως και καλα παραδειγματα.
Δεν θελω να μιλησω για μενα γιατι θα ηταν εγωιστικο.

Θα σου μιλησω ομως για τον πατερα μου που εκανε μεχρι και τρεις δουλειες για να μεγαλωσει πεντε παιδια.
Μας σπουδασε και τα πεντε.
Καφενειο δεν πηγε ποτε. Παντα διπλα μας.
Μας συμβουλευε, μας ελεγε ιστοριες μας βοηθουσε παντα στα μαθηματα μας, μας πηγαινε βολτες και γενικα μας αγαπουσε και παντα φροντιζε για εμας...
θα μπορουσα να σου γεμισω ολοκληρες σελιδες να σου λεω για τον πατερα μου.. :D
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

καντε ένα τόπικ να το συζητήσουμε...!είναι πολύ ενδιαφέρον θέμα!!! :D

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Οι μάνες τουλάχιστον , αγαπούν εγωστικά το παιδί τους.... Wink
γιατί και παλι αγαπουν τον εαυτο τους! :wink:

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

galazia_sfaira έγραψε:

Οι μάνες τουλάχιστον , αγαπούν εγωστικά το παιδί τους.... Wink
γιατί και παλι αγαπουν τον εαυτο τους! :wink:
Αυτό όμως δεν αναγάγει την αδιαφορία του πατέρα ως αγνή αγάπη και της μάνας ως εγωιστική....
Αν δεν υπάρχει εγωισμός στο μέτρο που χρειάζεται, μόλις γεννιέται το παιδί το αφήνω στην τύχη του να αυτοεξυπηρετείται , να μαγειρεύει , να βάζει σκούπα... :roll:

Χαίρομαι όταν ακούω παραδείγματα σαν το δικό σου Γιάννη!!! :lol:
Αλλά είναι κάτι εγώ δεν έχω βιώσει, ούτε ως παιδί, ούτε ως γυναίκα.
Και δυστυχώς εσύ είσαι μάλλον η εξαίρεση του κανόνα !!! :cry:
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Μην κάνεις συγκρισεις Ντανιελακι μου.Αλλο το ενα αλλο το αλλο.Φυσικά και η αδιαφορία τους δεν χαρακτηριζεται παρα μόνο ως αδιαφορία,αλλά η εγωιστικη αγαπη της μανας ,ειναι εγωιστική.ΑΠλά!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

galazia_sfaira έγραψε:Μην κάνεις συγκρισεις Ντανιελακι μου.Αλλο το ενα αλλο το αλλο.Φυσικά και η αδιαφορία τους δεν χαρακτηριζεται παρα μόνο ως αδιαφορία,αλλά η εγωιστικη αγαπη της μανας ,ειναι εγωιστική.ΑΠλά!
Είναι εγωισμός, είναι τρέλλλλα, είναι , όμως και ολοκλήρωση!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”