ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Συντονιστής: Emmaki

Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Σοφία! :-D >:d< >:d< >:d< >:d<
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Μάνος

Re: ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Δημοσίευση από Μάνος »

Συμφωνώ απόλυτα με τις τοποθετήσεις της Βασούλας, αλλά και την άποψη του Θοδωράκου.

...Αυτό που έχω εγώ να καταθέσω από προσωπική εμπειρία είναι πως οι ανοιχτόμυαλοι - άνετοι άνθρωποι σε σχέση με τους ομοφυλόφιλους, δεν είναι πάντα τόσο ανοιχτοί και άνετοι όσο δείχνουν ή όσο θέλουν να νομίζουν... Πολλοί από αυτούς μάλιστα πέρνουν το ρόλο του προστάτη ενός ομοφυλόφιλου και μετά πίσω από την πλάτη του αρχίζει το "στόλισμα".

Προσωπικά είμαι ομοφυλόφιλος και θεωρώ πως μέχρι ένος σημείου τα έχω βρει με τον εαυτό μου. Σαφέστατα έχω πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μου καθώς έχω μια προιστορία "ελαφρότητας" και "επιφάνειας". Ανέκαθεν ήμουν ομοφυλόφιλος, απλά χρειάστηκε να περάσουν 20 χρόνια για να το αποδεχτώ και στο τέλος να συμφιλιωθώ με αυτό όσο μου επέτρεπε ο ορίζοντας του μυαλού μου. Είχα και ακόμα έχω πολλά θέματα να διαχειριστώ, αλλά ας μην επεκταθώ...

Ωστόσο υπάρχει κάτι που δεν συγχωρώ στον εαυτό μου. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι λάθος και δεν ξέρω πως να το διορθώσω και να απαλλαγώ από τις παρωπίδες του: Νιώθω πολύ αμήχανα (σχεδόν άβολα) όταν βρίσκομαι στον ίδιο χώρο με κάποιον τρανσέξουαλ ή με κάποιον ομοφιλόφυλο όπου η γυναικεία του πλευρά υπερισχύει. ...Το χειρότερο είναι πως δεν είναι μόνο ότι νιώθω αλλά μερικές φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να σχολιάζει κι όλας!!!

Πως μπορώ και γίνομαι τόσο ανθρωπάκι;;; :cry: :cry: :cry:
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Συνήθως τέτοιες ακραίες συμπεριφορές δεν αφορούν το ποιά πλευρά υπερισχύει Μάνο μου, αλλά την απόλυτη υιοθέτηση των προτύπων που διέπουν το κάθε φύλο...Σε τέτοιες συμπεριφορές αυτό που διακρίνει κανείς είναι η παντελής έλλειψη αποδοχής του φύλου και αυτό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φτάσει κάποιον στην γελοιοποίηση...

Καμία σχέση όμως δεν έχει αυτό με έναν ομοφυλόφιλο...Είναι ακραίες καταστάσεις παντελούς αυτοαπόρριψης...

Ειλικρινά δεν μπορώ να κρίνω τους ανθρώπους, κανέναν άνθρωπο, όπως και να είναι, αλλά μία ακραία συμπεριφορά θα τραβήξει σίγουρα την προσοχή μου...Άλλωστε το ίδιο θα έκανα και για έναν που είχε ακραίες συμπεριφορές, όπως πχ. αυτές που δείχνουν οι ναζί, σίγουρα θα τράβαγε την προσοχή μου ένας ακραία αγενής άνθρωπος, στον Φυσικό Κόσμο ζούμε...

Μα νομίζω άλλωστε, πως αυτές τις συμπεριφορές τις υιοθετούν κάποιοι άνθρωποι ακριβώς για να τραβήξουν την προσοχή στο πόσο διαφορετικοί είναι...Μην νομίζεις, κι αυτό μια μορφή αγάπης τους κάνει και νιώθουν...

Ούτε που μπορείς να φανταστείς πόσους τρόπους εφευρίσκει ο άνθρωπος για να πάρει μια μορφή αγάπης...

:cry: >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Μάνο μου, δεν φαντάζεσαι την συγχρονικότητα που άνοιξες πάλι αυτό το θέμα O:-) O:-)

Θα πω λοιπόν την συνέχεια (ή επανατοποθέτηση) των απόψεών μου περί ομοφυλοφιλίας.

Με το να συνάπτεις ερωτικούς και σεξουαλικούς δεσμούς, δηλαδή με την ομοφυλοφιλία αυτή καθεαυτή, δεν υπάρχει τίποτα "λάθος"! Στην τελική, στην ζωή μπορείς να κάνεις ό,τι θες! Φτάνει πάντα να μην βλάπτεις τον εαυτό σου και τους άλλους.

Η ομοφυλοφιλία λοιπόν δεν είναι "λάθος". Φτάνει να είναι επιλογή. Και εκεί είναι που χρειάζεται λίγη επεξεργασία.

Γιατί άλλο είναι να είσαι ομοφυλόφιλος επειδή έτσι το θέλεις, και άλλο να στρέφεσαι προς τους άντρες για διάφορους λόγους, όπως επειδή φοβάσαι τις γυναίκες, ή επειδή φοβάσαι πως δεν είσαι αρκετά άντρας για να πας με γυναίκες, ή επειδή τις μισείς τόσο πολύ που δεν τις θέλεις, ή για χίλους άλλους τόσους λόγους...

Αν "σου κάνει το ίδιο" δηλαδή είτε πας με άντρα είτε με γυναίκα, και εσύ απλά θέλεις/επιλέγεις το πρώτο, τότε όλα καλά!
Αν όμως δεν δέχεσαι με κανέναν λόγο και σου φαίνεται αφάνταστο, ανίκουστο και αδύνατο να πας με γυναίκα, τότε ίσως κάτι παίζει...

Μπορεί επίσεις να επιλέγεις την ομοφυλοφιλία για να πας κόντρα στο κατεστημένο, για να σοκάρεις, να προκαλέσεις, και άλλους τέτοιους κοινωνικούς λόγους...
Οπότε κι εκεί ίσως κάτι παίζει...

Οπότε το "πρόβλημα" με την ομοφυλοφιλία δεν είναι στην ίδια, οπότε και η ίδια δεν υπάρχει λόγος να θεραπευτεί. Αυτό που χρειάζεται έρευνα, είναι εάν πίσω από αυτήν κρύβονται αυτοί οι άλλοι λόγοι που έγραψα παραπάνω, και εάν ναι, τότε να τους δουλέψεις και να τους θεραπεύσεις. Ουσιαστικά δηλαδή επεξεργάζεσαι τους λόγους (εάν υπάρχουν) που σε "αναγκάζουν" να στραφείς στο ίδιο φύλο, και σου στερούν έτσι το δικαίωμα της επιλογής. Ούτως ώστε μετά να μπορείς να επιλέξεις ελεύθερα.

Και μετά, κάνε ό,τι θες! O:-) O:-) O:-)

Βέβαια υπάρχει και το μεγάλο κεφάλαιο των ενοχών που φορτώνουν οι κοινωνία/θρησκεία/οικογένεια σε κάθε ομοφυλόφιλο. Και ακόμα και εάν είναι ελεύθερη επιλογή (δεν συντρέχουν δηλαδή κάποιοι από τους παραπάνω λόγους), μπορούν να σε κάνουν να αντιπαθείς τον εαυτό σου, να νιώθεις ενοχές για αυτό που είσαι, να τον μαστιγώνεις, να ντρέπεσαι... Σε διαλάνε σε χίλια κομμάτια...

Ε, εκεί χρειάζεται να αγαπήσεις τον εαυτό σου τόσο πολύ, ώστε να μπορείς να νιώθεις αγαπημένος και αποδεκτός, ακόμα και εάν κανείς πάνω στον πλανήτη δεν σε αποδέχεται και δεν σε αγαπάει... @};- @};- @};-
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:cry: @};- @};- @};- @};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Ιωαννάκι »

Θοδωρακος έγραψε:Ε, εκεί χρειάζεται να αγαπήσεις τον εαυτό σου τόσο πολύ, ώστε να μπορείς να νιώθεις αγαπημένος και αποδεκτός, ακόμα και εάν κανείς πάνω στον πλανήτη δεν σε αποδέχεται και δεν σε αγαπάει...
Γλυκουλι >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
Θυμάμαι-Πιστεύω-Ζω :romance-heartbeating:
Όσο μακρύτερα ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
elenaki

Δημοσίευση από elenaki »

Ε, εκεί χρειάζεται να αγαπήσεις τον εαυτό σου τόσο πολύ, ώστε να μπορείς να νιώθεις αγαπημένος και αποδεκτός, ακόμα και εάν κανείς πάνω στον πλανήτη δεν σε αποδέχεται και δεν σε αγαπάει...
Θοδωρακο μου.. @};- :x :x :x >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
"Ευχαριστώ που βρίσκομαι μεσα στην Ανάσα Σου"!
----------------------------
Πολεμα και Οραματισου!
Άβαταρ μέλους
Fotinoula

Δημοσίευση από Fotinoula »

:cry: @};- :x :x :x :x :x

Μάνο >:d< >:d< >:d< >:d<

Θοδωράκο >:d< >:d< >:d< >:d<
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Παιδάκια! >:d< >:d< >:d<
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από Ellaki »

Θοδωράκο :-( >:d< >:d< >:d< >:d<
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

Μάνο μου @};- >:d< >:d< >:d<

Θοδωράκο μου @};- >:d< >:d< >:d<
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

:cry: >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<

Θοδωρή! @};- >:d<

Μάνο! :x >:d< >:d< >:d<
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Βικούλα

Δημοσίευση από Βικούλα »

Θοδωρής έγραψε:Ε, εκεί χρειάζεται να αγαπήσεις τον εαυτό σου τόσο πολύ, ώστε να μπορείς να νιώθεις αγαπημένος και αποδεκτός, ακόμα και εάν κανείς πάνω στον πλανήτη δεν σε αποδέχεται και δεν σε αγαπάει...
:cry: @};- @};- @};-
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin

Δημοσίευση από Annoula »

Μάνο, Θοδωράκο >:d< >:d< :x :x
Ε, εκεί χρειάζεται να αγαπήσεις τον εαυτό σου τόσο πολύ, ώστε να μπορείς να νιώθεις αγαπημένος και αποδεκτός, ακόμα και εάν κανείς πάνω στον πλανήτη δεν σε αποδέχεται και δεν σε αγαπάει... @};- @};- @};-
@};- @};- @};-
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Μάνος

Δημοσίευση από Μάνος »

Παιδάκια μου... >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
Ευχαριστώ πολύ πολύ...!!!
:x :x :x :x :x
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...

Επιστροφή στο “ΣΧΕΣΕΙΣ”