η Νοημοσύνη της Φύσης
Re: η Νοημοσύνη της Φύσης
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα
Απορώ πάντως ρε παιδιά...
Κανένα ζώο και κανένα φυτό δεν έχει στόμα να μιλήσει... ...Παρ' όλα αυτά είναι απόλυτα υγειή και καθόλου ανάπηρα ψυχικά (με εξαίρεση ίσως τα ζώα που τα τραβολογάνε στα τσίρκο, στα διάφορα εκ-παιδευτικά πάρκα κλπ, για να διασκεδάζουν τους ανάπηρους ανθρώπους με την σχεδόν ανύπαρκτη νοημοσύνη...)
Αν λοιπόν αυτά τα ζώα και τα φυτά είχαν φωνή, αναρωτιέμαι πολλές φορές τι θα μας έλεγαν...(!)
:cat: :elephant:
:(|) 3:-O :animals-bunny:
:animals-chicken: :animals-cow: :animals-ginger: :animals-duckie:
Κανένα ζώο και κανένα φυτό δεν έχει στόμα να μιλήσει... ...Παρ' όλα αυτά είναι απόλυτα υγειή και καθόλου ανάπηρα ψυχικά (με εξαίρεση ίσως τα ζώα που τα τραβολογάνε στα τσίρκο, στα διάφορα εκ-παιδευτικά πάρκα κλπ, για να διασκεδάζουν τους ανάπηρους ανθρώπους με την σχεδόν ανύπαρκτη νοημοσύνη...)
Αν λοιπόν αυτά τα ζώα και τα φυτά είχαν φωνή, αναρωτιέμαι πολλές φορές τι θα μας έλεγαν...(!)
:cat: :elephant:
Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Μάνο μου πάντα μου άρεσε να είμαι δίπλα στη Φύση, ήταν και λίγο το καταφύγιό μου παρέα με ζωντανές υπάρξεις που δεν είχαν μιλιά και έτσι δεν χρειαζόταν να μπω στη διαδικασία να δω ή να πω πράγματα για μενα όπως γίνεται όταν συναναστρεφόμαστε με τους ανθρώπους!
αργότερα, η Βάσω μας έλεγε "παρατηρήστε τη Φύση", με πόση απλότητα και καθόλου αγωνία εκπληρώνουν τα ζώα και τα φυτά τη Φύση τους χωρίς άγχος για το που θα κοιμηθούν τι θα φανε, ποτε θα ανθίσουν, πότε θα κλείσει ο κύκλος της ζωής τους και θα ανοίξει ένας επόμενος!
όσο κι εγώ φεύγω απο τη διαστρέβλωση της δικής μου Ανθρώπινης Φύσης νιώθω μεγαλύτερο σεβασμό και αγάπη για αυτά τα πλάσματα που μας συντροφεύουν με την Ομορφιά τους!

αργότερα, η Βάσω μας έλεγε "παρατηρήστε τη Φύση", με πόση απλότητα και καθόλου αγωνία εκπληρώνουν τα ζώα και τα φυτά τη Φύση τους χωρίς άγχος για το που θα κοιμηθούν τι θα φανε, ποτε θα ανθίσουν, πότε θα κλείσει ο κύκλος της ζωής τους και θα ανοίξει ένας επόμενος!
όσο κι εγώ φεύγω απο τη διαστρέβλωση της δικής μου Ανθρώπινης Φύσης νιώθω μεγαλύτερο σεβασμό και αγάπη για αυτά τα πλάσματα που μας συντροφεύουν με την Ομορφιά τους!
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί
Πολέμα και Οραματίσου.

Reiki Center - Ρεικι
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί
Πολέμα και Οραματίσου.
Reiki Center - Ρεικι
σίγουρα Μάνο για αρχή θα μας έριχναν πολλά βρισίδια για την ασέβεια που δίχνουμε οι άνθρωποι γενικά στην φύση ,έβλεπα της προάλλες μία είδηση που σκότωναν δελφίνια χωρίς καμία ενοχή και πόνεσε η ψυχή μου στο θέαμα
ε μετά θα μας λέγανε αυτό που γράφει πιο πάνω το Δωράκι
ε μετά θα μας λέγανε αυτό που γράφει πιο πάνω το Δωράκι
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή
Πολέμα και Οραματίσου !!!
Δώρα μου για να είμαι ειλικρινής ποτέδεν υπήρξα ιδιαίτερα φυσιολάτρης... Δεν έμαθα,δεν με μάθανε - το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Όταν όμως φέρνω στο μυαλό μου την αρμονιά και την υγεία που υπάρχει σε αυτή, πραγματικά με πιάνει δέος!

αργότερα, η Βάσω μας έλεγε "παρατηρήστε τη Φύση", με πόση απλότητα και καθόλου αγωνία εκπληρώνουν τα ζώα και τα φυτά τη Φύση τους χωρίς άγχος για το που θα κοιμηθούν τι θα φανε, ποτε θα ανθίσουν, πότε θα κλείσει ο κύκλος της ζωής τους και θα ανοίξει ένας επόμενος!![]()
όσο κι εγώ φεύγω απο τη διαστρέβλωση της δικής μου Ανθρώπινης Φύσης νιώθω μεγαλύτερο σεβασμό και αγάπη για αυτά τα πλάσματα που μας συντροφεύουν με την Ομορφιά τους!![]()
![]()
![]()
Ιωάννα μου τέτοια θεάματα είναι αποτρόπαια... Δεν αντέχω να τα βλέπω και πάντοτε το κλείνω... Και φια ποιο λόγο ακριβώς σκοτώνουν τα δελφίνια;;; Τρώγονται; ...Για να μην αναφερθώ στους άλλους κόπανους που φτιάχνουν τις μπότες ugg, και τα βιζόν...!!! Θυμώνω πολύ με αυτόυς! Και όταν θυμώνω γίνομαι βίαιος!έβλεπα της προάλλες μία είδηση που σκότωναν δελφίνια χωρίς καμία ενοχή και πόνεσε η ψυχή μου στο θέαμα![]()
Πιστεύω η φύση στερείται της σκέψης και υπακούει μόνον στην θεική νομοτέλεια, έτσι εκδηλώνεται και εξελίσσεται σύμφωνα με τους Νόμους που την διέπουν, χωρίς ανάγκη εξουσίας, επιβεβαίωσης ή ελέγχου όπως ο άνθρωπος.
Η φύση απλά υπάρχει σε αρμονία με τους συμπαντικούς νόμους, χωρίς η ίδια να ενδιαφέρεται για τις επιλογές του ανθρώπου.
Για τον λόγο αυτόν δεν έχει να κατηγορήσει κανέναν για τίποτε, όπως και τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία της.
Τώρα όταν ο άνθρωπος επεμβαίνει και θέλοντας να αλλιώσει την ροή της φύσης, τότε ο ίδιος θα υποστεί και τις συνέπειες.
Η σοβαρότερη συνέπεια νομίζω ότι είναι η αδυναμία μας να καταλάβουμε την φύση, να την νιώσουμε.
Την κοιτάμε σαν ένα θαύμα της δημιουργίας και την μελετάμε με μέγιστη προσοχή, αλλά αδυνατούμε να την εκδηλώσουμε μέσα μας.
Δυστυχώς θεωρούμε ότι η φύση είναι εδώ για να εξυπηρετήσει τις δικές μας ανάγκες και με αυτόν τον τρόπο αποκλείουμε την αρμονική συνεύρευση εφόσον θέτουμε εαυτόν στην θέση του εξουσιαστή.
Η φύση έχει να μας διδάξει πολλά, πρώτο και κυριότερο την απλότητα, την εμπιστοσύνη ότι όλα γίνονται με Αγάπη και Σοφία όταν βρισκόμαστε στην Ανάσα Του.
Η φύση απλά Είναι χωρίς να χρειάζεται να περάσει την δοκιμασία του δίπολου, Είναι και μας προσφέρει το έδαφος εξέλιξης των Ψυχών μας.

Η φύση απλά υπάρχει σε αρμονία με τους συμπαντικούς νόμους, χωρίς η ίδια να ενδιαφέρεται για τις επιλογές του ανθρώπου.
Για τον λόγο αυτόν δεν έχει να κατηγορήσει κανέναν για τίποτε, όπως και τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία της.
Τώρα όταν ο άνθρωπος επεμβαίνει και θέλοντας να αλλιώσει την ροή της φύσης, τότε ο ίδιος θα υποστεί και τις συνέπειες.
Η σοβαρότερη συνέπεια νομίζω ότι είναι η αδυναμία μας να καταλάβουμε την φύση, να την νιώσουμε.
Την κοιτάμε σαν ένα θαύμα της δημιουργίας και την μελετάμε με μέγιστη προσοχή, αλλά αδυνατούμε να την εκδηλώσουμε μέσα μας.
Δυστυχώς θεωρούμε ότι η φύση είναι εδώ για να εξυπηρετήσει τις δικές μας ανάγκες και με αυτόν τον τρόπο αποκλείουμε την αρμονική συνεύρευση εφόσον θέτουμε εαυτόν στην θέση του εξουσιαστή.
Η φύση έχει να μας διδάξει πολλά, πρώτο και κυριότερο την απλότητα, την εμπιστοσύνη ότι όλα γίνονται με Αγάπη και Σοφία όταν βρισκόμαστε στην Ανάσα Του.
Η φύση απλά Είναι χωρίς να χρειάζεται να περάσει την δοκιμασία του δίπολου, Είναι και μας προσφέρει το έδαφος εξέλιξης των Ψυχών μας.
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... 
Ελλάκι μου τι όμορφο...

Δωράκι μου
παιδάκια

Δωράκι μου
παιδάκια
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. 
Ελλάκι

""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου!
Πολέμα και οραματίσου!
Ελλάκι ...Ellaki έγραψε:
![]()
![]()
![]()
![]()
Είμαι αυτό που είμαι !

Ελλάκη μου

Πολέμα και Οραματίσου
Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό.
Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό.
Ελλάκι

Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή
Aυτή είναι όλη η ιστορία..Δυστυχώς θεωρούμε ότι η φύση είναι εδώ για να εξυπηρετήσει τις δικές μας ανάγκες και με αυτόν τον τρόπο αποκλείουμε την αρμονική συνεύρευση εφόσον θέτουμε εαυτόν στην θέση του εξουσιαστή.
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
o έλεγχος Ελλάκι, δεν προκύπτει από την σκέψη, αλλά από τα συναισθήματα...και οι ανάγκες προκύπτουν από τα ένστικτα, αλλά και από τα απωθημένα συναισθήματα...Πιστεύω η φύση στερείται της σκέψης και υπακούει μόνον στην θεική νομοτέλεια, έτσι εκδηλώνεται και εξελίσσεται σύμφωνα με τους Νόμους που την διέπουν, χωρίς ανάγκη εξουσίας, επιβεβαίωσης ή ελέγχου όπως ο άνθρωπος
Και ο άνθρωπος υπακούει στην θεϊκή νομοτέλεια...έχεις ακούσει να γεννιέται άνθρωπος που να έχει σε άλλη θέση τα μάτια του και τα χέρια του? Να μην έχει καρδιά? εξελίσσεται και αυτός με θεϊκή νομοτέλεια...
Η διαφορά του είναι ότι εκπαιδεύεται να γίνει άνθρωπος...και όπως τα ζώα σε ένα τσίρκο, όπως αναφέρει ο Μάνος, είναι ταλαιπωρημένα, έτσι και ο άνθρωπος...Η μνήμη σε όλα τα είδη του φυσικού κόσμου είναι παρούσα...Το δέντρο θυμάται τον καρπό και τον παράγει...απλά έχει άλλου είδους μνήμη, από τον άνθρωπο, που έχει εμπλακεί με τα συναισθήματα και τις μνήμες του μέσα σ' αυτά...
έχεις δει εκδίκηση καμήλας, σε κάποιον που την έχει βλάψει, έστω και πριν χρόνια? όπως και την ευγνωμοσύνη του λιονταριού μετά από χρόνια? Σίγουρα τα έχουμε δει όλοι...
άρα μια μορφή νοημοσύνης έχουν όλα τα όντα...Αυτό που δεν έχουν τα ζώα είναι συναισθήματα...Δεν έχουν δηλαδή αστρικό!
Όταν καταφέρει ο άνθρωπος να ανέβει ανάλαφρος πάνω από τα συναισθήματά του, τότε ακολουθεί την Φύση του...Ποτέ άλλοτε...
Γι' αυτό άλλωστε και ο Ιησούς περπάτησε στην θάλασσα...Αλλά οι ηλίθιοι νόμισαν ότι περπάτησε κυριολεκτικά...Τόση βλακεία...
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό