ΒΡΕΧΕΙ...

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

ΒΡΕΧΕΙ...

Δημοσίευση από Vasoula »

Τι είναι ο φόβος?
Το λεξικό ερμηνεύει τον φόβο σαν ένα εξαιρετικά δυσάρεστο συναίσθημα που νιώθουμε μπροστά σε μια πραγματική ή υποθετική απειλή...
Η αληθινή ερμηνεία για τον φόβο, είναι απουσία Αγάπης.
Και όταν μέσα στον εσωτερικό μας κόσμο λείπει η Αγάπη, τότε δημιουργούνται φοβίες διαφόρων ειδών...
Η φοβία είναι ψυχική ασθένεια και η ψυχιατρική την αντιμετωπίζει με αγωγή...
Κάθε ψυχική ασθένεια έχει σαν αιτία ένα τραυματικό γεγονός, που δεν καταφέραμε να διαχειριστούμε με την Λογική.
Έτσι αν θέλουμε να ερμηνεύσουμε την φοβία, θα λέγαμε ότι είναι απουσία Λογικής

ένα τραυματικό γεγονός που δεν καταφέραμε να διαχειριστούμε με την Λογική, είναι μόνο ένα παιδικό βίωμα, γιατί τότε μόνο δεν έχουμε Λογική, γιατί μας λείπει ένα σημαντικό μέρος του νοητικού μας σώματος. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την Ζωή και τους άλλους μόνο μέσω του συναισθήματος. Δεν έχουν κρίση, διάκριση, δεν έχουν την δυναμική της Λογικής αντίληψης…

Όταν, σαν ενήλικες, έχουμε φοβίες, σημαίνει ότι παραμένουμε στην παιδική κατάσταση που δεν είχαμε νοητικό σώμα και ερχόμαστε σε επαφή με την Ζωή μόνο μέσω του συναισθήματος.
Το συναίσθημα δεν έχει νοημοσύνη από μόνο του...Ο νους δεν έχει νοημοσύνη από μόνος του...
Υπάρχει μόνο μία περίπτωση να είμαστε συναισθηματικά και νοητικά ευφυείς και ισορροπημένοι, μόνο όταν η Συνείδηση μας αποκαταστήσει τούτον τον διαχωρισμό στο Είναι μας, ερευνώντας τις γέφυρες του Πνεύματος, που είναι το μόνο πεδίο που μπορεί να ερμηνεύει, να ενώνει, να συνθέσει το εσωτερικό μας χάσμα, με ουσιώδη Αγάπη και μια αυθύπαρκτη Σοφία.
Και αυτό ονομάζουμε Θεραπεία...
Οτιδήποτε άλλο είναι μάταιο και απλά καλύπτει την κενότητα με υποκατάστατα...

Όλα είναι επιλογές...Είτε ο νους μας, είτε το συναίσθημά μας, είτε η μοίρα, κάποιος από όλους επιλέγει, αυτό που δεν μπορούμε να επιλέξουμε εμείς με την Συνείδησή μας, γιατί δεν ξέρουμε πόσους εαυτούς έχουμε μέσα μας και έτσι δεν φτάνουμε ποτέ στην ολοκλήρωση, στην εκπλήρωση και στην αληθινή μας εμπειρία, όταν αφήνουμε άλλους να επιλέξουν για εμάς, χωρίς εμάς

Υπάρχει μέσα στην συναισθηματική ανωριμότητα μια μη συνειδητή ταύτιση. Ο πατέρας=θεός, γιατί μέσα στην συναισθηματική κατανόηση του παιδιού, θεός είναι όποιος το προστατεύει, το τρέφει, του καλύπτει τις ανάγκες του και το αγαπάει με προϋποθέσεις. Ο άλλος θεός, της θρησκείας, είναι όμοιος με τον πατέρα, αλλά αόρατος...Κρίνει όμως με τον ίδιο τρόπο…Τιμωρεί με τον ίδιο τρόπο…Αγαπάει με τους ίδιους όρους… «Σ’ αγαπώ, αν…»

Η ευρύτερη κοινωνία έχει επιρροές από την επίσημη θρησκεία, αφού δεν είναι μια αυτόνομη οντότητα, αλλά απαρτίζεται από όλους αυτούς τους θεούς-γονείς και από τα συναισθηματικά ανώριμα παιδιά τους. Πως θα διαμορφωνόταν η κοινωνία μετά, παρά αυτό το τέρας που τρώει τα παιδιά του? Κάποιοι το λένε "σύστημα"...και συνήθως το τρέφουν, ακόμα και όταν αντιδρούν, προσπαθώντας να το ελέγξουν, αλλά αφήνουν ανεξέλεγκτο το μόνο που θα μπορούσαν να θέσουν υπό περιορισμό...την ασυνείδητη συμπεριφορά τους...τις φοβίες τους…Το νου που επιτίθεται στην καρδιά...
όταν δεν υπάρχει Λογική, τα πάντα είναι υπό αμφισβήτηση...Όπως ακριβώς γίνεται και στην θρησκεία...Δεν υπάρχει Λογική που γίνεσαι «υπηρέτης» ενός θεού, που δεν έχει Λογική...Ο θεός μοιάζει στους ανθρώπους που τον πιστεύουν...Αυτό είναι Αλήθεια της Ζωής...δεν την λέω εγώ!

ενοχές...είναι ανθρώπινη εφεύρεση για να καλύπτουν οι άνθρωποι την ανωριμότητα και την αδυναμία να κάνουν συνειδητές επιλογές. Είναι βολικό να γίνεσαι καλός άνθρωπος από φόβο, από το να γίνεσαι συνειδητός στην Αγάπη και να τους έχεις όλους εναντίον σου...

΄Όμως το Παιδί μέσα μας, θέλει να βραχεί, να εμπλακεί στην Ζωή, γιατί στον ορίζοντα βλέπει το Ουράνιο Τόξο…Εμείς γιατί του δίνουμε να κρατήσει ομπρέλα?
Συνημμένα
a.baa-child-looks-beautiful-rainbo.jpg
a.baa-child-looks-beautiful-rainbo.jpg (29.45 KiB) Προβλήθηκε 3938 φορές
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Re: ΒΡΕΧΕΙ...

Δημοσίευση από Ταρούλα »

@};- @};- @};-
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin

Δημοσίευση από Annoula »

Είναι βολικό να γίνεσαι καλός άνθρωπος από φόβο, από το να γίνεσαι συνειδητός στην Αγάπη και να τους έχεις όλους εναντίον σου...

΄Όμως το Παιδί μέσα μας, θέλει να βραχεί, να εμπλακεί στην Ζωή, γιατί στον ορίζοντα βλέπει το Ουράνιο Τόξο…Εμείς γιατί του δίνουμε να κρατήσει ομπρέλα?
:x :x :x
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

:x :x @};-
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

:cry: :cry: μου θύμησες τα παιδικά μου χρόνια ............ ακόμη αντιπαθώ τις ομπρέλες :x :x
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

κι όμως Ελλάκι μου...έτσι τα φέρνει η Ζωή, ώστε ότι αντιπαθείς έξω σου, το κουβαλάς μέσα σου...

>:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

ενοχές...είναι ανθρώπινη εφεύρεση για να καλύπτουν οι άνθρωποι την ανωριμότητα και την αδυναμία να κάνουν συνειδητές επιλογές. Είναι βολικό να γίνεσαι καλός άνθρωπος από φόβο, από το να γίνεσαι συνειδητός στην Αγάπη και να τους έχεις όλους εναντίον σου...

@};- :x :x :x
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Ελενίτσα

Δημοσίευση από Ελενίτσα »

Όμως το Παιδί μέσα μας, θέλει να βραχεί, να εμπλακεί στην Ζωή, γιατί στον ορίζοντα βλέπει το Ουράνιο Τόξο…Εμείς γιατί του δίνουμε να κρατήσει ομπρέλα?
Όχι γμτ... άλλη ομπρέλα!!!!!!!!!!!! =(( =(( :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
μου θύμησες τα παιδικά μου χρόνια ............ ακόμη αντιπαθώ τις ομπρέλες

έτσι τα φέρνει η Ζωή, ώστε ότι αντιπαθείς έξω σου, το κουβαλάς μέσα σου...
Ναι...... @};- Από μικρή όποτε έβρεχε ήμουν έξω κάτω από το νερό και ποτέ δεν ήθελα ομπρέλλα... Στην ζωή μου όλη οι φορές που χρησιμοποίησα ομπρέλα μετριούνται στα δάχτυλα. Μου αρέσει να βρέχομαι, να νιώθω το νερό....

Ώρα να συμπαθήσω το νερό και μέσα μου.... @};-

Κάτω οι εσωτερικές εμπρέλες!!!!! :gay-rainbow: :gay-rainbow: :gay-rainbow:
Ο ΄Ανθρωπος δεν έχει απλά την νοημοσύνη του λεξικού, αλλά την Σοφία του θεού…Και για να την εκφράσει, χρειάζεται πρωτίστως να αφοσιωθεί σ’ αυτό που Είναι… B.N.

Είμαι Άνθρωπος! @};-
Άβαταρ μέλους
Βικούλα

Δημοσίευση από Βικούλα »

Vaso έγραψε: Είναι βολικό να γίνεσαι καλός άνθρωπος από φόβο, από το να γίνεσαι συνειδητός στην Αγάπη και να τους έχεις όλους εναντίον σου...

@};- @};- @};-
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
Elen75

Δημοσίευση από Elen75 »

@};- @};- @};- @};- @};-
"Αν θες να γνωρίσεις το Συμπαν, γνωρισε τον Εαυτο Σου"
Άβαταρ μέλους
eirini

Δημοσίευση από eirini »

Vaso έγραψε:ενοχές...είναι ανθρώπινη εφεύρεση για να καλύπτουν οι άνθρωποι την ανωριμότητα και την αδυναμία να κάνουν συνειδητές επιλογές. Είναι βολικό να γίνεσαι καλός άνθρωπος από φόβο, από το να γίνεσαι συνειδητός στην Αγάπη και να τους έχεις όλους εναντίον σου...

Vaso έγραψε: ότι αντιπαθείς έξω σου, το κουβαλάς μέσα σου...
@};- @};- @};- @};- @};- @};- @};- :x :x :x
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Άβαταρ μέλους
Μπεττουλα

Δημοσίευση από Μπεττουλα »

Vaso έγραψε: ενοχές...είναι ανθρώπινη εφεύρεση για να καλύπτουν οι άνθρωποι την ανωριμότητα και την αδυναμία να κάνουν συνειδητές επιλογές. Είναι βολικό να γίνεσαι καλός άνθρωπος από φόβο, από το να γίνεσαι συνειδητός στην Αγάπη και να τους έχεις όλους εναντίον σου...

ότι αντιπαθείς έξω σου, το κουβαλάς μέσα σου...
@};- @};- >:d< >:d< >:d<
Η εσωτερική σπουδαιότητα του ανθρώπου είναι το Φως που τον ακολουθεί, όπου και να βρίσκεται...Να πολεμάει γι' αυτήν την σπουδαιότητα είναι το ζητούμενο
Άβαταρ μέλους
Stefanos

Δημοσίευση από Stefanos »

Αχ αυτό το έξω που δεν θέλουμε να δούμε ότι είναι μόνο Μέσα ;) ;) ;)
Όσο πιο μακριά ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω...
Η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει.
Αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!!!
Άβαταρ μέλους
Λιζούλα

Δημοσίευση από Λιζούλα »

@};- @};- @};-
Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!!
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Ναι, πετάμε τις ομπρέλες :x @};-

Δείτε στο βίντεο , το υπέροχο κοριτσάκι 15 μηνών που βλέπει για πρώτη φορά βροχή. Οι αντιδράσεις του είναι εκπληκτικές. Το ίδιο και όσων μεγάλων βλέπουν το βίντεο…

>:d< >:d< O:-) :) :)
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”